Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@17:09:32 GMT

تغییر نام ایران؛ هدف نهایی ترامپ

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۰۵۷۱۰

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور امریکا قرار است روز دوازدهم ماه مه درباره پایبندی کشورش به برجام تصمیم بگیرد. وی پیش از این گفته بود که چنانچه توافق هسته‌ای ایران اصلاح نشود، از برجام خارج خواهد شد.

دوره ای که ترامپ برای ایجاد تغییر در برجام اعلام کرده در حال سپری شدن است و در این میان واشنگتن فشار زیادی را بر اروپا وارد می کند تا بروکسل را مجبور به قبول خواسته های کاخ سفید کند

از سوی دیگر مقامات آمریکایی و اروپایی با زیرکی سعی در وارد کردن موضوع موشکی ایران در فرایند تصمیم گیری برای برجام دارند و این در حالی است که ایران صراحتا اعلام کرده این تغییرات را به هیچ وجه قبول نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در جریان دیدار با ترامپ با دفاع مشروط از برجام گفت که این توافق با وجود مفید بودن، امکان نظارت بر برنامه موشکی و محدود کردن تحرکات منطقه‌ای ایران را ایجاد نکرده است.امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در جریان یک سفر سه روزه به آمریکا بر وفاداری کشورش به برجام تاکید کرد، اما در پایان، احتمال خروج واشنگتن از این معاهده بین‌المللی را به هیچ وجه منتفی ندانست.

در همین راستا مهر گفتگویی با «پروفسور رابرت اسمیت» استاد روابط بین الملل دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو تنظیم نموده که در ادامه می آید.

*دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خواستار رفع محدودیت زمانی برای فعالیت هسته ای ایران، بازرسی های نامحدود و مرتبط کردن برنامه موشکی ایران به برجام به عنوان تمام پیش شرطهای واشنگتن برای خارج نشدن از این توافق هسته ای است. آیا اروپا این شرایط را می پذیرد؟ واکنش ایران به آن چگونه خواهد بود؟

به نظر من بعید است که کشورهای اروپایی و ایران شرایط ترامپ را بپذیرند. اگر امریکا از برجام خارج شود یا تحریم ها را مجددا بر ایران اعمال نماید، این تحریم ها بدون همکاری روسیه، چین و اتحادیه اروپا موثر نخواهند بود.

اگر ایران برنامه هسته ای خود را از سر بگیرد همه شرط ها به پایان رسیده و احتمال افزایش تعارض مستقیم ایران و امریکا افزایش می یابد. با این وجود ترامپ بارها تاکید نموده که به دنبال ایجاد جنگی دیگر در منطقه خاورمیانه نیست.

*در طول ۳ ماه گذشته کشورهای اروپایی اقدامات زیادی را برای قانع کردن کنگره آمریکا و دولت این کشور با این موضوع که نمی توان در ویرانه های برجام به توافق بهتری با ایران رسید انجام داده است. آیا اتحادیه اروپا و کنگره آمریکا قادر به رسیدن به توافقی در خصوص برجام به نحوی که خواسته های ترامپ را برآورده کند هستند؟ این توافق احتمالی چگونه خواهد بود؟

سران اروپایی تلاش های زیادی جهت قانع کردن ترامپ در مورد برجام انجام داده اند و احتمالا تلاش آنها نتیجه بخش خواهد بود. همانطور که گفتم اگر ترامپ بخواهد تحریم ها را علیه ایران مجددا اعمال نماید و کشورهای روسیه، چین و اتحادیه اروپا با او همکاری نکنند این تحریم ها موثر نخواهند بود.

*آیا کنگره آمریکا قادر به رسیدن به توافقی در خصوص برجام به نحوی که خواسته های ترامپ را برآورده کند است؟ این توافق احتمالی چگونه خواهد بود؟

کنگره نمی تواند در برابر قانون پاسخگو باشد اگر شرایط مورد نظر ترامپ در مورد برجام را بپذیرد. اما در محافل امریکا کسانی هستند که می خواهند نه تنها به توانایی های هسته ای بلکه به تواناییهای نظامی ایران نیز یورش برده و به دنبال آنچه آنها تغییر نظام ایران می نامند هستند.

مشاور امنیت ملی جدید رئیس جمهور، جان بولتون، یکی از این افراد است.

اگر ترامپ واقعا از برجام خارج شود، وضعیت خطرناک می شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: رئیس جمهور ایران واشنگتن کاخ سفید آلمان فرانسه روابط بین الملل رئیس جمهور آمریکا هسته ای کشورهای اروپایی چین اتحادیه اروپا برنامه هسته ای خاورمیانه دولت کنگره آمریکا قانون امنیت ملی ایران امریکا ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۰۵۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، آمریکا یک ناوگان از هواپیماهای آخرالزمانی در اختیار خواهد داشت که طبق گزارش ها نشانه ای از آمادگی این کشور برای جنگ جهانی سوم است.

نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری برای توسعه هواپیماهایی امضا کرده که جایگزین بویینگ های قدیمی می شوند که برای حفاظت از رییس جمهور طی حملات هسته ای استفاده می شد.

این بودجه به شرکت سیرا نوادا تخصیص یافته که جانشین هواپیمای E-۴B Nightwatch می شود که دارای یک پست فرماندهی متحرک و قادر به مقاومت در برابر انفجارهای هسته ای و تاثیرات الکترومغناطیسی است. طبق پیش بینی ها این پروژه «مرکز عملیات هوابرد بقا»(Survival Airborne Operations Center) نام گرفته و تا ۲۰۳۶ میلادی تکمیل می شود.

در این میان نیروهای هوایی آمریکا ناوگانی متشکل از ۴ هواپیمایE-۴B در اختیار دارد که حداقل یکی از آنها همیشه در وضعیت آماده باش است. اما این هواپیماهای بویینگ قدیمی شده و برخی قطعات آنها نیز منسوخ شده اند.

شرکت سیرا نوادا در همین زمینه اعلام کرده مشغول ساخت یک مرکز کنترل هوابرد برای آینده است. در بیانیه شرکت آمده است: چنین مرکزی در حقیقت یک هواپیمای بسیار مخصوص است که فرماندهی، کنترل و ارتباطات حیاتی طی رویدادهای اضطراری در سطح ملی را برای رییس جمهور ، وزیر دفاع و رییس ستاد مشترک آمریکا فراهم می کند.

البته هنوز جزییاتی از طراحی هواپیما منتشر نشده اما احتمالا مشابه E-۴B Nightwatch خواهد بود.

هواپیماهای آخرالزمانی فعلی دارای سیستم ارتباطات ماهواره ای پیشرفته، حفاظ های گرمایشی و هسته ای ، سیستم کنترل آکوستیک، سیستم تهویه هوای پیشرفته برای خنک نگه داشتن قطعات الکتریکی هستند.

همچنین این هواپیماها قادر به سوختگیری در هوا هستند و می توانند به مدت ۳۵.۴ ساعت در هوا و در حالت عملیاتی بمانند. موتورهای چنین هواپیمایی که قادر به حمل ۸۰۰ هزار پوند هستند، ۵۲۵۰۰ پوند پیشرانش دارند. هر هواپیمای E-۴B حدود ۲۳۱ فوت طول و پهنای بال آنها ۱۹۵ فوت است. ساخت هریک از این هواپیماها ۲۲۳ میلیون دلار هزینه دارد.

کد خبر 6092725 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست