Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@05:18:44 GMT

رمز ماندگاری هنرهای نمایشی اتکا بر نیازهای جامعه است

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۰۷۰۹۳

رمز ماندگاری هنرهای نمایشی اتکا بر نیازهای جامعه است

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: رمز موفقیت و ماندگاری هنرهای نمایشی حرکت پیوسته و توام با شناخت نیازهای جامعه است، از این رو هنر نمایش باید نسبت به بنیان‌های اعتقادی، باورهای عرفی، تحولات اجتماعی و دغدغه‌های مردم بی‌تفاوت نباشد.

به گزارش ایسنا، مهندس عسکری در اختتامیه بخش مناطق (خلیج فارس) بیست و یکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران در دانشگاه خلیج فارس بوشهر با تبریک اعیاد شعبانیه و تشکر از رئیس دانشگاه خلیج فارس به خاطر میزبانی شایسته این جشنواره گفت: تئاتر دانشگاهی از سال۱۳۷۶ توسط تیم‌های دانشجویی آغاز شده است و این نهال نوپا به همت دانشگاهیان اکنون به درختی تناور تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به این موضوع که فرهنگ و تمدن ایرانی مبدع هنرهای زیادی بوده است، افزود: ایرانیان به عنوان صاحبان تمدن و فرهنگ خالق هنرهای گوناگون بوده و آن را به بشریت عرضه کرده‌اند که از آن جمله می‌توان به هنر تعزیه یا شبیه‌خوانی، نقالی و نمایش‌های عروسکی سنتی اشاره کرد.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: رمز موفقیت و ماندگاری هنرهای نمایشی حرکت پیوسته و توام با شناخت نیازهای جامعه است؛ از این رو هنر نمایش باید نسبت به بنیان‌های اعتقادی، باورهای عرفی، تحولات اجتماعی و دغدغه‌های مردم بی‌تفاوت نباشد.

وی با اشاره به اهمیت تئاتر و هنرهای نمایشی به عنوان یکی از هنرهای هفت‌گانه و نقش و جایگاه ارزشمند آن در تقویت بنیان‌های فرهنگی و ابزاری کارآمد برای بیان دردهای جامعه از جشنواره تئاتر دانشگاهی به عنوان یکی از رویش‌های انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت: این جشنواره در سال 1376 به عنوان یک نهال بوسیله دانشجویان کاشته شد و امروز به درخت تناور پرثمری تبدیل شده است که برکات و ثمرات آن در کشور به روشنی مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: امروزه جشنواره تئاتر دانشجویی یک رویداد مهم و کم نظیر در عرصه ملی و بین‌الملل است که هنرمندان جوان و متعهد بی‌شماری به فضای حرفه‌ای سینما و تئاتر معرفی کرده است. بنابر این باید با یک نگاه آسیب‌شناسانه به بررسی راه پر افتخار گذشته پرداخته و افق پیش رو را ترسیم کنیم.

مهندس عسکری گفت: تئاتر دانشگاهی باید فاخر و گفتمان‌ساز باشد و متناسب با ماهیت و ذات دانشگاه باید مروج عقلانیت و خردورزی باشد.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: تئاتر دانشگاهی باید در خدمت اعتلای فرهنگی جامعه باشد و برای مخاطبانش آراستگی و فرهیختگی به ارمغان آورد؛ چراکه تئاتر دانشگاهی می‌تواند در بازآفرینی و ارائه روزآمد مواریث اسلامی و ایرانی بپردازد و در گسترش اخلاق در جامعه نقش‌آفرین باشد.

وی با اشاره به ضرورت ایجاد امید در جامعه گفت: تئاتر دانشگاهی باید آیینه تمام‌نمای غرور ملی و ارزش‌های اخلاقی باشد. از این رو تئاتر دانشگاهی باید به سراغ کلان روایت‌های اثرگذار برای تزریق روحیه امید و تقویت هویت ملی برود و در پی طراحی آرمان شهر اخلاقی باشد. تئاتر دانشگاهی باید برخی الفاظ، حرکات و رفتارهایی که غنای لازم را ندارد و با فرهنگ ایرانی و باورهای ملی و مذهبی در تعارض هستند را از ساحت خود دور کند.

مهندس عسکری با اشاره به برنامه‌های اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: به دنبال آن هستیم تا برای کارآمد و کارآفرین شدن این جشنواره، با استفاده از نظر استادان تئاتر و دانشجویان هنرمند، در ساختار جشنواره بازنگری کنیم تا تئاتر مناطق در جشنواره تقویت شود. 

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌های کشور  در این مسیر، گفت: تقویت تعامل با معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری و سایر سازمان‌ها و دستگاه‌های فرهنگی برای اعتلای تئاتر دانشگاهی از برنامه‌های محوری اداره کل فرهنگی و اجتماعی است.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ضمن اظهار امیدواری برای ارسال فراخوان جشنواره تا قبل از پایان جشنواره بیست و یکم، از تلاش این مجموعه برای محقق کردن اعزام گروه‌های برجسته تئاتر دانشگاه به فستیوال‌های خارجی و یا زمینه‌سازی برای حضور گروه‌های خارجی در کشور خبر داد.

دکتر مصلح رییس دانشگاه خلیج فارس نیز گفت: حوزه علم و هنر ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر دارند و ایجاد مرزبندی مشخص، برای این دو حوزه کار بسیار دشواری است و جان مایه علم و نوآوری، خلاقیت و هنر است. اساس علم بر پایه خلاقیت بنا شده است و خلاقیت نیز از  ذوق و هنر سرچشمه می‌گیرد.

وی با بیان اینکه هنر ظرفیت‌های علم را افزایش می‌دهد، اظهار کرد: نوآوری و خلاقیت باعث هم‌افزایی علم می‌شود.

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، در ادامه این برنامه از  دکتر احمد جولایی و غلامحسین دریانورد از پیشکسوتان عرصه تئاتر استان بوشهر تقدیر و قدردانی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۰۷۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  سعید کمانی تهیه کننده مجموعه «خط روی خط»، در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنان خود درباره شکل گیری این برنامه گفت: شکل گیری این برنامه به این شکل نبود ولی برنامه به سمت یک برنامه ترکیبی و نمایشی پیش رفت از اول قرار نبود که برنامه طنز باشد و قرار بود که کار نمایشی برنامه کمتر باشد ولی باتوجه به اینکه بحث نمایش در شبکه کم بود، کار نمایشی این برنامه بیشتر شد.

کمانی درباره انتخاب موضوعات و داستان‌ها گفت: بر اساس نیازی که خومان در جامعه احساس می‌کنیم و مسئولیتی که روی دوش خود شهروندان است مثل اخلاق، مثل احترام به بزرگتر و حقوق شهروندی، که رعایت این مسایل حاکمیتی نیست و خودمون باید رعایت کنیم، به سمت این موضوعات رفتیم و تمام قسمتهای این مجموعه از این قبیل موضوعات است.

وی گفت: مجموعه «خط روی خط» در شصت قسمت تولید شده است که ۲۰ قسمت را خانم آل اقا و ۴۰ قسمت بعدی را محمدرضا خسروی کارگردانی کردند. یکی از جنبه‌های مثبت این برنامه این است که بازیگر جدید، نویسنده و کارگردان جدید داشتند که خود اینها دست اورد این برنامه است.

کمانی درباره نقش شفیعی جم هم گفت: قرار بود شفیعی جم تا آخر برنامه همراه باشد ولی به دلایلی بیماری که داشت در آن مقطع فقط در ۲۰ قسمت همکاری کردند و بسیار انرژی خوبی داشت در کار.

کمانی درباره تولید فصل های دیگر این مجموعه گفت: تولید فصل های بعدی به استقبال و حمایت مردم بستگی دارد، امیدوارم که مردم این برنامه را دوست داشته باشند و درخواست مردم باعث تولید فصل های بعدی خواهد بود.

هومن رمضانی بازیگر مجموعه «خط روی خط» هم در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره شخصیتی که در این مجموعه دارد گفت: شخصیت یک آدم شرور و فضول را بازی می کند. 

وی افزود: وقتی متنی به بازیگر داده می‌شود دیگر آن بازیگر خودش نیست و بسته به متن و داستان بازیگر خودش را با آن شخصیت وفق می دهد.

رمضانی درباره نحوه کار کردن گفت: یک کار گروهی انجام می دهیم و کارها با مشورت با کارگردان و بقیه بازیگر ها پیش می رود .

وی گفت: هر کاری که انجام می دهیم هم نقاط مثبت دارد هم نقاط منفی، بعد از انجام کار نگاه می کنیم و نقاط منفی کار را می بینیم و تلاش می کنیم برای قسمت های دیگر ایراد هایی که وجود دارد را برطرف کنیم و همه اینها با تمرینات بیشتر میسر است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • معرفی گروه‌های راه یافته به مرحله استانی جشنواره هنر‌های نمایشی