Web Analytics Made Easy - Statcounter

 این روزها بازار خودرو با چالش های بسیاری روبرو است. اعطای مجوزهای سفارشی، رانت، قاچاق، ثبت سفارش غیرقانونی و ... از جمله کلید واژه هایی است که در مطبوعات و رسانه های مختلف بارها به آن پرداخته می شود. علاوه بر این موضوعات، پیش فروش غیرمجاز خودرو نیز از جمله موضوعات کلیدی است که سهم قابل توجهی در مشکلات کنونی بازار خودرو دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان حمایت برای جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی آیین نامه اجرایی عرضه خودرو را تدوین و ابلاغ نموده است. طبق اعلام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان شرکت های مجاز می توانند طبق شرایط ذیل اقدام به فروش و پیش فروش خودرو نمایند. 

 

  علی رغم ابلاغ آیین نامه مذکور، سازمان حمایت همواره نسبت به رعایت شرایط قانونی فروش و پیش فروش در بازار خودرو هشدار داده است. این سازمان در این خصوص بارها اعلام کرده که مصرف کنندگان باید از حقوق خود مطلع باشند تا بتوانند با تخلفات احتمالی مقابله کنند. براین اساس برای تامین حقوق مصرف کننده اسامی شرکتهای مجاز پیش فروش خودرو را اعلام نموده است.

این در حالی است که متاسفانه در حال حاضر برخی از شرکت های غیرنمایندگی فعال در بازار اقدام به پیش فروش غیرمجاز خودرو می نمایند. یکی از این شرکت ها، شرکت مفتاح رهنورد است. این شرکت در حالی اقدام به فروش مدت دار خودرو می نماید که طبق اعلام رسمی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مجوز پیش فروش خودرو ندارد.

 

  در همین رابطه یکی از کارشناسان فروش شرکت مفتاح رهنورد در پاسخ به سوال خبرنگار پردیس خودرو صراحتا عنوان نمود: شرکت مفتاح رهنورد در قالب بازه های زمانی 90 روز، 120 روز، 150 روز و 180 روز اقدام به فروش مدت دار خودرو می نماید.

 

  این در حالی است که شهرام میرآخورلو، معاون بازرسی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در گفتگوی اختصاصی با پردیس خودرو ضمن تاکید بر این موضوع که هیچ شرکت گری مارکت(غیرنمایندگی) مجوز پیش فروش ندارد، تصریح کرد: شرکت مفتاح رهنورد نیز از این قاعده مستثنی نیست و مردم بایستی نسب به خرید از این قبیل ها شرکت ها مراقب باشند.

وی با اشاره به اینکه ما اطلاع رسانی کافی را به مردم انجام داده ایم، گفت: مردم بایستی خود با هوشیاری اقدام به خرید کنند تا با مشکل روبرو نشوند.

شرکت مفتاح رهنورد یکی از شرکت های غیرنمایندگی در بازار خودرو است که مدیریت آن بر عهده میثم رضایی، رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو، است. میثم رضایی به علت فعالیت ها خود در زمان انتخابات روابط حسنه ای با وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت دارد به طوری که در سال گذشته وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت طی حکمی ایشان را به عضویت شورای اندیشه ورزی وزارت صنعت منصوب نمودد. در حکم میثم رضایی آمده است؛"با توجه به تجارب حضرتعالی در حوزه مسائل صنفی و کارفرمایی به موجب این حکم به عنوان عضو شورای اندیشه ورزی وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب می شوید تا با حضورتان در جلسات این شورا و کارگروه مربوط به مسایل صنفی و کارفرمایی از نظرات ارزشمند و موثر جنابعالی در تنظیم برنامه ها، تصمیم سازی و رفع مشکلات مردم بهره مند شویم. توفیق روزافزون جنابعالی را از درگاه الهی خواستارم."

هرچند که دغدغه و انگیزه وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت در انتصاب آقای میثم رضایی استفاده از نظرات ارزشمند ایشان رفع مشکلات مردم بوده ولی متاسفانه شرکت متبوع رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو به علت عدم رعایت ضوابط فروش و پیش فروش خودرو، خود زمینه را برای افزایش مشکلات فراهم نموده است. در اواخر سال گذشته بود که وزارت صنعت رسما خطاب به وی به اعضای انجمن صنفی واردکنندگان خودرو در خصوص پیش فروش غیرمجاز تذکر داد و اعلام نمود که اعضای این انجمن بایستی در چارچوب اصول و قوانین اقدام به پیش فروش خودرو نمایند.

عملکرد میثم رضایی به عنوان مدیرعامل یک شرکت غیرنمایندگی واردکننده خودرو و همچنین رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو(که اعضای آن همگی غیررسمی و محدود می باشند) طی ماه های اخیر با حواشی بسیاری روبرو بوده است به ویژه اینکه شرکت متبوع وی در عمل به قوانین دقیق عمل نکرده و سازمان حمایت نسبت به عملکرد آن بیانیه صادر کرده است. بر همین اساس چند نکته مهم مطرح است:  

1-    حضور چنین فردی(مدیرعامل یک شرکت غیرنمایندگی واردات خودرو) در اتاق فکر وزارت صنعت، براساس چه ضرورتی بوده است؟ 

2-    در اتاق فکر وزارت صنعت که قرار است در خصوص تولید و منافع ملی اندیشیده شود، جناب میثم رضایی که هیچگاه در زمینه تولید فعالیت نکرده است، چگونه می تواند نظرات ارزشمندی ارائه کند؟ چرا که دغدغه یک واردکننده صرفا تامین منافع تجاری است و نه تولیدی 

3-    در اواخر سال گذشته میثم رضایی رسما به عنوان مشاور خودرویی کمیسیون اصل 90 انتخاب شد ولی بعد از گذشت چند هفته از آن این موضوع در کمال تعجب توسط رئیس کمیسیون اصل 90 تکذیب شد. هنوز در این نصب و عزل ابهام وجود دارد. 

4-    به نظر می رسد انجمن صنفی واردکنندگان خودرو کارکرد خود را از دست داده چرا که نه تنها هیچ نماینده رسمی عضو این انجمن نیست بلکه از یک طرف اعضای محدود این انجمن امکان ثبت سفارش ندارند و از طرف دیگر رئیس این انجمن در رعایت قوانین و ضوابط عملکرد مطلوبی نداشته است. 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مطبوعات رسانه مشکلات آیین نامه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان انتخابات معدن تجارت صنعت معدن و تجارت مشکلات مردم واردات سازمان حمایت وارد کنندگان خودرو اتاق وزارت صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۱۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۴ تن روغن قاچاق

به گزارش صدای ایران از ایسنا،سرهنگ علی اسدالهی امروز (۱۲ اردیبهشت ماه) اظهار کرد: روز گذشته ماموران ایست و بازرسی خمه شهرستان الیگودرز هنگام کنترل خودرو‌های عبوری در محور اصفهان - الیگودرز به یک دستگاه کامیون مظنون شدند و آن را متوقف کردند، در بازرسی از این خودرو چهار تن روغن خوراکی قاچاق کشف شد. ارزش این محموله توسط کارشناسان چهار میلیارد ریال برآورد شده است.

وی ادامه داد: در این رابطه، یک نفر دستگیر و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شد.

او با تاکید به لزوم برخورد قاطعانه با قاچاق کالا، افزود: قاچاق کالا باعث وارد شدن ضربه به اقتصاد کشور می‌شود.

اسدالهی تاکید کرد: مردم اخبار و اطلاعات خود را در این زمینه از طریق تلفن ۱۱۰ در اختیار پلیس قرار دهند.

دیگر خبرها

  • مهدوی: به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از دلال پتروشیمی در استان فارس
  • مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید
  • به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • کشف ۴ تن روغن قاچاق
  • پلمب ۱۲ مورد وسیله بازی در شهربازی‌های اردبیل
  • شورای راهبردی بازرسی هلدینگ‌های صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود