Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@09:20:48 GMT

کشاورزان شمال خوزستان شبانه مزارع را آبياري کنند

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۱۶۲۲۰

کشاورزان شمال خوزستان شبانه مزارع را آبياري کنند

خبرگزاري آريا - دزفول - ايرنا - معاون شرکت بهره برداري از شبکه هاي آبياري شمال خوزستان از کشاورزان خواست با توجه به محدوديت منابع آب ناشي از خشکسالي شبانه مزارع را آبياري کنند.

ناصر بهمنش فر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا همکاري کشاورزان منطقه را در راستاي رعايت مصرف بهينه آب خوب توصيف کرد و افزود: آبياري شبانه،هماهنگي مطلوب تقسيم آب در مزارع و همکاري با متصديان توزيع آب از جمله دلائل موفقيت در تامين آب مزارع در سال زراعي جاري است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي همچنين گفت:در زمستان و پائيز پارسال افزون بر51 هزار و 700 هکتار از اراضي زير پوشش شبکه آبياري دز به زير کشت انواع محصولات زراعي شامل بيش از 30 نوع محصول رفت که عمده ترين آنها گندم ، محصولات گلخانه اي ، پياز ، سيب زميني ، کاهو و سبزيجات برگي بوده است.
بهمنش فر گفت:از اين ميزان کشت بيش از 30 هزار و 441 هکتار از زمين هاي کشاورزي منطقه به کشت استراتژيک گندم اختصاص يافت.
وي بيان داشت:در فصل زراعي زمستان و پائيز گذشته با وجود محدوديت منابع آب و کاهش بارندگي تمهيداتي انديشيده شد که با توزيع مناسب آب در مزارع زير پوشش از ظرفيت منابع آبي موجود به صورت مطلوب بهره برداري شود.
مدير امور بهره برداري شبکه آبياري کرخه شمالي نيز از پايان عقد قرارداد آب منطقه پاي پل و دشت اوان خبر داد و گفت: بيش از11 هزار و 262 هکتار از اراضي اين منطقه به زير کشت محصولات زراعي رفت.
محمدجعفر خادم افزود: عمده کشت اين منطقه در زمستان به گندم اختصاص دارد.
شبکه آبياري کرخه شمالي شامل شبکه هاي دشت اوان، دوسالق، ارايض و باغه اراضي مناطق وسيعي از حوزه شمال رودخانه کرخه را در بر مي گيرد.
شرکت بهره برداري از شبکه هاي آبياري شمال خوزستان مديريت شبکه هاي آبياري دز و کرخه شمالي را در وسعتي قريب به 180 هزار هکتار برعهده داشته و بيش از 18 هزار مشترک دارد.
6068
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۶۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد

رحیم الهیاری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار کرد: مبارزه شیمایی در سطح حدود ۲۱۲ هزار هکتار از مزارع استان علیه علف‌های هرز، ۹۴ هزار هکتار علیه آفات و ۵۷ هزار هکتار علیه بیماری‌ها از جمله زنگ زرد انجام شده است.

وی افزود: این میزان عملیات مبارزه با آفات در سطح مزارع استان، با تلاش مستمر شبکه‌های مراقبت و اطلاع رسانی به موقع به طُرق مختلف از جمله استفاده از ظرفیت فضای مجازی، نصب بنر، ارسال پیامک انبوه، صدور اطلاعیه، بروشور و پوستر‌های آموزشی - ترویجی با هدف ترغیب کشاورزان به انجام به موقع مبارزه شیمیایی با عوامل خسارت‌زا در اراضی زراعی انجام شد.

الهیاری ادامه داد: در سال زراعی جاری، برای کاهش خسارت ناشی از عوامل خسارت‌زای محصولات زراعی بخصوص گندم، ۲۶ گروه، در قالب شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی، متشکل از کارشناسان حفظ نباتات و حوزه تولیدات گیاهی شهرستان‌ها و مدیریت حفظ نباتات استان، مزارع را پایش و به محض مشاهده عوامل خسارت‌زا شامل آفات، بیماری و علف‌های هرز، با اطلاع‌رسانی گسترده به کشاورزان، مانع از بروز خسارت به این قشر زحمتکش و آسیب پذیر می‌شوند.

وی اضافه کرد: با وجود بارندگی‌های فراوان زمستان و بهار و مهیا شدن شرایط برای بروز و اپیدمی بیماری‌های قارچی مخصوصاً زنگ زرد در مزارع غلات، با مشارکت کشاورزان و اجرای توصیه‌های فنی کارشناسان حفظ نباتات استان، بیماری خطرناک زنگ زرد و سایر بیماری‌های قارچی به شکل مطلوب و رضایت بخشی کنترل شده و از بروز خسارت به کشاورزان و کاهش تولید جلوگیری به عمل آمد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان ایلام یادآور شد: با توجه به اینکه استان ایلام و شهرستان دهلران به عنوان پنجره ورودی زنگ زرد به کشور شناخته می‌شود، اما کنترل به موقع این بیماری مانع از توسعه زنگ زرد شد.

به گفته وی پیش بینی می‌شود باتوجه به عملیات‌های به موقعی نظیر پایش، مراقبت و مبارزه در گندم‌زار‌های استان، نه تنها کاهش عملکرد در مزارع گندم رخ ندهد بلکه عملکرد مساوی و حتی بیشتر از سال گذشته در استان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد
  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»
  • ۷ سیلو به صورت شبانه روزی گندم کشاورزان دهلران را خریداری می کنند
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • کشف بیش از ۳۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در کرخه
  • کشف ۳۳ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در کرخه
  • کشف ۳۳ هزار لیتر سوخت قاچاق در کرخه
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است