Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان پردیس حکیم فردوسی گفت: در زمان وزارت آقای فانی هر سال شاهد کاهش جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان بودیم چون ...

 

مازیار کوچکی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان پردیس حکیم فردوسی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص مشکلات این روز‌های دانشگاه فرهنگیان در گفت: آموزش و پرورش در آینده نه چندان دور با مشکل کمبود معلم دست و پنجه نرم خواهد کرد از طرفی هم خروجی دانشگاه فرهنگیان تا حدی نیست که این کمبود‌ها برطرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به طور مثال در پردیس ما سال گذشته ۱۷۰ نفر پذیرش شدند و اگر همین میزان پذیرش را در واحد‌های دیگر دانشگاه فرهنگیان در نظر بگیریم؛ کفاف جای خالی ۴۰۰ هزار معلم بازنشسته را که تا سال ۱۴۰۰ از آموزش و پرورش خداحافظی خواهند کرد نخواهد داد.

وی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های دانشگاه فرهنگیان گنجایش افزایش میزان پذیرش دانشجو را ندارد خاطرنشان کرد: امکاناتی که برای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در نظر گرفته شده به حدی نیست که زیرساخت‌های این دانشگاه اجازه دهند دانشجوی بیشتری وارد آن شود؛ چرا که این دانشگاه در حال حاضر از پس تامین امکانات لازم برای دانشجویان برنمی آید.

کوچکی در خصوص ماده ۲۸ و جذب معلم از رشته‌ها و فارغ التحصیلان دانشگاه‌های دیگر گفت: شخصا معتقدم پذیرش معلم و تربیت آن باید در یک مجموعه اختصاصی زیر نظر آموزش و پرورش صورت گیرد، اما چون آموزش و پرورش تحت مضیقه است، از ماده ۲۸ نیز برای جذب معلم استفاده می‌کند. از طرفی به نفع آموزش و پرورش نیز هست چرا که هزینه‌ای که باید۴ سال برای تربیت یک دانشجو معلم صرف کند، از دانشگاه دیگر بدون صرف این هزینه جذب می‌کند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان پردیس حکیم فردوسی ادامه داد:، اما به نظرمی رسد معلمان ماده ۲۸، چون در مسیر فرایند تربیت دانشجو معلم نبوده‌اند شاید نتوانند مهارت‌های لازم را برای معلم شدن در دوره کوتاه مدتی که می‌گذرانند کسب کنند.

وی با اشاره به سیاست گذاری وزیر سابق آموزش و پرورش آقای فانی خاطر نشان کرد: در زمان وزارت ایشان هر سال شاهد کاهش جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان بودیم چرا که آقای فانی معتقد بود با همین تعداد معلم کار آموزش و پرورش راه می‌افتد، هر چند ایشان بر این باور معتقد بود، اما امروز در دوره اقای بطحایی شاهد بودیم قصد داشتند قانونی را تصویب کنند که ۴ سال تحصیل دانشجو معلمان جزو سابقه کاری آن‌ها محسوب نشود تا آن‌ها ۴ سال بیشتر کار کنند که قیل و قال زیادی سر همین ماجرا پیش آمد. این نشان می دهد آنها نیز به کمبود معلم پی برده اند.

وی در پایان سخنان خود گفت: از همه مسئولینی که دستی در کار دارند خواهشمندیم به کمک دانشگاه فرهنگیان بشتابند چرا که آموزش و پرورش بیمار است و ریشه اصلی بسیاری از مشکلات که امروز در جامعه شاهد آن هستیم نشات گرفته از همین بیماری است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۶۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!

نگاهی به آمار داوطلبان کنکور نشان می‌دهد که در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آن‌ها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. پیشتازی ۲۶ درصدی دختران داوطلب ورود به دانشگاه نسبت به پسران در حالی اتفاق می‌افتد که وقتی تعداد داوطلبان گروه علوم تجربی از ۲ گروه علوم انسانی و علوم ریاضی فاصله گرفت وزیر علوم این موضوع را رشد کاریکاتوری شخصیت علمی کشور برشمرد و با اعلام زنگ خطر برای آموزش عالی، اعلام کرد که توزیع داوطلبان در گروه‌های آموزشی باید نرمال باشد.

به گزارش فارس، نگاهی به جدول تعداد خانم‌ها و آقایان شرکت‌کننده در آزمون سراسری چند سال اخیر نشان می‌دهد که آمار شرکت خانم‌ها در کنکور در حال بیشتر شدن است.

بررسی ابعاد کاهش رغبت پسران به مدرک دانشگاهی از نگاه کارشناسی

مهدی گلشنی عضو سابق شورایعالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه، کاهش تعداد پسران در کنکور را نشان دهنده نقص در آموزش عالی می‌داند و می‌گوید که اعتدال خوب است و اگر در چند سال آینده روند به همین صورت باشد و اعتدال ایجاد نشود حتی تبعات اجتماعی به همراه دارد.

به گفته وی، باید از افراد خبره و شایسته برای مشورت بهره بگیرند که این عدم اعتدال پیش نیاید. سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، اما این آمار را در حال حاضر منفی نمی‌داند و می‌گوید که این آمار نشان دهنده اصلاح فرهنگ مهارت محوری در کشور ماست.

وی معتقد است که تمایل به سمت تحصیل آکادمیک در کشور ما کم شده، در کشور‌های دیگر هم همینطور است، اما در ایران تمایل به مدرک زیاد بود که چند سالی است فرهنگ ما به سمت مهارت محوری و اشتغال محوری جایگزین شده است. به گفته موسوی، بحث اشتغال برای آقایان مهم‌تر است و به همین دلیل اولویت اول آقایان تحصیلات آکادمیک نیست.

بنابراین این آمار خیلی هم منفی نیست، اما باید بررسی شود که در چند سال آینده پررنگ‌تر نشود، چرا که پررنگ شدن این موضوع آسیب‌زاست. خبرگزاری فارس، این موضوع را از مسؤولان آموزش عالی کشور نیز پیگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • لزوم تقویت دانشگاه فرهنگیان
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • دانشگاه فرهنگیان کرمان با کمبود شدید فضا روبه‌رو است
  • چالش کمبود معلم در استان مرکزی کاهش می‌یابد
  • اختصاص ۱۰ امتیاز رتبه‌بندی به ۵۷۰۹ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان
  • تشکیل قرارگاه هفته معلم در لرستان
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!
  • زجر خلاقیت زیر زنجیر کتاب‌های درسی