Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-24@23:31:59 GMT

افزایش سطح کیفی آموزش و پژوهش جزءسیاست‌های هیات نظارت است

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۱۷۱۰۷

افزایش سطح کیفی آموزش و پژوهش جزءسیاست‌های هیات نظارت است

رئیس هیات عالی نظارت منطقه دو دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ماموریت‌ها و وظایف هیات نظارت، کمک به افزایش سطح آموزشی و پژوهشی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را از ماموریت‌های مهم این دفتر عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر رسول خدابخش در دیدار با دانشگاهیان واحد ساری واحد ساری با تبریک اعیاد شعبانیه به تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: قبل از تاسیس دانشگاه وضعیت فرهنگی درکشور مساعد نبود که برای بهبود وضعیت جلساتی با حضور برخی از اساتید دانشگاهی و افراد دلسوز نظام برای تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفت که با حمایت امام (ره) دانشگاه آزاد در استان ها و شهرهای مختلف راه اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خدابخش با بیان اینکه مدیران در دانشگاه آزاد اسلامی مسئولیت بزرگی بر عهده دارند گفت: وظیفه هیات نظارت با کار اجرایی متفاوت و کار اجرایی مربوط به مدیران و مسئولان واحدها بوده و کار هیات نظارت کمک به مجموعه دانشگاه در ارزیابی و بهبود عملکردهاست.

وی وجود هیات نظارت در استان ها را فرصتی برای شناسایی و شناخت مشکلات عنوان کرد و ادامه داد: با حضور میدانی و شناخت مشکلات نتایج آن به دکتر رهبر و دکتر ولایتی برای تصمیم گیری های لازم ارائه خواهد شد.

خدابخش با بیان اینکه همه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی افرادی دلسوز هستند و از روی صداقت اظهار نظر می کنند گفت: اگر بعضا اختلاف نظری وجود دارد به دلیل دیدگاه های متفاوت افراد در مسائل است که با جمع بندی این نظرات و نظرات دقیق تر برای ارتقا و پیشبرد دانشگاه توسط مسئولان به کار گرفته می شود.

وی ادامه داد: همه افرادی که در بدنه هیات نظارت در دانشگاه فعالیت می کنند از بدنه دانشگاه آزاد اسلامی و دلسوز دانشگاه هستند.

این مسئول با بیان اینکه باید تکلیف گرا باشیم گفت: مسئولیت امروز امانتی است که به دوش افراد است که باید با انجام ماموریت ها و تکالیف سازمانی در جهت رسیدن به اهداف سازمانی تلاش کرد.

وی با بیان اینکه این دانشگاه بعد از 4 دهه توانست بستر بسیار مناسبی در آموزش عالی ایجاد کند اظهار کرد: فعالیت در حوزه های مختلف گردشگری، اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان و حوزه های فرهنگی از ماموریت های مهم امروز دانشگاه است.

دکتر کیومرث نیازآذری هم با تبریک اعیاد شعبانیه و میلاد حضرت مهدی موعود (عج) و تبریک انتصاب دکتر خدابخش به عنوان رئیس هیات عالی نظارت منطقه دو دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: وی از سرمایه های دانشگاه آزاد اسلامی هستند که از بدو تاسیس این دانشگاه در کنار مجموعه مدیریتی دانشگاه حضوری پررنگ داشته و خدمات ارزشمندی به دانشگاه ارائه کرده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران با قدردانی از زحمات دکتر شاهورانی در دوران تصدی مسئولیت گفت: دکتر شاهورانی بیشترین دوران خدمت را در استان های شمالی بخصوص مازندران سپری و خدمات فراوانی را به مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران کرد.

رئیس واحد ساری با اشاره به وضعیت دانشجویی استان و کاهش جمعیت دانشجویی در سال های اخیر در واحدهای استان اظهار کرد: به لحاظ کمی تعداد دانشجویان در واحدهای استان کاهش یافته است که این به دلایل مختلف از جمله کاهش جمعیت داوطلبان است اما در سال های گذشته تعداد دانشجویان واحدهای استان در مقاطع تحصیلات تکمیلی افزایش داشته است و هفت واحد در استان مازندران مجری دوره های دکتری تخصصی هستند.

وی با اشاره به مطالبات واحدهای استان از بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: خدمت و ارائه خدمات به خانواده شهدا و ایثارگران از خدمات ارزنده دانشگاه آزاد اسلامی است و بنیاد شهید و امور ایثارگران با پرداخت مطالبات واحدهای استان می تواند کمک بزرگی به حل مشکلات مالی واحد ها و ارائه خدمات بیشتر و بهتر به دانشجویان را فراهم کند.

نیازآذری با بیان اینکه همه اعضای هیات علمی و کارکنان واحدهای استان بسیار پرتلاش هستند و مجموعه اعضای هیات رئیسه واحدها نیز بطور جدی پیگیر حل مشکلات دانشجویان هستند تصریح کرد: هیات نظارت با شناسایی مشکلات و ارائه راه حل های کلیدی نقش مهمی در جهت حل و برون رفت از مشکلات دارد.

وی با اشاره به طرح کاهش شهریه های دانشجویی در مقاطع کاردانی و کارشناسی گفت: در دانشگاه های استان اعضای هیات علمی و فضای آموزشی بسیار مناسبی وجود دارد که برای تسهیل حال داوطلبان، پیشنهاد کاهش شهریه در مقاطع کاردانی و کارشناسی در شورای استان به تصویب رسیده است که با طی مراحل اداری و تایید از ترم مهر این موضوع انجام می شود.

نیازآذری در عین حال از بررسی و مطالعه برای ارائه پیشنهاداتی بمنظور کاهش شهریه مقاطع کارشناسی ارشد نیز خبر داد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۷۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح پویش دانشگاه آزاد، تلاقی آموزش مهارتی و اشتغال دانش‌بنیانِ نسل جوان

طرح پویش دانشگاه آزاد اسلامی، یک فرصت استثنایی برای مهارت‌آموزی و اشتغال دانشجویان و ورود آن‌ها به بازار کار و صنعت به حساب می‌آید. دانشگاه آزاد اصفهان به عنوان یکی از پیشگامان این طرح در کشور، زمستان گذشته با راه‌اندازی «گذر پویش اشتغال» و جلب هزاران دانشجو به فضای اشتغال هم‌زمان با تحصیل، توانست قدم بلندی را در راستای کمک به اشتغال نسل جوان بردارد. در همین رابطه، اکبر پیرستانی، معاون فناوری و نورآوری دانشگاه آزاد استان اصفهان در گفت‌وگو با گروه استان‌های ایسکانیوز از اصفهان، خبر از رفع چالش‌های اولیه این طرح درخصوص اشتغال دانشجویان علوم انسانی داد. وی آمار اشتغال‌زایی دانشجویان پویشی در سال جدید را «۱۲ هزار نفر» پیش‌بینی کرد و هدف‌گذاری دانشگاه را حمایت از این دانشجویان برای ایده‌پردازی و تبدیل شدن به «کارآفرینانِ فردا» خواند. این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

طرح پویش، نماد دانشگاهِ اجتماعی به عنوان سؤال نخست، توضیحی پیرامون جزییات برگزاری جدیدترین نمایشگاه کارآفرینی دانشگاه آزاد اصفهان که زمستان گذشته با حضور دکتر طهرانچی افتتاح شد بفرمایید.

در چهارچوب نمایشگاه‌هایی که به‌طور منظم توسط دانشگاه آزاد اصفهان و سراهای نوآوری و فناوری این دانشگاه برگزار می‌شود، برگزاری جدیدترین نمایشگاه مربوط به طرح پویش با چهره‌ای کاملاً متفاوت و با عنوان «گذر پویش اشتغال» در دستور کار قرار گرفت. این گذر، با بیش از ۶۰ غرفه و حضور شرکت‌های مختلف صنعتی و خدماتی و مشارکت دستگاه‌های اجرایی متقاضی جذب دانشجویان در قالب طرح پویش، از سیزدهم لغایت شانزدهم اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد و علاوه بر استقبال بسیار مطلوب دانشجویان، مورد بازدید مسئولان ملی و استانی از جمله دکتر محمدمهدی طهرانچی نیز قرار گرفت.

در این نمایشگاه از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر استان اصفهان استفاده شده‌ و واحدهای مختلفی از جمله دانشگاه آزاد خمینی‌شهر و شهرضا نیز توانستند با مشارکت در این گذر، فرصت‌های خوبی را برای دانشجویان خود فراهم کنند. از این جهت، خرسندیم که دانشگاه آزاد در سطح استان اصفهان توانسته است با اشتغال‌آفرینی حین تحصیل برای جوانانِ دانشجو، سهم خود را به عنوان یک «دانشگاهِ اجتماعی» در بحث اشتغال و امیدآفرینی برای جامعه و نسل جوان، ایفا کند.

گزارش تصویری: گذر «پویش اشتغال» در دانشگاه آزاد اصفهان با حضور ۶۰ شرکت

فارغ‌التحصیلان امروز، کارآفرینان فردا دانشگاه با چنین تدارک سازمان‌یافته‌ای پیرامون ترویج و توسعه طرح پویش، چه اهداف و دورنمایی را دنبال می‌کند؟

اشتغال، یکی از مشکلات بزرگ جوانان است و افکارسنجی‌های مختلف بر اهمیت این موضوع صحه می‌گذارد. دانشجویان حین و پس از فارغ‌التحصیلی به دنبال کار هستند و از طرفی، صنایع مختلف نیز دغدغه جذب نیروی انسانی ماهر را دارند. طرح پویش، به دنبال وارد کردن دانشجویان دانشگاه به صنایعِ مرتبط با رشته آن‌هاست.

از سویی، بخشی از جوانان پس از فارغ‌التحصیلی به دلیل فقدان سابقه کار و مهارت، نمی‌توانند وارد سازمان‌ها و شرکت‌های مورد نظرشان شوند که با وجود طرح پویش، دانشجو پس از فارغ‌التحصیلی می‌تواند هم سابقه کار و هم مهارت را به رزومه خود اضافه کند.

برقراری تعادل در رشته‌هایی که بازار کار محدودی دارند، از دیگر اهداف طرح پویش است. به موازات دنبال آن هستیم که دانشجویان بتوانند تبدیل به یک کارآفرین شده، ایده‌های خلاقانه خود را وارد صنعت کرده و دانشجویان دیگر را نیز جذب فضای اشتغال کنند.

ارتقای قدرت انتخاب شغلی یکی از چالش‌های طرح پویش در سال‌های آغازین، تسری این طرح به رشته‌های علوم انسانی بود که به نظر می‌رسد اخیراً با مشارکت تعدادی از بنگاه‌ها و ارگان‌های فعال در زمینه علوم انسانی، این چالش نیز رفع شده است.

سازمان‌های مختلفی از جمله آموزش و پرورش، بهزیستی و معاونت مدارس سما استان اصفهان در «گذر پویش اشتغال» حضور فعالی داشته و دانشجویان رشته‌های علوم انسانی مثل روان‌شناسی و علوم تربیتی را جذب کردند. در زمینه رشته‌های مدیریت و حقوق هم در این نمایشگاه تقاضای جذب دانشجو وجود داشت که این موضوع نشان از گسترش دربرگیری طرح پویش دارد.

هم‌چنین، دغدغه دانشجویان مبنی بر قدرت انتخاب میان سازمان‌ها یا صنایع موردنظر رفع شده و دانشجویان می‌توانند انتخاب کنند که کجا مشغول به کار شوند. این موضوع، در حالیست که در گذشته دانشجو حق انتخاب زیادی نداشت و به دلیل محدودیت سازمان‌ها و صنایع طرف قرارداد در طرح پویش، دانشجویان هم دچار محدودیت بودند.

اشتغال ۱۲ هزار دانشجو! از نظر کمی، تاکنون چه تعداد دانشجو جذب طرح پویش شده و هدف‌گذاری شما برای امسال چه تعداد است؟

دانشگاه آزاد اصفهان در اولین سال اجرای این طرح موفق به اشتغالِ هزار و ۵۰۰ دانشجو شد که با توجه به اجرا به‌صورت پایلوت، آمار بسیار خوبی محسوب می‌شد.

سپس در سال دوم موفق به زمینه‌سازی اشتغال برای چهار هزار دانشجو شدیم و در تلاش هستیم که در ترم جاری تا پایان سال آینده، ۱۲ هزار دانشجو را در طرح «پویش اشتغال» جذب کنیم. از این تعداد، تنها در اسفندماه گذشته، جذب بیش از ۱۶۰۰ دانشجو محقق شد که نوید روزهای خوبی را برای این طرح و اشتغال‌زایی برای دانشجویان دانشگاه آزاد می‌دهد.

پویشی‌ها در مراکز دانش‌بنیان شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی زیرنظر دانشگاه، تا چه میزان در طرح پویش اشتغال مشارکت دارند؟

برای مثال، شرکت دانش‌بنیان «نگین بذر دانش» که دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان از سهام‌داران عمده آن است و در خود دانشگاه تأسیس شده، حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از نیروهای خود را با استفاده از طرح پویش جذب کرده که ۱۵ نفر از این نیروها به مرحله استخدام رسیده‌اند.

شرکت «معیار دانش پارس» و مراکز تحقیقاتی دانشگاه نیز همراهی خوبی برای جذب دانشجویان پویشی داشته‌اند. این اتفاق خوب در دیگر واحدهای دانشگاه آزاد استان اصفهان نیز کمابیش محقق شده و برای مثال دانشگاه آزاد خمینی‌شهر نیز توانسته تعداد قابل توجهی از پرسنل شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور خود را از میان دانشجویان پویشی جذب کند.

هم‌گرایی صنعت و دانشگاه با گذشت تقریباً سه سال از آغاز طرح پویش، دانشگاه آزاد و صنایع در استان اصفهان چه‌قدر توانسته‌اند نگاه خود را به هم نزدیک کنند؟ صنایع همواره به مشکلات مهارتی فارغ‌التحصیل انتقاد داشته و دانشگاهیان نیز معتقد بوده‌اند که صنعت نتوانسته خود را با دانشِ روز، هماهنگ کند.

این فاصله را از چند منظر می‌توان بررسی کرد؛ نخست، در گذشته، دانشجویان هیچ ارتباطی با صنایع نداشتند و پس از فارغ‌التحصیلی، مجبور به اشتغال در شغل‌های کاذب و غیرمرتبط با رشته خود بودند. خوش‌بختانه با آغاز طرح پویش، به‌خصوص در دانشگاه آزاد استان اصفهان، این فاصله برداشته شده و دانشجویان در فضای واقعی صنایع و حرفه‌های گوناگون، مهارت‌آموزی می‌کنند.

از سویی، تفاهم‌نامه‌هایی که در قالب طرح پویش میان دانشگاه و صنایع منعقد می‌شود، علاوه بر پرداختن به اشتغال دانشجویان، شامل طیف وسیعی از دیگر همکاری‌های علمی -مثل طرح‌های تحقیقاتی- نیز می‌شود که این نکته نیز به کاهش فاصله دانشگاه و صنعت، کمک قابل توجهی کرده است.

این همکاری‌ها، با مشخص کردن کمیت و کیفیت نیاز صنایع و بنگاه‌های اقتصادی به فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف، به سیاست‌گذاری بهتر در زمینه جذب و تربیت دانشجو نیز کمک می‌کند. در نتیجه طرح پویش به نزدیکی دانشگاه و صنعت کمک شایانی کرده است.

خبرنگار: علی سمیرمی

انتهای پیام/

کد خبر: 1227961 برچسب‌ها طرح پویش اصفهان اشتغال

دیگر خبرها

  • زمان‌برگزاری نخستین اجلاس ششمین دوره خبرگان رهبری
  • زمان برگزاری نخستین اجلاس ششمین دوره مجلس خبرگان
  • ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اول خرداد آغاز به‌ کار می‌کند
  • ششمین دوره مجلس خبرگان اول خرداد با پیام رهبری آغاز به کار می‌کند
  • طرح پویش دانشگاه آزاد، تلاقی آموزش مهارتی و اشتغال دانش‌بنیانِ نسل جوان
  • اهداف تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی
  • انتخاب رشته ۲۷ هزار داوطلب آزمون دکتری ۱۴۰۳
  • ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق
  • تحقیقات مسئله‌محور در مسیر موفقیت/ امیدها به رشد درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد آباده افزایش یافت
  • رویکردی نوین در آموزش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی