Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدهادی سیدافقهی، کارشناس مسائل منطقه‌ای، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره مطرح شدن ایده ایجاد «مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای» از سوی وزیر امور خارجه کشورمان و ابعاد این طرح، گفت: امروز دو طرف معادله منطقه نامتقارن و نامتوازن است. یک طرف این معادله پیشنهاددهنده، جمهوری اسلامی ایران، است که این پیشنهاد هم در واقع دکترین جمهوری اسلامی است که از سوی آقای دکتر ظریف مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی این دکترین از زبان مقام معظم رهبری خطاب به کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی مطرح می‌شود و گاهی از زبان رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه.

گفت‌وگو با کشورهای منطقه و اسلامی بدون دخالت بیگانگان دکترین جمهوری اسلامی ایران است

وی با بیان اینکه چکیده این دکترین هم بر مبنای آموزه‌ قرآنی «تَعالَوا إِلىٰ كَلِمَةٍ سَواءٍ بَينَنا وَبَينَكُم» است، گفت: ایران معتقد است که کشورهای منطقه و اسلامی با یکدیگر و بدون دخالت بیگانگان، در قالب یک برجام منطقه‌ای، به گفت‌وگو و مذاکره بنشینند و مسائل و مشکلات‌ فی‌مابین را حل کنند، اما این تنها یک طرف معادله است.

سیدافقهی درباره شرایط طرف دیگر این معادله گفت: طرف دیگر معادله به عنوان مخاطب این پیشنهاد، عربستان، بحرین، امارات، قطر و ... است، بیشترین تنش‌ها را با ایران دارند. برای تشریح این طرف معادله باید به سخنان ترامپ توجه کرد. ترامپ درباره کشورهای این منطقه گفت ارزش این کشورها برای آمریکا به اندازه گاو شیرده است و بعد عبارت بدتر، زشت‌تر و نکبت‌بارتر از این را هم بیان کرد و گفت  این کشورها بدون ما یک هفته هم دوام نمی‌آورند. حال آیا می‌توان از چنین مجموعه کشورهایی که دست‌نشانده امریکا و قبلا انگلیس بودند و هستند انتظار داشت که چنین مجمع و باشگاهی را بدون اجازه آمریکا تشکیل دهند و ایا آمریکا به این کشورها اجازه خواهد داد که با ایران به گفت‌وگو بنشینند و صادقانه و شفاف مشکلات‌شان را بازگو کرده و حل کنند و حرکتی به نفع منافع کل کشورهای منطقه را رقم بزنند؛ قطعا آمریکایی‌ها این اجازه را نمی‌دهند.

تشریح دلیل اصرار ظریف به بیان ایده تشکیل «مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای»

سیدافقهی درباره دلیل اصرار وزیر امور خارجه به بیان مکرر این ایده با وجود چنین شرایطی گفت: بیان چند باره این ایده از سوی ایشان در حقیقت بیان یک نگرش، رویکرد و راهبرد از سوی جمهوری اسلامی ایران است. به عبارتی بیان این ایده در دیدارها و گفت‌وگوهای مختلف نشانه این است که جمهوری اسلامی ایران منطق، گفت‌وگو، تفاهم، رعایت حقوق متقابل و به عبارتی بازی برد ـ برد را راه حل مشکلات و اختلافات کشورهای منطقه می‌داند.

این کارشناس مسائل منطقه‌ای عنوان کرد: اما پاسخ و واکنشی که از طرف مقابل شنیده می‌شود چندان امیدوارکننده نیست. به عنوان نمونه آقای ظریف پس از امضای برجام دست دوستی به سمت سعودی‌ها دراز کرد و گفت ایران حاضر است باشگاه هسته‌ای تشکیل دهد و فناوری هسته‌ای بومی خود را با حداقل هزینه در اختیار کشورهای منطقه از جمله عربستان بگذارد. اما یکی از مقامات عالی رتبه عربستان پاسخ داد که ایران اصلا خودش جزئی از مشکل منطقه است نه راه حل. یا در دعوت‌های چندین‌باره وزیر امور خارجه و ورئیس جمهور کشورمان از سعودی‌ها مبنی بر تفاهم و مذاکره بدون دخالت بیگانگان، محمد بن سلمان پاسخ داد ما می‌خواهیم جنگ را به داخل ایران بکشانیم، لذا یک طرف معادله هم به هیچ وجه به دنبال مذاکره و تفاهم نیست و هم اینکه اساسا چنین اجازه‌ای از سوی آمریکایی‌ها ندارد.

وی تأکید کرد: در واقع طرح این ایده از سوی ایران هم برای اتمام حجت و هم برای اعلام موضع و راهبرد منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران است. به عنوان نمونه در بحران سوریه هر زمانی که فرصتی برای حل این مسئله از طریف گفت‌وگو و راه حل سیاسی پیش آمده ایران پیشقدم بوده و شده است و نمونه آن حضور فعال در نشست‌های آستانه، ژنو و سوچی است. بنابراین جمهوری اسلامی ایران نشان داده به همان اندازه که در برابر تروریسم قاطع است و مبارزه می‌کند اما به محض اینکه اندک فرصتی برای تغییر رویکرد امنیتی به سیاسی پیش می‌آید ایران پیشتاز است.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۷۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا نسخه‌های حقوق‌بشری را در کشور خودش هم اجرا نمی‌کند

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان گفت: آمریکایی ها به نسخه‌ای که برای کشورهای دیگر می‌پیچند عمل نمی‌کنند و آنچه برای مردم بیان می‌کنند خودشان اعتقاد ندارند. - اخبار استانها -

حجت الاسلام علی درویشی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد، با اشاره به حوادث اخیر دانشگاه‌های آمریکا و غرب اظهار داشت: آنچه  امروز در عالم غرب در حال رخ دادن است در سرکوب دانشجویان، اساتید دانشگاه و گروه‌های علمی و فرهنگیان جامعه آمریکا نشان از این دارد که آمریکایی‌ها آنچه را که بحث می‌کنند و آنچه برای مردم بیان می کنند خودشان اعتقاد ندارند. 

وی افزود: صحنه‌هایی که ما امروز از برخورد پلیس با دانشجویان دانشگاه‌های مختلف آمریکا دیدیم نشان از این واقعیت دارد که دموکراسی آمریکایی برای حاکمیت حاکمان مستبد غرب در راس حکومت هیچ خط قرمزی برایشان معنا ندارد. 
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان عنوان کرد: در گذشته اگر اتفاقاتی در دانشگاه‌های ایران می‌افتادغربی‌ها می‌گفتند در محیط های علمی نباید برخورد نظامی شود ولی امروزآن نسخه‌ای که برای  کشورهای دیگر می‌پیچیدند خودشان عمل نمی‌کنند. 

درویشی با بیان اینکه اگر برخوردهای امنیتی و انتظامی بد است برای دانشگاه‌های  آمریکا هم باید بد باشد، گفت: غرب مدعی آزادی بیان و عقیده است، دانشجویان ایده‌ای دارند که ایده‌هایشان را بیان می‌کنند پس چرا غربی‌ها در برخورد با ایده دانشجویان عصبانی می شوند و با سرکوب و خشونت جواب آنها را می دهند. 

وی  با بیان اینکه ظاهر فریبنده دنیای غرب امروز برای همگان روشن شده است تصریح کرد: حوادث اخیر دانشگاههای آمریکا و غرب درس بزرگی است که متوجه شویم دموکراسی آنها سخنی بیش نیست و تنها به عنوان قطعنامه های سیاسی و حربه  بر علیه  کشورهای دیگر است.

 

.

 

 
انتهای پیام/645

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • آمریکا نسخه‌های حقوق‌بشری را در کشور خودش هم اجرا نمی‌کند
  • مردمی کردن بازسازی عتبات، ایده‌ شهید حاج قاسم سلیمانی بود
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • تغییر معادله قدرت با عملیات موفقیت آمیز «وعده صادق»
  • ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟