Web Analytics Made Easy - Statcounter


یکی از پژوهشگران موسیقی اقوام از مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل نحوه واکنش به خبر درگذشت برخی از استادان موسیقی اقوام ایران قدردانی کرد.

به گزارش امتداد نیوز، علی مغازه ای پژوهشگر و مدیر هنری فستیوال موسیقی نواحی «آینه دار» با انتشار متنی خطاب به علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از وی به جهت نحوه واکنش به خبر درگذشت برخی از استادان موسیقی اقوام ایران قدردانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در متن ارسالی علی مغازه ای آمده است:

«امروز که در میانه اردیبهشت هستیم از پذیرش مسئولیت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد توسط آقای علی ترابی زمان چندانی نگذشته است. شناختی که اهالی موسیقی از ایشان داشتند باعث آن بود که گروهی دست به کار شوند و تا جایی که ممکن بود در حمایت از ایشان ابراز نظر و تلاش کنند. در کمال خوشوقتی این اتفاق افتاد و سکان هدایت و مدیریت کشتی فرتوت و رنجور و زخمی موسیقی به ایشان سپرده و ایشان هم با خطرپذیری و عشق این مسئولیت را پذیرا شد.

من در همین آغاز با آنکه خود از حامیان ایشان هستم اما بر خود و همه اهالی موسیقی واجب می دانم در حد توان از نقد اشتباهات احتمالی و حمایت از نکات قوت کار ریاست دفتر موسیقی دریغ نورزند تا بلکه با نقش فعال همگان جایگاه بسیار تضعیف شده موسیقی ترمیم شود.

نکته ای که در این مدت دیدم و بهانه این یادداشت شد توجه درست آقای علی ترابی به تقلیل ندادن جایگاه خود به صادرکننده بیانیه های تسلیت بود. به باورم در پی درگذشت چند هنرمند بزرگ موسیقی اقوام و نواحی کشور در همین چند روز اخیر، مدیرکل دفتر موسیقی رویکردی بسیار متین در این زمینه در پیش گرفته است و سعی ندارد با قلم فرسایی های فاضل مابانه، از موقعیتی بالا به پایین به صدور بیانیه های ریاستی و پیام تسلیت های ادیبانه خودنمایی و ابراز وجود کند. معنایش این است که او نمی خواهد با چنین اقدامات به ظاهر ارزشمند، تفاخر مدیریتی وظیفه شناسانه از خود به نمایش عموم بگذارد.

من این رویکرد را بسیار ارجمند می شمارم و با ستایش از کار ایشان معتقدم رییس موسیقی کشور وظایفی بس عمیق و فراوان در قبال اهالی موسیقی به خصوص خانواده های هنرمندان از دست رفته دارد که امیدوارم آقای ترابی ضمن اقدامات حمایتی از تمام هنرمندان موسیقی به خصوص موسیقی اقوام کشور، هرگز خود را در دام حرکت های نادرست خودنمایانه و ناثواب قرار ندهد.

در راستای حمایت فعالانه اما منتقدانه از نظام مدیریتی لازم بود در ارتباط با مسایلی در حوزه موسیقی اقوام و نواحی کشور نیز مطالبی بنویسم اما به وقتی دیگر و پس از برگزاری جشنواره موسیقی نواحی کرمان می سپارم تا دوستان در آرامش کارشان را به انجام برسانند.»

true برچسب ها : علی ترابی علی مغازه ای موسیقی ایرانی موسیقی نواحی true

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: علی ترابی علی مغازه ای موسیقی ایرانی موسیقی نواحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۸۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کسری حاجی‌زاده خواننده، آهنگساز، تهیه کننده، مدیر هنری و مدیر شرکت فرهنگی و هنری «نوای هنر آرنا» است. وی از کودکی شروع به آموزش موسیقی و پیانو کرد و پس از یادگیری و اجرای چندین کنسرت هنرجویی علاقه‌مند به آواز شد. پس از فراگیری آواز کلاسیک و پاپ به عضویت گروه کُر و ارکستر «آوای شفق» درآمد و در چندین کنسرت در تالار وحدت، تالار اندیشه، سالن محک، ایوان شمس و … حضور داشت.

او همچنین به عنوان مدیر هنری سابقه همکاری با شبکه‌های مختلف تلویزیونی و همچنین برنامه تلویزیونی «باهمستان موسیقی» را دارد و در تولید و انتشار چندین هزار قطعه موسیقی به عنوان مدیر تولید و مدیر پخش نقش بسزایی داشته است. با این هنرمند گفت‌وگویی انجام دادیم از نظرتان می‌گذرد:

کمی درباره مشکلات گروه کُر در ایران صحبت کنید.

مشکلاتی که درباره هنر در ایران وجود دارد فقط مختص به گروه‌های کُر نیست ولی بیشترین مشکلات مختص گروه‌های کر و ارکستر‌ها است. مگر می‌شود از هیچ سمت حمایتی از این گروه‌ها نشود؟ آنقدر بی تفاوتی به گروه‌های کُر و ارکستر‌ها شده است که بیشتر آنها تعطیل شده‌اند و دیگر کسی تمایل به همکاری ندارد و ترجیح می‌دهند یا در گروه‌های پاپ فعالیت کنند یا به کار‌های غیر از موسیقی بپردازند. متاسفانه نه حمایت از سوی ارگانی صورت می‌گیرد و نه اطلاع رسانی درستی از این گروه‌ها می‌شود در نتیجه انگیزه‌ای برای اعضای این گروه‌ها نمی‌ماند.

مخاطب امروز با کنسرت‌های گروه کُر ارتباط برقرار می‌کند؟

مخاطب امروز پذیرای چیزی است که آن را ببیند. وقتی کسی غذایی را نه هرگز دیده و نه هرگز خورده معلوم است که پذیرای آن نمی‌شود. تمام تبلیغات، تمام سالن‌ها و تمامی رسانه‌ها تمایل زیادی برای نشان دادن این گروه‌ها ندارند، چون سال‌های سال است که فقط به موسیقی پاپ اهمیت داده شده و درآمد بالایی از این راه دارند. انگار موسیقی پاپ انحصار موسیقی ایران شده است. نه فقط گروه‌های کر بلکه ما در چند سال اخیر تبلیغاتی از اجرا‌های سنتی، گروه‌های بانوان و دیگر گروه‌ها هم نمی‌بینیم.

چه مخاطبانی جذب این کنسرت‌ها می‌شود؟

متاسفانه الان مخاطبانی که عاشقانه این فضا را دوست دارند یا از قدیم با این گروه‌ها آشنا بودند فقط مخاطب این کنسرت‌ها هستند. مشکل ما ریشه‌ای است و زمان می‌برد تا حل شود. آموزش‌هایی که در فضای مجازی داده می‌شود به این مشکلات دامن زده است. بیشتر اساتیدی که واقعا سواد بالایی در موسیقی دارند بیکار نشسته اند تا عده‌ای با آموزش‌های تجربی بدون اصول این مشکلات را بیشتر کنند.

در کشور‌های دیگر به چه صورت است؟

بر خلاف ایران در کشور‌های اروپای غربی از دوران رنسانس با این فضا آشنایی دارند و در کلیسا‌ها گروه‌های کر فعالیت داشتند و آواز‌های مذهبی اجرا می‌کردند و در دوران باروک به اوج خودش رسید. علاوه بر آن وقتی از دوران کودکی در مدارس موسیقی تدریس می‌شود همه افراد گوش موسیقیایی دارند و درست را از غلط به راحتی تشخیص می‌دهند. برای همین است که خوانندگان آنها همه بسیار کوک و ژوست اجرا می‌کنند، چون مردم به راحتی فالش خواندن خواننده را متوجه می‌شوند. علاوه بر تمامی این جریانات مردم تصمیم می‌گیرند که چه نوع موسیقی را گوش دهند نه اینکه برای آنها تصمیم گرفته شود.

آیا ارکستر و گروه کر در ایران با شکست مواجه شده است؟

هنر همیشه راه خودش را پیدا می‌کند و یک زمانی تاریخ انقضای این موسیقی‌های بی سر و ته هم تمام می‌شود، اما با سیاست‌های گرفته شده در ارتباط با ارکستر‌ها و گروه‌های کر فعلا دچار یک خفقان بزرگی شدیم که امیدوارم به زودی با حمایت مسئولین از این بحران بزرگ عبور کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • بیش از هزار و ۲۰۰ سندمالکیت‌زراعی در اشنویه صادر شد
  • بزرگ‌ترین بسته کمک نظامی انگلیس در راه اوکراین
  • تحول بی نظیر موسیقی مدرن با آلبوم جدید مُجال
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در مازندران
  • دیدار با مدیر کل دفتر بازرسی ،مدیریت عملکرد ،امور حقوقی و ارتباطات مردمی استانداری آذربایجان غربی
  • قدردانی خانواده مرحوم آیت الله امامی کاشانی از مردم و مسئولان
  • بیانیه دفتر سیاسی انصارالله یمن درباره غزه
  • برگزاری موسیقی نواحی در «بیشه»/ سرنا نماد فرهنگ لرستان است
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای مازندران