Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@20:42:37 GMT

حذف پیمانکار کل در ساخت‌وساز از مقررات ملی ساختمان

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۱۹۰۹۸

حذف پیمانکار کل در ساخت‌وساز از مقررات ملی ساختمان

نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان تهران با تأکید بر اینکه ایجاد پیمانکار کل در ساخت‌وساز ،عمر مفید واحدهای مسکونی را بالا می برد، گفت: در تدوین مقررات ملی ساختمان از 2 سال پیش بنا به دلایلی جلوی آن گرفته و متوقف شد.

ایران آنلاین / ایرج رهبر، در پاسخ به این سؤال که سالهاست کارشناسان در مورد کیفیت پایین ساخت‌وساز اظهارنظر می‌کنند، اما هیچ گام مثبتی برای اصلاح و بالا بردن عمر مفید ساختمان‌ها و کیفیت واحدهای مسکونی نوساز برداشته نمی‌شود، گفت: اولین دلیل پایین بودن عمر مفید ساختمان‌ها، نبود تخصص از سوی برخی سازندگان است که اتفاقاً شغل‌های دیگر و یا تخصص‌های دیگری دارند و وارد عرصه ساخت‌وساز شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر با اشاره به اینکه برخی پزشکان و طلافروشان نیز به سبب داشتن سرمایه، وارد عرصه ساخت‌وساز می‌شوند، اظهار داشت: در کنار نبودن تخصص در ساخت‌وساز عدم وجود ارگان‌ و یا نهادی برای تضمین کیفیت ساخت‌وساز نیز باعث شده تا عمر مفید ساختمان و کیفیت ساخت‌وسازها بالا نباشد.

نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان تهران ادامه داد: دو سال پیش در وزارت راه و شهرسازی برای بالا بردن کیفیت ساخت‌وساز و دادن مسئولیت به یک گروه، کار تدوین ایجاد یک گروه با نام «پیمانکار کل ساخت‌» و گنجاندن آن در مقررات ملی ساختمان آغاز شده بود، اما بنا به دلایل نامعلومی جلوی آن گرفته شد.

رهبر افزود: قرار بود تمام کنترل تأسیسات، طراح و محاسب و ناظر ساختمان دو زیرمجموعه پیمانکار کل ساخت قرار گیرد، بنابراین وقتی تمام مسئولیت‌ها بر عهده پیمانکار کل نهاده خواهد شد، تلاش‌ها برای بالا بردن کیفیت ساخت‌وساز نیز افزایش خواهد یافت.

وی اضافه کرد: در حال حاضر مالک‌ها برای دریافت پروانه به شهرداری مراجعه و سپس یک طراح و محاسب و ناظر معرفی شود و در نهایت مهندس ناظر با چند بار مراجعه به روند ساخت واحد مسکونی پای برگه‌ها امضاء و سپس پایان کار از سوی شهرداری صادر می‌شود، پس باید در روند ساخت‌وساز دقت عمل بیشتری صورت گیرد و یک گروهی مسئولیت تمام روند ساخت‌وساز را بر عهده بگیرد.

وی تأکید کرد: وقتی هر فردی با هر تخصصی وارد عرصه ساخت‌وساز می‌شود و یک گروه مشخص مسئولیت روند ساخت‌وساز و کیفی بودن آن را بر عهده نمی‌گیرد، عمر مفید ساختمان‌ها در ایران در نهایت به 25 تا 30 سال می‌رسد.

رهبر تأکید کرد: البته منافع مادی نیز می‌تواند دلیل دیگری بر پایین بودن عمر مفید ساختمان‌ها باشد، چرا که برخی واحدهای مسکونی که اتفاقاً 25 سال از عمر ساخت آن می‌گذرد و کیفیت بالایی هم دارد، اما برای سودآوری بیشتر واحد مسکونی مزبور تخریب و مجدداً یک ساختمان جدید احداث می‌شود.

به گفته وی، منافع مادی باعث شده تا سازنده‌ها به جای توجه به ساخت‌وساز در بافت فرسوده مناطق زعفرانیه و شمال شهر تهران تمایل بیشتری پیدا کنند.

/فارس

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۹۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گودبرداری غیراصولی عامل زیرش ساختمان مسکونی در اهواز

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، شاپور باقری گفت: ساعت ۲۳ و ۱۰ دقیقه شامگاه جمعه، ۱۴ اردیبهشت‌ماه، یک ساختمان دو واحدی در کوی ملت اهواز به دلیل گودبرداری غیر اصولی در زمین مجاور و آبگرفتی ناشی از ریزش باران، دچار تخریب شد.

وی افزود: نجاتگران جمعیت هلال احمر اهواز بلافاصله پس از اعلام خبر حادثه از سوی مرکز کنترل و هماهنگی عملیات، به محل حادثه اعزام شدند.

باقری می‌گوید: با انجام ارزیابی‌های اولیه و تثبیت صحنه حادثه، این حادثه تلفات جانی نداشت.

رئیس جمعیت هلال احمر اهواز ادامه داد: پس از ایمن‌سازی صحنه حادثه، این عملیات در ساعت ۲۰ دقیقه بامداد امروز پایان یافت.

دیگر خبرها

  • ریزش یک ساختمان مسکونی در اهواز
  • زیرش یک ساختمان مسکونی در اهواز
  • گودبرداری غیراصولی عامل زیرش ساختمان مسکونی در اهواز
  • ریزش ساختمان مسکونی در اهواز در پی گودبرداری غیراصولی
  • کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • ساخت کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور
  • اعتراض مردم به روند کند ساخت طرح ۸۱۰۰ واحدی
  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • ۱۳۰ ساختمان مسکونی و تجاری امام زاده ابراهیم شفت در آتش سوخت