Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-حجت الله میرزایی یکی از هفت کاندیدای منتخب شورای شهر تهران برای پست شهرداری، حل مشکلات شهر را در گروی حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی پایتخت با تاکید بر خرد جمعی دانست و گفت: بار شهرداری باید بر دوش تیم مدیریت شهری تقسیم شود.

حجت الله میرزایی در تشریح مهم ترین مسائلی که امروز شهر تهران با آن مواجه است،رگفت: نظام اجتماعی و نظام مالیه شهر دو مساله اصلی است که امروز تهران با آن مواجه است که هر دوی آنها با ناپایداری بزرگی همراه هستند و عملا حل همه مسائل دیگر شهر پیرامون حل این دو مساله اصلی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بی تردید شهر تهران نیازمند یک تحول بنیادین در اقتصاد است ، نوع مواجهه شهرداری با شهر و همچنین نظام مالیه و نظام اجتماعی از اهمیت بسیاری برخوردار است لذا این دو مساله باید به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد ، قطعا تا این دو حل نشود هیچ مساله دیگری در شهر حل نخواهد شد.

به اعتقاد میرزایی، حل مسائلی همچون آلودگی های زیست محیطی، مدیریت پسماند، ترافیک و حمل و نقل ناکارآمد همگی در گروی حل دو مساله اصلی نظام مالیه و نظام اجتماعی قرار گرفته است ضمن آنکه شفافیت نیز بخش مهمی از موضوع اقتصاد شهری است که باید به طور جد مورد توجه بگیرد.

وی تاکید کرد: دو حوزه اجتماعی و اقتصادی در شهر تمرکز ما خواهد بود اما راهبرد ما متمرکز بر یک حکمرانی هوشمند است، در حقیقت اصلاح ساختار حکمرانی مسیر ما برای اصلاح نظام اقتصادی و اجتماعی را باز می‌کند، لذا قطعا باید به سمت حکمرانی مبتنی بر شفافیت حداکثری،  مشارکت حداکثری، نظارت پذیری حداکثری و پاسخگویی حداکثری شهرداری تهران حرکت کنیم.

این کاندیدای تصدی سمت شهرداری تهران با تاکید بر اینکه اگر مسیر حکمرانی مبتنی بر شفافیت مشارکت و نظارت پذیری باز نشود، امکان حل مسائل دو حوزه نظام اقتصادی و اجتماعی مقدور نخواهد بود، افزود: برای اصلاح نظام اجتماعی حتما باید تدبیری اتخاذ کنیم که مردم به مجموعه شهرداری تهران هم اعتماد کنند و هم در پروسه حل مسائل به طور جدی با مجموعه شهرداری وارد مشارکت شوند، قطعا شهرداری باید نشان دهد یک سازمان قابل اعتماد است و در هزیننه های شهری منافع را به سمت مردم هدایت می کند.

وی ادامه داد: متاسفانه در گذشته ممکن بود منافع در شهر به سمت مدیران شهری یا مجموعه شهرداری و یا شرکای اصلی شهرداری هدایت می شده در حالی که با اصلاح این روند، این منافع در قالب سلامت اجتماعی بیشتر بین شهروندان توزیع خواهد شد. لذا مسیر اصلی حرکت ما در این راستا خواهد بود.

میرزایی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم اصلاح ساختار مالیه و نظام اجتماعی به عنوان دو حوزه اصلی که تمرکز روی آن ها قرار خواهد داشت، گفت: راهبرد بلند مدت ما اصلاح ساختار حکمرانی شهری است که تمرکز اصلی آن شفافیت حداکثری خواهد بود.

وی تاکید کرد: حل مسائل امروز شهر تهران موضوعی سهل و ممتنع است در حقیقت ممتنع است به شرطی که بخواهیم با بروکراسی رسمی و با کارتابل و برنامه این مسائل را حل کنیم و سهل خواهد بود به شرط اینکه این مسائل از طریق حکمرانی متفاوت و با مشارکت گذاشتن مساله و راه حل با مردم پیش برده شود. قطعا سه سال برای شهردار آینده تهران زمان زیادی نیست که بتواند مسائل مختلف را حل کند اما بی تردید زمان کمی هم نیست.

وی ادامه داد: سه سال زمان زیادی نیست اگر بخواهیم برای حل مسائل از یک بروکراسی ناکارآمد که به طور انفرادی و با توانایی های محدود فردی بهره بگیریم در چنین شرایطی سه سال زمان اندکی است و به هیچ وجه نمی توان نه در سه سال بلکه در 30 سال بر مشکلات فائق آمد. اما برای یک راهبرد مبتنی بر مشارکت فراگیر به ویژه مشارکتی مبتنی بر نبوغ، خلاقیت و انگیزه جوانان و صاحبان دانش و همه کسانی که نسبت به شهر تهران احساس تعلق می کنند، قطعا زمان مناسبی خواهد بود تا بتوان مسائل زیرساختی را حل و فصل کرد آنچنان که در دوره هفت ماهه گذشته آقای نجفی بنیادهای خوبی در شهر تهران گذاشتند.

معاون شهردار تهران به بنا گذاشتن بنیاد شفافیت با بهره گیری از ابزار های متعدد در شهرداری تهران ظرف هفت ماه گذشته اشاره کرد و افزود: از روز نخست استقرار مدیریت شهری جدید شفافیت با اجرای اقدامات متعددی در دستور کار قرار گرفت که قطعا تا پایان سال جاری می توان به دستاوردهای بسیار بزرگ در این حوزه رسید ، لذا اگر راهبرد و مسیر استراتژیک ما مبتنی بر حکمرانی هوشمند، شفاف، مشارکت‌جو و نظارت پذیر باشد ظرف سه سال بخش مهمی از مسائل را می توان حل کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجهه دانشگاهی که بیشتر با آن شناخته می شود، گفت: علت این نوع از شناخت آن است که به طور دائم در سیاستگذاری و تصمیم‌گیری‌ها از هماندیشی موثر با نخبگان شهری و دانشمندان شهری بهره گرفتم و بر این موضوع تاکید داشته و دارم، اما در تمام سال‌هایی که فعالیت دانشگاهی کرده‌ام مسوولیت‌های اجرایی نیز داشته‌ام، به شکلی که دو سال اجرایی‌ترین معاونت دانشگاه را بر عهده داشته، همچنین معاونت استانداری و وزارت را نیز در سوابق خود دارم.

بدین ترتیب تصور می کنم سوابق اجرایی من به گونه ای بوده که می توانم فعالیت های اجرایی زیاد را تجربه کنم، نکته دیگر اینکه شهر تهران امروز بیشتر نیازمند یک سازماندهی مشارکت‌جو و مبتنی بر خرد جمعی است و باید بار شهرداری تهران بر دوش تیم مدیریت شهری تقسیم شود و این یعنی یک نظام مدیریت متفاوت با آنچه که در گذشته در بسیاری از وزارتخانه ها حاکم بوده است، مدیریتی خود محور، تک رو و مشارکت گریز که مبتنی بر تصمبمات فردی عمل می کند و از این طریق چهره هایی با عنوان سوپرمن‌های مدیریتی در سال های گذشته بروز پیدا کرده که به هیچ وجه با چنین رویکردی نمی توان شهر تهران را اداره کرد.

میرزایی در خاتمه بار دیگر تاکید کرد: مطمئن هستم می توانم تیمی تلفیقی از مدیران اجرایی و اندیشمندان تهرانی گرد هم بیاورم و با بهره گیری از نبوغ و خلاقیتی که در داخل و خارج از ایران وجود دارد برای حل مسائل تهران گام های موثری بردارم و با شکل گیری کار جمعی بسیار بزرگ برای حل مسائل تهران مطمئن هستم نتیجه روشنی را رقم خواهیم زد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۱۹۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه متوازن و عدالت‌محور، نگاه شورای ششم به مسائل شهری

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: رویکرد و نگاه شورای ششم، توسعه متوازن و عدالت‌محور شهر است و با تعریف پروژه‌های مختلف و تخصیص ۵۰ درصد از بودجه عمرانی شهر به این مناطق، به دنبال این هستیم که مناطق کم‌برخوردار در مشهد نداشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی، موسی‌الرضا حاجی‌بگلو، ظهر امروز_ هشتم اردیبهشت_ در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، به مناسبت‌های پیش رو اشاره داشت و پیشاپیش هفته شوراهای اسلامی شهر و روستا، روز معلم و روز کار و کارگر را تبریک و تهنیت گفت.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، در ادامه این نشست، پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود.

حاجی‌بگلو برهمین اساس، در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص مسدود شدن حساب‌های بانکی شهرداری مشهد، گفت: مسدود شدن حساب‌های بانکی در ادوار گذشته هم سابقه داشته و سال قبل هم شاهد بودیم که ریشه در حساب‌های فیمابین شهرداری مشهد با بانک مربوطه داشت.

وی افزود: این مسدود شدن در شرایطی اتفاق افتاد که شهرداری از این بانک، ۳ هزار میلیارد تومان مطالبات دارد؛ در عین حال، به لحاظ حقوقی این موضوع را پیگیری نکردیم و درحال حاضر هم مشکلی وجود ندارد.

حاجی‌بگلو درخصوص جایگاه و اهمیت شهر مشهد هم تصریح کرد: مشهد شهر زیارتی است و برهمین اساس، تمهیدات مختلفی را اندیشیده‌ایم؛ یکی از مهمترین موضوعات، بودجه زیارت و حاشیه شهر بوده که محقق نشده است و برای تصویب و اجرایی شدن آن، باید مطالعات لازم انجام و روال قانونی آن طی شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، در پاسخ به خبرنگار دیگری پیرامون رسانه، گفت: نگاه شورای ششم به حوزه رسانه، نگاه ویژه‌ای است و اصحاب رسانه را از خود می‌دانیم و همیشه خود را پاسخگوی آن‌ها می‌دانیم.

حاجی‌بگلو تصریح کرد: این رویکرد حمایتی درخصوص رسانه‌هاست و نه «فیک‌نیوزها» که مدعی رسانه هستند؛ به چنین افرادی اهمیت نمی‌دهیم و اجازه توهین به دیگران را هم ندارند.

وی درخصوص روزنامه شهرآرا هم گفت: نسبت به این روزنامه، انتقاداتی داشتیم و در تذکرات مختلف این موضوع را مطرح کردیم؛ مؤسسه شهرآرا هم این نقطه نظرات و دغدغه‌ها را مدنظر قرار داد و امروز این مجموعه به عنوان یک رسانه بسیار قوی شناخته می‌شود.

رایگان شدن خدمات اتوبوسرانی، محور دیگر صحبت‌های خبرنگاران در این جلسه بود که حاجی‌‎بگلو افزود: براساس مصوبه شورای اسلامی شهر، در سال ۱۴۰۱، ۱۰ خط اتوبوسرانی در حاشیه شهر مشمول ۹۰ درصد تخفیف شد.

حاجی‌بگلو اظهارکرد: علاوه بر این، در سال ۱۴۰۲ هم طرح رایگان کردن اتوبوس به تصویب رسید، اما کمیته انطباق فرمانداری آن را رد کرد ولی در عین حال، تابع قانون هستیم.

خبرنگار دیگری از تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری مشهد سوال کرد و حاجی‌بگلو در این خصوص گفت: تفریغ بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی شورای شهر به تصویب رسید اما نسبت به این مصوبه مخالف بودم و نیازمند بررسی بیشتر داشت.

حاجی‌بگلو افزود: در گزارشات دریافتی پیرامون تفریغ بودجه ۱۴۰۱، برخی مبالغ پرداختی به یک فهرست ۱۰۰ نفره نامشخص بود؛ گزارش حسابرسی هم ایراداتی را نشان می‌دهد، اما هرآنچه قانون تصمیم بگیرد، تابع خواهیم بود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در پاسخ به سوالی پیرامون تعرفه بهای خدمات شرکت «تات»، تصریح کرد: این بهای خدمات، سال گذشته کاهش یافت؛ در سال ۱۴۰۳ مجاز بودیم که این تعرفه‌ها را براساس نرخ تورم افزایش دهیم ولی این تعرفه‌ها حدود ۲۵ درصد افزایش یافت که کمتر از میزان تورم است.

خبرنگار دیگری هم در این جلسه به نام‌گذاری خیابان طبرسی جنوبی به نام مبارک امام‌جواد (ع)، اشاره داشت و پیگیر این مصوبه شد که حاجی‌بگلو در این خصوص گفت: این مصوبه در کمیته انطباق فرمانداری تأیید نشده و نام‌گذاری انجام نمی‌شود.

رویکردهای شورای ششم پیرامون حمایت از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی محور دیگر سوالات خبرنگاران در این نشست خبری بود و حاجی‌‎بگلو افزود: شورای شهر و مدیریت شهری، حامی سرمایه‌گذاری است ولی برخی قوانین در این حوزه داریم که دست‌وپا گیر شده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصریح کرد: آنچه مسلم بوده این است که جذب سرمایه‌گذار تنها به شهرداری و مدیریت شهری محدود نمی‌شود.

یکی دیگر از خبرنگاران پیرامون طرح سوال از شهردار نکاتی را مطرح کرد و حاجی‌بگلو در پاسخ گفت: این موضوع در دستورکار جلسه علنی آتی شوراست ولی به لحاظ آئین‌نامه‌ای این موضوع وجاهت قانونی ندارد چراکه شهرداری باید ظرف ۱۰ روز از طرح سوال، پاسخگویی کند؛ در عین حال، مشکل خاصی برای طرح سوال و پاسخگویی نداریم و هر عضوی می‌تواند مجدد طرح سوال داشته باشد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در پاسخ به سوالی پیرامون بهره‌برداری از فاز یک خط ۳ مترو هم اظهار کرد: این پروژه تا هفته دولت درصدد هستیم که بهره‌برداری شود و همه اهتمام مدیریت شهری نیز بر این بوده است که تا پایان سال ۱۴۰۴ حفاری تونل‌های خطوط قطارشهری مشهد به اتمام برسد و وارد فاز تجهیز و آماده‌سازی شویم.

یکی دیگر از خبرنگاران از اقدامات مدیریت شهری در حاشیه شهر سوال پرسید و حاجی‌بگلو گفت: عملکرد و اقدامات شورای ششم و شهرداری در این دوره، در حاشیه شهر، به اذعان مردم و مدیران، عملکرد مطلوبی بوده است.

وی افزود: سعی ما بر این بوده است که شیب خدمت را به سمت حاشیه شهر و مناطق کم‌برخوردار ببریم و با جدیت پیگیر افزایش سرانه‌های خدماتی، ورزشی، فرهنگی، اقتصادی و عمرانی بوده‌ایم تا در این شهر، مناطق کم‌برخوردار نداشته باشیم.

حاجی‌بگلو تصریح کرد: براساس همین نگاه بوده که نیمی از بودجه عمرانی شهرداری در اختیار مناطق کم‌برخوردار و حاشیه شهر قرار گرفته است و پروژه‌های زودبازده یک و دو را هم اجرایی کردیم؛ امیدواریم دولت و دستگاه‌های اجرایی دیگر نیز در این خصوص سهم و نقش خود را ایفا کنند.

وی گفت: حتی مطالبات شهرداری از دولت نیز پرداخت نمی‌شود؛ مطالباتی که امروز این عدد به حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده و حداکثر اگر ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان آن محقق شود.

مطالبات پیمانکاران شهرداری دیگر محور سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران بود و حاجی‌بگلو در این خصوص افزود: شهرداری مشهد حدود ۴ هزار پیمانکار دارد و آن‌ها را قلب تپنده اجرایی شهرداری می‌دانیم.

حاجی‌بگلو تصریح کرد: این پیمانکاران، سال‌های سال است که با شهرداری در تعامل بوده و نسبت به مدل پیمانکاری شهرداری نیز اشراف دارند.

وی گفت: تأخیر در واریزی مطالبات پیمانکاران همیشه بوده ولی هیچ‌گاه شاهد به این شکل نبوده که پیمانکاری نتواند طلب خود را وصول کند؛ همه سعی ما بر این بوده که تا نیمه اول امسال، تمامی بدهی‌های به پیمانکاران را تسویه کنیم.

حاجی‌بگلو بخش دیگری از صحبت‌های خود را به پروژه‌های زودبازده اختصاص داد و افزود: طی سه سال اخیر حدود دو هزار میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه‌ها تعریف کردیم که با خواست و مطالبه شهروندان هزینه و پروژه‌ها اجرا می‌شوند؛ این سیاست‌گذاری نیز در راستای تحقق توسعه متوازن و عدالت‌محور شهر مشهد بوده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه عملکرد و اقدامات شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره، با وجود محدودیت منابع، عملکرد بسیار مطلوبی بوده، گفت: شهردار مشهد هم براساس ارزیابی‌های مختلف صورت گرفته، عملکرد رضایت‌بخش و به مراتب قوی‌تر از قبل داشته است.

یکی دیگر از محورهای سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران، تشریح سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات شورای شهر و مدیریت شهری درخصوص توسعه به شرق بود که حاجی‌بگلو در این خصوص اظهارکرد: به مرور زمان این موضوع را پیگیر هستیم و برنامه‌ریزی‌های مختلفی در این زمینه صورت گرفته است.

حاجی‌بگلو در پایان با تقدیر از خبرنگاران، گفت: بسیاری از پروژه‌های نیمه‌تمام شهر مشهد و استان به واسطه همین مطالبه‌گری واقعی و درست و به‌جای اصحاب رسانه به ثمر رسیده است؛ امیدواریم بتوانیم شهری زنده و با نشاط برای زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی داشته باشیم.

کد خبر 748410

دیگر خبرها

  • وعده‌های عملی نشده شهرداری و دولت درباره خودروهای برقی در حمل و نقل عمومی/ برقی شدن ناوگان به این زودی شدنی است؟ (فیلم)
  • توسعه شهری و روستایی باید مبتنی بر سامانه‌های مدیریتی باشد
  • توسعه متوازن و عدالت‌محور، نگاه شورای ششم به مسائل شهری
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • آیت‌الله خاتمی، خطیب نماز جمعه تهران: حجاب نباید جامعه را دو قطبی کند/ دشمنی با ایران بازی با دم شیر است/ دشمنان ما در هر نقطه جهان که هستند بدانند رژیم صهیونیستی نابود شدنی است
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • پیوستگی بین مردم و حاکمیت از برکات نظام جمهوری اسلامی است
  • تدوین نظام مسائل محلات در کمیته عمران
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است