Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@17:26:26 GMT

کاهش سطح کلسترول خون با فناوری ویرایش ژن کریسپر

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۲۲۴۴۶

کاهش سطح کلسترول خون با فناوری ویرایش ژن کریسپر

مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد فناوری ویرایش ژن کریسپر سبب کاهش سطح کلسترول خون در موش‌ها می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، مهندسان زیست پزشکی "دانشگاه دوک"(Duke University) آمریکا، با استفاده از فناوری "غیر فعال کردن ژن"(gene-silencing) موفق به کاهش سطح کلسترول خون در موش‌ها شدند.

در این مطالعه مهندسان از یک سیستم جدید ارسال" کریسپر- کَس 9" (CRISPR/Cas9) به بدن موش‌ها استفاده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روش جدید که در مدت شش ماه انجام شد منجر به کاهش سطح کلسترول خون در بدن موش‌ها شد.

در این رویکرد جدید، مهندسان زیست پزشکی قادر به مشاهده نحوه عکس‌العمل سیستم ایمنی موجودات زنده در هنگام استفاده از کریسپر- کَس 9 بودند.

کریسپر- کَس 9 چیست؟

کریسپر-کَس 9 یک ابزار ژنتیکی است که با استفاده از آن، دانشمندان می‌توانند سکانس‌های خاصی از دی.ان.ای را هدف قرار داده و آن را بیرون بکشند و با مدل دیگری جایگزین کنند .ویرایش ژنوم یک روزنه امید برای درمان بیماری‌های لاعلاج است.

یک روش درمان ویرایش ژنوم کریسپر-کَس 9  است که به تازگی توسعه داده شده است. کریسپر-کَس 9  به معنی "تناوب‌های کوتاه پالیندروم فاصله‌دار منظم خوشه‌ای پروتئین کَس 9 " است.

کریسپر-کَس 9  از باکتری‌های طبیعی سیستم ویرایش ژن مشتق شده است. قطعه‌های کوچک باکتری بوسیله دی.ان.ای ویروسها کدگذاری شده است و از آنها در ایجاد بخش‌های دی.ان. ای و یا آرایش کریسپر استفاده می‌شود.

این آرایش‌ها باکتری‌ها را قادر می‌سازند تا ویروس‌ها و یا انواع مشابه از ویروس‌ها را شناسایی کنند. لحظه‌ای که این ویروس‌ها حمله کنند، باکتری، بخش‌های آر.ان.ای آرایش‌ها را برای حمله علیه ویروس‌ها تولید خواهند کرد.

سپس این باکتری از کَس 9 یا یک آنزیم مشابه برای متوقف ساختن دی.ان. ای استفاده می‌کند، بنابراین سبب غیرفعال شدن ویروس‌ها می‌شود.

کاهش سطح کلسترول خون در موش‌ها

این تحقیق توسط مهندسان زیست پزشکی دانشگاه دوک و تحت نظارت "چارلز گرسباچ" (Charles Gersbach) انجام گرفته است. در این مطالعه از یک تکنیک برای ترکیب کردن و ارسال سیستم غیرفعال کردن ژن کریسپر– کَس به موش‌ها استفاده شده است.

در این تکنیک، این تیم از ویروس کوچک "AAV" برای ارسال کریسپر- کَس 9 به کبد موش‌ها استفاده کردند. AAV یک ویروس کوچک است که برای آزمایش انواع مختلفی از بافت‌ها طی آزمایشات بالینی که شامل ژن درمانی انسان بود، طراحی شده است.

این سیستم ارسال" Pcsk9" که یک ژن مسئول تنظیم سطح کلسترول است را  نامعتبر شناسایی کرد.

تعدادی دارو برای کمک به کلسترول بالا و بیماری‌های قلبی- عروقی با مسدود کردن فعالیت ژن Pcsk9 توسعه یافته است.

این رویکرد جدید که توسط گرسباچ و تیمش مورد استفاده قرار گرفته است، صرفا فعالیت ژن را مسدود نمی‌کند، بلکه ساخت Pcsk9 در بدن را متوقف می‌سازد.

پاسخ سیستم ایمنی علیه کَس 9

همچنان که دانشمنان کریسپر – کَس 9 را به کبد موش‌ها ارسال می‌کردند، پاسخ ایمنی علیه پروتئین کَس 9 را مشاهده کردند. این به این معنی است که سلول‌های ایمنی در زمانی که از ارسال کَس 9 آگاه شدند به کبد نفوذ می‌کنند.

این واکنش بینش قابل توجهی در مورد چگونگی پاسخ سیستم ایمنی بدن به فناوری درمان ژن کَس 9 به دانشمندان  می‌دهد.

نکته مهم این است که سیستم ایمنی ممکن است کَس 9 را به عنوان یک تهدید شناسایی کند و بر این اساس با این آنزیم مبارزه کند.

این مطالعه در مجله "Nature Communication" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۲۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفتی بزرگ صداوسیما برای مردم ایران؛ صبح بخیر مسئولین!

روز گذشته، رئیس سازمان صداوسیما اعلام کرد به زودی تمام استان‌های ایران با تجهیز شدن واحدهای سیار به کیفیت HD خواهند رسید تا مسابقات فوتبال در تمامی نقاط ایران با کیفیت بالا پخش شود و شرایط تصویربرداری بهبود پیدا کند.

به گزارش برترین‌ها، احتمالا در نگاه نخست هر مخاطبی با شنیدن این خبر مثل یک وعده پوچ رفتار کند و این را هم مثل باقی وعده‌ها در صندوقچه خاطرات دفن کند اما تصاویر مخابره شده از رفسنجان حین دیدار مس و پیکان ثابت کرد که انگار خبرهایی در کار است. خب البته ما خرسندیم از این تغییر. هر چند که دیر رخ داده اما خب خوشحالیم که چشمانمان قرار است کمتر اذیت شوند. به هر حال روند پیشرفت ما همین است و البته که دنیا هم‌اکنون به تکنولوژی ۸k رسیده!

دنیا در کدام نقطه ایستاده؟

سالانه میلیون‌ها دلار برای حق پخش هر بازی فوتبال در لیگ‌های معتبر دنیا جا به جا می‌شود. بسیاری از کارگردانان و مدیران شبکه‌های تلویزیونی به دنبال ایجاد یک تفاوت بزرگ در زمینه تصویربرداری از مسابقات فوتبال هستند. اما چگونه می‌توان تصویربرداری را به شکلی انجام داد که تماشاگر از دیدن صحنه‌های فوتبال خسته نشود؟

یکی از کاربردی‌ترین روش‌ها برای افزایش کیفیت تصویربرداری از مسابقات فوتبال، استفاده از روش تصویربرداری به صورت ۳۶۰ درجه می‌باشد. در واقع در این روش تماشاگر می‌تواند تمام اتفاقات و صحنه‌های حساس بازی را از تمامی زوایای ممکن مشاهده کند. این روش از تصویربرداری در حال حاظر فقط در لیگ اسپانیا مورد استفاده قرار گرفته و در آینده‌ای نزدیک شاهد گسترش آن خواهیم بود.

تاثیر تکنولوژی بر فوتبال

برای بسیاری از علاقه‌مندان به فوتبال خبر استفاده از فناوری‌های جدید در ورزش فوتبال موضوع جدیدی نیست. تقریبا هرساله سیستم‌های جدیدی برای تصویربرداری و افزایش دقت قضاوت داوران ارائه می‌شود. هر کدام از این سیستم‌ها و فناوری‌ها می‌توانند کمک زیادی به رشد این ورزش در جامعه بکنند.

فناوری‌های مختلف وارد ورزش شده‌اند و توانسته‌اند خود را به عنوان یک گزینه برای جذابیت فوتبال ارائه دهند. استفاده از فناوری‌ها همانند اسانس‌های مختلفی است که به یک غذای بی‌مزه می‌دهید تا بتوانید با کمک آن‌ها از غذا لذت ببرید در حالی که هدف شما لذت از مزه غذا است. ماجرای فناوری و فوتبال نیز به این شکل است. فناوری‌های امروزه کمک زیادی به اجرای عدالت در زمین فوتبال می‌کنند یا باعث جذابیت تصاویر ارسالی برای بینندگان می‌شوند.

فناوری‌های مختلف همانند استفاده از سیستم صوتی برای داوران، تصویر برداری ۳۶۰ درجه و کمک داور‌های ویدیویی از جمله آخرین تکنولوژی‌هایی است که در ورزش فوتبال مورد استفاده قرار گرفته است. فناوری تصویر برداری نیز همانند فناوری کمک داوران ویدیویی در ابتدای مسیر حرکت خود می‌باشند و باید دید آیا با تغییراتی که هر روزه فیفا در قوانین فوتبال ایجاد می‌کند می‌توانند جایگاه ثابتی در این ورزش پیدا کنند یا خیر.

دیگر خبرها

  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • نقص سیستم خودران تسلا دردسرساز شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • هوش مصنوعی توانست ویرایش ژنی را هدفمند کند
  • شگفتی بزرگ صداوسیما برای مردم ایران؛ صبح بخیر مسئولین!
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن