Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران صبح امروز در همایش ملی راهبردی منابع آبی و چالش‌ های زیست محیط مازندران با بیان اینکه مجموع نزولات آسمانی در ایران سالانه ۴۰۰ میلیارد مترمکعب است، از این میزان نزدیک به ۲۸۰ تا ۳۰۰ میلیارد مترمکعب تبخیر می‌ شود، گفت:  ۹۰ درصد در بخش کشاورزی  و  ۸ ،۷ درصد صنعت و   ۳،۲ درصد و  بخش شهری  است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با اشاره به واردرات و صادرات میزان آب در کشور افزود: ۹ میلیارد مترمکعب آب وارد و ۷ میلیارد مترمکعب آب صادر می‌ شود،
 
عراقچی تامین آب و مدیریت منابع آب را برای مقابله با بحران آب را ضروری دانست و گفت: روی مسئله مدیریت منابع آب کم کاری شده و در این حوزه نیز وظایفی برای وزارت خارجه و سیاست خارجی نیز لحاظ شده است.
 
معاون وزیر امور خارجه ایران افزود: ما باید به جای اینکه مرتب دنبال تأمین آب از خارج باشیم هم وظیفه ماست بیشتر به‌دنبال مدیریت منابع آب باشیم.
 
وی گفت :  کشاورزان در مناطق مرکزی و شرقی استان با مشکل کمبود آب برای کاشت برنج مواجه هستند و سدهای مازندران در حال حاضر پاسخگو نیازهای آبی استان است.
 
 معاون وزیر امور خارجه ایران  افزود : در سال های گذشته کارشناسان نسبت  به وجود روان آبها و  عدم استفاده  از  این ظرفیت  هشدارهای دادند  ولی  به دلیل کم توجهی به  این هشدارها در حال حاضر کشاورزان مازندران  با بحران کم آبی مواجه  هستند.
 
عراقچی گفت :  هشداری و  راهکاری‌ های که در این  همایش ارائه می‌ شود،که  زمینه‌ساز استفاده مناسب از  ظرفیت‌های موجود آبی مازندران شود.
 
معاون وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه مهم‌ترین بخش این موضوع مدیریت آب‌های فرامرزی است افزود : برای اکثر حوضه‌های آبی، رودخانه‌ها و بستر‌های آبی زیززمینی، دریاچه‌ها که در دنیا وجود دارد بین کشور‌های مختلف مشترک هستیم؛ چون آب مرز نمی‌شناسد.
 
وی گفت : کشورها، قومیت‌ها و ملت‌ها حتی اهالی یک روستا اگر هم بر سر آب کشمکش داشته‌اند نهایتا به یک چارچوبی برای همکاری رسیده‌اند تا همه استفاده عادلانه و منصفانه‌ای از آب داشته باشند.
 
عراقچی با بیان اینکه هم اکنون برخی شهر بر سر آب اختلاف و مناقشه بوجود آمده و حتی به مرحله حاد هم رسیده است افزود : در خصوص آب باید همکاری و مدیریت مشترک آبی داشته باشید.
 
معاون وزارت امور خارجه گفت : طبق استاندارد بین المللی از سال ۲۰۲۵  ایران، رسما خشکسالی خواهد بود بنابراین در این شرایط اهمیت آب‌های فرامرزی بیشتر می‌شود.
 
عراقچی افزود : در چنین شرایطی نباید از کشور‌های همسایه انتظارداشته باشیم در تامین آب به کشور ما کمک کند.
 
وی به مطالعه انتقال آب از تاجیکستان اشاره کرد و گفت : به علت بعد مسافت و وجود کشور افغانستان خیلی عملیاتی نیست.
 
وی با بیان  اینکه در مصرف آب در زمینه تولید کالا‌های استراتژیک تجدید نظری صورت گیرد افزود : در زمینه تولید محصولات کشاورزی پر مصرف آب در ۱۱ کشور پر آب زمین در اختیار گرفته ایم و حاضر شدند در زمین‌های زراعی کشت انجام شد.
 
همچنین محمد اسلامی استاندار مازندران نیز در این همایش گفت: چالش بزرگ بشریت محیط زیست است در دهه‌های گذشته تخریب محیط زیست را خیلی مصمم انجام دادیم آب و خاک و هوای ما آلوده شده و عرصه را برای خودمان تنگ کردیم.
 
وی افزود : با وجود کمبود آب و خشکسالی امسال با بر پایی این همایش‌ها می‌خواهیم با حداقل مصرف، حداکثر استفاده از منابع آب را انجام دهیم تا در ۱۰ سال آینده مشکل بحران آب نداشته باشیم.
 
وی با  بیان اینکه  اهمیت غذایی کشور به دلیلی آلودگی آب و خاک بیش از این نباید به مخاطره بیفتد. افزود: در برنامه‌های اقتصاد مقاومتی محور‌های آب، کشاورزی و زیست محیطی هم وجود دارد.
 
وی با اشاره به اینکه در  اراضی کشاورزی  سموم آلوده مصرف شده است گفت: زمین پزشکی مورد پشتیبانی قرار گیرد، نباید فن آوری زیستی جز موارد ویترینی باشد، باید جز لوازم کار و زندگی ما قرار گیرد.
 
در همایش ملی راهبردی منابع آب و  چالش‌های زیست محیط  نیز فعالان عرصه علمی به مدت دور روز  تا هشدارهای لازم در ارتباط با وضعیت منابع آبی کشور  را انتقال دهند.
 
همایش ملی  راهبردی منابع آبی و چالش‌های  زیست محیطی به مدت  دو روز در دانشگاه کشاورزی ساری برگزار می‌شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۲۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود

رحیم نیازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به مازاد تولید سیب زمینی، بخشی از محصول مورد نیاز در انبار‌ها دپو شده است که اتخاذ سیاست نادرست عوارض ۶۰ درصدی صادرات سیب زمینی می‌تواند آسیب جدی به تولید این محصول وارد کند.

او قیمت تمام شده هرکیلو سیب زمینی را ۱۲ تا ۱۳ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون هرکیلو سیب زمینی با نرخ ۷ تا ۹ هزارتومان از کشاورزان خریداری می‌شود، درحالیکه هزینه‌های بالای بذر، کارگری، آب و برق، حمل و نقل، دنباله بند‌های کشاورزی و تعمیرات ماشین آلات هیچ تناسبی با درآمد سیب زمینی کاران ندارد.

نیازی ادامه داد: با توجه به بحران منابع آبی و کمبود نقدینگی انتظار می‌رود که حمایت‌های لازم از بخش تولید صورت بگیرد چراکه دریافت عوارض ۶۰ درصدی صادرات راهکار تنظیم بازار نیست و برای استمرار صادرات و پایداری تولید هرچه سریع‌تر باید این عوارض حذف شود.

عضو هیئت مدیره انجمن سیب زمینی با بیان اینکه مشکلی در تولید سیب زمینی نداریم، افزود: بنابر آمار سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود که با احتساب سرانه مصرف، این رقم مازاد بر نیاز کشور است که باید در راستای تعادل بازار، تولید مازاد به بازار‌های هدف صادر شود.

او با بیان اینکه صادرات سیب زمینی راهکار تنظیم بازار داخل است، گفت: بنابر آمار طی ۵ سال اخیر به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هزارتن سیب زمینی به بازار‌های هدف صادر می‌شود و در شرایط کنونی باید عوارض صادرات حذف شود تا مازاد تولید صادر شود، در غیراین صورت دلالان و کارخانه‌ها با سوء استفاده از شرایط بازار، قیمت‌ها را کاهش می‌دهند که این امر به زیان بخش تولید تمام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • قهرمانی دختران فوتبال ایران در تورنمنت کافا
  • ملاقات دختران فوتبالیست با سفیر ایران؛ تورنمنت کافا به ایستگاه پایانی رسید
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • آمار اورژانس از مصدومان حوادث ترافیکی سالانه در ایران
  • حوادث ترافیکی در ایران سالانه منجر به ۷۰۰ هزار زخمی می‌شود
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!