Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@23:12:25 GMT

چسبی که زخم را با انتشار گاز التیام می‌بخشد

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۲۲۶۴۵

چسبی که زخم را با انتشار گاز التیام می‌بخشد

خبرگزاری میزان- محققان یک شرکت انگلیسی چسب زخمی ابداع کرده اند که گاز‌های التیام بخش منتشر می‌کند و زمان بهبود زخم را کاهش می‌دهد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، این چسب زخم به تدریج اکسید نیتریک آزاد می‌کند که باعث انعقاد رگ‌های خونی می‌شود و جریان خون را به منطقه افزایش می‌دهد. این کار با افزایش میزان خون غنی از اکسیژن که به زخم می‌رسد، رشد بافت سالم را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازندگان چسب زخم EDX۱۱۰، آن را روی بیماران مبتلا به زخم‌های شدید پای دیابتی آزمایش کردند و عملکرد آن را در ترمیم کامل تعداد بیشتری از جراحات، بهتر از سایر انواع چسب‌های استاندارد یافتند.

محققانی که این چسب زخم را ابداع کرده اند امیدوارند که این چسب زخم بتواند از شمار قطع پا‌های مرتبط با دیابت بکاهد. دستکم در یک نفر از هر ۱۰ بیمار دیابتی، جریان خون در پا‌ها و کف پا به دلیل سطوح بالای قندی خون که باعث ضخیم شدن دیواره مویرگ‌ها و کاهش جریان خون می‌شود، کاهش می‌یابد.

ترمیم بیش از ۴۰ درصد زخم‌های دیابتی سه ماه طول می‌کشد و در حدود ۱۴ درصد موارد زخم‌ها حتی بعد از یکسال وجود دارند.
بیشتر این زخم‌ها با استفاده از مرهم‌هایی التیام می‌یابند که ضمن محافظت از زخم در برابر عفونت، آلودگی و کثیفی زخم را به خود جذب می‌کنند.

اما برخی اوقات درصورتی که نشانه‌ای از عفونت نیز بر این زخم‌ها وجود داشته باشد از بانداژ‌های آغشته به داروی آنتی بیوتیک استفاده می‌شود و همچنین به بیمار استفاده از کفی‌های خاص کفش تجویز می‌شود تا از فشار ناشی از راه رفتن بر زخم‌هایی که بر کف پا قرار دارند، پیشگیری شود.

اما براساس این گزارش، چسب زخم جدید مبنتی بر گاز می‌تواند درمان زخم پای دیابتی را متحول سازد. اکسید نیتریک نه تنها موجب افزایش جریان خون می‌شود بلکه باکتری‌های موجود در زخم را نیز از بین می‌برد. اما در بافت‌های به شدت آسیب دیده مکانیزم طبیعی بدن برای انتشار این گاز آسیب می‌بیند که با مرهم جدید این مشکل مرتفع می‌شود. پزشکان ابتدا زخم را با پانسمانی که حاوی ماده شیمیایی نیتریت سدیم است، می‌پوشانند سپس یک ورق حاوی ژل مخصوص را روی آن قرار می‌دهند.
این ژل از آب و اسید کربوکسیلیک (carboxylic acid) ساخته می‌شود که به طور طبیعی در چربی‌ها و میوه‌های مرکبات ایجاد می‌شود. زمانی که این اسید در تماس با نیتریت سدیم قرار می‌گیرد، واکنش شیمیایی باعث تولید اکسید نیتریک می‌شود.
چسب زخم جدید به گونه‌ای طراحی شده است که اکسید نیتریک زیادی را تا ۲۰ دقیقه به طور مستمر برای شروع ترمیم زخم ساطع می‌کند و سپس در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت میزان کمتری از این گاز را منتشر می‌کند و بعد از این زمان، این چسب زخم با یک چسب زخم جدید تعویض می‌شود.

محققان برای آزمایش این چسب زخم، ۱۳۵ بیمار دیابتی مبتلا به زخم‌های پا متوسط تا شدید را به دو گروه تقسیم کردند و برای ترمیم زخم‌های یک گروه از چسب زخم ساطع کننده گاز و برای گروه دیگر از یک مرهم متداول استفاده کردند.

محققان متوجه شدند که بعد از یک دوره ۱۲ هفته‌ای زخم‌های تقریبا نیمی از بیمارانی گروه نخست کاملا التیام یافت، اما تنها یک سوم بیماران در گروه دوم بهبود یافتند.

منبع: دیلی میل

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۲۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، بیماری پارکینسون یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است، و در حالی که گزینه‌های درمانی در دسترس هستند، اما با گذشت زمان تاثیرشان کمتر شده است.

به گفته کارشناسان، این مطالعه می‌تواند راه را برای تحقیقات بیشتر در مورد نقش میکروبیوم روده در شرایط تخریب کننده عصبی هموار کند.

یک کارآزمایی بالینی کوچک که در بیمارستان دانشگاه گنت، بلژیک انجام شد نشان داد که افراد مبتلا به بیماری پارکینسون که یک دوز پیوند مدفوع را از یک اهداکننده سالم دریافت کرده بودند، در مقایسه با افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، علائم شأن بهبود یافته بود.

نتایج منتشر شده نشان می‌دهد که امتیاز حرکتی افرادی که پیوند اهداکننده دریافت کرده‌اند پس از ۱۲ ماه ۵.۸ امتیاز بهبود یافت، در مقایسه با بهبود ۲.۷ امتیازی در افرادی که پیوند دارونما دریافت کرده بودند.

علائم گوارشی خفیف یک عارضه جانبی منفی رایج در زمان پیوند بود و بیشتر در افرادی که پیوند اهداکننده را دریافت کردند مشاهده شد. دریافت کنندگان پیوند اهداکننده نیز احتمال بیشتری داشت که پس از ۱۲ ماه خستگی شأن تشدید شود.

برای این مطالعه، در مجموع ۲۲ شرکت کننده مبتلا به بیماری پارکینسون در مراحل اولیه، پیوند را از اهداکنندگان سالم دریافت کردند و ۲۴ نفر دارونما دریافت کردند.

پیوند مدفوع برای هر دو گروه درمان شده و گروه دارونما از طریق لوله‌ای که در ژژنوم، بخشی از روده کوچک، قرار داده شده بود، انجام شد.

محققان شرکت کنندگان را در ۳، ۶ و ۱۲ ماه پس از پیوند پیگیری کردند. آنها داده‌هایی را در مورد علائم گوارشی، علائم غیرحرکتی، افسردگی و اضطراب، خواب و خستگی و شناخت جمع آوری کردند.

در حالی که افرادی که از اهداکنندگان سالم پیوند مدفوع دریافت کرده بودند، بهبودی در علائم حرکتی خود داشتند، به نظر می‌رسید خستگی بیشتری را تجربه کردند.

«پاتریک سانتنز»، محقق ارشد و استاد عصب شناسی در بیمارستان دانشگاه گنت، گفت: «دلیل این تأثیر منفی نامشخص است. ما توضیح خوبی برای این پدیده نداریم، اما گمان می‌کنیم که مکانیسم‌های التهابی ممکن است دخیل باشند. خستگی در اختلالات التهابی روده شایع است.»

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

کد خبر 6086931

دیگر خبرها

  • دفترچه سوالات کنکور علوم تجربی منتشر شد
  • دفترچه سوالات کنکور علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد
  • زمان انتشار کلید اولیه نوبت اول کنکور۱۴۰۳ اعلام شد
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل
  • زمان انتشار کلید اولیه نوبت اول کنکور اعلام شد
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • آیا رفع بی‌نظمی‌های زندگی در بهبود سلامت روان موثر است؟
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد