Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@11:05:53 GMT

«سیمرغ» مانند بسیاری جشنواره‌ها دورهمی نیست

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۲۲۹۶۴

«سیمرغ» مانند بسیاری جشنواره‌ها دورهمی نیست

قدس آنلاین/ صبا کریمی: محمدمهدی عسگرپور معتقد است جشنواره بین‌المللی سیمرغ به دنبال ایجاد یک جریان فرهنگی است و فلسفه چرایی برپایی آن مشخص است و مانند برخی جشنواره‌ها صرفاً یک دورهمی نیست.

به گزارش قدس آنلاین، دومین نشست رسانه ای نهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ با حضور محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و رییس جشنواره، امیر لـله‌گانی مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت و دبیر جشنواره سیمرغ به همراه محمدمهدی عسگرپور،  حسین پارسایی، مرتضی گودرزی دیباج، بابک زرین و عبدالجبار کاکایی صبح امروز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست فراهانی با اشاره به فلسفه برپایی این جشنواره اظهار کرد: در کشور ما جشنواره‌های بسیاری برگزار می‌شود و همواره انتقاداتی به کارایی، ضرورت و اثربخشی آنها وجود دارد. هدف ما در این جشنواره این است که سرمایه‌های فرهنگی را افزایش دهیم و وزارت بهداشت نیز خودش را متعهد می‌داند تا سرمایه‌های فرهنگی را در حوزه سلامت ارتقا دهد.

وی در ادامه افزود: امسال جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار خواهد شد و چیزی که در این میان برای ما بسیار جالب بود استقبال کشورهای خارجی از این جشنواره بود که بیش از 93 کشور در این دوره از جشنواره شرکت کردند.

رییس جشنواره سیمرغ تاکید کرد: امسال در خدمت شمار بسیاری از مفاخر هنری و ادبی کشور هستیم و 150 نفر از هنرمندان ما در بخش داوری ما را همراهی کردند.

در ادامه لـله گانی طی سخنانی گفت: این جشنواره در 5 بخش فیلم، تجسمی، تئاتر، موسیقی و شعر در سه بخش آزاد، فرهنگ سلامت و بین‌الملل برگزار می شود و در همه بخش‌ها بالغ بر 1300 اثر به دبیرخانه ما رسیده است. این جشنواره از 13 الی 26 اردیبهشت در پردیس تئاتر تهران برپا خواهد شد.

در ادامه گودرزی دیباج، دبیر بخش تجسمی گفت: این جشنواره درنگ قابل تأملی بر فرهنگ و هنر از زاویه دیگری دارد و به هیچ سمت و سویی متمایل نیست و هدفی جز برپایی درست ندارد.  در بخش تجسمی بالغ بر 38 هزار به دست ما رسیده که آثار داوری شده در پردیس تئاتر تهران به نمایش درخواهند آمد.

پارسایی دبیر بخش تئاتر در ادامه تصریح کرد: به بخش تئاتر 1151 اثر ارسال شده که در بخش صحنه ای 164 اثر، در بخش خیابانی 90 اثر، نمایشنامه‌خوانی 74 اثر، استندآپ کمدی 152 اثر و نمایشنامه‌نویسی 232 اثر به دبیرخانه ارسال شده است.

عسگرپور دبیر بخش سینمایی در بخش دیگری از این نشست اظهار کرد: در کشور ما جشنواره های بسیاری برگزار می شود که فلسفه و چرایی برگزاری آنها پس از چند دوره حتی به فراموشی سپرده می‌شود. گاهی هم ممکن است انگیزه ای وجود نداشته باشد و با یک جریان بوروکراتیک مواجه باشیم که اصلاً ندانیم این جشنواره‌ها برای چه برپا می‌شوند. اما به نظرم جشنواره بین المللی سیمرغ یک جشنواره واقعی است که در طول سال فعال است و کاملا مشخص است که به میهمانی فکر نمی‌کنند و دنبال یک جریان فرهنگی هستند و اگر تیم برگزار کننده بتوانند این نگاه را حفظ کنند قطعا می توانند نتایج خیلی خوبی بگیرند.

وی در ادامه با اشاره به آمار رسیده در بخش فیلم ها افزود: در بخش فیلم کوتاه 1425 اثر، در بخش مستند 180 اثر، در بخش تیزر 115 اثر، در بخش انیمیشن 18 اثر و در بخش فیلمنامه 367 اثر رسیده است که به ترتیب در بخش های ذکر شده 45 فیلم کوتاه، 35 مستند، 12 تیزر و 35 انیمیشن انتخاب شدند.

در ادامه بابک زرین دبیر بخش موسیقی آمار این بخش را اعلام کرد: در بخش موسیقی گروه نوازی سنتی 42 اثر ارسال شد که 14 گروه انتخاب شدند. در بخش آواز از 61 اثر 9 اثر انتخاب شد، در بخش پاپ از 199 اثر 12 اثر و در بخش سرود از 21 گروه 9 گروه انتخاب شدند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۲۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش سراسری روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج برگزار شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در این همایش که به صورت زنده و از طریق فضای مجازی روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج سایر استان‌ها حضور داشتند، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت درسخنانی با اشاره به اینکه نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر در نوبت تشرف به حج قرار دارند، تصریح کرد: در سال‌های اخیر تلاش شده است با کاهش تعداد خادمان و عوامل، زائران بیشتری به سرزمین وحی اعزام شوند.

وی با بیان اینکه با گذشت نزدیک به دو دهه از نام نویسی حج، شماری از افرادی که ثبت نام کرده بودند بدون آن که چشمشان به خانه خدا بیافتد از دنیا رفتند، افزود: درحج پیش رو کمترین نرخ اعزام خادمان و عوامل را نسبت به تمام دوره‌های گذشته حج خواهیم داشت و با کاستن از تعداد خادمان، تعداد هفت کاروان به زائران خانه خدا افزوده شده است.

سرپرست حجاج ایرانی ضمن تقدیر از تلاش دست ندرکاران برگزاری حج، تجدید نظر در برنامه‌های گذشته را با توجه به تحولات و شرایط روز ضروری خواند و اظهار داشت: هدف ارائه خدمات بیشتر از سوی خادمان است.

وی خطاب به حاضران گفت: زائرانی که سال‌ها در نوبت بوده اند اکنون مطالبه گر هستند، لازم است به مهمانان خانه خدا بیشتر سر بزنیم و به آنها محبت نمائیم چرا که ائمه هم اینگونه بودند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره با ارتقاء سطح دانش و معلومات زائران نسبت به گذشته تصریح کرد: روحانیون کاروان‌ها شایسته است آگاه و به روز باشند و در انجام مسئولیتی که همگی بعهده داریم اخلاص را در اولویت قرار داده تا در دل زائران خانه خدا نفوذ کند.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه با تلاش دست اندرکاران حج و زیارت مبلغی بدلیل صرفه جوئی و یا عدم ارائه خدمات در کشور میزبان طی حج گذشته بازگردانده شده که به زودی به حساب حجاج واریزخواهد شد، ادامه داد: در کشور تصور بر این است که هزینه حج گران است در حالیکه هزینه‌ها در خارج از کشور بر مبنای نرخ ارز خارجی محاسبه می‌شود.

وی در ادامه به شرایط امروز جهان اشاره کرد و گفت: این شرایط در سال‌های قبل وجود نداشت، وضعیت جهان امروز ملتهب است و آتش زیر خاکستر بین غرب و شرق هرزگاهی زبانه می‌کشد.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه دو عملیات بزرگ و تنبیهی «طوفان الاقصی» و «وعده صادق» و پشتیبانی بی مهابای استکبار از نسل کشی مردم مظلوم فلسطین توسط صهیونیست‌ها شرایط را پیچیده ترکرده است، افزود: برخی از کشور‌های آزاده که وابستگی خاصی ندارند از قضیه فلسطین و ملت آزاده آن دفاع می‌کنند.

وی در پایان سخنان خود با خوانش انگاره‌های چند نظرسنجی توضیح داد: ارزیابی روحانیون در حج در دو مدل انجام می‌شود یکی توسط رابطین و دیگری هم از طریق نظرسنجی اینترنتی که از حجاج انجام می‌شود و در اعزام‌ها تاثیرگذار است.

برپایه این گزارش، این همایش با سخنرانی  سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت ادامه یافت. وی در سخنرانی خود با اشاره به شعارحج امسال «حج؛ قرآن محوری، همدلی و اقتدار امت اسلامی، دفاع از فلسطین مظلوم» اظهار داشت: یکی از راهبرد‌های امام خمینی (ره) برای حمایت از ملت فلسطین، حج ابراهیمی و مراسم برائت از مشرکین بود و این راهبرد با توجه به شرایطی که درجهان اسلام حاکم است تا به امروز دنبال شده است.

وی ادامه داد: در خصوص فعالیت‌ها و برنامه‌های اجرایی و فرهنگی تمام تلاش خود را به کار بسته ایم تا دراین عملیات بزرگ که دربرگیرنده بیش از ۸۵ هزار نفر است عملکرد موفقی داشته باشیم. هرچند در این مسیر چالش‌های متعددی هم وجود دارد که از آن آگاه هستیم.

رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد: با تلاش بانک مرکزی و همکارانمان ارز مورد نیاز حج وارد حساب این سازمان شده است و صدور ویزای زائران درحال پیگیری است.
وی ادامه داد: در حالیکه با تلاش صورت گرفته هزینه ارزی حج نسبت به سال گذشته ۳۱۹ دلار کمتراست، تغییرات نرخ ارز و بلیط هواپیما موجب همپوشانی در هزینه‌ها شده است، اما در خدمات‌دهی در بخش‌های مختلف هیچ تغییری نسبت به سال‌های گذشته وجود ندارد و این موارد برای زائران باید تبیین شود.

آقای حسینی با بیان اینکه انتظار یاری از سوی تک تک شما روحانیون و خادمان حج را داریم، افزود: ما با چالش‌های متعددی روبرو هستیم به عنوان مثال در منا و عرفات کمبود فضا داریم و لازم است پیش از سفر، این موارد برای زائران تبیین شود.

وی اقدامات انجام شده برای تسهیل برقراری ارتباط اینترنتی زائران با خانواده‌های شان از کشور میزبان را یادآور شد و با اشاره به وضعیت جسمی زائران و حضور افراد کهنسال در اروان ها، خواستار توجه به این موضوع شد.

در این همایش همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین رکن‌الدینی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری توصیه‌هایی به حاضران ارائه کرد و گفت: انتظار این است که سیاست‌های بعثه مقام معظم رهبری در این سفر معنوی رعایت شود.

وی در خصوص نحوه پرکردن اوقات فراغت زائران بعد از انجام اعمال و مناسک حج توضیحاتی داد و با اشاره به اجرای طرح کتابخانه فرهنگی سیار، گفت: زائران در مکه در بش از ۶۰ هتل اسکان دارند و می‌توان مسابقات کتابخوانی هم برگزار کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رکن‌الدینی با اشاره به شُبهاتی که ممکن است درحج مطرح شود، یادآورشد: روحانیون و زائران زباندان با رعایت مسائل به این شبهات پاسخ دهند و به «طرح مودت» اهتمام بورزند.

این گزارش حاکیست آیت‌الله شیخ جواد مروی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و از اساتید درس خارج دیگر سخنران این همایش بود که در باب ارشاد سخن گفت و ارشاد را نیازمند توجه به ضرورت‌هایی عنوان کرد.

وی گفت: شما به عنوان مبلغ باید رفتاری توام با محبت داشته باشید و با آگاهی در میان مردم حاضر شوید.

وی ادامه داد: دنیا تشنه شنیدن معارف حق اهل بیت است و حج امسال یک فرصت ویژه برای ما و انقلاب اسلامی ایران ایجاد کرده است که در تاریخ بی‌بدیل است و در این راستا باید به وظیفه خود در راستای حفظ وحدت و انتقال درست معارف اهل بیت (ع) عمل کنیم.

این همایش با تشریح اقدامات فرهنگی توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی اخویان مدیر امورآموزشی و فرهنگی معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری و بیان توصیه‌ها و ملاحظات حراستی توسط حجت‌الاسلام والمسلمین سید یاسین موسوی زاده ادامه یافت و سپس حجت‌الاسلام والمسلمین غلام‌عباس عشرتی مدیر جذب و سازماندهی معاونت فرهنگی بعثه با ارائه آماری گفت: برای حج امسال بیش از ۷۱۰ نفر روحانی، معین و معینه اعزام خواهند شد و انتظار می‌رود با حضور و فعالیت بانوان معینه خدمات مطلوبی به بانوان حج گزار ارائه شود.

گفتنی است در پایان این همایش که از پلتفرم عَبرات برای مهمانان در سایر استان‌ها به صورت بر خط نمایش داده شد برخی ازنکات آموزشی حج ۱۴۰۳ در قالب فایل پاورپوینت برای روحانیون تشریح شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • همایش سراسری روحانیون، معین و معینه‌های کاروان‌های حج برگزار شد
  • مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار شد
  • پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • سلماس مهیای میزبانی جشنواره بین المللی شعر رضوی می شود
  • جشنواره بازی‌های محلی بانوان در بجنورد برگزار می‌شود
  • بزرگترین دورهمی فرهنگی تربیتی دختران مازندران برگزار شد
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • شکایت صداوسیما از مهران مدیری به کجا رسید؟