Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی بکی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه از منظر اقتصادی و سیاسی ساختار روابط بین‌الملل در حال خارج شدن از نظام چند قطبی است، اظهارداشت: تحولات اخیر در حل و فصل مسائل کره شمالی و آمریکا اتفاقات مهمی است که از لحاظ روابط بین‌الملل بر ایران هم تاثیرگذار خواهد بود. 

وی افزود: روابط عربستان و آمریکا نگرانی‌ها را تشدید کرده که البته می‌تواند امکان اعمال فشار بر ایران را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا از برجام خارج خواهد شد، گفت: خروج از برجام به آن معنا اتفاق نخواهد افتاد زیرا آمریکایی‌ها امتیازات خوبی را به‌دست آوردند اما قطعا آنها برای اعمال فشار بازی را پیش می‌برند.

وی تصریح کرد: همیشه در این روابط یک سری تاکتیک‌هایی را پیش می‌گیرید و تهدیدهایی را انجام می‌دهید تا امتیاز بگیرید. این تغییرات در روابط بین‌الملل طبیعی است و نمی‌توان حالت پایداری را در این حوزه در نظر گرفت؛ هر کدام از طرفین در قالب استراتژی‌های بلندمدت به دنبال حداکثر کردن منافع خود هستند.

بکی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در متن برجام امتیازهایی گرفته‌اند و امتیازهایی داده‌اند، گفت: در همین راستا آمریکایی‌ها به‌دنبال گرفتن امتیازهای بیشتر هستند و به همین دلیل تهدید به خروج از برجام می‌کنند. خروج از برجام مشروط بر حداکثرشدن منافع آمریکا اجرای می‌شود.

وی ادامه داد: خروج یا عدم خروج آمریکا از برجام بستگی به رفتار طرف‌های دیگر از جمله اروپایی‌ها دارد. اگر آمریکا به این نتیجه برسد که خروج از برجام به نفع اروپایی‌ها خواهد بود از برجام خارج نمی‌شود. ضمن اینکه باید به استراتژی بلند مدت آمریکا که تغییر در ساختار سیاسی ایران است یا اینکه به تعدیل‌ها بسنده می‌کند، توجه کرد.

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل اظهارداشت: اینها مجموعه‌ای از مولفه‌هایی است که می‌توان بررسی کرد اما در مجموع بنده در کوتاه مدت خروج آمریکا از برجام را عملی نمی‌دانم ولی در بلند مدت ممکن است اتفاقاتی در این حوزه رخ دهد.

وی تاکید کرد: خروج از برجام در شرایط فعلی به نفع آمریکا نیست زیرا این اقدام از لحاظ سیاسی و اقتصادی به نفع اتحادیه اروپا خواهد بود.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۳۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، در حاشیه دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا "کنستانتینو چیونگا" معاون رئیس جمهور زیمبابوه با رئیس جمهور دیدار کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا را نگاهی راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی دانست و با اشاره به روابط بسیار خوب ایران و زیمبابوه، بر عزم مسئولان عالی دو کشور برای گسترش و ارتقای سطح همکاری‌ها تاکید کرد.

رئیس جمهور با تاکید بر رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای آفریقایی، شرکت در این اجلاس و بازدید از نمایشگاه اکسپو را فرصتی بسیار ارزشمند جهت آشنایی هر چه بهتر و بیشتر مسئولان قاره آفریقا با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف دانست و بر آمادگی ایران برای تبادل این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمبابوه نیز در این دیدار با اشاره به سابقه دیرینه و دوستانه روابط دو کشور به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خواستار گسترش تعاملات و همکاری‌های تجاری و اقتصادی بیشتر با ایران بر پایه این روابط نزدیک و قدیمی شد.

کنستانتینو چیونگا ضمن تشکر از برگزاری موفق اجلاس بین‌اللملی ایران و آفریقا، سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال کشورهای آفریقایی را اصولی و اطمینان‌بخش عنوان و بر آمادگی کشورش برای توسعه همکاری‌ها با ایران تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمبابوه با اشاره به عزم مسؤلان این کشور برای اجرای توافقات صورت گرفته با ایران در سفر سال گذشته دکتر رئیسی به این کشور، از اجرایی شدن بخشی از این توافقات خبر داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!
  • امیرعبدالهیان: روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»