Web Analytics Made Easy - Statcounter

باقي ماندن آمريکا در برجام و عمل به تعهدات خود در توافق هسته اي با ايران مي تواند موجب پيشبرد مذاکرات هسته اي با کره شمالي و خلع سلاح اين کشور شود. لذا بهترين گزينه ي واشنگتن براي نتيجه بخشي مذاکرات با پيونگ يانگ، ماندن در برجام خواهد بود. به سخني دقيق تر، خارج شدن ترامپ از برجام، رهبر کره شمالي را به اين نتيجه و جمع بندي خواهد رساند که نمي توان روي آمريکا حساب باز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از اين رو به اعتقاد برخي از تحليل گران، اگر ترامپ به تهديدات خود براي خروج از برجام جامه عمل بپوشاند و از اين توافق خارج شود، هيچ دليلي وجود ندارد که «کيم جونگ اون»، رهبر کره شمالي در مذاکرات ماه مي به طرف آمريکايي اعتماد کند.
در اين زمينه هم ژنرال ژوزف دانفورد، رييس ستاد مشترک ارتش آمريکا چندي پيش با اشاره به اين که ايران به توافق هسته اي با شش قدرت جهاني پايبند است، هشدار داد خروج آمريکا از اين توافق، بر تمايل ساير کشورها (به ويژه کره شمالي) براي امضاي توافق با واشنگتن اثر خواهد گذاشت.
به هرحال ترامپ از روزي که وارد کاخ سفيد شد تا امروز بر خروج از برجام تاکيد کرده است. اين مسئله که رئيس جمهور آمريکا از هيچ تلاشي براي خروج از توافق هسته اي با ايران يا به بن بست کشاندن آن دريغ نکرده حاوي اين پيام براي پيونگ يانگ بوده و هست که اساساً آمريکا غيرقابل اعتماد است و حرف و عملش يکي نيست.
در اين باره به گزارش واشنگتن تايمز، تصميم دولت «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريکا درباره خروج از برجام، اميدها براي دستيابي به موفقيت در مذاکرات با رهبر کره شمالي به منظور خلع سلاح هسته اي را کاهش خواهد داد.
لذا به اعتقاد برخي تحليل گران ، اگر آمريکا تصميم بگيرد به طور يکجانبه از توافق ايران خارج شود، بعيد به نظر مي رسد که «کيم جونگ اون» رهبر کره شمالي حاضر به کنار گذاشتن برنامه هسته اي و موشکي خود شود.
در عين حال خروج از برجام اگر نه دشمني حداقل شکاف و چند پارگي جامعه جهاني را به دنبال خواهد داشت و موجب تضعيف و دست پائين موضع آمريکا در برخورد با کره شمالي مي شود.
البته تهديدات اين روزهاي مقامات آمريکايي مبني بر خروج از برجام بيشتر در جهت سوق دادن ايران به پذيرش اصلاحات مد نظر ترامپ در يک توافق به اصطلاح تکميلي است با اين پيش فرض که همان گونه که فشار تحريم ها، سران پيونگ يانگ را به سمت مذاکره و تعليق فعاليت هاي هسته اي و موشکي سوق داده است. اين مسئله در مورد ايران هم مي تواند تکرار شود.؟! در اين باره از جمله مي توان به ادعاهاي اخير مايک پمپئو، وزير امور جديد خارجه آمريکا اشاره کرد. پمپئو چند روز پيش در نشست ناتو در بروکسل گفت: «فشار اقتصادي جهاني به رهبري پرزيدنت ترامپ (که برروي کره شمالي اعمال شد) باعث گرديد که (اون) به اين نتيجه برسد که بهترين گزينه براي حفظ منافعش اين است که بر سر ميز مذاکره بنشيند و راجع به موضوع خلع سلاح اتمي مذاکره کند».
اين نگاه و نتيجه‌گيري مي‌تواند در تصميم‌گيري ترامپ براي تعليق يا بازگشت تحريم‌هاي هسته اي ايران تا روز ۲۲ ارديبهشت ماه موثر باشد.

......................................................................................
مصطفي عبدلي

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۳۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست بلینکن از چین در رابطه با ایران و کره شمالی

وزیر امور خارجه آمریکا در سفر به پکن از دولت چین خواست که از نفوذ خود برای کنترل نقش ادعایی ایران در تشدید بحران فعلی منطقه تغییر رفتار "خطرناک" پیونگ‌یانگ استفاده کند.

به گزارش ایسنا، "آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه آمریکا که از ابتدای جنگ غزه با حمایت تمام‌عیار از رژیم صهیونیستی از مسئولیت خود در تشدید تنش‌ها در منطقه شانه خالی کرده است، در سفر به پکن ادعایی را علیه نقش ایران در بحران فعلی منطقه مطرح کرد.

خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گزارش داد، بلینکن که به پکن سفر کرده است، در کنفرانسی خبری گفت: از چین می‌خواهم از نفوذ خود در منصرف کردن ایران و نیروهای نیابتی آن از گسترش درگیری در خاورمیانه استفاده کند.

ادعای بلینکن درباره نقش ایران در گسترش این درگیری در حالی است که واشنگتن از ابتدای جنگ غزه که به تنش‌ها در منطقه دامن زده و در پی پاسخ‌ تلافی‌جویانه گروه‌های مقاومت منطقه به اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، بیم درگرفتن جنگی تمام‌عیار و گسترده در منطقه را ایجاد کرد، به حمایت دیپلماتیک، مالی و نظامی از تل‌آویو پرداخته است.

شمار تلفات جنگ غزه طی حملات کورکورانه رژیم صهیونیستی که بیمارستان‌ها، مساجد، کلیساها و ساختمان‌های مسکونی از آن مستثنی نبوده‌اند، از ۳۴ هزار نفر فراتر رفته است.

افزون بر این، ۸۵ درصد از جمعیت غزه در شرایطی که ۶۰ درصد از زیرساخت‌های حیاطی این منطقه از بین رفته و دسترسی کافی به غذا، آب آشامیدنی و دارو وجود ندارد، از خانه‌های خود آواره شده‌اند.

ایران با محکوم کردن حمایت آمریکا از جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی در غزه تحت عنوان "حق اسراییل برای دفاع از خود" بر حمایت خود از آرمان آزادی‌بخش گروه‌های مقاومت فلسطینی تاکید کرده است‌.

با این حال، مقامات ایران ادعای آمریکا و متحدان آن مبنی بر حمایت مالی و نظامی از گروه‌های مقاومت منطقه و کنترل اقدامات آن‌ها را که "نیروهای نیابتی ایران" خوانده می‌شوند را رد کرده و گفته است که آن‌ها به طور مستقل و طبق صلاحدید خود عمل می‌کنند.

ایران اخیرا، به حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری سفارت ایران در دمشق طی عملیات "وعده صادق" پاسخ داد و آن را اقدامی مشروع برای دفاع از منافع ملی و در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل تلقی کرد.

اسپوتنیک همچنین گزارش داد که بلینکن گفت: از چین می‌خواهم از نفوذ خود برای فشار آوردن به پیونگ‌یانگ برای پایان دادن به رفتار خطرناک خود و مشارکت در گفتمان استفاده کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خروج رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق آتش‌بس صحت ندارد
  •  سخنگوی حماس : تکذیب ادعای خروج برخی رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق تبادل اسرا
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • حضور نیروی نظامی در دانشگاه و سرکوب دانشجویان پذیرفتنی نیست | رفتار آمریکا با دانشجویان معترض شرم‌آور است
  • کره شمالی: حقوق‌ بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست
  • درخواست بلینکن از چین در رابطه با ایران و کره شمالی