Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

دکتر علی خوش خلق، رئیس مرکز پیش‌بینی و هشدار مخاطرات دریایی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی در این باره گفت: این سامانه هم‌اکنون پیش‌بینی نوسانات تراز سطح ‏آب و جریانات سطحی در 4 روز آینده در منطقه خلیج ‏فارس را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.‏

وی اظهار کرد: این اطلاعات به منظور برنامه‌ریزی بهینه و ایمن جهت انجام فعالیت‌های مختلف در دریا نظیر اکتشافات دریایی، کشتیرانی، صیادی، تحقیقات، تجاری و غیره بسیار ضروری و مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوش‌خلق، هسته اصلی این سامانه را مدل سه‌بعدی هیدرودینامیکی COHERENS دانست و افزود: با استفاده از این اطلاعات مولفه‌های هارمونیکی جزر و مد در مرز باز مدل و داده‌های سه ساعته پیش‌بینی میدان باد GFS به عنوان مهمترین عوامل مولد جریان در خلیج فارس اقدام به پیش‌بینی متغیرهای هیدرودینامیکی نظیر نوسانات تراز سطح آب و میدان سه‌بعدی جریان برای 4 روز آینده می‌کند.

رییس مرکز پیش‌بینی و هشدار مخاطرات دریایی پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی سهم مشارکت جریان‌های جزر و مدی، جریانات باد رانده و جریانات ناشی از اختلاف چگالی در خلیج فارس را تقریبا به نسبت 100:10:1 عنوان کرد و گفت: در نظر نگرفتن جریانات ناشی از اختلاف چگالی در سامانه فعلی تاثیر چندانی در نتایج ارائه شده به خصوص برای پیش بینی‌های کوتاه مدت نخواهد داشت.

خوش خلق ادامه داد: در حال حاضر در صدد هستیم با اضافه کردن پارامترهای هواشناسی نظیر درجه حرارت هوا، بارش، پوشش ابر، رطوبت نسبی و شارهای حرارتی و همچنین در نظر گرفتن درجه حرارت آب و میزان شوری آن به مدل، اثرات اختلاف چگالی نیز در نظر گرفته شود.

وی امکان پیش‌بینی حرکت اجسام شناور در خلیج فارس، به خصوص برای انجام عملیات‌های جستجو و نجات دریایی در این منطقه را از دیگر فعالیت‌های این مرکز اعلام کرد که بزودی به صورت عملیاتی در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: مد خلیج فارس اقیانوس شناسی هواشناسی پوشش خلیج فارس پارس دریا بهره برداری پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۴۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط نامساعد دریا اسکله های گردشگری قشم را تعطیل کرد

تین نیوز

مدیر بنادر و دریانوردی شهرستان قشم اعلام کرد: با توجه به شرایط نامساعد جوی و دریایی در محدوده جزیره هنگام، اسکله های گردشگری کندالو و شیب دراز برای رفت و آمد به این جزیره امروز (پنجشنبه) به طور کامل تعطیل است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، علی اشتری افزود: در این راستا تمام سفرهای تفریحی از اسکله های یادشده ممنوع است.

وی ادامه داد: بازگشایی این اسکله های گردشگری، منوط به بهبود شرایط جوی و دریایی خواهد بود.

رییس کمیته حمل و نقل دریایی شهرستان قشم توضیح داد: گردشگران از تجمع و آمد و شد در این اسکله ها به طوری جدی خوداری کند.

شهرستان قشم ۱۹ اسکله مسافری، تجاری و گردشگری دارد.

۹ اسکله گردشگری مجاز در مناطق شیب دراز، کندالو، هنگام، لافت، گورزین، سهیلی، طبل، دهخدا و گوران شهرستان قشم فعالیت می کنند.

جزیره هنگام یکی از جزایر شهرستان قشم است که در فاصله هزار و ۳۸۹ متری جنوب شرقی جزیره قشم، ۵۲ کیلومتری جزیره لارک، ۸۱ کیلومتری بندرعباس و ۷۲ کیلومتری جزیره هرمز واقع شده است.

این جزیره زیبای که دارای جاذبه های گردشگری منحصر به فرد به لحاظ محیط طبیعی و محیط دریایی است و به آکواریوم طبیعی در جنوب کشور مشهور است در کنار دلفین ها، پرندگان آبزی، مرجان های دریایی، لاک پشت های منقار عقابی و جبیرهای زیبا (انواع آهوی بومی شبه قاره هند و ایران) زیستگاه سوسمار خاردُم مصری است که در اعماق شن های روان این جزیره زندگی می کند و بیشتر عصرها و شب ها که شن های روی تپه ها خنک تر می شوند به سطح شنزار می آید و البته به ندرت دیده می شود.

شغل بیشتر اهالی این جزیره ماهیگیری است و عده ای هم به عنوان جاشو و ملوان در لنج های ماهیگیری و باری فعالیت می کنند.

اهالی جزیره هنگام همچنین در فصل صید میگو شب ها از سواحل جزیره در زیر نور چراغ «شاه میگو» صید می کنند و بزرگترین و خطرناک ترین صید اهالی جزیره شکار کوسه کر است.

زیارتگاه سید منصور معروف به زیارت سرخ، تاسیسات بندری انگلیسی ها، خانه های متروکه و قدیمی روستای هنگام قدیم، کوه ها و خاک های به رنگ قرمز به نام گَلک که در صنعت سنگ های تزیینی ساختمان و همچنین تهیه مربای که مردم این نواحی به آن سوراخ می گویند کاربرد دارد از جاذبه های گردشگری این جزیره زیبای خلیج فارس است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان، ۱۵ اردیبهشت
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۵ اردیبهشت
  • سومین ناو هواپیما‌بر چین با آخرین فناوری راهی دریا شد
  • فعالیت سامانه بارشی در بوشهر ادامه دارد
  • وزش باد‌های شدید و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۴ اردیبهشت
  • بهره‌برداری از سامانه گرمسیری ۹۰ هزار تن به محصولات زارعی استان اضافه می‌کند
  • شرایط نامساعد دریا اسکله های گردشگری قشم را تعطیل کرد
  • هشدار سازمان هواشناسی نسبت به افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریای خلیج فارس
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس