Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-02@03:17:09 GMT

به اعجاز واژه ایثار و فداکاری ایمان بیاوریم

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۲۶۵۰۶

به اعجاز واژه ایثار و فداکاری ایمان بیاوریم

به گزارش پارس نیوز،  در راه ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری هر کس هر قدمی که بردارد قابل تحسین و ارزشمند است. قدم‌های فرهنگی، اخلاقی، اجتماعی همه و همه تاثیر گذار و ارزشمند هستند.

خانه فرهنگ ایثار و مقاومت- کتاب فرهنگ ایثار، از کتاب‌های ماندگاری است که به ابتکار خانة فرهنگ ایثار و مقاومت، به اهتمام و همدلی مردم ایران زمین در گام اول و مردم سایر نقاط دنیا در گام بعدی شکل گرفته و در حال تدوین می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب مردمی را بهانه کردیم تا با خانم منصوره رضایی یکی از نویسندگان این کتاب همراه شویم.

چطور شد برای کتاب مردمی ایثار نوشتید؟

اینکه چطور شد در این کتاب(کتاب مردمی ایثار) مطلب نوشتم حدیث قلب و اعتقاد است... مگر می‌شود در مقابل واژه عظیم و قدرتمند ایثار و فداکاری سکوت کرد و برای نوشتن از آن دعوت شوی و از آن ننویسی. همة ما انسان‌ها می‌توانیم در طول حیات چکیده‌ای از مفهوم ایثار و گذشت باشیم، هر کس به اندازة توان و ظرفیت خود و در شکل‌های مختلف.

چه تعریفی از ایثار دارید و چه ترسیم ذهنی از ایثارگر؟

تعریف برای ایثار به گونه‌های مختلف ارائه می‌شود و در عمل زوایا و جنبه‌های مختلفی دارد به عنوان مثال؛ یک مادر ایثار و فداکاری خاص خود را دارد حال با هر لباس و هر شخصیتی و در هر اندازه و توان. پس از نظر من مادر می‌تواند تجلی ایثار باشد و با اطمینان می‌گویم: مادر یعنی ایثار، عشق و فداکاری...

از طرفی هر پدری هم می‌تواند در جای خود یک ایثارگر باشد در حیطه خانواده و بعضاً در جامعه  و در شکل متعالی‌تر در دفاع از حق و حقیقت و مرز و بوم. و همینطور یک پزشک، معلم یا مدرس هر کدام در جای خود فرصت اینکه معنایی برای ایثار باشند را دارند.

به نظر من واژه ایثار تنها زمانی شکل حقیقت و معنای واقعی به خود می‌گیرد که می‌بینیم انسانی از همة لذات مادی و معنوی و امتیازات اجتماعی و شخصی خود گذشته و در راه عقیده و ایمان خود گاه از جان شیرین، گاه از حق خود و گاه از آبروی خود می‌گذرد.

ایجاد روحیة ایثار و فداکاری در میان مردم یک جامعه چه اثرات روحی و روانی می‌تواند به دنبال داشته باشد؟

به نظر من، همه انسان‌ها اگر می‌خواهند زندگی مفیدی داشته باشند و با آرامش خاطر و وجدان راحت زندگی کنند باید مهربانی و گذشت را یاد بگیرند، ایجاد روحیه ایثار و فداکاری می‌تواند این آرامش خاطر را به وجود بیاورد.

باید به اعجاز واژه ایثار و فداکاری ایمان بیاوریم و هر کدام از ما اگر خواهان امنیت و آرامش و تعالی هستیم در مسیر زندگی جاریمان نسبت به اطرافیان بی تفاوت نباشیم و تلاش کنیم آرامش و آسایش را به اطرافیان هدیه دهیم. اگر این فکر و منش در فرهنگ و سنت ما انسان‌ها نهادینه شود و به آن عمل کنیم، جامعه متاثر از این منش و روش مثبت و زیبا به سمت تعالی و تکامل پیش خواهد رفت.

به نظر شما «کتاب مردمی ایثار» چه تاثیری می‌تواند درترویج فرهنگ ایثار داشته باشد؟

 

در راه ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری هر کس هر قدمی که بردارد قابل تحسین و ارزشمند است. قدم‌های فرهنگی، اخلاقی، اجتماعی همه و همه تاثیر گذار و ارزشمند هستند.

ما ایرانی‌ها قرهنگی غنی داریم، پشتوانه ما قرآن و نهج‌البلاغه است و در کنار آن از مثنوی و بوستان و گلستان حضرت سعدی، شاهنامه و عطار و بسیاری از ادیبان و عرفا بهره‌مندیم. اگر فقط هر کدام از ما در طول زندگی نگاهی حتی گذرا به این گنجینه‌های ادبی و معرفتی بی‌اندازیم، ایثارگرانی خواهیم بود که در زندگی روزمره خود از حضور انسان‌های فداکار و با معرفت و فهیم لذت خواهیم برد.

کاری که شما انجام دادید قابل ستایش و تحسین است، باشد که هر کدام از ما به تأسی از ایثارگران دفاع مقدس چه آنها که شهید شدند و جان شیرین دادند و چه جانبازانی که تابلوی انسانیت و فداکاری و معرفت هستند بتوانیم زیبا بی‌اندیشیم و  زیبا زندگی کنیم که هیچ اعتباری به این عالم خاکی نیست.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ترویج فرهنگ مردم ایران قلب عشق خانواده معلم مادی و معنوی جامعه روحی و روانی امنیت و آرامش قرآن شاهنامه زندگی روزمره دفاع مقدس پارس پارس نیوز فرهنگ ایثار کتاب مردمی ایثار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۶۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم تدوین و اجرای برنامه اقدام مشترک برای حضور آحاد مختلف مردم در باغ موزه دفاع مقدس در تبریز با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تاکید کرد.

مالک رحمتی، در جلسه شورای سیاستگذاری بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس با بیان اینکه همه ما مدیون شهدا هستیم، افزود: بر این اساس مدیران کل دستگاه‌ها به حضور در جلسات شورای هماهنگی بنیاد اهتمام ویژه داشته باشند. 

وی اضافه کرد: اینکه باغ موزه دفاع مقدس ۱۸ هزار بازدید در سال داشته باشد، نشان می‌دهد که نهادهای فرهنگی و تربیتی همچون آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید اهتمام ویژه‌ای برای حضور دانش آموزان و دانشجویان در این مکان ارزشمند داشته باشند.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: در این فوران جنگ روانی که دشمن راه انداخته، برای آشنایی نوجوانان و جوانان با محتوای باغ موزه دفاع مقدس، همه ظرفیت‌های موجود مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: در این راستا ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را نه به عنوان کار اداری، بلکه تکلیف دینی و الهی بدانیم.

رحمتی با اشاره به تاثیر فراگیر و همه جانبه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ایران و فراتر از آن بیان کرد: این فرهنگ اصیل اسلامی در دوران کرونا نیز در جامعه ما نمود عینی یافت و همه برای غلبه بر این بیماری وارد گود شدند.

وی اضافه کرد: فرهنگ ایثار و شهادت در همه ابعاد حیات اجتماعی نجات بخش بوده و در هر حوزه‌ای وارد شده، آن را متحول کرده است. 

استاندار آذربایجان شرقی گفت: اگر بتوانیم این فرهنگ را به بهترین شکل ممکن نهادینه کنیم، دیگر هیچ مشکلی در هیچ بخشی از جامعه نخواهیم داشت.

رحمتی همچنین بر لزوم طراحی و اجرای کار رسانه‌ای برای کمک به رونق فعالیت‌های باغ موزه و انعکاس شایسته آن در جامعه تاکید کرد.

رحمتی همچنین خواستار تجهیز باغ موزه دفاع مقدس تبریز به ابزارهای روز و جوان پسند نرم افزاری شد و ادامه داد: در تامین منابع مالی مورد نیاز تکمیل باغ موزه نیز از همه ظرفیت‌های بودجه‌ای استانی و ملی استفاده می‌کنیم.

وی توضیح داد: با توجه به محدودیت منابع مالی نهادهای دولتی، واقفین و شبکه مردمی و خیرین بیشترین توان و ظرفیت را برای کمک در این حوزه دارند. 

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، شهردار تبریز، مدیرکل حفظ و نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و مدیرکل راه و شهرسازی استان، گزارشی از اقدامات انجام شده مرتبط با تکمیل باغ موزه دفاع مقدس ارائه کردند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشق ایثار در مدارس‌ استثنایی/ گزارش تسنیم را ببینید + فیلم
  • فرهنگ ایثار و شهادت گنجی است که باید تبیین شود
  • فرهنگ ایثار و شهادت تبیین شود
  • تکریم خانواده شهدا کمک به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند
  • اینجا به تماشای ایثار بنشینید؛ معلمانی که پیامبر زمان خود شده‌اند
  • فداکاری معلم نمونه استان تهران برای دانش‌آموزی که نارسایی کلیه داشت 
  • برج بابل، برج سکوت؛ جستاری در ستایش سکوت و تنهایی
  • گلستان شهدای جروکان ساماندهی شد