Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@21:18:57 GMT

مبنای فقهی دفاع از سوریه و یمن

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۲۸۸۲۴

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: هم‌اکنون از نظر مبانی فقهی امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، دفاع از سوریه، عراق، فلسطین و یمن در راستای جهاد دفاعی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا صبح امروز در نشست تخصصی گفتمان انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منظومه فکری امام خمینی (ره)، در خصوص اندیشه دفاعی امام راحل اظهار داشت: امام به عنوان مرجعیت جامع الشرایط توانستند انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را که فرماندهی کل نیروهای مسلح را بر عهده داشتند، به پیروزی برساندند؛ بر همین اساس ایشان ریشه‌های تهدید را اسرائیل، نظام سرمایه داری و کمونیست می‌دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امام در مبانی فقهی به جهاد ابتدایی و جهاد دفاعی اشاره می‌کنند، افزود: هم اکنون از نظر مبانی فقهی امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، دفاع از سوریه، عراق، فلسطینو یمن در راستای جهاد دفاعی است؛ البته شرایط جهاد دفاعی با جهاد ابتدایی تفاوت دارد به نحوی که امام شرایط جهاد دفاعی را برای همه مسلمانان امری واجب می‌داند، زیرا این امر باعث حفظ استقلال کشورها می‌شود.

سردار صفوی با بیان اینکه امام در جهاد دفاعی، دفاع را مثل نماز واجب می‌دانند، گفت: مولفه‌های اندیشه دفاعی امام عبارتند از: دفاع جهان شمول از مسلمانان و مستضعفان، دفاع همه جانبه، نفی سلطه گری و سلطه پذیری، صلح طلبی و هم زیستی مسالمت آمیز، تکلیف محوری و تکلیف گرایی و افزایش قدرت دفاعی.

وی ادامه داد: باید قوی شویم و این قوی شدن هم فقط محدود به حوزه دفاعی نمی‌شود، بلکه می‌بایست در تمامی حوزه‌ها قوی باشیم و علاوه بر آن باید انسجام داخلی و وحدت سیاسی را هم بیش از پیش افزایش دهیم.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در ادامه با تاکید بر اینکه امام (ره) در منظومه فکری خود به راهبرد دفاع همه‌جانبه سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و دفاعی اعتقاد داشتند، عنوان کرد: امروز قدرت نفوذ سیاسی فرهنگی و معنوی از ایران به عراق، سوریه، لبنان و یمن رفته و ملت‌ها را تحت تاثیرخود قرار داده است؛ البته این فقط شامل مسلمانان نمی‌شود، بلکه مردم سایر کشورها مانند ونزوئلا را هم شامل می‌شود.

وی بیان داشت: وقتی تجربه استفاده از نیروی مردمی که همان بسیج مستضعفین باشد را به مردم کشورهای عراق و سوریه منتقل کردیم، توانستند مقابل تکفیری‌ها ایستادگی کنند و به پیروزی دست یابند؛ دولت‌های عراق و سوریه با بهره مندی از تجربه بسیج مستضعفین توانستند ۱۰۰ هزار نفر را در این کشورها سازماندهی کنند که فقط در عراق با استفاده از این نیروهای مردمی ۲۲ تیپ حشد الشعبی تشکیل شد.

سرلشکر صفوی ادامه داد: امروز ۹ میلیون نفر از مردم سوریه، عراق و یمن در این جنگی که در کشورهای شان وجود دارد، آواره شده‌اند و علاوه بر این در سوریه ۱۱ تا ۱۳ هزار نفر کشته شدند؛ تکفیری ها تاکنون ۹۰ هزار نفر را از کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی به سوریه اعزام کردند که از این تعداد فقط ۱۰ هزار نفر از روسیه، ازبکستان، چچن و آسیای میانه بودند.

وی تصریح کرد: این تروریست‌ها با پول و تجهیزات عربستان تقویت می‌شدند، به عنوان مثال هر اندازه که مدافعین حرم در عراق و سوریه آرپی‌جی به سمت تانک‌های تکفیری‌ها شلیک می‌کردند، تروریست‌ها به میزان بیشتری موشک‌های کورنت و تاو به سمت تانک‌های ارتش‌های سوریه و عراق شلیک می‌کردند به عبارت دیگر اگر مدافعین حرم برای انهدام یک تانک حدود پنج موشک آر پی جی شلیک می‌کردند، تکفیری‌ها ۱۰ موشک گران‌قیمت تاو و کورنت شلیک می‌کردند؛ این یعنی آن قدر تجهیز شده بودند که شلیک این تعداد موشک برای‌شان اهمیت نداشت.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا سپس اظهار داشت: باید راهبرد دشمن را در عرصه های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، نظامی و غیره بشناسیم و برابر آنها برنامه داشته باشیم، به عنوان مثال رئیس جمهور کم‌خِرد آمریکا که چند روز دیگر می‌خواهد درباره برجام نظر بدهد، باید برای آن مقطع سناریوهای مختلف داشته باشیم.

وی اضافه کرد: بدین صورت که اگر آمریکا برجام را تایید یا رد کند و یا اگر با اروپایی‌ها به توافقی برسد که آنها بویژه سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلستان) که سران آنها به آمریکا رفتند، از ما بخواهند به لحاظ توانمندی موشکی و نفوذ منطقه ای کوتاه بیاییم، بعد این کشورها از آمریکا بخواهند تا از برجام خارج نشود، بازی دوگانه‌ای است که در برابر ایران انجام می‌دهند؛ لذا باید برابر هر یک از این سناریوها، برنامه داشته باشیم.

سرلشکر صفوی تاکید کرد: اسرائیل بیش از ۲۰۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد و آمریکا نیز ۹۰ هزار نیروی نظامی و حدود ۵۰ ناو در منطقه دارد؛ اما ایران قدرت موشکی را برای دفاع از خود نیاز دارد.

وی در ادامه به جنگ شبکه‌ای و مجازی اشاره کرد و گفت: دشمنان سال‌هاست علیه مردم کشورمان جنگ اقتصادی را طراحی و اجرا می‌کنند تا قدرت اول اقتصادی منطقه نشویم و یا اینکه ملت ناراضی شوند. امروز یکی از معضلات وزارت نفت این است که روزی دو میلیون بشکه نفت صادر می‌کنیم، ولی امکان انتقال ارز این صادرات را به دلیل محدودیت‌های بانکی که از سوی آمریکا اعمال شده، نداریم؛ پس در این جنگ اقتصادی باید برای دفاع، یک راهبرد اقتصادی داشته باشیم.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا سپس ادامه داد: یکی از عواملی که منجر به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شد، مسایل اقتصادی بود؛ زیرا در سال ۶۵ و بعد از آن به دلیل آن که فرانسه هواپیماهای میراژ به همراه خلبان‌های اجاره‌ای خود را در اختیار عراق قرار داده بود، جزیره خارک بارها مورد حمله این هواپیماها قرار گرفت و به موازات آن عربستان نیز با توطئه‌ای که انجام داد، باعث شد که قیمت فروش نفت کشورمان به زیر ۱۰ دلار برسد.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت بهره‌مندی از فکر و اندیشه جوانان تحصیل‌کرده کشور، گفت: برای آسیب‌شناسی بخش‌های مختلف کشور، مقام معظم رهبری هر از گاهی همه قوای سه‌گانه و نیروهای مسلح را دعوت کرده و برای رفع مشکلات به هر دستگاهی وظایفی را محول می‌کنند.

سرلشکر صفوی گفت: اگر در بحث دفاع و امنیت کشور پیروز شدیم و امروز هم می‌توانیم از کشور دفاع کنیم به دلیل این است که امام (ره) مجموعه‌ای هم‌جنس انقلاب را مثل سپاه پاسداران تشکیل داد؛ آن‌ها فکرشان با فکر امام (ره) و مردم یکی بود؛ اما آیا یک نظام انقلابی را در سایر ساختارهای کشور تشکیل دادیم؟

وی با بیان اینکه در کشور ما دو یا چند گفتمان جواب نمی‌دهد؛ لذا وحدت کلام و انسجام سیاسی ذیل رهبری ضروری است، تاکید کرد: از رهبری خردمند، عاقل، شجاع، دلسوز با جهان‌بینی بالا و روشنفکر برخورداریم؛ حتی ایشان فرمانده دفاع از بلاد اسلامی هم هستند؛ زیرا سوریه و عراق را رهبری ایران نجات داد؛ البته دولت و مردم نیز در این زمینه کمک کردند.

منبع: مهر

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۸۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، روز جمعه در دیدار با همتای ایرانی خود در حاشیه نشستی در قرقیزستان در حالی بر آمادگی مسکو برای گسترش همکاری‌های نظامی با ایران تاکید کرد که طی روزهای اخیر علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران نیز در سن‌پترزبورگ در دیدار با همتای روس خود، یک تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کرده بودند.

در چنین شرایطی وزرای دفاع ایران و روسیه روز جمعه در حاشیه نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای در شهر آستانه، پایتخت قرقیزستان، طی دیداری بر آمادگی دوطرف به‌منظور گسترش روزافزون مناسبات فی‌مابین در حوزه دفاعی – نظامی تاکید کردند؛ رویکردی که طی ماه‌های گذشته فضاسازی‌های گسترده‌ای را ازسوی دولت‌های غربی به‌همراه داشته‌است.

با این وجود اما، شویگو، وزیر دفاع روسیه در دیدار با امیر محمدرضا آشتیانی، همتای ایرانی خود، تاکید کرد که مسکو آمادگی خود را برای پیشرفت و گسترش بیشتر همکاری سودمند دوجانبه نظامی و همکاری نظامی- فنی اعلام می‌کند.

رایزنی‌های مهم ایران و روسیه

یک کارشناس مسائل روسیه در گفت‌وگو با همشهری آنلاین با اشاره به رایزنی‌های دفاعی – امنیتی اخیر میان ایران و روسیه گفت: طی دو سه روز اخیر شاهد برگزاری دو نشست مهم دفاعی – امنیتی با حضور مقام‌های ارشد ایرانی و روس بودیم که با رایزنی‌ها و گفت‌وگوهای دوجانبه مهمی نیز همراه شد.

روح‌الله مدبر افزود: حضور علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت‌ملی ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ از یک‌سو و رایزنی‌های امیر آشتیانی، وزیر دفاع ایران با مقام ارشد روس در حاشیه نشست وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ازسوی دیگر، نشان‌دهنده برداشتن گام‌های مهم و تازه تهران و مسکو در مسیر تقویت همکاری‌های دفاعی – نظامی فی‌مابین است.

وی با تاکید بر تاثیر عملیات «وعده صادق» بر مناسبات تهران و مسکو عنوان کرد: پس از انجام این عملیات موفق ازسوی ایران، که براساس ماده ۵۱ منشور ملل‌متحد حق مشروع ایران به‌حساب می‌آمد، شاهد بودیم که روسیه جزو کشورهایی بود که از استفاده ایران از حق دفاع مشروع خود، حمایت کرد.

حرکت در مسیر تشکیل ائتلاف دفاعی

این کارشناس مسائل روسیه درباره چشم‌انداز همکاری‌های دفاعی تهران و مسکو اظهارکرد: آنچه از تحولات جاری برمی‌آید، گویای این نکته است که دوطرف درحال گام برداشتن به‌ سمت ایجاد «ائتلاف دفاعی مشترک» هستند؛ ائتلافی که برای ایران و روسیه از اهمیت راهبردی ویژه‌ای برخوردار خواهد بود.

مدبر با اشاره به نشانه‌های حرکت دوطرف دراین مسیر ادامه داد: سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه روز جمعه در دیدار با همتای ایرانی خود به دو موضوع مهم اشاره کرد. نکته اول این بود که او تاکید کرد مسکو آماده تقویت همکاری‌های نظامی – فنی است. نکته دوم و مهم‌تر نیز این بود که شویگو از آمادگی روسیه به‌منظور گسترش همکاری‌های دوجانبه نظامی با ایران خبرداد.

وی تصریح کرد: معتقدم موضوعات مطرح شده در جریان رایزنی وزرای دفاع دو کشور را باید در چارچوب تاکیدهای اخیر ولادیمیر پوتین در پیامش به نشست امنیتی سن‌پترزبورگ بررسی کرد. رئیس‌جمهور روسیه در پیام ویدیویی خود به دوازدهمین اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ، آمادگی روسیه را برای «همکاری نزدیک با همه شرکای ذی‌نفع در تامین امنیت جهانی و منطقه‌ای» اعلام کرد؛ راهبردی که در راستای شکل‌گیری نظم جهانی چندقطبی جدید مدنظر قرار گرفته است.

ویژگی‌های ائتلاف دفاعی

این کارشناس مسائل روسیه با اشاره به موضع‌گیری‌های اخیر مقام‌های عالی‌رتبه روس درباره توسعه همکاری‌ها با تهران تاکید کرد: معتقدم با توجه به شرایط موجود، اکنون فرصت مناسبی برای حرکت از «همکاری‌های دفاعی – نظامی معمولی» به سوی «ائتلاف دفاعی مشترک» مهیا شده‌است.

مدبر با اشاره ویژگی‌های «ائتلاف دفاعی مشترک» عنوان کرد: ائتلاف دفاعی میان تهران و مسکو در واقع یک همکاری دفاعی – نظامی ارتقا یافته است تا دو طرف در صورت رسیدن به تهدیدهای مشترک، از یکدیگر دفاع کنند.

وی با اشاره به تجربه‌های گذشته تهران و مسکو در همکاری‌های دفاعی ادامه داد: همکاری‌های ایران و روسیه در سوریه طی سال‌های اخیر، یک تجربه در چارچوب «ائتلاف دفاعی» که با دستاوردهای قابل‌توجهی در عرصه مبارزه موثر با تروریسم همراه بود.

مدبر با اشاره به فضاسازی‌های غربی در زمینه همکاری‌های دفاعی تهران و مسکو افزود: غرب در موضوع تبادلات تسلیحاتی میان ایران و روسیه تبلیغات گسترده‌ای انجام می‌دهند. این موضوع نشان‌دهنده نگرانی‌های فزاینده آنها در قبال مناسبات دفاعی – نظامی ایران و روسیه است.

چرا غربی‌ها نگران شده‌اند؟

این کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه غربی‌ها نگرانند مبادا همکاری‌های دفاعی – نظامی ایران و روسیه به «ائتلاف دفاعی» برسد، تصریح کرد: تحقق این موضوع برای آنها تهدید مهمی به حساب می‌آید و آن را برای خود «خطرناک» ارزیابی می‌کنند.

مدبر با اشاره به حمایت روسیه از حق دفاع مشروع ایران در برابر رژیم صهیونیستی، ادامه داد: غربی‌ها نگران این موضوع هستند که این دست همکاری‌های تهران و مسکو به تعامل در طراحی مدل امنیتی خلیج‌فارس برسد؛ موضوعی که درباره آبراهه‌های بین‌المللی نیز صدق می‌کند.

وی بیان کرد: «تبادل تسلیحات» یکی از موضوع‌هایی است که نگرانی طرف‌های غربی و به دنبال آن، خبرسازی‌ها و فضاسازی‌های گسترده به قصد تخریب همکاری‌های دفاعی را به همراه داشته‌است. این درحالی است که همکاری‌های تهران – مسکو در عرصه‌های دفاعی – نظامی به‌طور دقیق و براساس نقشه راه مشخص شده، درحال انجام است؛ راهبردی که براساس منافع ملی دو کشور تعیین شده‌است.

خط رسانه‌ای غربگرایان

این کارشناس مسائل روسیه اظهارکرد: برخی جریان‌های غربگرا از یک‌سو معتقدند «ایران و روسیه نباید تبادل تسلیحات داشته باشند» و ازسوی دیگر درباره سرنوشت جنگنده‌های سوخویی که روس‌ها باید به ایران بدهند، ابراز نگرانی می‌کنند. اینها در حالی است که معتقدم این یک بازی غربی است.

مدبر با تاکید بر اینکه مراجع مربوط درصورت صلاحدید درباره تبادل تسلیحات میان دوطرف اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام خواهند داد، ادامه داد: برخی آگاهانه یا ناآگانه به‌دنبال این هستند این‌گونه القا کنند که روس‌ها قرار نیست به تعهدهای خود دراین زمینه عمل کنند. این در شرایطی است که همکاری‌های دفاعی - نظامی میان ایران و روسیه براساس منافع‌ملی دوطرف در مسیر ترسیم شده خود قرار دارد و ستادکل نیروهای تنها مرجع اطلاع‌رسانی دراین زمینه به‌شمار می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه آنچه غربی‌ها را دراین حوزه نگران می‌کند، اطلاعات نداشتن آنها از همکاری‌های دفاعی – نظامی ایران روسیه است، اضافه‌کرد: طرف غربی تلاش می‌کند با طرح برخی ادعاها، از این موضوع برای تحت‌تاثیر قرار دادن مناسبات تهران – مسکو استفاده کند.

کد خبر 847301 برچسب‌ها تسلیحات نظامی خبر ویژه ایران و روسیه حمله ایران به اسرائیل دفاع - جنگنده

دیگر خبرها

  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • ارسال ۲۴۰ اثر به جشنواره طوفان القوافی
  • ۱+۵ موضوع مهمی که باید هدف «جهاد تبیین» قرار گیرد
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر «طوفان القوافی»/ اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان القوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • مشارکت ۲۴۰ اثر در جشنواره شعر«طوفان االقوافی»/اختتامیه در بصره برگزار می‌شود
  • وزیر دفاع به قزاقستان سفر کرد
  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی
  • فیلم| سخنان امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب درباره حادثه طبس