Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@17:58:07 GMT

وقتی عسل آوران نان آور خانه می شوند

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۳۴۱۹۲

وقتی عسل آوران نان آور خانه می شوند

انزلی-ایرنا-پرویز سیاوش آبکنار زنبورداری است که 30 سال قبل پرورش زنبور را با چند کندو در منزل مسکونی خود در شهر بندرانزلی آغاز کرد و هم اکنون به عنوان پرورش دهنده ای موفق، درآمد خوبی نیز در دوران بازنشستگی نصیبش شده است.

خبر رسید که فردی در شهر بندرانزلی اقدام به پرورش زنبور عسل می کند و اولین سوالی که در ذهنمان به وجود آمد این بود که مگر در داخل شهر هم پرورش زنبور عسل امکان پذیر است؟
با تماس تلفنی با فرد زنبور دار و قرار مصاحبه و تهیه گزارش به منزل وی در منطقه غازیان رفتیم و پرویز سیاوش به گرمی از ما استقبال کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حیاط پشت منزل ویلایی اش که با عطر بهارنارنج خوشبو شده بود محل استقرار چند کندوی زنبور عسل بود که سیاوش مانند فرزندانش از آن ها مراقبت می کد.
پرویز سیاوش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار می کند: حدود 40 سال است ساکن بندرانزلی ام و از سال 67 در منزلش پرورش زنبور را آغاز کردم .
وی ادامه می دهد: درآغاز کار پرورش زنبور به دلیل اشتغال در یک نهاد دولتی با 4 کلونی (کندو) شروع کردم و پس از بازنشستگی در سال 90 این کار را به عنوان شغل دوم خودم ادامه دادم و 4 کلونی روز اول کار را در حال حاضر به 30 کلونی افزایش داده ام .
سیاوش درپاسخ به اینکه چگونه در منزل مسکونی و آن هم در داخل شهر چنین کاری را انجام می دهد می گوید: پرورش زنبور را در محیط بسیار کوچک و حتی بر روی بالکن آپارتمان ها هم می توان انجام داد مشروط بر اینکه در صورت افزایش جمعیت زنبورها در کلونی ، آنها را درکلونی های دیگر تقسیم کنیم .
وی با اشاره به ایجاد اشتغال برای دو نفر به صورت مستقیم ، درخصوص هزینه های این شغل می گوید: بنده چون تجربه اندکی در زمینه نجاری نیز دارم کندوها را خودم می سازم اما برای کسانی که می خواهند وارد این حرفه شوند یک کندوی آماده با موم حدود 350 هزار تومان هزینه دارد اما در عوض از هرکندو می توان به صورت میانگین حدود 20 کیلو عسل برداشت کرد و اگر از کندوی سه طبقه استفاده شود حداقل 50 کیلو عسل از هرکندو قابل برداشت و عرضه به بازار است.
سیاوش که زنبورداری را شغلی کم هزینه و پردرآمد می داند از بی انصافی بعضی زنبورداران می نالد و می گوید : متاسفانه عسل های طبیعی در بازار کم است و برخی بی انصافی می کنند و شکر به خورد زنبور داده و عسلی به مردم عرضه می کنند که نه تنها منفعتی برای بدن انسان ندارد بلکه خود مایه ضرر است .
وی ادامه می دهد: تشخیص عسل طبیعی از غیر طبیعی آن مشکل است و البته در بین مردم شایع است که عسل طبیعی نباید شکرک بزند که باید بگویم برخلاف این عقیده ، عسل طبیعی عسلی است که شکرک بزند.
سیاوش می گوید : اینگونه نیست که عسل غیر طبیعی اصلا شکرک نمی زند اما شکرک عسل غیر طبیعی در مواجهه با گرمای آفتاب ترگ بر می دارد.
این پرورش دهنده زنبور عسل ادامه می دهد: در حال حاضر2 کندو در منزل، 15 کندو در منطقه جلگه ای آبکنار در غرب بندرانزلی و 15 کندو نیز در منطقه ویسادار شهر پره سر دارد که پس از گرده افشانی و تخم ریزی ملکه زنبور ها در جلگه ، اواخر اردیبهشت ماه ، کندوها را به منطقه کوهستانی منتقل و پس از مدتی برداشت عسل در اواخر خرداد ماه انجام می شود .
سیاوش با انتقاد از کاغذبازی اداری بانک ها برای دریافت تسهیلات می گوید: به دنبال تسهیلات رفتم اما اینقدر اذیت شدم که از گرفتن وام منصرف شدم و دست در جیب خود کردم .
کارمان که تمام می شود با خوشرویی تا در منزل ما را بدرقه می کند . در راه بازگشت ، این موضوع فکرم را به خود مشغول می کند که با اندک هزینه ای چه شغل ها که می شود ایجاد کرد و به دور از اتلاف وقت در راهروهای ادارات و انتظار پاسخ و تماس از بنگاه های کاریابی، کمر همت بست و با استفاده از مشاوره افراد باتجربه بدون دراز کردن دست نیاز به سوی دیگران، نان آور خانواده شد.
گزارش از : رضا اکبری
7471 /6030

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي پرورش زنبور عسل منزل مسكوني بندرانزلي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۳۴۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاداش هیات کشتی خوزستان به مدال آوران آسیایی

در پایان رقابت های کشتی فرنگی جام تختی،‌ استاندار خوزستان در مراسم اهدای مدال و کاپ نفرات و تیم‌های برتر حاضر شد.

به گزارش ایسنا، رقابت های بین‌المللی کشتی فرنگی جام تختی در اهواز با قهرمانی ایران به پایان رسید و تیم های ارمنستان و سوریه نیز به ترتیب در رده های دوم و سوم قرار گرفتند.

حسینی محراب استاندار کشتی دوست خوزستان نیز در مراسم اهدای مدال و کاپ به نفرات و تیم های برتر جام تختی حاضر شد.

رمضان جمالپور رییس هیات کشتی خوزستان نیز با هدف حمایت از کشتی گیران ملی پوش این استان، از کشتی گیران خوزستانی که در رقابت های آسیایی به مدال های طلا، نقره و برنز رسیدند به ترتیب مبلغ ۳۵۰ میلیون ریال، ۲۵۰ میلیون ریال و ۱۵۰ میلیون ریال اهدا کرد.

سعید اسماعیلی در ۶۷ و امین میرزازاده در وزن ۱۳۰ کیلوگرم دو کشتی گیر خوزستانی بودند که در رقابت های قهرمانی آسیا صاحب مدال طلا شدند،‌ پویا دادمرز در ۵۵ و رسول گرمسیری در وزن ۸۲ کیلوگرم نیز به مدال نقره رسیدند و ایمان محمدی نیز دیگر فرنگی کار خوزستانی بود که در وزن ۶۳ کیلوگرم صاحب مدال برنز شد.

حمبد بنی تمیم مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان نیز در این مراسم حاضر بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کینه مرگبار کارگر قهوه خانه | کارگر جوان اخراج شد و وقتی فهمید فرد دیگری جای او استخدام شده ....
  • مراسم تجلیل از قهرمانان کشتی اصفهان برگزار شد
  • مراسم تجلیل از مقام آوران کشتی اصفهان برگزار شد
  • پاداش هیات کشتی خوزستان به مدال آوران آسیایی
  • وقتی می گوئیم چیدمان هوشمندانه داخل خانه دقیقا منظورمان این است!(+تصاویر)
  • راز دلیل قتل زن 80 ساله ثروتمند توسط پرستار شخصی‌اش!
  • کشف جسد دست و پابسته زن ثروتمند در کمد | خدمتکار خانه دستگیر شد
  • افتتاح خانه محیط زیست دماوند همزمان با هفته زمین پاک 
  • کشف تعداد ۶۱ کندوی زنبورعسل در راز و جرگلان
  • معماری عالی و چشم نواز یک ویلا که احتمالا در سلیقه همه قرار دارد! (+تصاویر)