Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

معاون ساخت و توسعه راه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهایی حمل‌ونقل کشور خبر داد که به زودی نتیجه تفاهم با ایتالیایی برای مشارکت در ساخت بخشی از کریدور شماره 10 مشخص خواهد شد.

به گزارش تین نیوز، هفته‌نامه حمل‌ونقل در گفتگو با محمدرضا کدخدازاده، معاون ساخت و توسعه راه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهایی حمل‌ونقل کشور، آخرین وضعیت تکمیل دو کریدور مهم ترانزیتی کشور را بررسی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اظهارات کدخدازاده کاهش اعتبارات شرکت ساخت در سال جاری تکمیل کریدور زاگرس و کریدور شماره ۱ را به تعویق می‌اندازد و حتی توافق نهایی با ایتالیایی‌ها برای سرمایه‌گذاری در برخی محورهای کریدور زاگرس هم نمی‌تواند زودتر از سال ۱۴۰۰ این کریدور را به‌صورت کامل به بهره‌برداری رساند. او هم‌چنین در این گفت‌وگو تأکید می‌کند که تکمیل این دو کریدور برای استان‌های در مسیر، توسعه اجتماعی رفاه و آرامش به ارمغان خواهد آورد.

 کدخدازاده در خصوص آخرین وضعیت کریدورهای ترانزیتی کشور گفت: در قانون طرح‌های شامل راه اصلی و بزرگراهی بسیاری دیده‌شده است؛ ازجمله دو کریدور مستقل به‌عنوان کریدور ترانزیتی وجود دارد که اولی کریدور شماره ۱ است که از شلمچه شروع و به سیستان و بلوچستان و بندر کنارک می‌رسد که حدود هزار و ۶۰۰ کیلومتر است و دومی هم کریدور شماره ۱۰ که از مرز بازرگان شروع و تا بندر امام ادامه دارد. هر دو کریدورها به‌موازات مرزهای ما حرکت می‌کنند یکی به‌موازات مرز آبی ما یعنی از شلمچه تا بندر کنارک و به‌موازات نوار ساحلی خلیج‌فارس و دیگری در منطقه غرب کشور و به‌موازات نوار مرزی غربی ما حرکت می‌کند. کریدور شماره ۱۰ از استان‌های آذربایجان غربی، شرقی، کردستان هم‌چنین استان‌های کرمانشاه، لرستان و خوزستان عبور می‌کند.

 وی ادامه داد: عمدتاً هم مهم‌ترین کاربرد کریدوری بحث ترانزیتی است. هر دو کریدور نام‌برده شده، مرزی را در مبدأ شروع و مرز دیگری را در مقصد هدف قرار می‌دهند؛ ضمن اینکه چون در موازات نوار مرزی قرار دارند به مرزهای غربی ما با ترکیه، کردستان عراق و عراق متصل می‌شوند و درنهایت به مرزهای آبی خودمان می‌رسند که برای گسترش صنعت ترانزیت بسیار کمک‌کننده هستند.

وی با توضیح اینکه کاربرد دیگر کریدورها بحث توسعه‌ای است و ما این اعتقاد را داریم که تکمیل این کریدورها باعث توسعه استان‌ها و مناطق محل عبور خواهد شد ادامه داد: موضوع بعدی هم ایمنی است که در کوتاه‌مدت مهم‌ترین دستاورد است و ما اکنون برای مناطق تحت عبور این کریدور توزیع و هم جمع‌کردن ترافیک‌های اصلی را در برنامه داریم. البته در این زمینه از هزار و ۴۰۰ کیلومتری که طول این کریدور است نزدیک به ۸۳۰ کیلومتر جزء تکالیف ما آورده شده است و باید ۸۳۰ کیلومتر را به‌صورت بزرگراه بسازیم. مابقی کار هم در غالب آزادراهی و بزرگراهی انجام ‌شده است.

 وی در پاسخ به این سوال که  پیشرفت فیزیکی کریدور شماره ۱۰ چقدر است و زمانبدی تکمیل نهایی این کریدوربخ چه صورتی است؟ گفت: نزدیک به ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داریم. اما به دلیل کاهش بودجه در سال جاری دورنما و هدف‌گذاری ما تغییر کرده است و پیشرفت برنامه کندتر خواهد بود و تکمیل این ۴۰ درصد در سال جاری ممکن نیست. در خیلی از محورها هنوز کار شروع نشده و ما تازه در مرحله انجام مناقصه هستیم و حداقل سه سال زمان نیاز داریم آن‌هم به‌شرط تأمین اعتبارات. اگر فقط بخواهیم از بودجه عمومی استفاده کنیم که قطعاً سرعت کار کاهش پیدا می‌کند چرا که به اعتبارات ۶۰۰ میلیاردی نیازمندیم که تخصیص آن بعید به نظر می‌رسد.

او هم چنین در خصوص وضعیت تکمیل کریدور ۱۰ در استان‌های  محتلف گفت: درحال‌حاضر در آذربایجان شرقی و غربی پیشرفت مناسبی داریم و بیشترین عقب‌ماندگی در کردستان است. البته اکنون بیشتر مناقصه‌های استان کردستان برگزار شده است و پیمانکار مشغول کار است، بااین‌حال از لحاظ پیشرفت فیزیکی کردستان کمترین درصد پیشرفت را دارد.

کدخدازاده در خصوص حضور ایتالیایی ها در کریدور شماره 10 نیز خاطرنشان کرد: سال ۹۵ و بعد از سفر ریاست جمهوری به ایتالیا و مذاکراتی که انجام شد یکی از سرمایه‌گذاران و شرکت‌های ایتالیایی وارد قضیه شد و کارشناسان خود را به تهران فرستادند و بازدید کاملی از کریدور ۱۰ داشتند و طی یک هفته از بندر امام تا مرز بازرگان را بازدید کردند که نهایتاً منجر به ارائه پیشنهاداتی از طرف ایتالیا به ایران شد. پیشنهادی مبنی بر اینکه در برخی نقاط و مناطق این کریدور سرمایه‌گذاری آزادراهی داشته باشند و سرمایه‌گذاری در بخشی مناطق را ازآنجایی‌که به بحث اجتماعی و برگشت سرمایه فکر می‌کردند اقتصادی ندانستند و نهایتاً پیشنهاد فاینانس برای بعضی از مناطق دیگر را ارائه کردند. پیش‌بینی ما این است که تا چند ماه آینده در سطح دو شرکت (شرکت ساخت و شرکت ایتالیایی) به تفاهم برسیم اما هنوز مشخص نیست که نحوه سرمایه‌گذاری با اعطای فاینانس باشد یا قبول سرمایه‌گذاری به روش بی.او.‌تی. به‌هرحال ما به دنبال تفاهم قطعی با ایتالیا هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که تفاهم با ایتالیا تکمیل کریدور را چقدر جلو می‌اندازد؟ گفت:حتی با حضور ایتالیایی هم به دلیل حجم کار باقیمانده حداقل سه سال طول خواهد کشید و زودتر از سال ۱۴۰۰ امکان تکمیل کریدور ۱ و ۱۰ وجود ندارد. البته اگر اعتبارات کاهش یابد این زمان بیشتر نیز خواهد شد.

مشروح این گفت‌وگو را در هفته‌نامه حمل‌ونقل بخوانید.

الناز واحدی

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: محمدرضا کدخدازاده کریدور زاگرس سرمایه گذاری ایتالیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۳۴۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف بیش از ۷ هزار سند مالکیت در قشم

مجتبی قهرمانی رییس کل دادگستری استان هرمزگان در نشست خبری امروز درباره سفر رییس قوه قضاییه به استان هرمزگان گفت: در دوران تحول قوه قضاییه برای دومین بار میزبان رییس قوه قضاییه در اردیبهشت ماه بودیم. سفر رییس قوه قضاییه بدون تشریفات غیر ضرور بود ولی با برنامه و هدفمند و موثر بود و این سفر جزو کارامدترین سفر‌ها است و حتی قبل از سفر کلی کار انجام شد و گره از مشکلات مردم باز شد. 

وی افزود: سفر رییس قوه قضاییه نوآوری‌هایی داشت و یکی بحث همایش خانواده بود. در این همایش از بیش ۱۰۰ معلم تقدیر شد. همچنین در این سفر، نمایشگاهی با ۲۶ غرفه در دادگستری کل استان برپا شده است. یکی از ویژگی‌های رییس قوه قضاییه این بود که ایشان به همراه معاونینش با ۱۵ قشر از جمله با خانواده شهدا و نیرو‌های مسلح و نخبگان و دانشجویان و کارگران و کمپ‌های اعتیاد ملاقات حضوری داشتند.

رییس کل دادگستری استان هرمزگان ادامه داد: از چند روز قبل سفر رییس قوه قضاییه در ۴۰ نقطه خدمات الکترونیک قضایی در مناطق محروم ارائه شد.

قهرمانی تاکید کرد: از دستاورد‌های سفر رییس دستگاه قضا، فرهنگ نظارت پذیری و مسئولیت پذیری و گره گشایی از امور و نگاه واقع بینانه و تخصصی و نوین و فرهنگ‌مردمی بودن و حضور در بین مردم است.

وی افزود: از دیگر دستاورد‌های سفر رییس قوه قضاییه در موضوعات رفاهی مانند افتتاح دندانپزشکی بود. 

رییس کل دادگستری استان هرمزگان گفت: همچنین مشکل بیش از هزار دستگاه ماشین الات راهسازی به ارزش ۱۵ الی ۲۰ هزار میلیاردتومان حل شد و برای رفع مشکل محموله روغن ۴۴ تنی دستوراتی صادر شده است.

وی افزود: همچنین یکی از شرکت‌های بزرگ یک دستگاه آمبولانس و آتش نشانی را اختصاص داد. همچنین آزادی زندانیان و پرونده‌های قصاص را داشتیم. ۱۵۰ زندانی ایرانی و ۴۰ نفر زندانی خارجی اعم از پاستانی و افغانستانی آزاد شدند. برای جهیزیه خانواده زندانیان نیازمند اختصاص داده شد. افتتاح سالن مانیتورینگ را داشتیم، زیرا قاچاق سوخت یکی از چالش‌های ماست. همچنین در یکی دوسال اخیر سالن مجهزی برای پزشکی قانونی ساخته شده ولی ازمایشگاه برای تشخیص نمونه‌ها نداشتیم و نمونه‌ها به استان‌های دیگر مثل کرمان و فارس ارسال می‌شدند و با همکاری دولت ۲۰ میلیارد تومان اختصاص داده شد تا از ارسال نمونه‌ها جلوگیری شود.

رییس کل دادگستری استان هرمزگان تاکید کرد: بحث اسناد موسوم به رفسنجان در قشم را داشتیم که بررسی شد. فردی حدود ۷ هزار و ۱۴۲ سند در سال ۵۱ از رفسنجان کرمان به قشم می‌آورد و برای مردم سند صادر می‌کند ولی این اسناد حدودش مشخص نیست. این اسناد رفسنجان سال‌ها است چالش جدی جزیره قشم است و بین مردم اختلاف است و دیگر اینکه مالکیت در قشم بود که با این اسناد دچار تزلزل است و هر کسی که دارای سند تک برگ بود در معرض این بود که کس دیگری بیاید و ادعای مالکیت کند. حدود ۸ ماه قبل جلسه‌ای در خدمت رییس قوه قضاییه داشتیم و بحث اسناد رفسنجان مطرح شد و دستور دادند که گره باید باز شود و باید مسیر قانونی برای آن دیده شود. در نهایت با طرح‌های مختلف آن را بررسی کردیم و روش فعلی را عملیاتی کردیم و منطقه آزاد هزینه‌ها را متقبل شد و شرکت‌های خصوصی قرار داد بستند و هیچ هزینه‌ای برای مردم ندارد و رایگان است و هزینه‌ها را دولت قبول کرد و بعد از ۵۱ سال این مشکل حل شد و تمام اسناد در آینده به صورت تک برگ صادر می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • افزایش سرانه ورزشی اصفهان مستلزم ورود سرمایه‌های خُرد مردمی است
  • تعیین تکلیف بیش از ۷ هزار سند مالکیت در قشم
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • ورود نخستین محموله خودرو‌های هیبریدی واردات قطعی به قشم
  • آزادی زندانی پس از تحمل ۱۵ سال حبس
  • یک زندانی در استان تهران پس از ۱۵ سال حبس آزاد شد
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه کشاورزی جهت صدور پروانه بهره‌ برداری
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور