Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-29@16:38:28 GMT

می‌خواهیم تعامل فرهنگی خوبی با ایران داشته باشیم

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۳۷۷۷۵

به گزراش خبرنگار ایلنا، مراسم افتتاحیه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صبح امروز سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه با حضور مدیران ارشاد اهالی نشر و جمعی از میهمانان خارجی برگزار شد.

ولادان ووکو سایویچ (وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی صربستان) در این مراسم گفت: خوشحالم که صربستان امسال میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من از کشوری دوست می‌آیم که محل تلاقی دو قطب فرهنگی شرق و غرب است به همین دلیل من به عنوان صرب در خاک ایران به رغم فاصله و تفاوت فرهنگی احساس خارجی بودن نمی‌کنم. ما می‌خواهیم از این فرصت استفاده کنیم تا نویسندگان و ادبیات فرهنگ صرب را به ایران معرفی کنیم. صرب‌ها قرن‌ها برای حفظ هویت خود تلاش کرده‌اند و تاریخ پربرخوردی داشتند ولی فرهنگ ما فرهنگی پر از تماس و ارتباط بوده است ما حتی به نوعی تحت تاثیر فرهنگ شرقی و اسلامی نیز بوده‌ایم که هنوز واژه‌هایی از آن در گفتار روزانه استفاده می‌شود.

وی افزود: آندری، نویسنده شناخته شده صرب یکی از شعرهای مهم خود را به شخصیتی اسلامی و بوسنیایی اختصاص داده است. ما معتقدیم در طول تغییرات زمان باید هویت و فرهنگ خود را حفظ کنیم روند جهانی شدن فرهنگ‌ها را در معرض چالش قرار داده اما درک ما این است که جهان باید موزائیکی از فرهنگ‌ها و سنت‌های مختلف باشد که با همدیگر تعامل دارند.

وزیر فرهنگ صربستان ادامه داد: ما می‌خواهیم خودمان باشیم اما متصل به جهان امروز و می‌دانم که در ایران نیز چنین گرایشاتی وجود دارد این ارتباط بین ایران و صربستان سال‌هاست که جریان دارد و دو سال پیش نیز ایران میهمان ما در نمایشگاه بلگراد بود و غرفه‌اش مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت. مردم ما در همه گذرگاه‌های تاریخی به ارزش‌های خود اهمیت دادند و امروز در تهران می‌خواهیم تعامل فرهنگی خوبی با ایران داشته باشیم.

آمال حشانه (معاون وزیر فرهنگ تونس) نیز در این مراسم اظهار داشت: خوشحالم که فرصت پیدا کردیم فرهنگ و تولیدات فرهنگی تونس را در نمایشگاه کتاب تهران عرضه کنیم و در این رویداد فرهنگی مشارکت داشته باشیم. ما می‌خواهیم با اهالی قلم و ادب ایران آشنا شویم و با دیگر کشورها نیز به تبادل فرهنگی بپردازیم. این تعاملات فرهنگی با ایران تنها به نمایشگاه کتاب مربوط نیست و می‌خواهیم پلی برای ارتباط فرهنگی بنا کنیم که حوزه‌های موسیقی، سینما و ... را هم شامل می‌شود. به ویژه در حوزه میراث فرهنگی می‌توانیم تعاملات خوبی داشته باشیم. ایران و تونس هر دو فرهنگی با آغوش باز دارند و از مشارکت‌ها حمایت می‌کنند.

او ادامه داد: دولت تونس بر حفظ صیانت از میراث فرهنگی و ادبی تاکید دارد و سیاست‌گذاری‌های ویژه‌ای برای امور فرهنگی کرده است برنامه‌هایی مثل تخصیص بودجه برای تجهیز کتابخانه‌ها و کاهش بورورکراسی احداث کتابخانه. ما همچنین در دل پایتخت تونس پروژه‌ای فرهنگی را برپا کرده‌ایم که می‌خواهیم به قطب ادبی و فرهنگی تونس، منطقه و جهان تبدیل شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب تهران صربستان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۳۷۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم

به گزارش قدس آنلاین، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشورهای همسایه افریقایی، کشورهای اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشورها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشورهای عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشورها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشورها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشورهای شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمندهای طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشورهای شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازارهای جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازارهای جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشورهای منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میزهای کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشورهای هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازارهای جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارزهای محلی، توسعه بازارهای مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشورها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازارهای صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • انجام امور فرهنگی باید برعهده مردم باشد
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • قرائت قرآن و حمایت از فلسطین در برنامه تلویزیونی تونس+فیلم
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است