Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی خدایی نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اهداف تشکیل مناطق آزاد یادآور شد: قرار بود مناطق آزاد برای تسهیل صادرات و رفت و آمد تکنولوژی و همچنین پیشرفت اقتصادی و رونق اشتغال تشکیل شود اما عملاً با توجه به قوانین و نحوه اجرا تک تک مناطق آزاد تبدیل به مراکز تجاری شده‌اند‌ که جنس‌های وارداتی و قاچاق در آنها مبادله می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه مناطق آزاد عملاً از کارکرد اصلی خود دور شده‌اند، تاکید کرد: هرجایی که به عنوان منطقه آزاد مطرح است در واقع بازار رایگانی است که در اختیار محصولات خارجی قرار گرفته است؛ بنابراین گسترش و ادامه حیات این مناطق با شرایط فعلی صد درصد مغایر با شعارهای ما در حمایت از تولید داخل است و حاصلی جز آسیب به اقتصاد و تولید داخل ندارد.

وی همچنین با اشاره به مقررات اشتغال در مناطق آزاد یادآور شد: این مقررات باب سوء استفاده از کارگران را باز می‌گذارد و برای ما به عنوان فعالان صنفی کارگری قابل قبول نیست که کارگران در پهنه سرزمینی خود با تصمیم دولت و مجلس از حقوق قانونی خود محروم شوند.

این نماینده کارگری گفت: مثلا کارگری که الان با قوانین فعلی کار در منطقه‌ای که فعلاً منطقه آزاد نیست کار می‌کند، بعد از تبدیل آن منطقه به منطقه آزاد از شمول قانون کار کشورش در پهنه سرزمینی خود خارج می‌شود.

خدایی یادآور شد: به بهانه ایجاد اشتغال در مقررات ویژه مناطق آزاد حقوق حمایتی کار از بین رفته و عملاً مناسبات کار به توافق بین کارگر و کارفرما واگذار شده است؛ توافق بین دو گروهی که یک گروه هیچ ابزاری برای دفاع از خود ندارد. 

وی با اشاره به اینکه اجازه تشکیل هیچ تشکل کارگری در مناطق آزاد داده نشده است، تاکید کرد: حقوق کارگران در مناطق آزاد بیش از سایر مناطق تضییع می‌شود؛ بنابراین جامعه کارگری از ابتدا با گسترش این مناطق مخالف بوده و کماکان مخالف است.

وی ادامه داد: حتی اگر دولت سیاست اعمال معافیت مالیاتی و افزایش واردات و حتی گسترش قاچاق در مناطق آزاد را دارد حرفی نیست اما این سیاست‌ها در واقع به از بین بردن حقوق کارگران منجر می‌شود و در عین حال در حوزه کارگری قوانین اشتغال در مناطق آزاد پذیرفته نیست.

خدایی تأکید کرد: حقوق کارگران در کشور از دو جهت تضییع می‌شود از یک طرف با از بین بردن قانون فعلی و امنیت شغلی و از سوی دیگر با گسترش مناطق آزاد.

این نماینده کارگری یادآور شد: با روندی که دولت و مجلس در پیش گرفته‌اند به مرور ممکن است کل کشور به منطقه آزاد تبدیل شود و به مرور به سمت آزادسازی و در عمل بی‌حقوق کردن کارگران می‌رویم.

وی با اشاره به اینکه دولت هیچ جایگاهی برای ایفای نقش تشکل‌های کارگری و حتی کارفرمایی در تصمیمات مربوط به این حوزه قائل نیست ادامه داد : در مجلس هم بعضی نمایندگان برای کسب منافع زودگذر و رضایت سرمایه‌داران حوزه انتخابیه خود از گسترش مناطق آزاد استقبال می‌کنند بدون آنکه به آثار بلند مدت آن توجهی داشته باشند.

وی گفت: مذاکره و رایزنی ما به عنوان تشکل‌های کارگری در همه شهرها و نمایندگان مجلس در حال انجام است اما در واقع با توجه به سابقه تصمیم‌گیری مجلس در انتقال منابع درمانی تأمین اجتماعی به دولت علیرغم مخالفت صاحبان این منابع دیگر امیدی به توجه آنها به حقوق کارگران نداریم.

خدایی همچنین درباره لایحه‌ای که اخیراً دولت وعده آن را داده که مبنای آن گره خوردن اشتغال و تولید است، گفت: سیاست‌های اشتغالی دولت از جنس مداخله در بازار کار مانند طرح‌های کارورزی و مهارت آموزی جز آسیب‌رساندن به بازار کار حاصلی نداشته است و برای رونق اشتغال باید بازار را رونق داد و به فکر افزایش قدرت خرید کارگران بود و همچنین از تولید واقعی حمایت کرد تا معضل اشتغال حل شود.

وی ادامه داد: اینکه کارگران را بدون حقوق یا یک سوم حقوق در اختیار کارفرما قرار دهیم را اشتغالزایی نمی‌دانیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۳۹۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران میبدی تقدیر شدند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، جمعی از کارگران در این مراسم به بیان مسائل و مشکلات حوزه کارگری نظیر افزایش سن بازنشستگی، بازنگری قانون کار حوزه بانوان، عدم کفاف حقوق کارگری و فرسودگی ناوگان حمل و نقل کارگری مطرح کردند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در این مراسم گفت: میزان دستمزد که شورای عالی کار تعیین می‌کند و همچنین قانون بازنشستگی از مسائلی است که باید در سطح کلان پیگیری شود.

محمدرضا فلاحتی افزود: دولت سیزدهم به صورت جدی پیگیر مسائل و مشکلات کارگران بوده و از هیچ تلاشی برای حل این مشکلات دریغ نمی‌کند.

فرماندار میبد هم با گرامیداشت روز کار و کارگر بر رفع مشکلات و نگرانی‌های این قشر تأکید کرد.

سید جمال سجادی پور ادامه داد: ناوگان فرسوده و آلاینده حمل و نقل کارگری باید نوسازی شود و در این راستا واحد‌های صنعتی می‌توانند به ایفای نقش بپردازند.

در پایان این مراسم با اهدای شاخه گل و هدیه از کارگران تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • تقدیر از کارگران میبدی
  • کارگران میبدی تقدیر شدند
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه
  • اعمال حق تأهل در حقوق کارگران به میزان ۵۰۰ هزار تومان
  • تحقق رونق تولید و رشد اقتصادی با بهبود شرایط کاری کارگران
  • نمایندگان قزوین پیگیر افزایش حقوق کارگران باشند
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • اعزام ۶۰ گروه جهادی به مناطق محروم استان بوشهر