Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ سیدحسن قاضی زاده هاشمی در پیامی به مناسبت روز جهانی مالاریا، خطاب به مدیران و کارشناسان مالاریا در دانشگاه‌های علوم پزشکی، که آن را دکترمحمدمهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر در مراسم روز جهانی مالاریا خوانده، تأکید شده است: مدیران و کارشناسان، کمک به برنامه حذف مالاریا در راه دسترسی به موقع به گواهی حذف را به عنوان یک اولویت، در صدر برنامه هایشان قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این پیام گفت: حتی اگر مالاریا در همه جای کشور حذف شده باشد، نباید از خطر بازگشت آن در دو سوم سرزمینمان غافل شویم.

قاضی زاده هاشمی افزود: خوشبختانه مردم کشورمان در نتیجه تلاش‌های دهه‌های گذشته، دیگر نگران ابتلا به مالاریا نیستند، اما نباید فراموش کرد که هنوز همسایه‌های شرقی ما، یعنی افغانستان و پاکستان درگیر مالاریا هستند، به گونه‌ای که ۹۰ درصد موارد مالاریای کشور در حال حاضر از این دو همسایه شرقی وارد ایران می‌شود.

وزیر بهداشت در این پیام گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، افغانستان در سال قبل حدود ۴۰ هزار بیمار مبتلا به مالاریا داشت.

دکتر هاشمی با اشاره به این که بر اساس این گزارش در پاکستان موارد مالاریا نه تنها کاهش نداشته، بلکه براساس تخمین سازمان جهانی بهداشت، در دهه قبل، افزایش نیز داشته است، افزود: پاکستان هم اکنون با بیش از ۲ میلیون بیمار در سال، پس از سودان، بیشترین موارد مالاریا در منطقه مدیترانه شرقی را دارد.

وزیر بهداشت گفت: این در حالی است که ما حدود هزار کیلومتر مرز مشترک زمینی و دریایی با پاکستان داریم و چهار استان شرقی ما در مرز‌های مشترک با افغانستان دارند.

قاضی زاده هاشمی در ادامه این پیام، حذف مالاریا از بعد اقتصادی را ارزشمند دانست و با اشاره به افزایش تعداد خانه‌هایی که نسبت به گذشته سمپاشی می‌شوند، افزود: ۶۰ سال قبل در ایران، تنها خانه‌های ۴ میلیون نفر تحت پوشش عملیات سمپاشی قرار داشتند، این در حالی است که در حال حاضر خانه‌های حدود ۲۰۰ هزار نفر، تحت پوشش این عملیات است.

وزیر بهداشت در پایان با اشاره به این که هم اکنون شمار مرگ ناشی از مالاریا در سال در این دوره زمانی از ۲۰۰ هزار مورد به صفر رسیده است، تأکید کرد: نجات جان این شمار بیمار در سال به تنهایی کافی است تا ثابت کنیم راهی که رفته ایم و آنچه به دست آورده ایم، ارزش تلاش را داشته است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۳۹۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان هپاتیت سی رایگان شد

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام این که درمان هپاتیت سی در کشور رایگان شده است؛ از تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا به این ویروس در کشور خبر داد.

به گزارش مشرق، حسین فرشیدی از برنامه وزارت بهداشت برای شناسایی و درمان موارد ابتلا به هپاتیت سی برای حذف این بیماری در کشور خبر داد و اظهار کرد: هپاتیت C نوعی بیماری ویروسی است که علت اصلی بیماری مزمن کبدی بوده و می‌تواند به سیروز، سرطان کبد و مرگ منجر شود.

تشخیص هپاتیت سی با پیگیری مراکز بهداشتی

وی افزود: تصمیم گرفتیم در سال جاری افراد مبتلا به هپاتیت سی را شناسایی کنیم و در همین راستا در مرحله اول مراقبان سلامت به امر پیگیری و شناسایی افراد پرخطر و پزشکان عمومی در مراکز بهداشتی به تشخیص این بیماری خواهند پرداخت.

فرشیدی ادامه داد: پس از انجام تست‌های تشخیصی در صورت ابتلای افراد به هپاتیت C، بیمار به بخش‌های درمانی ارجاع داده می‌شود. درمان بیماران هپاتیت سی به این روش نیز برای بیماران هزینه‌ای ندارد و رایگان شده است.

تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا در ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آمار ابتلا به هپاتیت سی در کشور گفت: تخمین زده می‌شود که حدود ۲۰۰ هزار نفر بیمار مبتلا به هپاتیت سی در کشور داشته باشیم.

درمان همه مبتلایان تا دو سال آینده

فرشیدی با بیان اینکه با استفاده از داروها، درمان این بیماری قطعی خواهد بود؛ ادامه داد: هدفگذاری کرده‌ایم که ظرف دو سال آینده همه افراد مبتلا را درمان کنیم و داروی درمان این بیماری نیز به میزان موردنیاز تأمین شده است.

شایع‌ترین راه انتقال ویروس هپاتیت C

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره راه‌های انتقال ویروس هپاتیت سی بیان کرد: تزریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده و رابطه جنسی از شایع‌ترین راه‌های انتقال این ویروس هستند.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۱ / شریک شرقی ۱۰ میلیاردی
  • دیدار جمعی از مدیران دانشگاه علوم پزشکی با نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • آغاز ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال در البرز
  • تب دنگی جان بیش از هزارو ۶۰۰ برزیلی را گرفت
  • درمان رایگان بیماران هپاتیت C؟
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد + جزئیات
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد