Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در اجتماع دو هزار نفری دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش که به منظور آشنایی دانشجویان با دفاع مقدس و معارف جنگ در مناطق عملیاتی جنوب و به همت هیئت معارف جنگ سپهبد شهید علی صیاد شیرازی برگزار شد با تشریح عملیات‌های کربلای 4 و 5 و با اشاره به منافع جنگ تحمیلی و سایر جنگهای منطقه برای رژیم صهیونیستی گفت: در جنگ عراق علیه ایران و حمله عراق به کویت در سال 1990  بیشترین منفعت را رژیم صهیونیستی برد و حتی در جنگ یمن و جنگ سوریه که منابع اقتصادی و انسانی مسلمانان به هدر رفت بیشترین منفعت را این رژیم در برقراری امنیت خود بهره برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفوی با تشریح منابع مالی و انسانی فعال هر دو طرف درگیر در جنگ تحمیلی گفت: در طول جنگ تحمیلی عراقی ها حدود 65 میلیارد دلار خرج جنگ کردند، در شروع جنگ جمعیت ما حدود 37 میلیون نفر در سال 59 بود و جمعیت عراق 16 میلیون نفر بود، جمعیت ما بیش از دو برابر عراق و مساحت کشور ما 4 برابر عراق بود. عراقی ها از  مجموع جمعیتشان حدود یک میلیون و ششصد هزار نفر تا دو میلیون نفر را بصورت اجباری وارد جنگ کردند و یک و نیم تا دو میلیون نفر کارگر خارجی را در عراق بکارگیری کرد.

وی ادامه داد: حضرت امام(ره) هم چون ظرفیت تهدید از ظرفیت ارتش و سپاه بالاتر بود، در طول جنگ تحمیلی دو میلیون نفر را بصورت داوطلب بسیجی وارد جنگ در سپاه و جهاد سازندگی کرد. افرادی بودند که شاید بیش از دو بار یا بیشتر وارد جنگ شدند و این آمار دو میلیون نفر در حقیقت تعداد برگه اعزام‌ها به جنگ بود.

صفوی با اشاره به منطقه عملیاتی شلمچه افزود: منطقه شلمچه سرزمین عجیبی است، در این منطقه 4 عملیات انجام گرفته و بیش از 25 هزار شهید داده‌ایم یعنی تقریبا یک دهم کل شهدای جنگ در این منطقه به شهادت رسیده‌اند و شلمچه در حقیقت قطعه ای از بهشت است و هر کسی که در شلمچه جنگید اگر در روز عاشورا بود در کنار امام حسین (ع) می‌جنگید و به شهادت می‌رسید.

مشاور عالی مقام معظم رهبری با اشاره به روند شکل‌گیری عملیاتهای ارتش و سپاه گفت: از مهرماه 59 تا خردادماه سال 1360 فرماندهی عملیاتها را ارتش عهده دار بود و اگر سپاه می خواست عملیات کند  بایستی تحت فرماندهی ارتش عملیات می‌کرد، از مهرماه سال 1360 تا عملیات بدر و تا سال 1362 فرماندهی عملیاتها بصورت مشترک بود یعنی امضاء طرح‌های عملیاتی را توسط  شهید عالی‌مقام صیاد شیرازی و امضاء دیگر توسط آقای محسن رضایی و یا توسط من که جانشین ایشان در قرارگاه مرکزی کربلا بودم انجام می‌گرفت.

وی تصریح کرد: از زمستان سال 1362 حضرت امام (ره) آقای هاشمی رفسنجانی را بعنوان فرمانده جنگ منصوب کردند و فرمانده جنگ بعنوان فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) در مورد عملیاتها تصمیم می‌گرفت که قرارگاه خاتم یک برای سپاه و خاتم دو برای ارتش بوجود آمد و نیروی هوایی ارتش پشتیبانی عمیاتها را عهده دار بود و از سال 64 به بعد قرار شد، سپاه جداگانه طرح ریزی و اجرای عملیات کند و سپاه توانست سه عملیات بزرگ فتح فاو، شکستن دروازه شرقی بصره در کربلای 5 و تصرف حلبچه را انجام دهد و قرار شد که ارتش هم جداگانه عملیات کند و بنا بر تصمیم فرماندهی عالی جنگ مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی به یکدیگر هم کمک کنند.

صفوی در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به سئوالات یکی از دانشجویان در خصوص امکان تهدید  ایران توسط عربستان سعودی گفت: عوامل قدرت ملی ما نسبت به عوامل قدرت ملی عربستان برتری دارد و عربستان ظرفیت ایجاد تهدید علیه ایران ندارد و در صورتی که توان نظامی عربستان توان برتری بود می توانستند بر حوثی‌ها در یمن پیروز شوند در حالی که آنها بمدت سه سال است در جنگ نابرابر دریمن مغلوب شده اند و شکست خورده اند.

وی افزود: در جنگ نظامی فقط تجهیزات نظامی ملاک نیست، ما ثابت کردیم که در جنگ تحمیلی فقط تجهیزات ملاک برتری نیست و صدام را دیدیم که به چه روزی افتاد و همه می‌دانند که تهدید کننده‌های ایران چقدر آسیب پذیر هستند.

صفوی ادامه داد: البته ارتش و سپاه ما بایستی روز به روز قوی‌تر شود و قوی شدن نیروهای مسلح علاوه بر بعد تجهیزات در بعد مدیریت و تاکتیک های نظامی و مجموعه توان رزمی است.

صفوی در پاسخ به این سوال که چرا فاو را از دست دادیم، گفت: شهر فاو 20 بهمن ماه 1364 به تصرف نیروهای سپاه اسلام درآمد. از سال 65 بنا بر تصمیم فرمانده جنگ آقای هاشمی استراتژی جنگ از جنوب به شمال غرب تغییر پیدا کرد. دلیل منطقی اش هم این بود که دیگر ما سرزمینی در جنوب نداشتیم که بشود در آن عملیات نظامی انجام داد. بنابراین عمده قوای تهاجمی که لشکرها و تیپ های سپاه بودند، از جنوب به شمال غرب کشور سمت مریوان منتقل شدند؛ در حالی عمده قوای ما برای تصرف حلبچه در سال 67 به شمال غرب رفت که هر یگان ما چند خط پدافندی داشت، مثلا لشکر ثارالله یک خط پدافندی در فاو داشت، یک خط پدافندی در شلمچه داشت، بقیه نیروهایش آمده بود در حلبچه می جنگید، لشکر عاشورا هم همین وضعیت را داشت. هر لشکری حداقل دو خط پدافندی داشت و در حقیقت ما یک نوع تجزیه قوا برایمان صورت گرفته بود، یعنی لشکرهایمان چند تکه شده بود و به آنها هم عملیات هجومی و هم عملیات پدافندی داده بودیم.

وی افزود: در چنین شرایطی عراقی‌ها فروردین سال 67 با اطلاعاتی که از آمریکایی ها راجع به استعداد و وضعیت نیروهای ما گرفته بودند، ما را غافلگیر و برای بازپس گیری فاو حمله کردند. آن موقع ما در مجموع 15 گردان بیشتر در فاو نداشتیم، در حالی که سال 64  با حدود 140-150 گردان فاو را گرفته بودیم، در زمان حمله عراق به فاو، آنها تقریبا با چهار یا پنج برابر نیروی بیشتر به ما حمله کردند. یعنی این سه جاده ای که ما می بینیم، جاده البحار، جاده استراتژیک و جاده ام القصر، در هر کدام از این جاده ها حداقل سه لشکر را گذاشته بود. با سه برابر قوا به ما حمله کرد، ما زمانی که فاو را گرفتیم 50 گردان توپخانه پشتیبانی داشتیم، اما وقتی که به ما حمله کردند، ما 5 گردان توپخانه هم پشتیبان آتش نداشتیم. نیروی هوایی و هوانیروز هم نداشتیم. از همه مهمتر، وقتی عراقی ها به ما حمله کردند، ما عمده قوایمان در حلبچه و تمام فرماندهان اصلی هم در کرمانشاه بودند و در حقیقت همان طور که ما عراق را در تصرف فاو غافلگیر کردیم، آنها هم  با اطلاعاتی که آمریکا ئیها  به آنها دادند در بازپس گیری فاو ما را غافلگیر کردند. یعنی ما نفهمیدیم که عراق می خواهد فاو را پس بگیرد. بنابراین به طور مشخص فاو از سال 64 تا 67 در اختیار ما بود.

صفوی با اشاره به شرایط حمله عراق به فاو گفت: وقتی عراق به فاو حمله کرد، همه ما فرماندهان در بیمارستان امام حسین(ع) کرمانشاه بودیم، آقای رضایی رو کرد به ما گفت کی حاضر است برود به فاو؟ بنده چون بیشتر از همه فرماندهان منطقه را می شناختم قبول کردم بروم، به اتفاق آقای مرتضی قربانی، آقای حاج قاسم سلیمانی، آقای اصغر صبوری، یکی دو تا دیگر از فرماندهان لشکرها از کرمانشاه با یک هلی کوپتر 214 مستقیم به سمت فاو حرکت کردیم. از کرمانشاه به فاو در دزفول هلی کوپتر سوخت زد و هرچه بالگرد به سمت آبادان نزدیک شد گفت سوخت من دارد تمام می شود، می گفتم برو باید ما را به فاو برسانی و وقتی که در فاو نشست، دیگر یک قطره هم بنزین نداشت، بالگرد در فاو ماند تا اینکه فردا با گالن براش سوخت آوردیم که بتواند برگردد. عراقی ها در آن سه جاده ای که نام بردم داشتند حمله می کردند تا دو روز مقاومت شد و سپس عقب روی به سمت ایران صورت گرفت.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در دلایل باز پس گیری فاو توسط عراق گفت: ارتش عراق با پشتیبانی اطلاعاتی آمریکائیها و 3 برابر توان رزمی به نیروهای ما حمله کرده بود و علاوه بر پشتیبانی آتش توپخانه و هوایی از بمباران شیمیایی آن هم از نوع سیانور استفاده کرد.
وی  ادامه داد:
در جمعبندی ، عملیات های پیروزی فاو در سال  64  و پیروزی کربلای 5  در شلمچه  و رسیدن به پشت  دروازه بصره  توازن قوا بنفع ایران  تمام شد  و سرنوشت جنگ  با صدور قطعنامه 598  در سال 1366 که ایران آنرا در سال 67  پذیرفت خاتمه  یافت.
وی افزود:
در آن قطعنامه  مطالبی که ایران خواسته بود از جمله مشخص کردن آغازگر جنگ  یعنی متجاوز  توسط دبیر کل سازمان ملل آقای خاویر پرز دکوئیار  مشخص شد  و ایشان عراق را بعنوان متجاوز اعلام کرد و نیروهای صلح سازمان ملل UN  در مرز عراق و ایران  قرار گرفتند و عراق در این جنگ شکست خورد و ایران پیروز شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۳۹۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوژه شدن برای خندیدن، آخرین دستاورد صهیونیست‌ها برای مقابله با ایران

بامداد جمعه ۳۱ شهریور بود که رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایرانی با شدت و هیجان خاصی اخبار عادی خود را قطع کردند و به صورت خبری ویژه و بزرگ در کنار رسانه‌های رژیم صهیونیستی و حتی در بعضی اوقات با هیجان و ذوق بیشتری اخبار به گفته خودشان حمله رژیم صهیونیستی به مواضعی در کشورمان را پوشش می‌دادند. حمله‌ای که البته تنها چند ساعت پس از گذشت از هیجان اولیه آن مشخص شد اتفاقی شاید کوچکتر از چهارشنبه سوری‌های تنها یکی از مناطق مشهور تهران باشد.

اما ماجرای جمعه صبح و حمله ریز پردازنده‌های صهیونیست‌ها به کشورمان چه بود؟

نیمه شب جمعه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ اسرائیل تعدادی ریزپرنده را به سمت خاک ایران روانه کرد. این ریزپرنده‌ها از بالای سر مردم گذشته، در آسمان پایگاه هوایی اصفهان و تبریز مستقر شده و بلافاصله با واکنش پدافند هوایی ایران به طور کامل منهدم شدند. این حرکت به تعبیر رسانه‌های ایرانی و خارجی، پاسخ اسرائیل به حمله نظامی ایران به این خاک قلمداد شد.

ریزپردازنده، نوعی هواپیمای بدون سرنشین کوچک است که همه ما تصاویر بسیاری از آنها را تاکنون دیده‌ایم. این پرنده‌های کوچک عموماً به صورت عمودی پرواز کرده و برای اهدافی مشخص از آنها استفاده می‌شود. ریزپرنده‌ها اندازه‌های متفاوتی هم دارند و تعداد پروانه‌های آنها نیز بسته به اندازه و وزن دارد و در مدل‌های مختلف، متفاوت است.. این خبر به سرعت در صدر مهم‌ترین اخبار رسانه‌های جهان قرار گرفت و تحلیل‌ها بر سر ابعاد و تاثیرات این حمله منتشر گشت.

در ساعات پس از این عملیات، سیاستمداران سرشناس اسرائیلی و رسانه‌های صهیونیست به سرعت به انتقاد از این عملیات پرداخته و آن را مسخره و ضعیف توصیف کردند.
 
در همین زمینه «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی اسرائیل در واکنش به عملیات ادعایی صهیونیست‌ها در اصفهان آن را «مسخره» نامید و با انتقاد از این حمله ریزپرنده‌ها، آن را ضعیف خواند. بعضی دیگر از تحلیلگران معنای کلمه مورد استفاده بن گویر را بی «خاصیت» برشمردند.
 
این موضع‌گیری بن گویر جدای از قبول مسئولیت ناخواسته این عملیات از سوی رژیم صهیونیستی، اختلافات داخلی شدید در کابینه اسرائیل را به وضوح نشان داده و نشانگر شکست این عملیات حتی در سطح رسانه‌های داخلی رژیم اشغالگر قدس است.

پیش‌تر نیز خبرگزاری راشا تودی نوشت: علی‌رغم اینکه ارتش اسرائیل اعلام کرده است که حمله ایران در پاسخ به هدف قرار دادن کنسولگری این کشور در دمشق، تلفات جزئی به بار آورده، اما بن گویر در یک کلیپ ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شده، می‌گوید: حمله ایران دو پایگاه نظامی اسرائیل را منهدم کرد و شمار زیادی از سربازان را کشت.»

این سایت در ادامه آورد: «اما مشخص نیست که آیا منظور از بن گویر این است که این سربازان در نتیجه حمله ایران کشته شده‌اند یا به طور کلی از کشته شدن سربازان ارتش از هفتم اکتبر صحبت می‌کند.»

وی افزود: «بعضی از فرماندهان ارتش و فرماندهان امنیتی و احزاب چپگرا خواهان نابودی امنیت اسرائیل به خاطر منافع انتخاباتی جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا هستند.»

رژیم صهیونیستی طی روز‌های پس از عملیات وعده صادق، با جنگ روانی و رسانه‌ای شدید علیه کشورمان، سعی در ایجاد وحشت و ترس در ایران داشت.   کاری که پس از حمله به کنسولگری کشورمان در دمشق به بهترین شکل ممکن توسط نیرو‌های مسلح ما انجام شد. اتفاقی که روز‌ها ساکنین سرزمین‌های اشغالی  ونظامیان صهیونیستی را در ترس حمله احتمالی ایران در هر لحظه با ترسی جدی واجه کرده بود.

فروشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی خالی شده بود و  خیلی از افراد برای فرار از این منطقه خود را اماده کرده بودند و فرودگاه‌های این رژیم جنایتکار پر از افرادی بود که فرار را بر ماندن ترجیح داده بودند.

رسانه‌های این رژیم و مقامات ارتش اسرائیل و همچنین کابینه جنگی این رژیم جعلی سعی در ایجاد جو روانی به واسطه تهدید حمله به ایران داشتند. گرچه این تهدید در دید افکار عمومی مضحک به نظر آمده و کوچک‌ترین تاثیری در سطح ملت ایران نداشت، قدرت بازدارندگی ایران موجب این شدن که حامیان غربی رژیم صهیونیستی مکررا با هشدار به سردمداران این رژیم، آنان را از هرگونه عملیاتی علیه ایران برحذر داشته و عدم پشتیبانی خود از اسرائیل را در صورت ادامه‌دار شدن تقابل با ایران و همچنین پاسخ ایران به حمله اسرائیل اعلام دارند.

حسن هانی زاده کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به ریز پرنده‌های منهدم شده در اصفهان بیان کرد: آنچه که اخیرا اتفاق افتاد یک نمایش مضحک و یک طنز بود. رژیم صهیونیستی در راستای بازیابی حیثیت از دست رفته خودش این نمایش مضحک را سازماندهی کرد. وجود چند ریزپرنده ضعیف در آسمان اصفهان اقدام نظامی پیچیده نیست بلکه از سوی برخی از عناصر ضد انقلاب به درون جمهوری اسلامی ایران منتقل شدند و به نیایت از این  رژیم در آسمان رها شدند که در آخر نیز توسط پدافند هوایی کشورمان رهگیری و منهدم شدند.

او افزود: اما رژیم صهیونیستی که بعد از عملیات وعده صادق به شدت دچار شکست و انزوا شده در تلاش بود تا از سوی این نمایش‌های مضحک که حتی مورد تمسخر مقامات این رژیم نیز قرار گرفت آبروی از دست رفته خود را باز یابد.

وی ادامه داد: نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نتانیاهو از طریق این نمایش‌های مضحک در تلاش است تا جهان را به سمت آخر الزمان بکشاند و نوعی جنگ منطقه‌ای و جهانی را به راه بیاندازد در حالی که موثر نیست و موجب تمسخر شده است.

کارشناس سیاست خارجی گفت: اختلاف نظر‌ها بین سیاسیون و فرماندهان نظامی در اسرائیل شدت گرفته است و هریک در تلاشند تا از درگیری مستقیم با ایران بپرهیزند، زیرا ایران در عملیات وعده صادق توانست حدقل ۴ پایگاه استراتژیک ارتش سوم این رژیم را منهدم کند.

هانی زاده افزود: قرار بود تا ارتش رژیم صهیونیستی حمله گسترده‌ای به رفح داشته باشد، اما بخاطر این عملیات وعده صادق فلج شدند و این عملیات انجام نشد؛ زیرا ارتش در حال بازیابی پیکره خود است تا مساله غزه را به سرانجام برساند، اما شکست ارتش رژیم صهیونیستی به عنوان یک نقطه سیاه در کارنامه این ارتش ثبت شده است.

 

گزارش: محمد حسین نیک خوی متین

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • شرایط منطقه بعد از حمله سپاه به اسرائیل به روایت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح 
  • رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه
  • نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه عین الاسد
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه «عین الاسد» عراق
  • حریت: پس از سفر اردوغان به عراق، عملیات زمینی علیه پ‌ک‌ک آغاز می‌شود
  • عملیات زمینی گسترده ترکیه علیه گروه‌های کُرد در عراق؛ زمان حمله مشخص شد
  • ترکیه منطقه حایل در شمال عراق ایجاد می کند/ حمله زمینی گسترده به شمال عراق بعد از سفر اردوغان
  • سپاه هر جا که انقلاب دچار تهدید باشد، پاسدار ایران است
  • سوژه شدن برای خندیدن، آخرین دستاورد صهیونیست‌ها برای مقابله با ایران