Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ دکتر سید مسعود نبوی روز سه شنبه در حاشیه بیست و پنجمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران (11 تا 14 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران در این خصوص توضیح داد: درمان های ام اس در سال های اخیر تغییر کرده است؛ تا 25 سال پیش درمانی های زیادی برای این بیماری نداشتیم و درمان ها معطوف به برخی داروهای توانبخشی، بازتوانی، داروهای علامتی و کورتون می شد و دارویی که بتوانند با آن سیر بیماری را تاحدی کنترل کنند، در بازار جهان وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: به مرور زمان داروهای جدیدی وارد بازار شد به طوری که از حدود پنج سال گذشته تعداد این داروها با مکانیزم عملکرد مختلف زیاد شد و امروزه شاهد داروهایی با عملکرد و اثربخشی بیشتری هستیم؛ به ویژه در دو سال گذشته داروهای موثری توسط دو مرکز بزرگ جهانی اف دی ای آمریکا و ای ام ای اروپا مجوز گرفتند و وارد بازار داروی بیماری ام اس شدند. این داروهای جدید در ایران نیز تولید می شوند.
مدیر بالینی مرکز طب ترمیمی و دپارتمان مغز و علوم شناختی پژوهشگاه رویان با یادآوری پیشرفت های چشمگیر ایران در تولید داروهای بیماری ام اس، اظهار کرد: تولید داروهای مورد نیاز بیماران ام اس، در ایران نیز همتراز با کشورهای پیشرفته دنیا درحال تولید و مصرف است؛ بسیاری از داروهایی که امکان واردات آن به کشور را نداشتیم و یا اینکه هزینه های واردات آنها سنگین بود، به کمک محققان کشور موفق به تولید آنها در داخل شدیم.
وی توضیح داد: این داروها یا شیمیایی و یا بایوتک هستند که اکنون در داخل کشور به مقدار زیادی در درمان بیماران استفاده می شود و بسیاری از آنها قابل رقابت با نمونه خارجی هستند.
نبوی تاکید کرد: تولید داخل در کشور به معنای این نیست که ما از واردات داروهای جدید ام اس بی نیاز باشیم؛ تولید بسیاری از این داروها در داخل زمان بر است و نیاز به تکنولوژی خاص یا خطوط تولید خاص دارد، همچنین امکان تولید برخی داروها در داخل را به دلیل هزینه های سنگین نداریم؛ بنابراین تا قبل از این که به این مرحله دانشی برسیم باید واردات دارو را داشته باشیم.
وی ادامه داد: در عین حال برخی بیماران تمایل دارند که داروهای وارداتی مصرف کنند و ما نباید بیماران را محروم کنیم؛ هدف اصلی ما باید مصرف داروهای داخل باشد ولی شرط لازم این است که داروهای داخل کیفیت کافی برای مصرف را داشته باشند.
استاد پژوهشگاه رویان در پاسخ به این که مگر داروهای تولید داخل ام اس کیفیت و استاندارد بین المللی ندارند، اظهار داشت: در ارتباط با فیلد مغز و اعصاب داروهای تولید داخل کیفیت لازم را دارند اما برخی از داروها کیفیت داروهای برند را ندارند؛ بنابراین ما وظیفه داریم به بیماران آگاهی دهیم و آنها را در انتخاب داروی مصرفی آزاد بگذاریم، دارو یک کالای مصرفی نیست بلکه محصولی است که با سلامت و جان بیماران ارتباط دارد و امیدواریم روزی برسد که تمام داروهای ساخت داخل ام اس به اثربخشی و کیفیت لازم برسند و قیمت معقول داشته باشند.
نبوی افزود: داروهای تولید داخل مراحل قانونی و کارآزمایی بالینی را طی کرده اند، همتایی آنها نیز در اثربخشی با نمونه های خارجی تایید شده است و به میزان زیادی مصرف می شوند، اما ممکن است برخی داروها مانند داروهای شیمیایی این میزان اثربخشی را نداشته باشند؛ صحبت ما در ارتباط با برخی داروهایی است که از نحوه تولید آنها اطلاعات کافی نداریم و ممکن است از مواد اولیه با کیفیت در تولید آنها استفاده نشده باشد و مراحل استاندارد را نگذرانده باشند که البته تعداد آنها زیاد نیست اما به هرحال در بازار دارویی ما هستند.

** میزان شیوع ام اس در ایران
رئیس مرکز تحقیقات مغز و اعصاب علوم شناختی میزان شیوع ام اس در ایران را 75 تا 80 هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد درصدی دارو مصرف نمی کنند یا نیاز به داروهای معمول ام اس عودکننده ندارند و تعدادی نیز ممکن است درمان را رها کرده باشند؛ با این حساب حدود 40 هزارنفر از بیماران تحت درمان دارویی هستند.
نبوی ادامه داد: سن شروع این بیماری بین 20 تا 40 سالگی است و شیوع آن حدود 2 تا سه برابر در زنان بیشتر از مردان است.
وی درخصوص پوشش بیمه ای داروهای ام اس نیز گفت: پوشش بیمه ای این داروها در ایران بسیار مناسب است؛ به طوری که بیش از 90 درصد داروهای تولید داخل و بین 60 تا 75 درصد داروهای وارداتی تحت پوشش بیمه هستند.
مدیر بالینی مرکز طب ترمیمی و دپارتمان مغز و علوم شناختی پژوهشگاه رویان با توصیه به پیشگیری از بروز این بیماری، در مورد روش های پیشگیری توضیح داد: کاهش استرس، انجام فعالیت های فیزیکی مناسب، استفاده کافی از نور آفتاب و مصرف کافی ویتامین دی مهمترین راه پیشگیری است و پیشگیری ثانویه نیز از اهمیت زیادی برخوردار است به این معنا که به محض تشخیص بیماری، اقدامات درمانی آغاز شود.

** ام اس
مالتیپل اسکلروزیس (ام اس) بیماری فلج‌کننده مغز و نخاع (دستگاه عصبی مرکزی) است؛ در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ (میلین) بافت عصبی حمله کرده و موجب اختلال در ارتباط بین مغز و دیگر مناطق بدن می‌شود. در نهایت، این بیماری منجر به تخریب و یا آسیب دائمی به اعصاب می‌شود.
علائم و نشانه‌های ام اس بسیار متفاوت است و به‌ شدت و محل آسیب بستگی دارد. برخی از افراد مبتلا ممکن است توانایی راه رفتن به‌صورت مستقل را ازدست ‌داده و یا کاملاً فلج شوند درحالی ‌که عده‌ای دیگر از افراد مبتلا به این بیماری، دوره‌های طولانی را بدون تجربه‌ هیچ علائمی پشت سر می‌گذارند.
درمان بیماری ام اس راه حل قطعی ندارد؛ بااین‌حال می‌توان با رسیدگی به آن، سرعت بهبودی پس از حمله بیماری را کند کرده، روند بیماری را اصلاح‌کرده و یا علائم آن را کنترل کرد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۴۱۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟

 به گزارش تابناک به نقل از وری‌ول هلت،‌ اگر مدت‌زمان آلرژی از موعد انتظارتان بیشتر شد یا اینکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.
هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینوسینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.

علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست
نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زاهای (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبریزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

درمان التهاب سینوسی مزمن
داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • حمایت استاندارد ایلام از رشد تولید در استان