Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@21:28:14 GMT

احزاب پاکستان در اعتراض به قتل شیعیان هزاره تحصن کردند

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۴۳۸۷۵

احزاب پاکستان در اعتراض به قتل شیعیان هزاره تحصن کردند

اسلام آباد - ایرنا - احزاب پاکستان در اعتراض به قتل های سریالی و هدفمند شماری از شیعیان هزاره در شهر کویته مرکز ایالت بلوچستان از سوی تروریست ها و جریان های افراطی، به تحصن و اعتصاب غذا دست زدند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا مسلمانان شیعه شهرهای پاکستان همواره هدف اقدامات ناجوانمردانه عناصر تندرو قرار گرفته اند، اما در ایالت بلوچستان تروریست ها بار دیگر با ادامه ترور شیعیان داغ مردم این منطقه از جمله شهر کویته را تازه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طی روزهای اخیر دست کم 10 نفر از اعضای جامعه شیعیان هزاره در شهر کویته مرکز ایالت بلوچستان هدف حملات هدفمند تروریستی قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.
تنها چند روز از ترور سه تن از شیعیان هزاره، تروریست ها روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری نیز تعدادی از شهروندان عادی را به قتل رساندند.
شیعیان، از روزهای اخیر دست به تظاهرات و تجمع زده و امروز در کویته در ادامه اعتراضات اعتصاب غذا کردند.
تحصن و اعتصاب غذا اعضای مجلس وحدت مسلمین در برابر مجلس ایالتی کویته بلوچستان پاکستان در اعتراض به ترور اعضای جامعه شیعیان هزاره نیز ادامه دارد.
تحصن کنندگان در کویته اعلام کرده اند که تا زمانی که ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش به کویته سفر و به خواسته آنان رسیدگی نکند، این روند ادامه می یابد.
منابع خبری پاکستان امروز سه شنبه گزارش دادند که 'احسن اقبال' وزیر کشور روز گذشته - دوشنبه- وارد کویته شده و با اعضای جامعه هزاره ملاقات کرد.
وزیر کشور بلا فاصله در بین تحصن کنندگان که مقابل مجلس ایالتی بلوچستان برگزار شده ، حضور یافت و با آنان مذاکره کرد، ولی این مذاکرات موفقیت آمیز نبوده است.
سیدمحمد رضا نماینده مجلس ایالتی و وزیر دولت کابینه این ایالت و عضو حزب مجلس وحدت مسلمین اعلام کرده که تا زمانی که فرمانده ارتش به کویته سفر نکند و با معترضان دیدار و به خواسته های آنان عمل نکند، تحصن ادامه می یابد.
سال گذشته و در روز جهانی قدس نیز در شهر شیعه نشین پاراچنار در شمال غرب پاکستان دو انفجار تروریستی پی درپی رخ داد که در نتیجه آن دستکم یکصد نفر جان خود را از دست داده و ده ها نفر دیگر زخمی شدند.
پس از این حادثه ناگوار ساکنان شهر پاراچنار به ویژه سازمان شیعه دست به تجمع، اعتصاب و تحصن زدند که یک هفته به طول انجامید.
سرانجام ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان به شهر پاراچنار سفر کرد و با دلجویی از مردم این شهر موجب پایان یافتن تحصن یک هفته ای مردم این شهر و برخی دیگر شهرهای پاکستان شده بود.
گروه های تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان، داعش و لشکر جهنگوی معمولا مسئولیت حملات علیه شیعیان در مناطق مختلف این کشور را برعهده می گیرند.
شبس*آساق*274*6125**1917

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي شيعيان پاكستان تحصن شيعيان كويته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۴۳۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟

قبل از اینکه بخواهد سروکله حسن صباح به روایت مصری‌های سکولار در سریال «حشاشین» پیدا شود، تاریخ از امت و رحلت پیامبر شروع شده، از ابوبکر، عمر، عثمان و امام علی (ع) عبور کرده، تا به مکاتب فکری مختلف و فرقه‌ها بخصوص فرقه اسماعیلیه در قرن ۱۱ می‌رسد.

بنا به ادعای سازندگان سریال، «خلافت عباسی بر نیمی از جهان حکومت می‌کرد. ولی در قرن یازدهم وضعیت خلافت عباسی در بغداد رو به وخامت بود و در بدترین شرایط خود قرار گرفت. گروهی از چوپانان ترک در سلسله سلجوقیان ظهور پیدا کردند و بزرگترین ارتش را روی زمین تشکیل دادند. آنها مشروعیت خود را با ادعای حمایت از خلیفه عباسی سنی به دست آوردند. آنها بر خلیفه نفوذ داشتند. همزمان خلافت شیعه فاطمی در مصر و مراکش در ضعیف‌ترین حالت خود بود. فرقه‌ها، عقاید و مکاتب افزایش یافت. در بین آنها فرقه باطنی توسط مردی به وجود آمد، که خطرناک‌ترین و عجیب‌ترین فرد بود. او «حسن بن الصباح» بود.

طبق نوشته حسن فضیلت‌خواه در کتاب «حسن صباح فرمانروای قلعه الموت»، سابقه پیدایش فرقه هفت امامی اسماعیلیه به قرون اولیه اسلام و زمان امام جعفر صادق (ع) امام ششم، شیعیان بر می‌گردد. امام صادق (ع) دارای چندین پسر بود. از میان پسران خود ابتدا اسماعیل را به جانشینی خود و به عنوان امام هفتم شیعیان انتخاب و به جامعه پیروان خود معرفی کرد. بعد‌ها گویا به دو دلیل تاریخی از این تصمیم منصرف و اسماعیل را به امر الهی از مقام امامت خلع و عهد خود را از او برداشت.

در کتب تاریخی آمده است که امام ششم به دو دلیل اسماعیل را از امامت برکنار کرد. یکی اینکه او با گروه‌های افراطی و تندرو در ارتباط بود و امام احساس خطر کرد که مبادا بعد از او جامعه شیعیان به خطر بیفتد. دوم اینکه اسماعیل شراب می‌نوشید و یک چنین انسانی نمی‌توانست صلاحیت امامت جامعه شیعیان را داشته باشد. 

امام صادق (ع) برای بار دوم پسر چهارم خود موسی کاظم (ع) را به امامت برگزید و به شیعیان معرفی کرد. در آن میان، جمعی از شیعیان انتخاب اول امام را شرعی و متقن و صحیح دانسته و بر امامت اسماعیل پافشاری کردند. دو پسر دیگر امام یعنی عبدالله و محمد هم در مقام دفاع از حق امامت خویش برآمدند. پس هر یک جماعتی را جمع کرده و در مقابل اراده پدر مقاومت کردند.

در آن میان، پیروان اسماعیل از بقیه نیرومندتر و قوی‌تر بودند. فرقه اسماعیلیه بعد‌ها در بلاد اسلامی به طغیان و عصیان و اعتراض روی آورده و به برخی اقدامات افراط گرایانه دامن زدند. اسماعیل در زمان حیات پدرش از دنیا رفت. پس اسماعیلیان پسر او محمد را به عنوان امام و جانشین پدرش برگزیدند و او را امام مستور (پنهان) لقب دادند. بعد‌ها حسن صباح خود را نائب امام مستور معرفی کرد.

شروع داستان از جنگ بین صلیبیان با فرقه اسماعیلیه می‌گذرد، تا اینکه اولین خون با دستور حسن صباح در تاریخ سریال «حشاشین» ریخته می‌شود. سریال روایت می‌کند: «حسن صباح قوی است، اگر موقعیتش با قلبش تضاد پیدا کند، قلبش را می‌کشد». 

در انتهای سریال «حشاشین» یار باوفای حسن صباح می‌گوید: «مولای ما دیگر واسطه بین ما و اماممان نیست، او با امام یکی شده است و در مقابلش هزینه‌های زیادی پرداخت کرده. تو پسرت را کشتی، همسرت را، عزیزانت را، پسرت هادی روانه آسمان کردی. شما کاری کردید که هیچ مومن و نگهبانی حتی هیچ پیامبری تحمل انجام آن را نداشت».

امیدعلی مسعودی، مدیر گروه ارتباطات اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه سوره با نقد محتوایی سریال «حشاشین» از این حیث که تاریخ اسلام را تحریف کرده است، گفت: سروکله حسن صباح از کجا پیدا شد؟ آیا او بی‌سواد بود؟ راهزن بود؟ یا ایشان دو هم‌کلاسی با سواد داشت؟ آنها بر اساس عقایدشان که تغییر جامعه بود، از دست پادشاهان فرار کردند و به قلعه الموت پناه بردند. اما سریال «حشاشین» مبنای شکل‌گیری حرکات حسن صباح را ایران می‌داند. در حالی که آن زمان حکومت‌ها ملوک الطوایفی بود. لازم بود این سریال بازبینی بشود و تحریف‌های تاریخی‌اش توضیح داده شود. 

مسعودی ادامه داد: سریال «حشاشین» القا می‌کند که فرقه‌ای تحت رهبری صباح، ایرانی و تروریست بودند. در این سریال چهره‌ای از حسن صباح به تصویر کشیده شده، که گویا او ایرانی است و هر ایرانی تروریست است. در حالی که اسماعیلیه اعتقادات سفت و سختی داشتند. آنها آدم‌های معتقدی بودند و اگر با کسی درگیر می‌شدند، بخاطر اعتقاداتشان بود. بنابراین، کلیت روایت سریال «حشاشین» روایت علمی نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • اعلام بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در دانشگاه های آمریکا/برگزاری بیش از ۲ هزار تظاهرات در نیویورک/ وحشت دموکرات‌ها از ادامه اعتراضات دانشجویی در آستانه انتخابات
  • سرکوب دانشگاهیان، نشانه سقوط وجهه دموکراتیک غرب است
  • احزاب ویژگی‌های حزب‌الله را از آیات و روایات استخراج و به‌ کار بندند
  • شباهتهای جنگ غزه و ائتلاف کفار و مشرکین مکه و یهود مدینه در جنگ احزاب
  • عزاداری شیعیان هندوستان در مسجد کوفه
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • تحصن و اعتراض کارکنان شرکت پخش فراورده های نفتی تهران
  • ادامه حمایت دانشگاهیان استان از خیزش دانشجویان در آمریکا و اروپا
  • ادعای آزادی‌خواهی آمریکا با «سرکوب معترض‌ها» زیر سوال رفته است
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟