Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان اعلام کرد که ۲۵۰ میلیون مترمکعب از حجم ۳۲۰ میلیون مترمکعبی آب سدهای چاه نیمه سیستان "مرده" و غیر قابل استفاده است که یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از مردم استان باید تا پایان سال با باقی مانده این آب سر کنند. ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۲:۲۳ استانها سیستان و بلوچستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، طولانی شدن قطع جریان آب هیرمند از سوی افغانستان ابتدا کشاورزان را از نان خوردن انداخت و حالا نوبت یک میلیون و 250 هزار نفر است که آب خوش را از گلویشان برباید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما شاید هنوز هم برای دستگاه دیپلماسی زود به نظر برسد و باید زمانی برسد که این جمعیت دربه‌در بدنبال یک شیشه آب معدنی باشند تا دستگاه دیپلماسی با جدیت به این موضوع ورود کند.

بی‌توجهی به موضوع بی‌آبی و خشکسالی در سیستان و بلوچستان انتقاد شدید نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی را که شب گذشته در کارگروه آب سیستان و بلوچستان سخن می‌گفت در پی داشت.

یارمحمدی با انتقاد از مسئولان کشور نسبت به بی‌توجهی به بحران خشکسالی در استان گفت: بجای اینکه در این زمینه به سیستان و بلوچستان توجه شود تمام فکرها معطوف شد به استان‌های دیگر و در عمل مقداری که انتظار بود به بحران آب سیستان و بلوچستان توجه شود، نشد.

وی افزود: حق مردم محروم سیستان و بلوچستان این نیست که از آب نیز محروم شوند. اگر از این آب هم محروم شوند واقعاً ظلم به آن‌ها شده است. دولت باید به این موضوع توجه و مشکلات مردم را حل کند.

در اوج بی‌آبی دولت در حال هزینه 3000 میلیارد تومان در بخش کشاورزی است

اما باوجود اینکه کارد خشکسالی به استخوان رسیده و شاید تا چند ماه دیگری حتی آبی برای خوردن نباشد، دولت در حال اجرای یک طرح 3000 میلیارد تومانی در بخش کشاورزی شمال سیستان و بلوچستان و یک طرح چند صد میلیارد تومانی برای ادامه انتقال آب از سدهای چاه نیمه به زاهدان است.

این موضوع سبب شد تا نماینده مردم زاهدان در مجلس نیز به صورت تلویحی به آن اشاره کند. یارمحمدی در این باره گفت: آب شرب جمعیت 750 نفری شهر زاهدان و تعداد 450 هزار نفر از مردم شمال استان از سدهای چاه نیمه‌ها و رودخانه هیرمند تأمین می‌شود. در واقع آب شرب یک میلیون و 250 هزار نفر از جمعیت سیستان و بلوچستان از این محل تأمین می‌شود.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر واقعاً برای اجرای طرح انتقال آب از چاه نیمه به زاهدان مطالعه شده و قرار است این طرح تمام شود، پس تکمیل شود. تا کنون 300 میلیارد تومان اعتبار در این خط انتقال هزینه شده، 120 کیلومتر با قطر 1.5 متر لوله گذاری اجرا شده و حدود 80 کیلومتر آن نیز باقی مانده است، اگر قرار است اجرا شود، پس اجرا شود ولی اگر توجیه ندارد و گفته می‌شود آبی در چاه نیمه‌ها نیست پس چرا دوستان ما تلاش دارند تا ردیف بودجه برای لایروبی نهرهای کشاورزی دریافت کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر این تصمیم بر این است که 46 هزار هکتار از اراضی شمال استان را از طریق انتقال آب با لوله به مزارع به زیر کشت ببریم که کار درستی است.

دولت تأمین آب را از محرومان سیستان و بلوچستان دریغ نکند

یارمحمدی در بخش دیگری با بیان اینکه تمام مشکلات کم آبی و بی‌آبی ما از کاهش نزولات جوی نشئت می‌گیرد، گفت: تصور می‌کردیم که فقط استان ما با مشکل آب گرفتار است اما امسال این مسائل از مرکز کشور شروع شد ولی بجای اینکه در این زمینه به سیستان و بلوچستان توجه شود تمام فکرها معطوف شد به استان‌های دیگر و در عمل به‌اندازه‌ای که انتظار بود به بحران آب استان ما توجه نشد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در تمام سال‌های قبل بیل و تیشه بر دوش مدیران و مردم شمال استان بود که سیلاب رودخانه هیرمند خسارتی به بار نیاورد. اما اکنون هیرمند خشک شده و خشکسالی به بار آورده است.

وی با اشاره بر ضرورت مدیریت صحیح منابع فعلی آب استان، عنوان کرد: همین مقدار آبی که اکنون در اختیار ماست را باید به درستی مدیریت کرد. از وزارت نیرو و مسئولان تقاضای توجه و تخصیص اعتبارات ویژه به سیستان و بلوچستان داریم.

یارمحمدی با تأکید بر ضرورت تأمین بودجه و اصلاح شبکه آب شرب شهر زاهدان گفت: مسئولان در تخصیص اعتبار به این بخش نهایت همکاری را داشته باشند. تصفیه‌خانه زاهدان آب‌های سطحی زاهدان نیز که 10 تا 15 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد باید به فوریت تکمیل شود. متأسفانه زاهدان تشنه آب است ولی آب سطحی قابل توجهی زاهدان بی‌هدف از شهر و استان خارج می‌شود که نباید اجازه داد این اتفاق بیفتد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی افزود: پس از تصفیه با این آب کارهای زیادی می‌توان انجام داد تا جان تازه‌ای به شهر بخشید. از آن می‌توان برای تأمین آب موردنیاز فضای سبز یا بخش‌های دیگر استفاده کرد.

انتهای پیام/ش

R7843/P1361/S6,65/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۴۶۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهش بدون اجرا هیچ فایده‌ای به حال ‌مردم ندارد

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: رشته‌هایی که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شوند باید متناسب با نیازهای استان بومی‌سازی شوند تا افراد پس از فراغت از تحصیل بتوانند صدها شغل ایجاد کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محمد کرمی در نشست با جمعی از مدیران استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: صف و ستاد باید دو مجموعه هماهنگ باشد و تمام تلاش ستاد باید برای پویایی صف به‌کارگیری شود.

وی افزود: اگر ستاد اهل پویایی و نوآوری بود؛ قطعاً این ویژگی متوجه صف نیز می‌شود اگر این پویایی و نوآوری در مجموعه‌ای وجود نداشته باشد قطعاً آن مجموعه محکوم به روزمرگی است.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به نقش مردم در تکمیل عملیات آبرسانی به روستاها خاطرنشان کرد: باید با راهبری درست از توان مردم استفاده کرد چرا که مردم خواهان پیشرفت و توسعه منطقه هستند.

کرمی با اشاره به اینکه اختیار مولدسازی با مجموعه استان است، ادامه داد: مولدسازی دارایی‌ها می‌تواند باعث افزایش درآمد یک دستگاه شود همچنین خدمات بهتری به مردم ارائه دهد. یکی از تاکیدات هیئت دولت این است که با استفاده از مولدسازی دارایی‌ها پروژه‌های نیمه تمام موجود استان را به اتمام برسانیم. مطالعات باید در کف میدان اجرایی شود و پژوهش بدون اجرا هیچ فایده‌ای به حال استان و مردم ندارد.

وی خاطرنشان کرد: رشته‌هایی که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شوند باید متناسب با نیازهای استان بومی‌سازی شوند تا فرد پس از فراغت از تحصیل بتواند صدها شغل ایجاد کند. در اسلام بازنشستگی وجود ندارد و انسان تا هنگامی که زنده است، باید کار کند چرا که این تلاش و کوشش عین عبادت است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • شهرداری‌ها مردم را در پروژه‌های مربوط به شهر مشارکت دهند
  • سیستان و بلوچستانی ها در رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت مشارکت کنند
  • کشف ۱۰۰ میلیارد اخلال در نظام اقتصادی در زاهدان
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • پژوهش بدون اجرا هیچ فایده‌ای به حال ‌مردم ندارد
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند
  • کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی و دستگیری دو متهم در زاهدان
  • هشدار هواشناسی سطح زرد جوی برای سیستان و بلوچستان
  • ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان