Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو صد گفته، چون نیم کردار نیست؛ شاید بهترین مصداق برای این ضرب‌المثل، اقدام اخیر مدیران یکی از استان‌های جنوبی کشورمان در راستای پاسداشت آداب و سنن مردم دیارشان باشد... دو صد گفته، چون نیم کردار نیست؛ شاید بهترین مصداق برای این ضرب‌المثل، اقدام اخیر مدیران یکی از استان‌های جنوبی کشورمان در راستای پاسداشت آداب و سنن مردم دیارشان باشد که همزمان چند هدف مهم دیگر را هم محقق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش جنوب نیوز، در روزگای که بانک‌ها، شرکت‌های خصوصی و حتی برخی نهاد‌های دولتی و دستگاه‌های بزرگ و کوچک بر پوشش متحدالشکل لباس پرسنل شان تأکید دارند و یا دست کم چهارچوب‌های مشخصی برای لباس کارکنانشان تعریف کرده و بر اجرایش نظارت می‌کنند، از هرمزگان خبری مخابره می‌شود که بر خلاف این قاعده رایج است.

آن گونه که علیرضا درویش نژاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد هرمزگان خبر داده، در این استان مجوزی صادر شده که بر اساس آن، زنان کارمند و فرهنگیان می‌توانند در ادارات و مدارس از لباس سنتی بندری به عنوان پوشش استفاده کنند.

وی که در حاشیه جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس و به مناسبت روز ملی خلیج فارس سخن می‌گفت، بی آنکه به فرد یا نهاد ارائه دهنده پیشنهاد این تصمیم اشاره کند، صدور این مجوز را در پی موافقت وزیر و استاندار هرمزگان خواند تا مشخص شود، هیچ مانعی بر سر راه اجرای آن وجود نخواهد داشت.

تصمیمی بسیار جالب توجه که می‌تواند بسیاری از زنان شاغل در این خطه و حتی دیگران را به استفاده از پوشش سنتی شان ترغیب کند؛ لباس‌هایی که ریشه در آداب و سنن، تاریخ و فرهنگ اهالی این سرزمین دارد و به دلایل فراوان از جمله الزام کارمندان به استفاده از یونیفرم‌ها یا چهارچوب‌های خاصی در پوشش، نزدیک است برای همیشه فراموش شوند.

لباس‌هایی با پیشینه گاه چند هزار ساله که در موزه‌های مردم شناسی بسیاری از کشور‌ها چشم‌ها را به خود خیره می‌کنند، اما در نتیجه نوعی کج سلیقگی عمومی، در خاستگاهشان به بوته فراموشی سپرده شده یا می‌شوند، چون به عنوان مثال در محیط‌های اداری با آن‌ها مقابله می‌شود و غیرقابل استفاده هستند.

محصولاتی فاخر، چشم نواز و منطبق با آداب و سنن که نمونه‌های پرشماری از آن‌ها در پهنه جغرافیایی کشورمان به چشم می‌خورند، اما کوچکترین حمایتی برای حفظشان از گزند فراموشی نمی شود. انگار نه انگار که بخشی از میراث گران سنگ کشورمان هستند و باید برای حفظ آنها تمام توانمان را به کار ببندیم.

لباس‌هایی که اگر به چشم محصول به آن‌ها نگاه کنیم، درخواهیم یافت، نمونه نابی از «کالای ایرانی» هستند و در سایه تداوم تولید و استفاده شان، بسیاری از مشاغل از زوال و نابودی حفظ خواهند شد. مشاغلی که بعضا حال و روزشان بسیار وخیم است و آخرین نفس‌های حیاتشان را می‌کشند. مشاغلی که می‌توان آن‌ها را در قالب رشته‌های هنری دسته بندی کرد و کوشید بازار عرضه محصولشان را وسعت بخشید.

هنری که در بسیاری از شهر‌ها میراث‌دار آن، زنان خانه‌داری هستند که اگر استفاده از لباس سنتی رایج شود، کسب و کارشان رونق می‌گیرد و چرخ زندگی شان راحت‌تر و بهتر خواهد چرخید. کسب و کاری بومی که هرچقدر قدرت بگیرد، نیاز به واردات و نگرانی از مدگرایی و عواقب ناخوشایند آن کاهش می‌یابد و این چیزی نیست، جز تحقق وعده‌های پرشمار درباره حمایت از تولید ملی.

اتفاقی که مجابمان می‌کند از مسئولان بخواهیم مجوز استفاده از لباس‌های سنتی در ادارات را به مجوزی سراسری در کشور تبدیل کرده و شیرینی هدیه شده به اهالی هرمزگان را نصیب دیگر هموطنانمان نیز بنمایند؛ نصیب مردمانی که اگر قوانین دست و پاگیر از پیش رویشان کنار برود، بهتر از هر اداره و نهادی در حوزه میراث می‌دانند چگونه از میراث گرانبهایشان در حوزه لباس مراقبت و پاسداری کنند./ تابناک


منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۴۶۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بر حمایت از شرکت‌های فناور این شهرک در حوزه مواد و ساخت تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستادهای معاونت علمی به‌ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و افزود: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع‌رسانی دستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت را خواستار شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان، گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه آنها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی، گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماندها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته وی، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دغدغه اهالی هرمز درباره گلزار شهدا چه زمانی رفع می‌شود؟
  • آدم ربایی با چاشنی رمز ارز
  • آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو
  • طرح «نور» است یا «زور»؛ روحانیون برای جنگ با که لباس نظامی پوشیده‌اند؟
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • روحانیون و طلاب قم، لباس نظامی پوشیده اند برای جنگ با که؟ با زنان و دختران این سرزمین؟!
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو