Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین نصرت‌الله آیتی، محقق و استاد حوزه علمیه و کارشناس مهدویت در گفت و گو با ایکنا؛ با تبریک میلاد با سعادت حضرت مهدی(عج) گفت: پرداختن به موضوع مهدویت همانند امامت و نبوت، دو گونه است.

وی با بیان اینکه همان طور که ما نبوت و امامت عامه و خاصه داریم مهدویت نیز همین گونه است، اظهار کرد: نبوت عامه این است که از سوی خداوند باید انبیائی مبعوث شوند تا رابطه میان زمین و آسمان وجود داشته باشد ولی اینکه مصداق نبوت و امامت چه کسانی باشند جزء مقوله نبوت و امامت خاصه و اثبات آن نیازمند دلایل مستقل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیتی با بیان اینکه بخشی از آیات قرآن به مهدویت عامه و برخی به مهدویت خاص اشاره دارند تصریح کرد: آیاتی مانند«إِنَّ الْأَرْضَ لِلَّهِ يُورِثُهَا مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ»(اعراف/128) و «وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ»(انبیاء/105) به مقوله پایان خوش دنیا برای صالحان و حکومت آنان بر زمین به عنوان نکته امیدبخش تاکید دارند.

وی افزود: براین اساس، در آخرالزمان، جامعه‌ای با محور عبودیت تشکیل خواهد شد که آیه شریفه «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ»(نور/55) بر آن تصریح  دارد و در این جامعه‌، عبودیت در تمامی ابعاد فردی و اجتماعی محقق و جامعه‌ای بدون هرگونه شرک و غیرخداپرستی ایجاد می‌شود.

این کارشناس و محقق مهدویت و استاد حوزه علمیه به مهدویت خاصه اشاره کرد و ادامه داد: اینکه قرآن کریم مصداق برای مهدویت و نجات‌دهنده بشر و راهبر جامعه عبودی آخرالزمان مطرح کرده باشد، وجود ندارد همان‌طور که نام ائمه(ع) در قرآن نیامده است و از ظاهر الفاظ قرآن، نمی‌توان برداشتی داشته باشیم ولی آیات گوناگونی با مضمون مهدویت وجود دارد که بدون نیاز به روایات دلالت شفافی بر این مسله دارند که در خصوص اندیشه نجات و وعده نهایی الهی است.

آیتی تصریح کرد: البته مطالعه آیات به صورت تاویل نشان می‌دهد تا 300 آیه تاویلا، در مورد امام زمان است که از جمله می توان به آیه «بَقِيَّتُ اللَّهِ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ وَمَا أَنَا عَلَيْكُمْ بِحَفِيظٍ»(هود/86) اشاره کرد که این آیه در ظاهر به بحث در مورد معاملات می‌پردازد؛ زیرا در آیه قبل سخن از عدم کم فروشی و ادای حقوق مردم و تاکید بر اینکه باقیمانده حلال برای مردم، بهتراست از اینکه دامن به کم فروشی بیالایند ولی با مراجعه به تفاسیر اهل بیت(ع) می‌بینیم که مصداق بقیة الله را امام زمان(عج) معرفی فرموده‌اند.

وی با بیان اینکه تاویل داری ضابطه باید باشد و یکی از مهمترین ضوابط آن  وجود روایت تفسیری در ذیل آیه از معصوم(ع) است بیان کرد: نمونه دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد آیه «قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْرًا فَمَنْ يَأْتِيكُمْ بِمَاءٍ مَعِينٍ»(ملک/30) است؛ در آین آیه شریفه نیز قرآن کریم فرموده که آب، مایه حیات است و اگر خداوند وقتی صبح از خواب بیدار می‌شوید ناگهان آب را به اعماق زمین فرو ببرد چه کسی است که برای شما آبی گوارا بیاورد؟؛ در ذیل آیه، روایتی از معصوم(ع) است که وجود امام به آب تشبیه شده است و حیات معنوی انسان و بشر محتاج وجود امام است.

این محقق و استاد حوزه علمیه با اشاره به تکلیف معتقدان به ظهور در دوره غیبت تصریح کرد: در دوره ظهور تمامی مشکلات، نابسامانی‌ها و گمراهی‌ها مرتفع خواهد شد؛ بنابراین وظیفه و رسالت ما این است که جامعه‌ای ایجاد کنیم که ظرفیت تحمل بار ولایت و حاکمیت امام زمان(عج) را داشته باشد؛ اهداف و دغدغه‌های امام زمان(عج) را مدنظر قرار دهد و دوشش زیر این بار عظیم برود که البته صعب مستصعب است.

وی به ذکر مثالی در این زمینه پرداخت و اظهار کرد: همه ما عارفان بزرگی مانند آیت‌الله بهجت را دوست داریم و به ایشان هم ابراز ارادت می‌کنیم ولی اگر ایشان حاکم شرع باشد و امر و نهی و حکم داشته باشد و بگوید این مالی که در آن تصرف دارید، حرام است یا فرزند شما به علت فلان مسئله باید قصاص شود آیا باز هم همان علاقه و محبت و ارادت را خواهیم داشت؟

وی با بیان اینکه وقتی سخن از تحمل حاکمیت امام معصوم(ع) است باید این نگاه را داشته باشیم که البته عمومی کردن این مسئله، سخت است، تاکید کرد: اگر تحمل حکومت ولایی را داشته باشیم دیگر باید امام را برای خودمان بخواهیم و همان طور که دلمان برای خود و فرزندانمان می‎سوزد برای یک کارگر و یک بچه فقیر نیز خواهد سوخت و بی تفاوت نمی‌مانیم.

وی تاکید کرد: البته فرایند زمینه‌سازی، زمان‌بر و دشوار است و دشمنان نیز با همه وجود در مقابل آن ایستاده و قدعلم کرده‌اند.

انتهای پیام  

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۴۷۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای تحقق شعار سال وظیفه همه اقشار به ویژه دانشگاهیان است

زلفی‌گل با تأکید بر اینکه وظیفه همه، به ویژه دانشگاهیان تلاش برای تحقق شعار سال است، گفت: با تعریف اقدامات اجرایی مشخص در بخش‌های مختلف، باید مردمی‌سازی را با جدیت دنبال کنیم. تحقق شعار سال بسیاری از مشکلات کشور از جمله اشتغال را حل می‌کند و باعث امیدواری در جامعه می‌شود.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست شورای سیاستگذاری مردمی‌سازی وزارت علوم که با حضور معاونان و مشاوران وزیر علوم، رؤسای دانشگاه‌های منتخب و سایر اعضای این شورا برگزار شد، اظهار داشت: انتظار من از این شورا تدوین برنامه‌ها و سیاست‌هایی است که نقش مردم به معنی خاص آن که جامعه دانشگاهی است و مردم به معنی عام که عموم افراد جامعه است را در هر یک از حوزه‌های کاری وزارت علوم مشخص کند.

وی تاکید کرد: باید مشخص کنیم که در حوزه پژوهش، آموزش، فرهنگ و سایر حوزه‌ها چگونه می‌توانیم مشارکت مردم را بیشتر کنیم و نقش مردم را در تولید و استفاده از خدمات مرتبط با وزارت علوم بیشتر و پر رنگ‌تر کنیم.

** مصادیق مردمی‌سازی

زلفی گل گفت: در بحث ساخت خوابگاه و فضای آموزشی باید شرایطی فراهم شود که افراد با کمترین هزینه بتوانند مشارکت کنند برای مثال در احداث یک خوابگاه ۲۰۰ تخت خوابی، افراد بتوانند هزینه یک یا چند تخت را بپردازند.

وی تدوین آیین‌نامه پژوهشگران مستقل را که در شورای عالی عتف تصویب شد نمونه‌ای از مردمی‌سازی دانست که باعث مشارکت محققان غیر هیئت علمی و فاقد رابطه استخدامی در حوزه پژوهش می‌شود و زمینه حضور گسترده‌تر نخبگان را در پژوهش فراهم می‌کند.

وی افزود: استفاده از ظرفیت مشارکت دانش آموختگان از دیگر موارد مردمی‌سازی است که از آن غفلت شده است و انتظار می‌رود روسای دانشگاه‌ها با تشکیل کانون‌ها یا انجمن‌های دانش آموختگان از ظرفیت آن‌ها برای توسعه دانشگاه استفاده کنند؛ بدیهی است تعدادی از دانش‌آموختگان از نظر مادی و غیرمادی می‌توانند به دانشگاه کمک کنند، چون بسیاری از آن‌ها یا در جایگاه‌های اداری بالا یا از صاحبان صنایع هستند.

وزیر علوم استفاده از توان بخش خصوصی در بحث کارآموزی و مهارت محوری دانشجویان را از دیگر مصادیق مردمی‌سازی وزارت علوم دانست که کمتر به آن پرداخته شده است.

برنامه‌ریزی برای استفاده از کمک‌های مشورتی و فکری والدین دانشجویان برای پیشبرد اهداف وزارت و دانشگاه‌ها و افزایش نقش نهاد‌های مردمی برای نظارت و ارزیابی امور بخش دیگری از توصیه‌های وزیر علوم برای مردمی‌سازی وزارت علوم بود.

زلفی‌گل همچنین اظهار داشت: هر چقدر که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان افزایش یابد به جهش تولید کمک می‌شود و مشارکت مردم در اقتصاد بیشتر می‌شود لذا این هدف از محور‌های اصلی وزارت علوم در مردمی‌سازی است که در راستای تحقق شعار سال نیز است.

در ابتدای این نشست نیز، شهاب جنابی دستیار وزیر در امر مردمی‌سازی و دبیر این شورا گزارشی در خصوص اقدامات صورت گرفته و نقشه راه مردمی‌سازی در این وزارتخانه در سال ۱۴۰۳ ارائه کرد. سپس اعضای شورا به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود پیرامون موضوع و راهکار‌های پیشنهادی در خصوص نحوه ایفای نقش وازرت علوم، تحقیقات و فناوری در راستای تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» پرداختند.

مهمترین محور‌های مطرح شده توسط اعضای شورا:

۱. پیگیری تحول دانشگاه‌ها از نوع سنتی به دانشگاه‌های با مسولیت اجتماعی

۲. افزایش مشارکت بخش خصوصی در نظام نوآوری و تجاری سازی محصولات دانش پایه

۳. افزایش نقش انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی در برنامه ریزی دانشگاه‌ها

۴. ارتباط انجمن‌های علمی دانشجویی با شرکت‌های دانش بنیان

۵. استفاده از نظرات نخبگان در تدوین سرفصل‌های آموزشی کتب درسی

۶. افزایش حضور اعضای هیئت علمی در صنعت با اعطای امتیاز فناوری

۷. ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس آمایش سرزمینی

۸. ایجاد سامانه‌های دولت الکترونیک برای نظرخواهی مستمر از مردم

بر اساس این گزارش؛ مقرر شد معاونان، مشاوران و روسای مراکز ستادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، راهکار‌های اجرایی پیشنهادی را برای مردمی‌سازی در حیطه وظایف و ماموریت‌های خود را ذیل محور‌های تعیین شده تدوین و در اسرع وقت برای دبیرخانه این شورا ارسال نمایند.

دیگر خبرها

  • ضرورت معرفی خدمات انقلاب اسلامی درعرصه عمل وخدمت
  • ولایی: هیچ دلیلی برای وجود داروی غیرمجاز در داروخانه‌ها قابل پذیرش نیست
  • نشست مهدویت در مدرسه علمیه خواهران نقده
  • برنج‌کاران مازندران برای انجام نشاکاری عجله نکنند.
  • وزیر علوم: تلاش برای تحقق شعار سال وظیفه همه اقشار به ویژه دانشگاهیان است
  • تلاش برای تحقق شعار سال وظیفه همه اقشار به ویژه دانشگاهیان است
  • اعزام و پذیرش تمامی مسافران خارجی در فرودگاه امام ادامه دارد
  • طبق نص قرآن، حکومت باید از بدزبانی کسی که به او ظلم شده است، بگذرد
  • اتمام حجت امام با هویدا
  • اقامت مسافران نوروزی در مراکز اسکان فرهنگیان زنجان ۳۴ درصد کاهش یافت