Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@13:54:23 GMT

در یک‌قدمی مرگ اما طرف مردم

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۵۱۹۷۶

در یک‌قدمی مرگ اما طرف مردم

ارتباطات > رسانه و روزنامه‌نگاری - جواد رسولی - پژوهشگر رسانه، روزنامه‌نگار:
یکی از خبرهای مهم و دردناک دیروز، خبر انفجار مهیب در کابل بود؛ یکی دیگر از آن حمله‌های آشنای داعش که در آن بمب‌ها در دو مرحله منفجر می‌شوند؛ اولی جان عده‌ای را می‌گیرد و بعد وقتی نیروهای امدادی و مردم و خبرنگارها وارد صحنه می‌شوند، بمب دوم منفجر می‌شود و آدم‌های بیشتری کشته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شکل از عملیات تروریستی را بارها در همین کابل و در بغداد عراق هم دیده‌ایم. دیروز در میان این کشته‌شده‌ها، نام 9 خبرنگار هم بود؛ به جز 10 خبرنگار دیگر که زخمی شدند. در میان نام کشته‌شدگان، یک نفر را دیدم که هم فامیلی‌ام بود: قاضی رسولی؛ یک خبرنگار افغان که آمده بود برای تلویزیون از این انفجار گزارش بگیرد.

نامش را در گوگل سرچ کردم و دیدم 2سال پیش، در جریان انفجار دیگری در کابل که کار طالبان بود، او باز هم آنجا بوده. پلیس افغانستان با او برخورد کرده و اجازه نداده کارش را پیش ببرد.

در گزارش نهاد «خبرنگاران بدون مرز» آمده بود که به او توهین شده و حتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته. شاید چون پلیس احتمال خطر می‌داده و نمی‌خواسته اجازه دهد جان گروه به خطر بیفتد. شاید هم از سیاست‌های شبکه TV1 که قاضی رسولی خبرنگارش بود، خوششان نمی‌آمده. اما او و گروهش همیشه آنجا بوده‌اند. در دل خطر و حالا دیروز وقتش بوده که خودش و گروهش قربانی انفجار شوند.

خبرنگاری یکی از آن کارهایی است که محافظه‌کاری و احتیاط در ذاتش نیست. چیزی در آن هست که اتفاقا شما را از هرجور فاصله‌گرفتن و تماشا‌کردن دور می‌کند. خبرنگاری و عکاسی خبری در خودش یک تشنگی بی‌پایان برای فهمیدن و کشف‌کردن و روایت‌کردن دارد؛ کلنجار با هر عاملی که به قدرت ربط پیدا می‌کند و درگیر شدن با موانع بی‌شماری که برای پوشاندن حقیقت کار گذاشته شده‌اند.

همین تشنگی و بی‌تابی است که خبرنگارها را به صحنه فرا‌می‌خواند؛ همین مبارزه بی‌پایان برای کشف حقیقت. سال گذشته میلادی ۴۶ نفر خبرنگار در نقاط مختلف جهان کشته شدند. ۸ نفر در عراق، ۸ نفر در سوریه، ۶ نفر در مکزیک، ۲ نفر در روسیه. امسال این تعداد حتما بالاتر خواهد رفت.

خبرنگارها و عکاس‌ها طرف مردم‌اند و نه سمت قدرت. آنها جانشان را به خطر می‌اندازند تا اجازه ندهند قدرت مهار‌نشدنی و غیرقابل کنترل باشد. شاید برای همین هم هست که در بیشتر دنیا، آنها خیلی زود فراموش می‌شوند. حتی خود رسانه‌ها هم دیگر خیلی علاقه‌ای به قدردانی و زنده نگه‌داشتن یاد خبرنگارهای کشته‌شده ندارند.

گاهی مثل این مورد اخیر، اساسا ارزش خبری مربوطه خیلی زود کمرنگ می‌شود (بمبگذاری و حمله انتخاری در کابل از آن اتفاق‌هایی است که ممکن است هر روز در خبرها ببینیم و دیگر حساسیتی نسبت به آن نداشته باشیم) و گاهی نهادهای قدرت با نفوذی که در رسانه‌های جریان اصلی دارند، می‌کوشند تا خبر در میان موج‌های دیگر گم شود و تا جای ممکن تأثیر کمتری داشته باشد.

آنها حتی در قیاس با حرفه‌های دیگری که می‌توانند خطر جانی داشته باشند، مثلا پلیس یا آتش‌نشانی، زودتر از یادها می‌روند. به جز استثناهایی که درباره‌شان کتابی نوشته می‌شود یا فیلمی ساخته می‌شود. خبر دیروز و کشته‌شدن خبرنگارهایی که برای پوشش خبری به محل انفجار رفته بودند، نمادی از این بی‌اعتنایی و فراموشی است.

دوست دارم یادداشت امروز جایی برای یاد کردن از آنها باشد. همه آن روزنامه‌نگاران و خبرنگارانی که دغدغه‌شان کشف حقیقت است و هیچ‌وقت خودشان را در کنار قدرت ندیده‌اند و با آنکه می‌دانند کسی هیچ‌وقت از حضور آنها استقبال نکرده است، با همه وجود هر بار خودشان را به یک‌قدمی مرگ رسانده‌اند. یاد کشته‌شده‌های کابل و همه کشته‌شده‌های خبرنگار گرامی باد.

در همین زمینه: مدیر مسئول روزنامه شرق بازداشت شد حرف‌ها‌ی سردبیر همه‌شکلی! حضور گسترده روزنامه‌نگاران و دست‌اندرکاران رسانه‌ها در یادبود رضا مقدسی پیکر مرحوم رضا مقدسی تشییع شد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۵۱۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

آفتاب‌‌نیوز :

علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر «سودا کودالی»، متخصص کبد، می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد، اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسید‌های چرب امگا، مغز‌ها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتور‌های خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام پیشگیرانه مهم است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عارف غلامی در یک‌قدمی سهمیه اروپایی
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • ملکه رانیا: نمی‌توان منتظر حکم دیوان لاهه بود زیرا مردم غزه در حال کشته شدن هستند
  • عارف غلامی در یک قدمی سهمیه اروپایی
  • یک روزنامه‌نگار بر اثر انفجار بمب در پاکستان کشته شد
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • رسول خطیبی در یک قدمی مدیرعاملی تیم لیگ برتری
  • ۶ لژیونر در آستانه فتح جام/ قهرمانی اروپا در یک قدمی سردار آزمون
  • معاریو: نتانیاهو واقعی‌ترین خدمتکار بن گویر است
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت