Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-04@13:41:40 GMT

افزایش لیپیدها در مغز از علائم اولیه بیماری پارکینسون

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۵۳۷۲۳

افزایش لیپیدها در مغز از علائم اولیه بیماری پارکینسون

به گزارش ایسکانیوز ، تیمی از محققان دانشگاه هاروارد و آکسفورد دریافته اند که وجود میزان بالا برخی انواع لیپیدها در مغز ممکن است نشانه اولیه بیماری پارکیسنون باشد. این یافته می تواند مفاهیم قابل توجهی برای تشخیص بیمارانی که در معرض ریسک بالا ابتلا به پارکیسنون هستند داشته باشد و آنها سریع تر تحت درمان قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری پارکینسون یک اختلال پیش رونده مغزی است که با کاهش قابل توجه سلول های عصبی، بخصوص نورون های دوپامین که در شروع حرکت نقش دارند و در منطقه ای موسوم به توده سیاه مغز واقع شده اند، مشخص می شود.

سال های متمادی، نابودی این سلول های عصبی به تجمع سمی پروتئین آلفا سینوئولین نسبت داده می شده است. اما در ۱۵ سال گذشته، محققان به مطالعه رابطه بین ریسک ابتلا به پارکینسون و گروهی از اختلالات موسوم به بیماری های انباشت لیزوزومی، بخصوص بیماری گوچر (Gaucher)، پرداخته اند؛ بیماری گوچر ناشی از جهش های است که منجر به نابودی عملکرد در ژن GBA (گلوکوسربروزیداز) می شود.

ژن GBA معمولا آنزیمی برای تجزیه لیپیدها تولید می کند. بیمارانی با تنها یک نسخه جهش یافتهGBA ، احتمالا ۷ تا ۱۰ برابر بیشتر در معرض ابتلا به پارکینسون قرار دارند.

«اولی ایساکسون»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این یافته بدین معناست که انباشت لیپید ممکن است در بیماری پارکینسون هم مهم باشد و محققان اخیرا به افزایش میزان گروهی از لیپیدها موسوم به glycosphingolipid در توده سیاه مغز مبتلایان به پارکیسنون پی برده اند.»

از آنجائیکه افزایش سن اصلی ترین فاکتور پرخطر ابتلا به پارکینسون است، محققان با استفاده از موش های جوان و پیر به اندازه گیری میزان glycosphingolipidها در مغز پیر پرداختند.

آنها دریافتند glycosphingolipidهای مشابه که در مغز بیماران مبتلا به پارکیسنون افزایش یافته بود در مغز موش های پیر هم بیشتر شده بود.

این یافته ها نشان می دهد هم ژنتیک (جهش ژن GBA) و هم افزایش سن می تواند علت افزایش لیپید مشابه عامل پارکیسنون در مغز باشد.

مهر

701

هاروارد آکسفورد لیپید مغز

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۵۳۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ظرفیت ۱۲ درصدی آزمون دستیاری تخصصی پزشکی در سال ۱۴۰۳ گفت: نتایج اولیه پنجاه و یکمین آزمون دستیاری، نیمه دوم خرداد اعلام خواهد شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت بهداشت، دکتر ابوالفضل باقری فرد درباره برگزاری پنجاه و یکمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی گفت: در این آزمون ۵۲ درصد شرکت کنندگان خانم هستند که در ۲۵ رشته تخصصی رقابت کردند.

وی با بیان اینکه نتایج اولیه آزمون در نیمه دوم خرداد ماه اعلام خواهد شد، خاطر نشان کرد: کارنامه حاوی نمره و رتبه داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی تا یک ماه بعد از آزمون در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد تا بتوانند نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، تغییرات در برنامه دستیاری را موجب بهبود مشارکت خواند و تصریح کرد: امسال تغییراتی در برنامه دستیاری ایجاد کردیم تا موجب افزایش انگیزه در دستیاران شود که از مهمترین آن می‌توان به افزایش دستمزد دستیاران، کاهش شیفت‌های کاری اشاره کرد و اقدامات دیگری که در حال برنامه ریزی است.

باقری فرد افزود: امسال با مصوبه وزارت بهداشت، در بعضی از رشته‌های مورد نیاز کشور مانند جراحی قلب، جراحی قفسه صدری، جراحی کودکان افراد هم در مقطع تخصص و هم فوق تخصص می‌توانند وارد رشته شوند. سال گذشته تعداد زیادی از صندلی‌های خالی با همین شیوه تکمیل شد و امسال نیز این اقدام صورت خواهد گرفت.

پنجاه و یکمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی اراک، شهرکرد، اردبیل، شیراز، ارومیه، کرمان، اصفهان، کرمانشاه، اهواز، گلستان، بندرعباس، گیلان، بوشهر، لرستان، بیرجند، مشهد، تبریز، مازندران، همدان، زاهدان، شهیدصدوقی یزد، سمنان، قزوین، کاشان، کردستان، قم و دانشگاه‌های علوم پزشکی شهر تهران با بیش از ۱۲ هزار داوطلب برگزار شده است.

دیگر خبرها

  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • علائم فشار خون بالا
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان