Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@05:49:52 GMT

چرا گاهي به جاي حرف زدن، سکوت مي‌کنيم؟

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۵۴۰۱۴

چرا گاهي به جاي حرف زدن، سکوت مي‌کنيم؟

خبرگزاري آريا -

به‌نظر مزاياي ناشي از سکوت بيش از منافع اظهار نظر است‎
به نظر شما چرا گاهي اوقات برخي کارکنان در موقعيتي که بايد اظهار نظر کنند، سکوت مي‌کنند؟ آيا از پيامدهاي آن واهمه دارند؟ چرا برخي کارمندان با وجود آگاهي از در خطر بودن پروژه يا هر فرآيند سازماني، از هر گونه تلاش بالقوه‎اي براي پيشگيري از آن اجتناب مي‎کنند؟ دليل اين امر عدم احساس امنيت براي مشارکت و تعامل در سازمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌نظر مزاياي ناشي از سکوت بيش از منافع اظهار نظر است. کارکنان معمولا از اين واهمه دارند که ايده‎هاي جديد به‌دليل مخاطرات ذاتي‎شان رد شوند يا از طرف مديران به شدت به چالش کشيده شوند. بنابراين ترجيح مي‎دهند سرشان را پايين انداخته و اظهار نظري نکنند.
داده‎هاي موسسه Gallup نشان مي‎دهد که سه نفر از هر 10 کارمند آمريکايي موافق تاثيرات مثبت اظهار نظر در محل کار هستند. با اين حال، با تغيير اين نسبت به 6 نفر از هر 10 نفر، سازمان‎ها مي‎توانند 27 درصد کاهش گردش مالي، 40 درصد کاهش حوادث ايمني و 12 درصد افزايش بهره‎وري را تجربه کنند. دکتر امي ادمونسون، استاد مدرسه کسب وکار لندن، مفهوم «امنيت رواني» را مطرح کرده و آن را فضايي تعريف مي‎کند که در آن افراد در بيان نظرات شخصي‎ خود احساس راحتي مي‎کنند. ادمونسون تاکيد مي‎کند که امنيت رواني زمينه‎ساز بهبود کيفيت، يادگيري رفتار و بهره‎وري است.
مطالعه‎اي داخلي در شرکت گوگل نشان مي‎‌دهد که تيم‎هاي کاري داراي امنيت رواني بالاتر در اجراي ايده‎هاي متنوع و بهبود عملکرد خود بهتر از تيم‎هاي ديگر عمل مي‎کنند. علاوه‌بر اين، اعضاي اين تيم‎ها به احتمال بيشتري در آينده سازمان را ترک نخواهند کرد. فرهنگ امنيت رواني کارکنان را قادر به مشارکت در مسائل سازماني مي‌کند. به اين ترتيب مي‌توانند بدون هيچ ترسي ريسک کرده و تجربه کنند. آنها مي‌توانند بدون هراس از شکست يا مجازات اظهار نظر کنند. چنين فرهنگي را با شرايطي مقايسه کنيد که در آن کارمندان از هرگونه اظهار نظري و مطرح کردن ايده‌هاي جديد وحشت دارند. حتي تصور مشارکت آنها در خصوص مسائل مختلف مربوط به سازمان دشوار است.
چهار پرسش براي رسيدن به امنيت رواني
1. بر سر چه قابليت‌هايي مي‎توانيم به يکديگر تکيه و اعتماد کنيم؟
2. هدف تيم ما چيست؟
3. شهرتي که به دنبال آن هستيم چيست؟
4. در رسيدن به اين شهرت چه اقدامات بديعي بايد انجام دهيم؟

امنيت رواني زمينه‎ساز بهبود کيفيت، يادگيري رفتار و بهره‎وري است‎
«اين سوالات براي ايجاد فرهنگ امنيت رواني طراحي شده‎اند. لطفا توجه داشته باشيد که ترتيب آنها به اندازه خود سوالات بسيار مهم است. اولين پرسش به نقاط قوت اعضا توجه دارد و بنياني براي ايجاد امنيت فردي و سپس پرداختن به چالش‌هاي تيمي شکل مي‌دهد».
پس از برخي آموزش‌ها و اقدامات پيشگيرانه از نخستين نفري که در سمت راست من نشسته بود، پرسيدم: «اعضاي تيم بنا بر کدام قابليت‌ها مي‎توانند به شما تکيه کنند؟ او براي چند لحظه فکر کرد و پاسخ داد: «قبل از هر چيزي، مي‎توانم شما را نسبت به رعايت تاريخ تحويل پروژه‌ها مطمئن سازم. من تقريبا در تحويل هيچ پروژه‌اي تاخير نمي‎کنم». سايرين به نشانه تاييد سخنان او سرشان را تکان دادند. او پرسيد: «اما آيا واقعا مي‎توانيد در اين باره به من اعتماد کنيد؟» اعضاي تيم به نمونه‎هايي از اين قابليت او اشاره کردند و او به اين نتيجه رسيد که اعضاي تيم براي اين ويژگي او ارزش قائل هستند و واقعا در انجام کارهاي خود به او نياز دارند.
از نفر بعدي همين سوال را پرسيدم و نتايج همچنان مثبت بود. در نهايت، همه اعضا از هم تيمي‌هاي خود شنيدند که تک تک ويژگي‌هاي مطرح شده واقعا براي اعضاي تيم ارزشمند هستند. هر يک از اعضاي تيم يک به يک از توانايي‎هاي خود در کمک به تيم سخن گفتند، تمامي قابليت‌هاي فردي از طرف سايرين ارج نهاده شد و در نهايت احساس مثبت امنيت رواني در اعضا تقويت شده بود.
اين يک شروع خوب بود اما تيم به امنيت رواني عميق‌تري نياز داشت تا کسب‌وکار سازمان به رشد واقعي دست پيدا کند. آنها بايد با تعريف هدف و هويتي مشترک به هماهنگي بيشتري مي‎رسيدند. از آنها خواستم به برخي عناصر فکر کنند. چرا هر روز کار مي‎کنند؟ هدف از شکل‎گيري واحد منابع انساني در سازمان چيست؟ اعضا چگونه در دستيابي به اين اهداف تلاش مي‎کنند؟ در ادامه با توجه به اهداف و فرآيندهاي شکل گرفته در ذهنشان، ترجيح مي‌دهند در سازمان با چه ويژگي‌هايي شناخته شوند؟
اعضاي تيم در پايان اين بحث بر سر برخي «اصول هدايتگر» به توافق رسيدند. امروز از اين اصول براي تقويت يک مسير و رويکرد مشترک، اتحاد و هويتي مشترک و نهايتا ايجاد احساس هميشه عميق شونده امنيت رواني استفاده مي‎کنند.
ايجاد فرهنگ امنيت رواني
درحالي‌که برخي عناصر حياتي نظير ساختار سازماني، فرآيندها و ويژگي‎هاي سيستم بر فرهنگ سازمان تاثيرگذارند، ابعاد رفتاري فرهنگ توسط تک تک افراد، تک تک تيم‌ها و هر روز در حال شکل‌گيري است. امنيت رواني تيمي و فردي هر دو از الزامات سازمان به‌شمار مي‌روند اما امنيت رواني فردي در فرآيند شکل‌گيري امنيت رواني نقش پررنگي ايفا مي‌کند. پاسخ به چهار سوال اشاره شده توانست اعضاي تيم منابع انساني را به سطحي از امنيت رواني برساند که در نهايت به اعتماد و صداقت ختم مي‌شد. چنين شرايطي قابليت هر گونه مشارکت و تعامل را به اعضاي تيم بخشيد. بررسي اين چهار سوال مي‎تواند در هر سازمان يا تيمي که به دنبال ايجاد فرهنگ امنيت رواني است تاثيرات مشابهي برجاي بگذارد.
رهبران و مديران مي‎توانند از اين چهار پرسش براي تشويق کارکنان به تعامل و صداقت بيشتر استفاده کنند. رهبران بايد به چهار پرسش از يک ديدگاه تيمي و سازماني پاسخ دهند. در اين صورت به بقيه اعضاي سازمان ثابت خواهد شد که رفتار مورد انتظار قابل دستيابي است و هماهنگي يک قابليت در دسترس براي سازمان است. درحالي‌که تغيير فرهنگي در سازمان به ندرت مسيري مستقيم و ساده را دنبال مي‎کند، اما عملکرد حتي يک تيم در سازمان مي‎تواند تاثيرات اجتماعي قابل توجهي به جاي بگذارد. نبايد بيش از اين صبر پيشه کرد. مديران بايد به‌سرعت زمينه‎هاي شکل‎گيري امنيت رواني در تيم‎هاي خود را به کمک اين چهار پرسش ساده فراهم کنند.
منبع: روزنامه دنياي اقتصاد


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۵۴۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلبانی، اعضای گروهک منافقین را مسترد کند

  درابتدای جلسه قاضی دهقانی دررابطه با علت تأخیر در تشکیل جلسه دادگاه گفت:اولین نکته این‌که علت تأخیر دادگاه به جهت تأخیر یکی ازوکلای متهمین وکیل ردیف اول تا بیستم بود،باتوجه به این‌که رئیس دادگاه ومستشاران تاکید جدی بر ضرورت رعایت نصوص قانونی دارند، عدم حضور وکیل درجلسه موجب اخلال درجلسه محسوب می‌شود، از اینجا به وکیل متهم تذکر داده می‌شود که از این پس درجلسات دادگاه سر زمان اعلام شده دردادگاه حاضرشوند.قاضی گفت: با توجه به این‌که قرائت کیفرخواست واصله توسط نماینده دادستان مطابق بند الف از ماده ۳۵۹ از قانون آیین دادرسی کیفری انجام پذیرفته و نظر به نص قانون و بند ب و پ ماده ۳۵۹ از قانون آیین قانون دادرسی کیفری، شکات یا وکیل آنها برای استماع اظهارات و بیانات خود در دادگاه فرصت یافته و دادگاه به استماع دفاعیات مدعی خصوصی یا شکات و وکیل آنها می‌پردازد. قبل از این‌که اظهارات وکیل شاکی بیان شود از این جایگاه مطلبی را با سازمان‌های بین‌المللی و برخی از کشور‌هایی که میزبان متهمان این کیفرخواست هستند، بیان می‌کنیم که مردم آن کشورها خود باید پیشگام شده و از دولت‌های و نهادهای صالح خود و به سازمان‌های بین‌المللی خواستار استرداد و خروج این افراد و حضور در دادگاه تا تعیین تکلیف نهایی و صدور حکم برای منافقین شوند. 
 
سخنی با سازمان‌های بین‌المللی
دهقانی اظهار کرد: ازاین جایگاه مطلبی را به سازمان‌های بین‌المللی و برخی کشور‌های میزبان متهمان اعلام می‌دارم‌؛ اکنون که برای ۱۰۴متهم با کیفرخواست صادره در دادگاه صالح رسیدگی به پرونده‌ای در جریان قرار دارد که متهم به جنایاتی بیش از یک قتل هستند، چطور است که وقتی یک‌فرد مظنون به قتل باشد، پلیس یا نهاد‌های صالح را از حضور او مطلع می‌کنند اما اکنون ۱۰۴نفر که متهم به پوست کندن زنده افراد و بمب‌گذاری‌ هستند، نباید پیشگام شوند و از نهاد‌های صالح خود خواستار استرداد و خروج این افراد از کشورشان باشند تا تعیین تکلیف نهایی متهمان با این اتهامات در دادگاه صورت گیرد‌؛ دادگاهی که متهمان آن آزادانه حق انتخاب وکیل را دارند.قاضی افزود: به مردم آلبانی و برخی کشور‌های اروپایی اعلام می‌کنم اکنون افرادی که برای آنها کیفرخواست صادر شده و دادگاهی با بهره‌مندی ازحق انتخاب وکیل برای دفاع از اتهامات انتسابی وجود دارد‌؛ عملی که به نظر می‌رسد دولت‌های این کشور‌ها آنها را نسبت به این موضوع آگاه نکردند. رئیس دادگاه ابراز امیدواری کرد این دولت‌ها با اولویت دادن به امنیت مردم خود در استرداد آنها به جمهوری اسلامی ایران مانند هر گروه دیگری که متهم می‌شود، اقداماتی را در راستای منافع ملی خود انجام دهند. 
 
جنایات گروهک منافقین رسانه‌ای شود
در ادامه با دستور قاضی سید میثم حکیم‌‌زاده حسینی یکی از وکلای شکات پرونده برای بیان اظهارات خود در جایگاه قرار گرفت. 
سیدمیثم حکیم‌زاده حسینی، یکی ازوکلای شکات پرونده بیان کرد: باتوجه به این‌که امروزاولین جلسه‌ای است که برای بیان دفاعیات فرصت پیداکرده‌ام، متن لایحه آماده شده است که تقدیم دادگاه می‌شود. وی ادامه داد: باید اصحاب رسانه جنایات گروهک منافقین را رسانه‌ای کنند. قاضی درتذکر به این وکیل بیان کرد: دادگاه هنوز واژه جنایت وجرم رابه کار نبرده ودرکیفرخواست ازواژه اتهامات استفاده شده،هنوز دادگاه هیچ قضاوتی نکرده است.حکیم‌زاده حسینی، وکیل شکات پرونده گفت: آنچه از این حوادث بر می‌آید، نشان می‌دهد جنایاتی رخ داده که هر کس توصیف آن را بشنود، کلامی غیر از این نمی‌تواند بگوید. از نظر وجدان عمومی اصحاب رسانه تکلیف‌شان این است که موارد راانعکاس دهند.آنچنان که امروز می‌بینیم درجنایات غزه وجدان‌ها بیدارشده وهمه موضع‌گیری می‌کنند. وی ادامه داد: اتفاقی که دراین چهل و چندسال گذشته درایران به دست جنایتکاران تروریست سازمان مجاهدین خلق رخ داد کمتر از آن چیزی نیست که امروز در غزه می‌بینیم. ما با افرادی مواجه‌ایم که حد اعلای جنایت و خیانت را در مورد کشور خود و منافع ملی خودشان به کار بردند. 
 
همکاری رجوی با ساواک
وکیل برخی شکات پرونده با اشاره به یک سند از اسناد ساواک اعلام کرد مسعود رجوی بعد از آن‌که هم‌رتبه‌های او درسازمان مجاهدین خلق اعدام شدند، از طرف شاه حکم عفو گرفت وهمکاری خود با ساواک را آغاز کرد. این موضوع در یک نامه ارتشبد نصیری به صراحت آمده است.وی ادامه داد:سؤال بی‌پاسخ ازسوی اعضای گروک تروریستی منافقین این است چرابه‌رغم محکومیت مسعود رجوی به اعدام و به رغم اجرای حکم سایر اعضا اما رجوی نه‌فقط اعدام نشد بلکه ریاست گروهک را به‌عهده گرفت و بعد‌ها مشخص شد او برای در اختیار دادن اطلاعات و نشانی سایر اعضا و لو دادن آنها به سازمان امنیت و اطلاعات کشور گمارده شده بود. 

قاضی دهقانی پرسید: در چه سالی این اتفاق رخ داده است؟
وکیل گفت:درسال۱۳۵۰ومستنداتی که از سال۱۳۵۱وجود دارد درباره عفو مسعودرجوی است.مکاتبات ساواک درباره مسعود رجوی به تاریخ فروردین۱۳۵۱وجوددارد.درادامه این وکیل دادگستری ازرئیس دادگاه خواست تاصفاالدین تبراییان،مورخ و پژوهشگر تاریخی وعلی اکرامی ازاعضای سابق گروهک به‌عنوان دو‌فرد مطلع از جنایات گروهک تروریستی منافقین اظهارات خود را بیان کنند. 

قاضی دادگاه از وکیل پرسید: آیا این افراد می‌خواهند مستنداتی به دادگاه ارائه دهند؟
وکیل پاسخ داد: بله. 

قاضی خطاب به وکیل پرونده گفت: مستشار دادگاه تقاضا دارد موضوع عفو بیشتر تبیین شود و توضیحات بیشتری داده شود؟ آیا حسب ادعای شما این‌فرد از عوامل ساواک است یا متهمی بوده که حکومت وقت وی را عفو کرده است؟
 
نور چشمی ساواک

وکیل شکات گفت: طبق نامه ارتشبد نصیری، مسعود رجوی ازعوامل اصلی و سرکردگان سازمان در دهه۵۰ بوده و به این واسطه در کنار سایر سرکردگان این سازمان محکومیت قطعی به اعدام دارند. طبق مکاتبات، رجوی یک استثنا و نور چشمی ساواک بوده و به‌رغم محکومیت قطعی اعدام درخواست عفووتخفیف مجازات برای وی داده شده است. وکیل ادامه داد: این موضوع که مجاهدین خلق از همکاران سازمان اطلاعات بودند عبارت ساده‌ای نیست، ساواک، مسعود رجوی راهمکار سازمانی خود در بحبوحه‌ای که سازمان مجاهدین خلق به‌عنوان یک گروه معاند پهلوی تحت تعقیب و رجوی در رأس این سازمان بوده، معرفی کرده است. 

خیانت به منافع کل ملت 

قاضی گفت: یعنی شما معتقدید مسعود رجوی نفوذی سازمان اطلاعات بوده است؟ 
وکیل گفت: رژیم پهلوی در بازه‌ای از زمان به این نتیجه می‌رسد به جای این‌که سازمان مجاهدین خلق را مطلقا از بین ببرد بهتر است این سازمان را که با نگاه ایدئولوژیک ایجاد شده و همراهی جوانان جامعه را با خود دارد با خود همراه کرده و آن را ظرفیتی برای خود بداند تا بتواند در آن نفوذ کند. باید دید این‌که رویکرد آنها چه بود که تا امروز مقابل ملت ایران ایستاده و جنایت می‌کنند و نه فقط حاکمیت را قبول ندارند علیه مردم خود خیانت می‌کنند این است که صرفا به دنبال قدرت طلبی و حاکمیت بوده  یا نه دست پرورده رژیم پهلوی و سیای آمریکا بوده اند؟ که منجر به شهادت ۱۷هزارنفر از مردم شریف و در نهایت خیانت به منافع کل ملت به جهت وابستگی آنها به سرویس‌های بیگانه شدند. این وکیل دادگستری گفت: اصحاب رسانه سکوت فضای رسانه‌ای در مورد پشت پرده این سازمان جنایتکار را بشنوید در این مورد قلم بزنید و هرچه می‌توانید، بنویسید. وی گفت: اصحاب رسانه آنقدر بنویسید تا حامیان غربی آنها شرم کنند از حمایت عیان از آنها، چه کسی از متلاشی شدن یک سازمان اسلامی، بازداشت و اعدام اعضای آن و تسویه خونین طرفداران ایدئولوژی اسلامی توسط تقی شهرام و مسعود رجوی منتفع می‌شد؟
   
تقی شهرام به دنبال حذف فیزیکی آیت ا...بهشتی بوده است. 

وی گفت: آیااین تشکیلات برآمده ازتسویه عناصر مسلمان که تابلوی مارکسیست رابلند کرده است،مزدور جدید ساواک برای مبارزه با مخالف پهلوی به شمار نمی‌آید؟
این وکیل دادگستری بیان کرد: چرا وحید افراخته باید درسال۵۳بگوید می‌خواهیم آیت ا...بهشتی رابزنیم. درکتاب تقی شهرام صفحات ۱۱۵و۱۱۶این موضوع آمده است. وحید افراخته درسه جا ازاعترافاتش صراحت داردکه تقی شهرام به دنبال حذف فیزیکی آیت ا...بهشتی بوده است. 

دیگر خبرها

  • بازدید نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس از بخش های فضایی و موشکی وزارت دفاع / رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست
  • پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست
  • توضیحات قاضی از دادگاه منافقین/ تشریح اتهامات از سوی وکیل
  • آلبانی، اعضای گروهک منافقین را مسترد کند
  • «خشونت در خونم بود»؛ داستان تنها زنی که عضو یاکوزای ژاپن شد
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • دور دوم رسیدگی به پرونده اعضای گروهک تروریستی منافقین
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان
  • دشتی پر از شاهین‌های شکاری در تهران / شکارچیان در کمین و سازمان محیط زیست بی‌خبر / احتمالا بخشی از تجارت غیرقانونی شاهین از این‌جا آغاز می‌شود (فیلم)
  • دادگاه رسیدگی به اتهامات اعضای منافقین فردا برگزار می‌شود