Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «حمید بعیدی‌نژاد»، سفیر ایران در انگلستان روز چهارشنبه با «کریستین امانپور»، خبرنگار و مجری شبکه خبری «سی‌ان‌ان» مصاحبه کرد.

بعیدی‌نژاد در پاسخ به سوال مجری سی‌ان‌ان درباره اینکه آیا ایران هنوز امیدی به ماندگاری برجام دارد گفت: «امید، باید همیشه وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انسان بدون امید، هیچ است. اما ما می‌خواهیم برای سناریوهای مختلف آماده باشد. شما باید برای سناریوهای واقع‌بینانه‌ای که در میدان عمل اتفاق می‌افتد آماده باشید و ما می‌خواهیم به آمریکا زمان بدهیم تا در نهایت تصمیم خودش را بگیرد.»

آقای بعیدی‌نژاد در پاسخ به اینکه در صورت خروج آمریکا از برجام ایران چه اقدامی انجام خواهد داد گفت: «همان‌طور که شما گفتید، سناریوهای متفاوتی محتمل خواهند بود. اولین آنها رجوع به مکانیسم حل و فصل اختلافات است که در بند 36 برجام تعبیه شده است.» 

او اضافه کرد: «من نمی‌گویم که ما این کار را خواهیم کرد یا خیر. حرف من این است که این یکی از احتمال‌ها است. اینکه این احتمال محقق خواهد شد یا خیر به تصمیم ایالات متحده بستگی دارد. امکان دیگر برای ما این است که در واکنش به اقدام آمریکا ما هم از برجام خارج شویم. این گزینه‌ای بسیار واقعی و واقع‌گرایانه است. این کاری است که ما در حال برنامه‌ریزی بر روی آن هستیم و رئیس‌جمهور ما به سازمان‌ها و مقام‌های مختلف در تهران دستور داده برای چنین اتفاقی آماده باشند.»

بعیدی‌نژاد در توضیح بیشتر گفت: «وقتی ایالات متحده از توافق خارج شود،این به معنی آن است که توافقی باقی نمانده چون یکی از طرف‌های مهم توافق، مفاد آن را به صورت آشکار نقض کرده است.»   

وی تأکید کرد: «بنابراین، به روشنی می‌توان این تعبیر را مطرح کرد که توافقی باقی نمانده که ایران در آن بماند. تبعات این کار این خواهد بود که ایران آماده حرکت به سمت وضعیت قبلی خواهد بود.»

امانپور پرسید: «یعنی غنی‌سازی اورانیوم با سرعت و ظرفیت بالا؟»

بعیدی‌نژاد گفت: «می‌تواند غنی‌سازی اورانیوم باشد؛ می‌تواند باز تعریف همکاری ما با آژانس باشد یا اقدامات دیگری که داریم آنها را بررسی می‌کنیم.»

سفیر ایران در انگلیس تصریح کرد که در صورت خروج از برجام، ساخت سلاح هسته‌ای در دستوار کار ایران قرار نخوهد داشت گفت: «ما به هیچ وجه وارد یک برنامه تسلیحات هسته‌ای نخواهیم شد، اما در غنی‌سازی و سایر قابلیت‌هایی که ذیل ان‌پی‌تی و قوانین آژانس مشروع هستند به وضعیت قبلی در صنعت هسته‌ای خودمان بازخواهیم گشت.» 

آقای بعیدی‌نژاد در ادامه درباره اینکه آیا ایران از تغییرات اخیر در دولت ترامپ نگران نیست گفت: «به هیچ وجه! چون ما مذاکرات را شروع کردیم تا برای هر دو طرف توافق، وضعیت برد-برد باشد و الان خیلی مأیوس‌کننده است که می‌بینیم که یکی از طرف‌ها می‌خواهد توافق را نقض کند و از آن خارج شود.»

وی همچنین تأکید کرد: «قصد ما این بود که یک فرایند اعتمادسازی را شروع کنیم و همزمان با عادی‌سازی اوضاع پیرامون صنعت هسته‌ای خودمان به جامعه جهانی اجازه بدهیم درباره برنامه هسته‌ای ما نگرانی کمتری داشته باشد و اصلاً نگران نباشند. اما وقتی که وضعیت اینگونه است که آنها نمی‌خواهند شاهد این اعتمادسازی باشند، ما از حمایت کامل ملتمان برخوردار هستیم تا به تصمیم ایالات متحده برای خروج از توافق هسته‌ای - در صورتی که تصمیم این باشد- پاسخ موثر بدهیم.»

بعیدی‌نژاد درباره بیانیه‌های اخیر کشورهای اروپایی که خواستار گسترده کردن چارچوب برجام شده و و بحث الحاق توافقات مکمل به این توافق را پیش کشیده‌اند گفت: «واقعیت این است که مدالیته‌های پیشنهادشده کاملاً برای ما غیرقابل قبول است چون این شرط مطرح شده که اگر ما می‌خواهیم اجرای برجام را ادامه بدهیم بایستی بر سر موارد دیگری هم توافق شوند که این کاملاً غیرقابل قبول است.»

 

انتهای پیام/ M

عضویت در کانال تلگرامی بین‌الملل و سیاست خارجی فارس

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۵۴۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: ما در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی حرکت می‌کنیم

رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: ما در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی حرکت می‌کنیم و این فضا روابط ما را با آژانس باید به تعامل بیشتر برساند. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، ظهر امروز، سه‌شنبه 18 اردیبهشت ماه محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران و رافائل گروسی در کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای ایران حضور پیدا کردند و سخنانی را ایراد کردند.

در ابتدا اسلامی با اشاره به برگزاری این کنفرانس بین‌المللی گفت: ایران که مهد تمدن و تاریخ بوده همواره تولید کننده و صادر کننده علم و فناوری بوده است و توانسته در دنیا تاثیرگذار باشد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی این فرصت برای مردم عزیز ما فراهم شده تا در جهت پیشرفت علم و فناوری هسته‌ای کشور گام بردارند.

وی افزود: دانشجویان و اساتید ما همواره توانستند همکاری‌های صنعتی داشته باشند و علوم و فنون شتاب بگیرد تا در زندگی مردم تاثیر داشته باشد. با توجه به القائات، رژیم خصمانه و نظام سلطه علیه ایران سعی در مخدوش کردن افکار در خصوص علم هسته‌ای ایران داشتند و اینها بهانه‌ای برای تحریم علیه کشور شده است و این باعث شده تا ما مسیر خود را محکمتر طی کنیم.

اسلامی اظهار داشت: امروز در ایران علوم و فنون هسته‌ای دارای ظرفیت‌های علمی و پژوهشی است و این ظرفیت‌ها فرصت آفرین شده تا جوانان ما به این رشته ورود بکنند. ما در نظام لجستیکی چون تحریم هستیم نمی‌توانیم خریدی در صنعت هسته‌ای داشته باشیم. وقتی شما موفق به خرید نمی‌شوید بایستی از تحقیقات درون‌زا به فناوری برسانید و تبدیل به صنعت کنید. ما توانستیم فرآیند تبدیل ایده به محصول را طی کنیم و این مرهون تلاش‌ها و نتایج تحقیقات دانشمندان است. این یافته‌ها اکنون به صورت بومی انجام می‌شود و نظام سلطه این را نمی‌پذیرد، چه آنان بپذیرند یا نپذیرند ما حرکت خواهیم کرد.

رییس سازمان انرژی اتمی همچنین گفت: ما در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی حرکت می‌کنیم و این فضا روابط ما را با آژانس باید به تعامل بیشتر برساند. ما با این تعاملات با آژانس تخریب‌های سیاسی را مدیریت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه امروز اراده ملی برای تاثیرگذاری صنعت هسته‌ای در زندگی مردم وجود دارد، گفت: برنامه ما بر اساس سند راهبردی طی می‌شود و ما نسخه آن را به آژانس ارائه کردیم.

اسلامی با تاکید بر توسعه منابع انسانی گفت: ما در سال آینده در این خصوص از بورسیه استفاده خواهیم کرد. دبیرستان‌های انرژی اتمی را به مقطع دبستان گسترش دادیم و استعدادها را برای سرمایه گذاری هدف قرار دادیم. ما از استعدادها در مقطع دبستان به دبیرستان و سپس بورسیه و دانشگاه حمایت خواهیم کرد.

در حال تکمیل...

گروسی: پیشنهادی برای ادامه همکاری به ایران ارائه دادماسلامی: ایران و آژانس برای تداوم همکاری‌ها برنامه دارندرایزنی گروسی و اسلامی در اصفهان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رهاوردهای کنفرانس اصفهان برای ایران
  • ترمیم رابطه؟!
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • عیارسنجی سفر گروسی
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • گروسی خواستار تدابیر «ملموس» ایران برای رفع نگرانی‌ها شد!
  • بازتعریف تعاملات آتی ایران و آژانس در اصفهان
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • اسلامی: ما در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی حرکت می‌کنیم
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟