Web Analytics Made Easy - Statcounter

عزت الله خلیلی قیداری، مدیر عامل جامعه قرآنیان کرج، فوق لیسانس برنامه ریزی سیستم‌ها، عضو هیئت مدیره قند شیرین، که اکنون 14 سال است بازنشسته شده و تمام فعالیت‌های اجرایی را کنار گذاشته و تمام پست‌های اجرایی و دارايی اش را در خدمت قرآن گرفته است؛ در رابطه با بخشی از فعالیت‌هایش در گفت و گو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ بیان کرد: از سال ۱۳۵۱ تا به حال در کار آموزش قرآن هستم که متأسفانه و یا خوشبختانه چیزی از بودجه‌های قرآنی به دست ما نرسیده و برای ایجاد انگیزه بین نوجوانان و جوانان به جهت آموزش قرآن شخصا ۴۰ میلیون تومان را به عنوان جایزه این کلاسها اختصاص دادم و همین امر سبب شده تا برخلاف همه کلاس‌ها شاگرد دنبال استاد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 خلیلی ادامه داد: به خاطره علاقه‌ای که به تربیت قاری قرآن داشتم حدود ۳۰ سال است که این طرح را با هزینه‌های کم شروع کردم و به قرآن آموزانی که یک تلاوت را شبیه سازی می‌کردند، ۵۰ هزار تومان اهدا میکردم و بسته به تعداد تلاوت‌ها مبلغ نیز بیشتر می‌شد که الان به لطف خدا به یک میلیون تومان رسیده است.
این خیر قرآنی اظهار کرد: درواقع برای اینکه قاری بهتر به بار بنشیند تعداد قرائت‌ها را بیشتر کردیم، شیوه آموزش ما به این گونه است که هر قرآن آموز باید ۲۰ تلاوت ۲۵ دقیقه‌ایی از یک قاری با رعایت همه نکات قرائت اعم از تجوید، صوت و لحن و تحریرها به استاد تحویل دهند  که هر تلاوت 50 هزار تومان جایزه دارد و همین باعث ایجاد انگیزه و شور رقابت در بین قرآن آموزان حتی در سن پایین شده که تا به ما می‌رسند با اشتیاق می‌گویند استاد ۵۰۰ هزار تومانی شدیم یا استاد ۸۰۰ هزار تومانی شدیم و...
این استاد قرآنی اظهار کرد: همچنین ما قاری را انتخاب نمی‌کنیم بچه‌ها به انتخاب خودشان یک قاری را انتخاب می‌کنند و ما فقط مشاوره می‌دهیم که ببا تقلید از سبک کدام قاری موفق‌تر می‌شود و بیشتر قاریان تراز اول کشوری را پیشنهاد می‌دهیم و برای آشنایی بیشتر با قاریان برتر مصری و مسابقات کشوری همه ساله قرآن آموزان را به مسابقات و نمایشگاه قرآن مصلی تهران می‌بریم.
وی در رابطه با سن قرآن آموزان گفت: در این طرح از سن ۵ تا سن ۶۰ سال قرآن آموز داریم که بسیار عالی قرائت و از استادان برجسته تقلید می‌کنند.
مدیر عامل جامعه قرآنیان کرج تصریح کرد: استراتژی من به این صورت بوده که ابتدا در آموزشگاه‌هایی مانند موسسه قرآنی عرفان، کوثر و... شاگردانی را تربیت می‌کنم و بعد از میان آنها افرادی را که توانستند موفق و صاحب رتبه شوند، برای ثبات و قوت بیشتر وارد این جلسات قرآنی می‌کنم تا با تقلید از بزرگان به موفقیت‌های بیشتری برسند. درواقع در آن آموزشگاه‌ها یاد می‌گیرند و در این جلسات ارائه می‌دهند.
خلیلی تصریح کرد: دغدغه ما و همکارانمان کار قرآنی و فرهنگی است وقتی همه‌جا می‌بینیم که مسئولان فرهنگی خودشان می‌گویند بودجه فرهنگی را صرف کارهای عمرانی کردیم باید همان فرمایش حضرت آقا را پیاده و آتش به اختیار عمل کنیم. کرج با این جمعیت عظیم در اداره اوقاف یک سهمیه بودجه داشت که با پیگیری‌های متعدد توانستیم آن را به دو سهم برسانیم.

رویای صادر کردن مربی قرآن 

وی ادامه داد: استاد خدام حسینی در سال۶۳-۶۵ دوره تربیت مربی برگزار می کردند، زمانی که در جلسات ایشان شرکت کردم روش کارم عوض شد و سعی کردم به گونه‌ایی عمل کنم که خروجی مطلوب‌تری داشته باشم و همه دانش، تحصیلات و تجربیاتم در زمینه مدیریت در مراکزی مانند صنعت خودرو را در خدمت قرآن گرفتم، آن زمان حضرت امام(ره) می‌فرمودند: باید انقلاب را صادر کنیم من هم به فکر این بودم که استاد قرآن تربیت و صادر کنم به همین جهت هر فردی را که ۳ سال با من کار و مهارت پیدا می‌کرد، به اردوی تربیت معلم در اردوگاه باهنر و مربیگری استاد قره شیخ لو، توپ چی، موسوی بلده و عزیزان دیگر می‌فرستادم تا استاد ماهری شوند و بعد از آموزش به اتفاق به مساجد می‌رفتیم یک کلاس قرآن دایر می‌کردم، جلسه اول را آموزش می‌دادم و بعد استاد جدید را معرفی می‌کردم تا کلاس‌های بعدی را ایشان اداره کند. به این ترتیب۱۷ بیت القرآن در ۱۷ مسجد کرج تأسیس کردیم.

مربیان تازه‌کار نیاز به حمایت دارند

این استاد قرآن با انتقاد از اینکه چرا در برنامه‌های تلویزیونی از اساتید ماهر اتحادیه استفاده نمی‌شود، گفت: به عنوان مثال چرا نباید از استاد امامی که نفر اول مسابقات سراسری شد و صوت و لحن بسیار زیبایی دارد در شبکه قرآن استفاده نمی‌شود. این مربیان تربیت شده و موسسات قرآنی نیاز به حمایت و شناخته شدن دارند زیراکه در حال حاضر حدود ۲۰۰ موسسه قرآنی در البرز داریم که همه بدهکار و بی‌کار شدند و نیاز به کمک دارند، ما مراکز محدودی را می‌توانیم حمایت کنیم که الحمد الله از صفر شروع کردیم و به این جا رسیدیم که هم تعداد بالاتری را آموزش می‌دهیم و هم اینکه همه با مهارت تلاوت می‌کنند.

خلیلی تصریح کرد: در مسئله رشد قاریان قرآن هیچ امیدی به مسئولان نمی‌توان داشت البته مسئول داریم تا مسئول مثلا یک مسئولی به اسم سردار جباری در دهه ۶۰ داشتیم که طبق فرمایش امام(ره) که قرآن باید در رأس امور قرار بگیرد تمام امکانات سپاه را در اختیار قرآن می‌گذاشت، آیا الان هم همین گونه است؟ بودجه قرآنی الان صرف چه کارهایی می‌شود؟ الان باید همه آتش به اختیار باشیم و اگر هر مربی۵ جلسه تربیت مربی برگزار کند نیمی از نیازها برطرف می‌شود.

ترفندهایی برای جذاب شدن کلاس داری 
وی در پایان در نظر گرفتن روحیه کودکان در یادگیری قرآن را لازم دانست و گفت: کودک باید در محیطی شاد و آرام باشد تا بتواند قرآن یاد بگیرد به همین دلیل اکثر جلسات را با تزئیناتی که مناسب با سن آنها باشد مانند بادکنک‌هایی که سالن جلسه را پر می‌کند و بعد از اتمام کلاس همه آنها را می‌ترکانند و یا کلاسها را با بازی‌های فکری و پذیرایی همراه می‌کنیم تا جلسات خسته کننده نباشد قوه جاذبه در کلاس‌های ما بالاست و بچه‌ها احساس خستگی نمی‌کنند.
زینب رحیمی
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۵۴۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، با حضور در برنامه جهان آرا که همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره) و روز گرامیداشت مقام عالی معلم از شبکه افق پخش شد، ضمن تبریک روز معلم به تمام معلمان سراسر کشور گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در آموزش و پرورش کاشتند سال‌ها بعد معاونت پرورشی و فرهنگی به طور رسمی در ساختار آموزش و پرورش شکل گرفت این ساختار تا سال ۱۳۸۰ مستقر بود تا اینکه معاونت پرورشی و فرهنگی منحل و ساختار سازمان دانش آموزی جایگزین شد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نگاشته می‌شود و این معاونت بر می‌گردد در این سال‌ها و ۱۸ سال بعد از احیای معاونت پرورشی و فرهنگی مقام معظم رهبری نکات مهمی را در حوزه پرورشی اشاره و عدم رضایت خودشان را از وضعیت پرورشی در آموزش و پرورش اعلام کردند.

پورثانی ادامه داد: امروز نیز مقام معظم رهبری نکات دقیقی را در دیدار با معلمان فرمودند چرا که معاونت پرورشی و فرهنگی در دولت جدید یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین معاونت‌های آموزش و پرورش است و در بین همکاران معاونت تربیتی شناخته می‌شود.

وی اظهار کرد: برنامه ریزان سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش را به عنوان وزارت تربیت رسمی پیشنهاد کرده بودند در سند تحول بنیادین کلمه آموزش و پرورش پیدا نمی‌شود و تمام کلمات به تربیت ختم می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین با توجه به مبانی دینی و تربیتی نگاشته شده است اما با تحقق آن فاصله داریم در صورتی که همکاران در مدارس تلاش می‌کنند که تربیت محقق شود.

دولت قبل پیگیر سند ۲۰۳۰ بود، مسیر این دولت سند تحول است

وی ادامه داد: در دولت قبل سند ۲۰۳۰ بررسی شد تا در آموزش و پرورش نهادینه شود اما در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی افتاد که راه و حرکت ما در مسیر باشد؛ در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه راه سند مطرح شده که مطالبه چندین ساله مقام معظم رهبری نیز بوده است با تصویب سند پرورشی و نقشه راه معتقدیم مسیر تربیت مشخص می‌شود.

پورثانی درباره آسیب به موضوع تربیت با تعدد مدارس گفت: عدالت آموزشی با تنوع مدارس سازگار نیست؛ ماده واحده ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است تا کاهش تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش شکل بگیرد با تصویب این امر، مسیر بهتری در پیش خواهیم گرفت.

وی درباره برنامه ریزی آموزش و پرورش برای تربیت نیروی مؤثر تربیتی گفت: معتقدیم در جایی که ساختمان مدرسه فرسوده است می‌توان درس خواند محتوا اگر صد در صدی نبود می‌توان درس خواند اما اگر معلم تراز نباشد نمی‌توان درس خواند.

جذب ۱۵ هزار معلم پرورشی پس از ۱۵ سال

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت اامآموزش و پرورش افزود: طی سال‌های اخیر جذب نیروی پرورشی در آموزش و پرورش نداشتیم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت آزمون استخدامی جذب ۱۵ هزار مربی پرورشی بعد از ۱۵ سال برگزار می‌شود چراکه ۵۰ درصد مدارس مربی پرورشی ندارند.

وی تاکید کرد که کیفیت استخدام نیز مهم است در سال‌هایی قریب به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی وارد آموزش و پرورش می‌کردیم که از مبادی تربیت معلم نبوده اند لذا در سال گذشته کانون‌های ارزیابی در کشور مستقر شدند این کانون‌ها ابزارهایی دارند تا معلمان را ارزیابی کنند تا اگر نیرویی توانمند بود وارد آموزش و پرورش شود.

پورثانی اشاره کرد: ارتقای وضعیت معلمان نکته بعدی است نظام رتبه بندی معلمان برای این موضوع پیاده شد که تلاش و کار علمی همکاران دیده شود.

وی با تاکید بر اینکه جوشش درونی مربی تربیتی مهم است گفت: در بحث ارزشیابی همکاران باید نسبت به فعالیت همکار امتیاز ویژه دهیم تکلیف برنامه هفتم دادن کارنامه رشدی تربیتی در کنار کارنامه تحصیلی به دانش آموزان است.

شاخص‌های تربیتی در رتبه بندی معلمان لحاظ می‌شود

پورثانی اضافه کرد: در نظام ارزیابی شاخص‌هایی تعیین کرده ایم و به مربیان امتیاز می‌دهیم همچنین منزلت و ارزش به کار معلمی که کار تربیتی می‌کند مدنظر است.

وی اظهار کرد: نظام ارزشیابی در آموزش و پرورش در حال اجراست اما ورود شاخص‌های تربیتی تغییر کرده است امروزه یک معلم برای ارتقای رتبه باید شاخص‌هایی را بگذراند.

پورثانی از افزایش برگزاری اردوی دانش آموزی خبر داد و گفت: گفتمان سازی و انتظار عمومی از آموزش و پرورش مطالبه امروز مقام معظم رهبری است تا کار تربیتی جدی در مدارس صورت بگیرد.

کد خبر 6094767 علی قدمی

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۱۵۰ استاد و مربی نظامی و عقیدتی بسیج در مشهد
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • جهاد دانشگاهی در کنار معلمان برای تربیت نسل‌های متخصص
  • «استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است
  • شرکت دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآنی
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم