Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@07:03:44 GMT

اشرف غنی نخستین شناسنامه جدید افغانستان را دریافت کرد

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۵۷۷۸۱

اشرف غنی نخستین شناسنامه جدید افغانستان را دریافت کرد

کابل - ایرنا - توزیع شناسنامه های جدید الکترونیکی طرحی ملی در افغانستان است که مسیری پر افت و خیز را در معابر قانونی و سیاسی از مجلس نمایندگان تا نهاد ریاست جمهوری و مجلس سنا طی کرد و روز پنجشنبه نخستین جلد از این سند هویت بخش به رئیس جمهوری این کشور تحویل شد.

به گزارش ایرنا، «محمد اشرف غنی» رییس جمهوری افغانستان همراه با همسرش «رولا غنی» صبح امروز به اداره مرکزی ثبت احوال مراجعه کرد و شناسنامه الکترونیکی خود را دریافت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی که حدود یک ماه قبل برای ثبت نام ودریافت شناسنامه به این مرکز مراجعه داشت در هنگام دریافت شناسنامه خود گفت که توزیع این اسناد هویتی مهم است و امروز یک روز تاریخی برای مردم افغانستان محسوب می شود.
وی گفت که مهم‌ترین دلیلی که امروز برای آغاز توزیع شناسنامه الکترونیکی انتخاب شد، حادثه تروریستی اخیر بود زیرا به احتمال زیاد حمله کننده انتحاری شناسنامه جعلی داشته و مهم‌ترین اقدام برای پایان دادن به ناامنی و تامین امنیت برای شهروندان آن است که بدانیم چه کسی افغان است.
همزمان با غنی و همسرش، «محمد سرور دانش» معاون دوم رییس جمهوری و «فرید حمیدی» دادستان کل افغانستان نیز که آنها را همراهی می کردند، شناسنامه های خود را دریافت کردند.
توزیع شناسنامه های جدید درافغانستان یکی از پرتنش ترین تصمیمات دولت وحدت ملی در این کشور است که وقفه چند ساله در اجرای آن خود نشانگر شدت اختلاف نظردر ارتباط با این طرح ملی است که به نوع اطلاعات درج شده در آن باز می گردد.
دستور رئیس جمهوری افغانستان برای درج قومیت در شناسنامه های جدید به رغم رد آن از سوی مجلس نمایندگان در کمیته مشترک نمایندگان مجلس سنا و نمایندگان تصویب شد.
درج قومیت در شناسنامه از سوی شماری از کارشناسان مغایر با ملت سازی خوانده شد و بسیاری آن را عامل تشدید اختلافات قومی در آینده خواندند و در میان مخالفان درج این نوع اطلاعات در شناسنامه ها، افراد بلند پایه دولت نیز هستند.
پیش از این «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان مخالفت خود را با توزیع شناسنامه های الکترونیکی اعلام و گفته بود تا زمانی که مشکلات موجود در آن به شکل اساسی حل نشود، توزیع صورت نخواهد گرفت.
درج کلمه «افغان» در شناسنامه الکترونیکی به عنوان ملیت شهروندان یکی دیگر از موارد جنجال برانگیز است و بسیاری‌ خواهان درج نام اقوام خود به‌ جای کلمه افغان هستند و این افراد معتقدند که نام افغان طبق اسناد تاریخی و عرف جاری ، تنها برای اقوام پشتون بکار می رود و افغان خواندن شهروندان افغانستان با این واژه به عنوان ملیت مغایر با واقعیت است.
البته غنی امروز هنگام گرفتن شناسنامه خود گفت که «احمد شاه مسعود» که به عنوان قهرمان ملی افغانستان از او یاد می شود با افتخار گفته بود که او افغان و مسلمان است و این هویت مردم افغانستان است.
*آساق*1104*1337

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي افغانستان آمار جمعيت شناسنامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۵۷۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با اعلام عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران، برای حمل محموله تجاری بعدی پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی‌ربط از جمله مرزبانی و گمرک، اعلام آمادگی کرد.

به گزارش ایسنا، روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد:

«با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند.

در پی اطلاع‌رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرده و تلاش کرد با فشارهای رسانه‌ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌رغم ناپختگی و بی‌صداقتی صورت‌گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور کرده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی‌ربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‌دارد.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی‌بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.»

بیشتر بخوانید

اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از ایران عبور می‌کند

اعلام آمادگی مجدد راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه

دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه به خاک ایران منتشر شد. پس از آن راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد با توجه به رویکرد توسعه‌ای در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، اقدامات لازم جهت اعزام آزمایشی اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه انجام گرفت.

با وجود این هفته گذشته، جواد طاهرافشار ـ معاون کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان ـ در پاسخ به اینکه در صورت رفع مشکلات و انجام شدن تشریفات گمرکی، چرا همچنان بار متوقف است، گفته بود: تا زمانی که به ما اجازه ندهند لکوموتیومان به واگن متصل شود، یعنی مشکل هنوز حل نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه از تهران گذشت/ آمادگی راه‌آهن برای حمل محموله‌های بعدی
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • بهره برداری از راه آهن افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • بهره برداری افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد
  • مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • ۱۵۰۰ بانوی خودسرپرست کردستانی گواهینامه فنی وحرفه‌ای دریافت کردند
  • میزبانی از دختران افغان در دومین روز نمایشگاه قرآن کابل