Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایندگان چهارکشور اروپایی امروز (پنجشنبه) در رم پایتخت ایتالیا با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت و گو می‌کنند.

به گزارش رویترز، یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه ایتالیا اعلام کرد: دیپلمات های ایتالیا، فرانسه، انگلستان و آلمان امروز در رم در پشت درهای بسته با مقام های بلند پایه ایران درباره مسائل منطقه ای دیدار و گفت و گو می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلایه به نقل از ایرنا، نمایندگان چهار کشور اروپایی و ایران در ماه فوریه گذشته (بهمن ماه) نیز در مونیخ گردهم آمده بودند.

امانوئل مکرون و آنگلا مرکل، سران کشورهای فرانسه و آلمان در هفته گذشته برای ترغیب دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به ماندن در برجام به واشنگتن سفر کردند. اروپایی ها بارها گفته اند که برجام را بهترین ابزار برای حل مساله هسته ای ایران می دانند. مقامات اروپایی همواره اظهار می کنند که برجام باعث امن تر شدن منطقه و اروپا شده است.

این در حالی که ترامپ قرار است روز 12 می (22 اردیبهشت) در خصوص ماندن و یا خروج از برجام تصمیم گیری کند.

عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان که در ادامه رایزنی با مقام های اروپایی، روز 29 فروردین ماه نیز به رم سفر کرده بود، تاکید کرد: آمریکا حرکتی را آغاز کرده که مخالف مسیر حرکت جامعه بین الملل است و جامعه جهانی در حال مقابله با آن است. ما هم رایزنی ها و تماس های نزدیکی را داریم و اجازه نخواهیم داد که منافع جمهوری اسلامی ایران در این حرکت ترامپ خدشه دار شود، با قوت دفاع خواهیم کرد و آمادگی مقابله با هر سناریویی را داریم.

رویترز پیش تر (10 اسفند 1396) گزارش داده بود که با نزدیک شدن ضرب الاجل ترامپ برای اصلاح برجام، انگلیس، فرانسه و آلمان با مقام های آمریکایی برای طراحی راهبردی به منظور ارتقای توافق هسته ای و ماندن آمریکا در برجام مذاکره می‌کنند.

همزمان با این مذاکرات، سه قدرت اروپایی به همراه ایتالیا و اتحادیه اروپا گفت و گو با ایران درباره مسائل منطقه ای را در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با تمرکز بر نقش ایران در یمن آغاز کردند.

همچنین به نقل از دو دیپلمات اروپایی و یک مقام ایرانی مدعی شد، دور بعدی این گفت و گو در ایتالیا برگزار خواهد شد.

یک دیپلمات ارشد اروپایی گفت: ما در مونیخ انتظارات خود از تهران را ارائه دادیم. آنها (ایران) آشکارا گفتند که (در یمن) نقشی ندارند و ما جمع بندی هایی کردیم تا با همراهی هم پیش برویم.

وی افزود: ایرانیان به خوبی همکاری می کنند، اما دیدار مثبت به این معنا نیست که شاهد تاثیری در جهان واقعی خواهیم بود.

یک مقام ایرانی گفت: بسیاری از شکاف ها با غرب را می توان رفع کرد. اما این نیازمند حسن نیت و کار فراوان است. غرب باید دوباره اعتماد ما را جلب کند. توافق هسته ای به صورت کامل اجرا نشده است، ما چگونه می توانیم درباره مسائل دیگر به آن ها اعتماد کنیم؟

رویترز به نقل از این مقام ایرانی مدعی شده بود که اروپایی ها می خواهند در دور بعدی مذاکرات در ایتالیا درباره گروه های نزدیک به ایران در جنوب لبنان و جنوب سوریه گفت و گو کنند.

دیدار امروز(پنجشنبه) در رم پایتخت ایتالیا همچنین چند روز پس از آن انجام می شود که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با حضور در وزارت دفاع این رژیم چند قفسه زونکن سند و مدرک ادعایی را همراه خود به یک برنامه زنده تلویزیونی برد و مدعی شد سازمان اطلاعات اسرائیل توانسته 55 هزار پرونده را درباره برنامه های ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای به دست آورد.

آمریکا بلافاصله و بدون بررسی، اسناد ادعایی و اظهارات نتانیاهو را تایید کرد. البته ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و پمپئو وزیر خارجه جدید این کشور پیش تر هم برای آنچه «ضرورت اصلاح برجام» خواندند، خیز برداشته بودند.

کاخ سفید ابتدا در بیانیه ای با تایید ادعای نتانیاهو اعلام کرد: این شواهد با آنچه ایالات متحده از مدت ها پیش می دانست منطبق است و جزییاتی جدید و متقاعد کننده از تلاش ایران برای تولید تسلیحات هسته ای قابل حمل با موشک به دست می دهد.

اما هنوز چند ساعت بیشتر از صدور این بیانیه نگذشته بود که کاخ سفید در یک عقب نشینی بی سرو صدا نسخه اصلاح شده بیانیه را جایگزین و برای توجیه این اصلاحیه نزد افکارعمومی ازطریق یکی از مقام های کاخ سفید در گفت وگو با خبرنگار شبکه آمریکایی ان بی سی اعلام کرد که علت این اقدام اصلاح خطای اداری بوده است.

اروپایی ها اما واکنشی بسیار سردتر از انتظار آمریکایی ها و صهیونیست ها به اسناد ادعایی نشان دادند و گفتند که به برجام پایبند خواهند ماند.

**واکنش قاطع اتحادیه اروپا

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به ادعای تازه نتانیاهو گفت:برجام براساس راستی آزمایی و نظارت برحقایق استوار و آژانس 10بارپایبندی ایران به تعهداتش را تایید کرده است.

فدریکا موگرینی که برای شرکت در نشست چهارجانبه مذاکرات لیبی به قاهره رفته است در پاسخ به پرسش خبرنگاران دراین باره افزود: آژانس تنها سازمان بی طرف و بین المللی مسئول نظارت بر تعهدات هسته ای ایران است.

وی تاکید کرد: برجام بر اساس فرض حسن نیت یا اعتماد استوار نیست بلکه بر اساس تعهدات واقعی، سازو کارهای راستی آزمایی و نظارت بسیار دقیق بر حقایق استوار است که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می شود.

وی ادامه داد: در هر صورت اگر هر یک از طرف ها یا هر کشوری اطلاعاتی از عدم پایبندی - از هر نوعی - در اختیار دارد می تواند و باید از طریق سازوکارهای مناسب، مشروع و به رسمیت شناخته شده یعنی آژانس بین المللی انرژی اتمی و کمیسیون مشترک ناظر بر اجرای برجام که من ریاست آن را بر عهده دارم، به جریان اندازد. ما سازوکارهایی برای رسیدگی به نگرانی ها داریم.

**موضع محکم لندن

انگلیس هم جزو نخستین کشورهایی بود که در این زمینه موضع گرفت، سخنگوی دولت این کشور تاکید کرد: نظام بازرسی توافق شده در برجام راهکاری قوی و جامع برای راستی آزمایی پایبندی ایران به تعهداتش به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه انگلیس هرگز درباره برنامه‌های هسته‌ای ایران ساده‌لوحانه برخورد نکرده، تأکید کرد که نظام بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهکاری حیاتی و مهم برای راستی آزمایی پایبندی ایران به برجام و اینکه برنامه هسته‌ای این کشور برای مصارف مسالمت‌آمیز است، به شمار می‌رود.

**واکنش برلین

آلمان دیگر کشور اروپایی بود که موضع گیری در برابر ادعای نتانیاهو را به تاخیر نیانداخت و سعی کرد همان زمان واکنش نشان دهد. یکی از سخنگویان دولت آلمان با اعلام اینکه توافق هسته ای در برگیرنده اجرای یک سامانه نظارتی بی سابقه، قوی و کامل است که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی امضا شد اعلام کرد: برلین اطلاعات ارایه شده از سوی نتانیاهو را تحلیل خواهد کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وزارت امور خارجه آلمان ایران فرانسه واشنگتن معاون وزیر خارجه جامعه جمهوری اسلامی ایران ایتالیا اتحادیه اروپا یمن جهان لبنان سوریه پایتخت نخست وزیر رژیم صهیونیستی وزارت دفاع سلاح هسته ای ایالات متحده تسلیحات هسته ای عقب نشینی کاخ سفید سیاست خارجی اتحادیه اروپا لیبی آژانس بین المللی انرژی آژانس بین المللی انرژی سخنگوی دولت انگلیس دولت آنگلا مرکل اتحادیه اروپا ایتالیا ایران واشنگتن اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۶۱۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه

در حالی که اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی روسیه آماده می‌شود اما تحریم‌های پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در اقدامی که می‌تواند چشم‌انداز انرژی اروپا را تغییر دهد، کمیسیون اروپا آماده است تحریم‌های جدیدی را علیه واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه پیشنهاد کند. اقدامات پیشنهادی شامل ممنوعیت صادرات مجدد در داخل اتحادیه اروپا و تحریم سه پروژه ال‌ان‌جی روسیه است. تصمیم کمیسیون اروپا در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده نسبت به وابستگی اروپا به انرژی روسیه، به‌ خصوص در پی نبرد جاری در اوکراین اتخاذ می‌شود.

اتحادیه اروپا در اوایل سال میلادی جاری، ممنوعیت واردات نفت روسیه از طریق دریا را اعمال کرد، اما تاکنون از انجام اقدامات مشابه علیه واردات ال‌ان‌جی خودداری کرده بود. با این حال، با افزایش واردات ال‌ان‌جی روسیه از آغاز جنگ اوکراین که حدود ۱۵ درصد از عرضه گاز اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دهد، فشار بر بروکسل برای اقدام در این زمینه، افزایش یافته است.

هدف از ممنوعیت پیشنهادی حمل در داخل اتحادیه اروپا، جلوگیری از انتقال محموله های ال‌ان‌جی روسیه به مقاصد دیگر است. در حال حاضر بلژیک، فرانسه و اسپانیا، بزرگترین واردکنندگان ال‌ان‌جی روسیه هستند که بسیاری از این واردات مجددا به کشورهای دیگر از جمله چین صادر می‌شود. اتحادیه اروپا امیدوار است با اعمال محدودیت‌هایی بر حمل، اطمینان حاصل کند که ال‌ان‌جی روسیه به بازارهای خارج از اروپا راه پیدا نمی‌کند.

علاوه بر ممنوعیت انتقال ال‌ان‌جی روسیه، کمیسیون اروپا همچنین سرگرم بررسی تحریم‌هایی علیه سه پروژه روسیه آرکتیک ال‌ان‌جی ۲، اوسک لوگا و مورمانسک است. در حالی که جزئیات این تحریم‌ها، هنوز مورد بحث قرار نگرفته است، انتظار می رود پروژه هایی را هدف قرار دهند که هنوز عملیاتی نشده اند و تلاشهای روسیه برای گسترش صادرات ال‌ان‌جی  را پیچیده تر می‌کند.

اقدام کمیسیون اروپا، منعکس کننده نگرانی فزاینده در اتحادیه اروپا از وابستگی این بلوک به انرژی روسیه است. در شرایطی که تنشها بین روسیه و غرب هیچ نشانه ای از کاهش نشان نمی دهد، سیاست گذاران اروپایی به طور فزاینده، به دنبال راههایی برای کاهش وابستگی اروپا به منابع انرژی روسیه هستند. اتحادیه اروپا امیدوار است با هدف قرار دادن واردات ال‌ان‌جی روسیه، پیامی روشن به مسکو ارسال کند که اقداماتش در اوکراین بدون مجازات نخواهد ماند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال، تحریم‌های پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد. اما با افزایش فشار بر بروکسل برای اقدام، احتمال زیادی دارد که چشم انداز انرژی اروپا در ماههای آینده، دچار تغییرات قابل توجهی شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • احتمال محرومیت نمایندگان لالیگا از حضور در رقابت‌های اروپایی
  • افت فروش خودرو‌های برقی فولکس واگن/ چرا اروپایی‌ها دوباره به خودرو‌های بنزینی روی آوردند؟
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • پارلمان اروپا قطعنامه‌ای ضد ایرانی صادر کرد
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا / تاکید بر تحریم های بیشتر ایران