Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@19:18:59 GMT

لنز جدیدی که کورنگی را درمان می کند

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۶۳۳۸۷

لنز جدیدی که کورنگی را درمان می کند

لنزهای چشمی علی رغم اصلاح اختلالاتی مانند نزدیک یا دوربینی، در بهبود وضعیت کورنگی موفق عمل نکردند.اما اخیرا محققان نوعی لنز ساخته اند که با کمک رنگی ایمن و کم هزینه می توان این اختلال چشمی را نیز درمان کرد.

ایران آنلاین /محققان دانشگاه بیرمنگام لنز چشمی ساخته اند که با  کمک رنگی ایمن و کم هزینه برخی از انواع کوررنگی را اصلاح می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلول های مخروطی مختلف طول موج های نوری مختلفی دارند و با همکاری یکدیگر به افراد اجازه می دهند طیف کاملی از رنگ ها را مشاهده کنند. هنگامیکه سلول های مخروطی عملکرد درستی نداشته باشند(معمولا به دلایل ژنتیکی) توانایی فرد برای تشخیص رنگ ها دچار اختلال می شود که همان کور رنگی یا CVD است.

 معمول ترین نوع CVD روی بخش های قرمز و سبز طیف رنگی تاثیر می گذارد. هنگامیکه نوری از این دور رنگ وارد چشم فرد می شود، سلول های مخروطی حساس به آنها به طور همزمان تحریک می شوند و در نتیجه فرد نمی تواند تمایز بین آنها را تمیز دهد.این اختلال در شرایط روزمره به خصوص هنگام توجه به چراغ های راهنمایی و رانندگی مشکل ساز است.

تحقیقات پیشین برای اصلاح این مشکل استفاده از ژن درمانی بود. همچنین در این میان شرکت EnChroma عینکی ساخت که می توانست این مشکل را حل کند. اما این دستگاه ها گرانبها و سنگین هستند. همچنین نمی توان همراه لنزهای چشمی از آنها استفاده کرد.

 به هرحال لنز چشمی جدید با توجه به اصول اولیه عینک های EnChroma ساخته شده است. این لنزها با نوعی رنگ مشتق شده از رودامین(نوعی ترکیب شیمیایی) رنگ آمیزی شده اند و طول موج های خاصی بین دو رنگ قرمز و سبز را جذب می کنند.

با مسدود کردن این طول موج ها سلول های مخروطی حساس به نور سبز یا قرمز رنگ مورد نظر خود را جذب می کنند. به این ترتیب بیمار بهتر می تواند بین این رنگ ها تمایز قائل شود.

محققان این ایده را روی افرادی مبتلا به کوررنگی قرمز- سبز آزمایش کردند.شرکت کنندگان به چند عدد در رنگ های مختلف نگاه کردند. شرکت کنندگان توانستند رنگ را بهتر از قبل تشخیص دهند.

/مهر

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۶۳۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری

بیماری لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که برخی عوامل خطر ممکن است احتمال ابتلا به آن را افزایش دهند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بیماری لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که با بثورات پوستی یا آسیب به اندام‌های اصلی بدن مانند مغز، کلیه و کبد خود را نشان می‌دهد. هنگامی که فرد مبتلا به لوپوس یا هر اختلال خود ایمنی دیگری می‌شود، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم حمله می‌کند.

علت ابتلا به لوپوس چیست؟

براساس گزارش هلث، علت دقیق لوپوس تا حد زیادی ناشناخته است اما تحقیقات نشان داده است که ترکیبی از عوامل هورمونی، ژنتیکی، محیطی و ایمونولوژیک می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.

آیا لوپوس ارثی است؟

لوپوس مانند بسیاری از اختلالات خودایمنی دیگر در خانواده‌ها دیده می‌شود اما داشتن سابقه خانوادگی لوپوس تضمینی برای ابتلا به این بیماری نیست زیرا ممکن است افراد جهش‌های ژنتیکی را به ارث ببرند که خطر ابتلا به لوپوس را در آن‌ها افزایش یا کاهش می‌دهد.

علائم شایع‌ترین بیماری‌های کبدی چیست؟

چه کسانی به لوپوس مبتلا می‌شوند؟

عوامل خطر زیر ممکن است احتمال ابتلا به لوپوس را افزایش دهند:

سن: لوپوس در زنان 15 تا 44 ساله شایع است.قومیت: زنان سیاه‌پوست در مقایسه با زنان سفیدپوست بیشتر در معرض ابتلا به لوپوس هستند.جغرافیا: لوپوس به طور فزاینده‌ای در کشورهای صنعتی غربی رایج شده است. لوپوس همچنین در زنان اسپانیایی تبار، آسیایی، بومی آمریکا و آلاسکا شایع‌تر است.جنسیت: لوپوس در زنان بیشتر از مردان است.راه‌های انتقال ویروس "آبله مرغان"/ مدت زمان سرایت بیماریعوامل خطر ابتلا به لوپوس چیست؟

محققان علت اصلی بیماری لوپوس را نمی‌دانند، اما برخی از عوامل خطر را شناسایی کرده‌اند. هورمون‌ها، ژن‌ها، محیط و عملکرد سیستم ایمنی همگی می‌توانند بر خطر ابتلا به لوپوس تأثیر بگذارند.

هورمون‌ها

لوپوس در زنان تقریبا 10 برابر بیشتر از مردان است. میزان وجود هر یک از هورمون‌های دهیدرواپی آندروسترون (DHEA)، استروژن، استرادیول، پرولاکتین، پروژسترون، پرولاکتین و تستوسترون می‌تواند در ابتلا مؤثر باشد.

عوامل ایمنولوژیکی

لوپوس یک اختلال خود ایمنی است، بنابراین اکثر افراد مبتلا به آن تغییراتی در نحوه عملکرد سیستم ایمنی خود دارند. سلول‌ها زمانی که آسیب ببینند یا دیگر در سیستم ایمنی مورد نیاز نباشند دچار «آپوپتوز» می‌شوند. آپوپتوز فرآیندی است که باعث خود تخریبی یا مرگ سلول‌ها می‌شود. این سلول‌ها معمولاً زمانی از بین می‌روند که دیگر مورد استفاده قرار نگیرند. تحقیقات نشان داده است که سلول‌های مرده در بدن مبتلایان به لوپوس باقی می‌مانند. این سلول‌ها مواد یا سمومی را آزاد می‌کنند که می‌توانند باعث التهاب در سیستم ایمنی بدن شوند. سیستم ایمنی شروع به حمله به بافت‌های سالم در اندام‌های مختلف بدن می‌کند و در نهایت علائم فیزیکی لوپوس نمایان می‌شود.

عوامل محیطی

تحقیقات نشان داده است که برخی عوامل محیطی می‌توانند بر خطر ابتلا به لوپوس تأثیر بگذارند. این عوامل عبارتند از:

حساسیت به برخی داروها مانند آنتی‌بیوتیک‌هاقرار گرفتن در معرض گرد و غبار سیلیس که معمولاً در پودرهای شوینده، خاک، مواد سفالی و سیمان استفاده می‌شود.ابتلا به برخی عفونت‌ها مانند ویروس اپشتین بار (EBV) که می‌تواند باعث التهاب در سیستم ایمنی بدن شود.سیگار کشیدنقرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV).

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • ابداع سلول خورشیدی آبدار
  • (ویدئو) ژیلا صادقی جواب تمام منتقدانش را یکجا داد!
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • کشف کمیاب‌ترین «رنگ» دنیای باستان در یک حمام رومی؛ رنگی گران‌تر از طلا (+عکس)
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی