Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ اداره نظارت بر ناشران فرابورسی سازمان بورس طبق روال معمول، آخرین درصد سهام شناور آزاد شرکت‌های فرابورسی را منتشر کرد که این آمار مربوط به دوره یکساله منتهی به پایان اسفند ۹۶ است.
 
بر اساس این گزارش، سهام شناور آزاد یکی از متغیرهای مهم در بررسی ها و از جمله نکات مدنظر سرمایه گذاران در انجام معاملات بوده و در ارزیابی ریسک نقد شوندگی سهام شرکت ها موثر است و طبق تعریف، مقدار سهمی است که انتظار می رود در آینده نزدیک قابل معامله باشد یعنی درصورت اخذ قیمت مناسب، آن را برای فروش ارائه می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
از سویی دیگر، دربسیاری از بورس های دنیا شرکت هایی که کمتر از ۲۵ درصد سهام آنها، شناور آزاد باشد، از فهرست شرکت های بورسی حذف می شوند.
 
بدلیل آنکه اگر مالکین شرکتی نمی خواهند حداقل ۲۵ درصد سهام آنها بین مردم توزیع شود و علاقه مندند سهام را برای خود نگه دارند دلیلی برای حضور آنها دربازار متشکل سرمایه وجود ندارد.
 
به این ترتیب، سازمان بورس نیز در راستای شفاف سازی بازار و حرکت به سوی بازاری کارآ در مهر سال ۸۳ مصوب کرد سهامدار یا سهامداران عمده شرکت های متقاضی پذیرش در بورس موظفند حداکثر ظرف مدت ۲ سال از تاریخ درج، حداقل ۲۰ درصد سهم خود را به شکل گسترده توزیع کنند به گونه ای که حداقل ۲۰ درصد سهام شناورآزاد داشته باشد و حداکثر ظرف مدت یکسال از ابلاغ این مصوبه شرایط خود را منطبق کنند.
 
۵ شرکت دارای سهام شناور بیش از ۵۰ درصد
 
در این آمار که مربوط به ۹۷ شرکت‌ فرابورسی است، ۵ شرکت دارای سهام شناور بیش از ۵۰ درصد، ۲۲ شرکت بین ۲۵ تا ۵۰ درصد سهام شناور، ۴۱ شرکت دارای سهام شناوری بین ۱۰ تا ۲۵ درصد و ۲۵ شرکت نیز دارای سهام شناور بین یک تا ۱۰ درصد هستند.
 
همچنین ۳ بانک دی، سرمایه، گردشگری و موسسه مالی اعتباری کوثر به علت توقف نماد به ترتیب از ۳۰ تیر، ۴آبان، ۲۵ مرداد و ۲۶ بهمن سال ۹۵ فاقد سهام شناور آزاد هستند.
 
این گزارش می افزاید : ۱۰ شرکت «فولاد آلیاژی یزد با ۹۹.۹ درصد، سیمان لار سبزوار، سرمایه گذاری توسعه و عمران استان کرمان، معدنی شمالشرق شاهرود، سرمایه گذاری تدبیرگران فارس و خوزستان، روان فن آور، توکارنگ فولاد سپاهان، توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی و بانک حکمت ایرانیان» به ترتیب بیشترین درصد سهام شناور آزاد را به خود اختصاص داده اند.
 
 پتروشیمی مارون با ۵ صدم درصد، «بیمه کوثر، تولید نیروی برق دماوند، فولاد هرمزگان جنوب، پتروصنعت گامرون، کشتیرانی دریای خزر، تولید برق ماهتاب کهنوج، بیمه اتکایی امین، هلدینگ میدکو و پالایش نفت شیراز» نیز کمترین درصد سهام شناور آزاد را دارا هستند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۶۵۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

محمد منصور عظیم‌زاده اردبیلی در نشست خبری که با اصحاب رسانه که در سالن مرکز بین‌المللی رشد برگزار شد، با اعلام این مطلب، اظهار داشت: «با فعال شدن پنجره واحد الکترونیک در قشم تمام مراحل سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در یک فرآیند زمانی کمتر از یک ماه انجام خواهد شد.»

وی ادامه داد: «بحث تسهیل و ایجاد تحرک در حوزه سرمایه‌گذاری برای شفافیت و جذب بالاتر فعالان اقتصادی از هدف‌گذاری‌های مهم سازمان منطقه آزاد قشم است که توسط کمیته سرمایه‌گذاری دنبال می‌شود.»

به گفته معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم، پنجره واحد الکترونیک به کمیته سرمایه‌گذاری کمک می‌کند تا فرآیند اقدامات سرمایه‌گذاران در کمترین زمان ممکن و به صورت شفاف انجام شود.

حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

عظیم‌زاده اردبیلی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «حجم صادرات و صادرات مجدد این منطقه آزاد در سال گذشته به بیش از 505 میلیون دلار با تراز تجاری مثبت 313 میلیون دلار رسید که این آمار یکی از بهترین ترازهای مثبت مناطق آزاد کشور محسوب می‌شود.»

وی با اعلام اینکه سال 1402 در تمام شاخص‌های عملکردی معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم با افزایش درآمدها همراه بوده‌ایم، افزود: «در حوزه سرمایه‌گذاری چه در بحث صدور فعالیت‌ها و چه در بحث تمدید مجوزها حدود 20 درصد رشد داشته‌ایم.»

به گفته معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم، حجم سرمایه‌گذاری‌های سال گذشته در قشم و در شرکت‌های شیلاتی و در حوزه کشاورزی بالغ بر 100 درصد رشد داشتیم و در بحث ثبت شرکت‌ها و مقایسه آن با سال 1401 هم شاهد 11 درصد افزایش بوده‌ایم.

او بیان داشت: «در بحث حمل و نقل و ترانزیت به نسبت تردد در سال 1402 در حوزه خودرو و مسافر 27 درصد تغییرات مثبت را داشتیم که همه اینها در رشد و توسعه جزیره جهانی قشم تاثیرگذار بوده است.»

عظیم‌زاده اردبیلی با تاکید بر اینکه در بخش صنایع و اشتغال ایجاد شده هم شاهد رشد 25 درصدی در این منطقه آزاد بودیم، یادآور شد: «در بخش عقد قراردادهای فعالیت‌های صنعتی که منجر به تحویل زمین به سرمایه‌گذاران شده است هم با واگذاری 80 زمین صنعتی شاهد رشد قابل توجه بودیم.»

وی گفت: «در حوزه واردات کالاهای 15 درصد گمرکی هم با افزایش 200 درصدی مواجه بودیم که این افزایش درآمدها در فرآیند و رونق جزیره نقش مهمی ایفا می‌کنند.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898728

دیگر خبرها

  • اینجا از هر ۱۰ سرمایه، ۹ تا بر باد می‌رود
  • اشتغال ۶۳۰۰ نیروی کار در شهرک‌های صنعتی قشم
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید
  • آشنایی با مالکان تمامی باشگاه‌های لیگ برتر و میزان ثروت آن‌ها
  • تراز تجاری منطقه آزاد قشم به بیش از ۳۱۳ میلیون دلار رسید
  • ۵۰۵ میلیون دلارحجم صادرات و صادرات دوباره از قشم
  • بیانیه شماره یک مالک جدید استقلال/ پتروشیمی خلیج فارس اعلام وضعیت کرد!
  • جزییات فروش سهام استقلال و پرسپولیس اعلام شد