Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-25@03:58:43 GMT

علی‌اکبر صادقی: قهرمانان ایرانی اسپایدرمن شده‌اند!

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۶۵۹۷۹

علی‌اکبر صادقی: قهرمانان ایرانی اسپایدرمن شده‌اند!

فرهنگ > تجسمی - مهر نوشت: علی‌اکبر صادقی معتقدست برای تصویرسازی پهلوان‌های ایرانی در انیمیشن و فیلم باید مدت زیادی را برای مطالعه و تحقیق روی المان‌های ایرانی، داستان‌های تاریخی پهلوان‌ها و شاهنامه گذاشت.

علی‌اکبر صادقی، هنرمند نقاش، انیماتور و مجسمه‌ساز که نمایشگاه مروری بر آثار و زندگی او مدت سه ماه در موزه هنرهای معاصر برپا بود، در ارزیابی این نمایشگاه گفت: «برپایی این نمایشگاه باعث شد خوشحالی عجیب و غریبی پیدا کنم، چراکه امروزه وقتی یک هنرمند از دنیا می‌رود برایش بزرگداشت برگزار می‌کنند ولی این نمایشگاه وقتی برگزار شد که خودم شاهد برپایی آن هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او افزود: «حضور و بازدید مردم و به ویژه جوان‌ها از نمایشگاه به قدری زیاد بود که این تعداد بازدیدکننده از یک نمایشگاه در سال‌های اخیر کم سابقه بوده است و من بسیار از این بابت خوشحال هستم.»

این تصویرگر برپایی نمایشگاه اخیر را مدیون سه پسر خود دانست و افزود: «حدود ۲۲۰ اثر من در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش گذاشته شدند که حدود ۳۰ درصد از مجموعه کارهایم محسوب می‌شوند.»

صادقی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تصویر پهلوان ایرانی را در فیلم‌ها و انیمیشن‌ها را چطور ارزیابی می‌کنید، گفت: «فیلم‌های انیمیشنی که در حال حاضر با موضوع پهلوان ایرانی ساخته می‌شوند اصلاً شباهتی به تصویرسازی پهلوان‌های ایرانی ندارند و بیشتر شبیه به طرح‌های خارجی مثل اسپایدرمن یا از این قبیل است و این موضوع تاسف‌آور است.»

به گفته او، توجه به المان‌های ایرانی و تحقیق و مطالعه در مورد شخصیت پهلوانان و تاریخ ایران برای ساخت یک اثر از اهمیت بالایی برخوردار است.

او در ادامه به انیمیشن «زال و سیمرغ» که در سال ۱۳۵۶ آن را ساخته است، اشاره کرد و افزود: «برای ساخت فیلم «زال و سیمرغ» یک سال روی تخت جمشید مطالعه کردم تا بتوانم داستانم را با داستان‌های شاهنامه فردوسی هماهنگ کنم.»

این هنرمند پیشکسوت در مورد نسل جدید هنرمندان گفت: «هنرمندان خیلی خوبی در حال رشد و پیشرفت هستند و امیدوارم این راه را ادامه دهند، زیاد کار کنند، کارهای حسابی خلق کنند و به خودشان مغرور نشوند. مهم است که یک هنرمند بداند در دنیا هنرمندان بسیار بزرگی هستند و به خودش مغرور نشود.»

او در پایان درباره خلاقیت در هنر و اینکه یک هنرمند چطور می‌تواند در کارهایش خلاقیت داشته باشد، گفت: «هنر سه وجه دارد؛ اول صنعت هنر، دوم مبانی هنر و سوم خلاقیت در هنر. خیلی از هنرمندان ما دو مورد اول را دارند و کارهایشان را خلق می کنند، اما خلاقیت ندارند. خلاقیت هنری ویژگی است که به راحتی به دست نمی‌آید و اگر یک اثر هنری خلاقیت نداشته باشد ارزش هنری ندارد.»

علی‌اکبر صادقی در نقاشی‌های خاطره‌انگیز خود سنت‌های غنی هنر فارسی را با شیوه سوررئال نقاشی ترکیب می‌کند و با استفاده خارق‌العاده از رنگ و فرم آثاری شگفت‌انگیزی به‌وجود می‌آورد. صادقی استاد قصه‌گویی است و داستان‌های آثارش را از منابع متنوع فارسی به خصوص پیکرنگاری‌های تاریخی عصر قاجار خلق می‌کند.

او آغازگر سبک خاصی در نقاشی ایرانی است که تحت تاثیر نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای، پیکرنگاری و نقاشی‌های پرتره سنتی ایران پس از سبک هنری قاجار قرار گرفته است. آثار او ترکیبی از نوعی سوررئالیسم است که تحت تاثیر هنر نقاشی روی شیشه قرار گرفته است. صادقی جزو اولین هنرمندان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و یکی از بنیانگذاران فیلم‌های انیمیشن این موسسه بوده است.


57244

کلید واژه‌ها : نقاشی - هنرهای تجسمی - گرافیک -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نقاشی هنرهای تجسمی گرافیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۶۵۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی دربهشهر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی به همت کمیته فرهنگی و اداره ارشاد اسلامی،  در سالن همایش سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بهشهر برگزار شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران در حاشیه برگزاری این نمایشگاه در مصاحبه‌ای با بیان اینکه هنر در برگزاری چنین مراسماتی می‌تواند نقش سازنده ایفا کند گفت: این نمایشگاه می‌تواند نقش موثری را در هرچه بهتر برگزار شدن این کنگره ایفا کند.

وی گفت شهرستان بهشهر با دارا بودن هنرمندانی با سابقه و برجسته در همه مراحل و برگزاری مراسمات ملی مذهبی تاثیر گذار بود و همچنین این بار هم گوشه‌ای از فعالیت خود را در راستای همین هدف به نمایش گذاشت.

آهنگر افزود: آنچه که باعث شد تا کنگره آیت الله کوهستانی در سطح ملی به خوبی تمام بدرخشد ایفای نقش هنرمندان بود که توانستند آیت الله کوهستانی را به مردم و جوانان دهه هشتادی و نودی معرفی کنند.

وی گفت هنرمندان با ذوق سلیقه‌ای که در هنر ایجاد می‌کنند باعث می‌شوند تا بازدید کننده‌ها با آثار هنری بیش از پیش به وجود شخصیت‌ها و این بار شهدای روحانی استان به محوریت آیت الله هاشمی نژاد پی ببرند.

گفتنی است: این کنگره قرار است با محوریت روحانی و دانشمند فاضل آیت الله شهید «عبدالکریم هاشمی نژاد» در ۱۵ اردیبهشت ماه سالجاری به میزبانی شهرستان بهشهر در راستای دومین کنگره بزرگداشت شهدای استان مازندران برگزار شود.

دیگر خبرها

  • سومین «ماه دوم» به لاله رسید/ اختصاص فروش به کودکان غزه
  • برپایی نمایشگاه نقاشی بهاران در بهار در نیشابور
  • افتتاح نمایشگاه نقاشی در دامغان
  • نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی دربهشهر
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «در شکوه هفتمین اقرار» در یزد
  • آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده
  • «امروزِ دیروز» به آرتیبشن رسید/ پرسش از نقاشی یا عکاسی؟
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب
  • افتتاح نمایشگاه گروهی نقاشی «بهار رنگ ها» در برج آزادی
  • برپایی نمایشگاه عکس فتومونتاژ در سینمای جوان نهاوند