Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@05:34:07 GMT

«پیمایش ملی کیفیت زندگی مردم ایران» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۶۶۲۸۳

«پیمایش ملی کیفیت زندگی مردم ایران» منتشر شد

«پیمایش ملی کیفیت زندگی مردم» با مقدمه علی منتظری منتشر شد.

به گزارش ایسنا، این کتاب براساس پرسشنامه سازمان سلامت جهانی توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) تهیه و در ۲۸۴ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۲۰ هزار تومان در سازمان انتشارات جهاددانشگاهی راهی بازار شده است.

در  بخش‌هایی از مقدمه کتاب به قلم علی منتظری می‌خوانیم: اتفاق نظر خاصی در زمینه مفهوم کیفیت زندگی وجود ندارد، برخی آن را به عنوان قابلیت زیست‌پذیری و احساس آرامش نسبت به خود، طبیعت و جامعه (دیوان، ۲۰۰۰)، برخی دیگر به عنوان سنجه‌ای برای میزان جذابیت (اپلی و منون، ۲۰۰۷)، برخی به عنوان رفاه عمومی، بهزیستی اجتماعی (اسمیت، ۱۹۸۳) و برخی به عنوان شادکامی، رضایتمندی (لیو، ۱۹۷۶) و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. تفسیر کرده‌اند. طبق تعریف یونسکو کیفیت زندگی مفهومی کلی است که تمام جنبه‌های زیستی شامل رضایت مادی، نیازهای حیاتی و جنبه‌های انتقالی زندگی مانند توسعه فردی، خودشناسی و بهداشت اکوسیستم را پوشش می‌دهد.

از نگاه سازمان سلامت جهان (سازمان بهداشت جهانی)، کیفیت زندگی مفهومی فراگیر است که سلامت جسمانی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی (روابط فردی و اجتماعی) و سلامت محیطی را دربرمی‌گیرد (مور و همکاران ۲۰۰۸) و بر ادارک فرد مبتنی است. سلامت جسمانی عمدتا فردی بوده و بر توانایی جسمانی افراد تأکید دارد. سلامت روانی به مقوله احساس به‌زیستی مرتبط است و مبتنی بر نگرش افراد به برآورده شدن نیازها است. سلامت محیط بر میزان رضایت از خدمات و در کل رضایت از شرایط محل زندگی تأکید دارد. سلامت اجتماعی بعدی از سلامت است که به کیفیت روابط فردی و اجتماعی مربوط می‌شود و مبتنی بر روابط شخصی، مشارکت اجتماعی، داشتن روابط سالم و رضایت و حمایت است. 

بررسی کیفیت زندگی افراد، تلاش در راه بهبود و اعتلای آن و برآورده کردن نیازهای مختلف در مورد تمامی جنبه‌های زندگی برای ارتقاء سلامت روانی، جسمانی، محیطی و فردی لازم و ضروری است.

 در نوشته پشت جلد کتاب نیز  آمده است: با توجه به چندبعدی و چندوجهی بودن مقوله کیفیت زندگی، هر یک از محققین رویکرد خاصی را در تحلیل‌های خود به کار گرفته‌اند و در تحقیقات خود مولفه‌های محیطی، اجتماعی، اقتصادی و غیره را مورد استفاده قرار داده‌اند. اما با وجود تعاریف گوناگون و در نتیجه تنوع رویکردها، بر دو مولفه اصلی کیفیت زندگی تا حدی اتفاق نظر وجود دارد:

عوامل خارجی زندگی شخصی (شاخص‌های عینی) و ادراکات درونی افراد از این عوامل خارجی (شاخص‌های ذهنی).

از نگاه سازمان جهانی بهداشت کیفیت زندگی مفهومی فراگیر است که سلامت جسمانی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی (روابط فردی و اجتماعی) و سلامت محیطی را دربرمی‌گیرد و بر ادراک فرد مبتنی است.

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) با درک اهمیت موضوع کیفیت زندگی، به بررسی و سنجش کیفیت زندگی شهروندان کشور، در ابعاد سلامت جسمانی، روانی، محیطی و سلامت اجتماعی بر مبنای پرسشنامه سازمان سلامت جهانی پرداخته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۶۶۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

اگرچه اضطراب نوعی اختلال مربوط به سلامت روان است اما می‌تواند باعث بروز علائم جسمانی نیز در افراد بشود؛ شناختن این علائم می‌تواند به درمان اختلالات اضطرابی کمک کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هر فردی در مقطعی از زندگی خود اضطراب را تجربه می‌کند. این اضطراب ممکن است بابت سخنرانی در یک جمع یا انجام یک کار باشد یا اینکه از نگرانی‌های مالی و بیماری عزیزان نشئت بگیرد. علائم اضطراب شامل احساس نگرانی، بی قراری و مشکل تمرکز است اما علائم فیزیکی آن خستگی، سردرد، ضربان قلب سریع و تعریق را نیز شامل می‌شود.

انواع مختلفی از اضطراب‌ وجود دارد که می‌تواند علائم فیزیکی مختلفی را ایجاد کند؛ در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

علائم جسمانی اختلال اضطراب فراگیر

یکی از شایع‌ترین اختلالات اضطرابی، اختلال اضطراب فراگیر است که تا 20 درصد از بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این نوع اضطراب می تواند باعث انواع علائم عاطفی مانند احساس ترس و نگرانی و ترس مداوم در مورد امور روزمره شود.

ناتوانی در حفظ آرامشمشکل در به خواب رفتن یا خواب بیش از حدسردرددل درددرد عضلانیمشکل در بلعخستگیلرزش بدنعرق کردنتنگی نفساسهال

علائم جسمانی اختلال اضطراب اجتماعی

اختلال اضطراب اجتماعی نیز یکی دیگر از اضطراب‌های شایع‌ است. اگر اضطراب اجتماعی دارید، ممکن است افکار استرسی و منفی را در موقعیت‌های اجتماعی تجربه کنید به خصوص اگر فکر می‌کنید مورد قضاوت، تحقیر، طرد شدن یا ارزیابی قرار خواهید گرفت. این نوع از اضطراب ممکن است هنگام ملاقات با افراد جدید، شرکت در یک مصاحبه شغلی، پاسخ دادن به سوالات در کلاس یا حتی صحبت با شخصی در یک فروشگاه رخ دهد. بسیاری از افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی ممکن است از انجام کارهایی که آنها را در این موقعیت‌های اجتماعی قرار می‌دهد اجتناب کنند.

خجالت زدگیتعریقلرزیدنضربان قلب سریععدم ارتباط چشمی با دیگرانحالت تهوع یا استفراغتوصیه‌های طب سنتی برای کاهش "استرس و اضطراب" + اینفوگرافیک

علائم جسمانی اختلال پانیک

اختلال پانیک نوعی اختلال اضطرابی است که باعث ایجاد امواج ناگهانی ترس و احساس وحشت می‌شود. در این وضعیت، ممکن است احساس کنید که کنترل افکار و بدن خود را از دست داده‌اید، حتی اگر در خطر و موقعیت اضطراری نباشید. گذشته از افکار شدید ترس و نگرانی، بسیاری از افراد مبتلا به اختلال پانیک یا کسانی که حملات پانیک را تجربه می‌کنند علائم فیزیکی را تجربه می‌کنند. اغلب، این علائم شبیه حمله قلبی است.

اگر دچار اختلال پانیک یا حملات پانیک هستید، ممکن است علائم فیزیکی زیر را تجربه کنید:

ضربان قلبتعریقلرزتنگی نفسسرگیجهحالت تهوعبی حسی دست و پادرد شکمدرد قفسه سینه

علامت‌های جسمی اختلال اضطراب جدایی

اختلال اضطراب جدایی به عنوان نگرانی و ترس بیش از حد در مورد جدا بودن از اعضای خانواده تعریف می‌شود. اگرچه اکثر مردم تصور می‌کنند که اضطراب جدایی فقط در کودکان رخ می‌دهد، اما می‌تواند بزرگسالان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

بزرگسالانی که اضطراب جدایی دارند از دوری از عزیزان خود می‌ترسند. با اضطراب جدایی، ممکن است نگران باشید که در حین جدایی برای عزیزانتان اتفاقی بیفتد. این شرایط همچنین ممکن است باعث شود تا از گذراندن وقت به تنهایی یا سفر بدون عزیزان خودداری کنید. شایع‌ترین علائم این نوع از اضطراب شامل موارد زیر است:

کابوسسردرددل دردحالت تهوع یا استفراغتنگی نفس

اگر متوجه تغییراتی در سلامت جسمانی خود شدید به پزشک متخصص یا روانشناس مراجعه کنید تا آنها بتوانند ارزیابی‌کنند که آیا علائم شما به دلیل یک بیماری زمینه‌ای است یا خیر. متخصصان همچنین توصیه می‌کنند در صورت بروز تپش قلب، مشکلات تنفسی و مشکلات خواب، به روانپزشک نیز مراجعه کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • آزادی فردی و اجتماعی باید مطابق شریعت باشد
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • گردهمایی سفیران سلامت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • مجموعه ویدئو کتاب‌های سلامت اجتماعی منتشر شد
  • علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟