Web Analytics Made Easy - Statcounter

ظاهرا شکست ماشین جنگی سعودی ها و تهدید مرزهای عربستان از جانب ارتش و نیرو های مردمی یمن بسیار جدی شده است، زیرا شبکه تلویزیونی الجزیره دیروز در خبری فوری به نقل از پنتاگون اعلام کرد: آن دسته از نیروهای آمریکایی که در عربستان مستقر هستند از مرزهای این کشور حمایت می کنند.
پنتاگون در حالی از حمایت خود از مرزهای عربستان خبر می دهد که گویی در حال حاضر سعودی ها به این علت در باتلاق یمن گرفتار شده اند که آمریکا تا کنون از این کشور حمایت نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این درحالی است که بارها محافل سیاسی و رسانه ای جهان به حمایت بی دریغ آمریکا از ریاض اذعان کرده اند.
در آخرین تحول نیویورک تایمز امروز از واشنگتن گزارش داد: "اواخر سال قبل، تیمی از کلاه سبزهای آمریکایی وارد مرز عربستان سعودی با یمن شدند؛ اقدامی که نشانه تداوم و تشدید جنگ های مخفیانه آمریکا است." بر اساس این گزارش این گروه از کماندوهای ارتش به شناسایی و نابود کردن انبارهای موشک های بالستیک و نیز سایت های پرتاب موشکی حوثی ها ... کمک می کنند." گفته شده جزئیات مربوط به عملیات کلاه سبزهای آمریکایی که قبلا اعلام نشده بود، توسط مقامات آمریکایی و نیز دیپلمات های اروپایی در اختیار نیویورک تایمز قرار گرفت.
این اطلاعات ظاهرا اظهارات مقامات وزارت دفاع آمریکا را مبنی بر اینکه کمک نظامی آمریکا به کمپین تحت فرماندهی عربستان در یمن صرفا شامل به اشتراک گذاشتن اطلاعات، کمک های لجستیکی و نیز سوخت گیری مجدد هواپیماها است، نقض می کند. البته شواهد گواه این مطلب است که ابعاد حمایت آمریکا از سعودی ها در یمن بسیار فراتر از این موارد است.
جالب اینکه با وجود این واقعیت ها و مستندات جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح سنا بیست و ششم آوریل (ششم اردیبهشت) گفت: «آمریکا تا کنون در مراکز فرماندهی عملیات (در یمن) در کنار (سعودیها) بوده است تا به آنها برای فراهم کردن تکنیکها و تاکتیکهای لازم برای عملیات و در عین حال کاهش هر چه بیشتر تلفات غیرنظامیان و خسارتهای جانبی و ناخواسته کمک کند.»
در هر حال حمایت بی دریغ آمریکا از عربستان در جنگ یمن حاکی از این است که هر دو کشور در باتلاق بحران یمن گرفتار شده اند. روزی نیست گزارشی درباره تلفات نظامیان سعودی در یمن منتشر نشود. به عنوان مثال دیروز برخی رسانه های منطقه خبر دادند "بیش از هشتاد نفر از سربازان و مزدوران سعودی در ماه گذشته به هلاکت رسیدند". و این مهم مهمترین عامل تقلای کاخ سفید برای متهم کردن ایران به حمایت از ارتش و نیروهای مردمی یمن و تلاش برای مذاکره با تهران در زمینه این بحران است.
مکرون که سپتامبر گذشته در سازمان ملل گفته بود توافق کنونی با ایران کافی نیست، در نشستی خبری روز چهار شنبه گفت که این توافق باید گسترش یابد تا به سه حوزه اصلی و جدید نیز بپردازد- فعالیت هسته ای ایران بعد از انقضای توافق کنونی در سال 2025، بهبود روش های نظارت و کنترل فعالیت های هسته ای ایران و نیز مهار بهتر فعالیتهای ایران در خاورمیانه به ویژه در عراق، سوریه، لبنان و یمن. مکرون گفت فارغ از تصمیم آتی ترامپ درباره توافق هسته ای ایران، نیاز به یک توافق جامع تر وجود دارد زیرا «هیچکس به دنبال جنگ در منطقه نیست و هیچکس نمی خواهد شاهد تشدید تنش ها در منطقه باشد.
همچنین بر اساس گزارش ها جمهوری اسلامی ایران و چهار کشور اروپایی دیروز راه حل سیاسی بحران یمن را در رم بررسی کردند. بر اساس این گزارش ها حسین جابری انصاری دستیار ارشد وزیر خارجه که به رم سفر کرده است، عصر روز پنجشنبه با "هلگا اشمید" معاون سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپایی و مدیران کل سیاسی و امنیتی وزارت خانه های امورخارجه ایتالیا، آلمان، فرانسه و انگلیس در محل وزارت امور خارجه ایتالیا دیدار و در پشت درهای بسته درباره آخرین تحولات یمن گفتگو کردند. انصاری پس از نشست هدف از این گفت و گوها را بررسی ابعاد بحران یمن و تلاش برای پیدا کردن راه حل این بحران دانست.
به گفته انصاری، دور نخست این گفتگوها درباره یمن پیش از این در اواخر بهمن 96 در مونیخ آلمان برگزار شد و مطابق توافق نشست امروز رم و دور سوم گفتگوها پس از ماه مبارک رمضان در نیمه دوم ژوئن 2018 در بروکسل مقر اتحادیه اروپایی، با میزبانی این اتحادیه برگزار خواهد شد.
البته نباید از تاثیر «جنایات سعودی ها علیه غیر نظامیان و بحران انسانی در یمن» بر افکار عمومی جهان، به عنوان یکی دیگر از عوامل تقلای آمریکا و اروپا برای حل و فصل بحران یمن غفلت کرد، بخصوص در شرایطی که ماشین جنگی سعودی ها و آمریکا در برابر عزم و مقاومت مردم یمن به شدت به گل نشسته است.

---------------------------------
عبدالرضا خلیلی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۶۹۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!

عربستان سعودی در اولین سال ریخت و پاش عجیبش در فوتبال با «86 درصد» ضرر مواجه شد.

به گزارش فارس؛ «ضرر 600 میلیون یورویی عربستان از ولخرجی در فوتبال!» این گزارش امروز (یکشنبه) سایت کورا اسپورت عربی از هزینه‌های عجیب بن سلمان، ولیعهد عربستان در فوتبال این کشور و بدون درآمدزایی است.

عربستان 700 میلیون یورو در نقل و انتقالات هزینه کرده و در آستانه پایان فصل مشخص شده که تنها 100 میلیون یورو درآمد داشته این بدین معناست که سعودی‌ها بیش از ارزش 3 لیگ بزرگ فوتبال آسیا یعنی ژاپن(288 میلیون یورو)، لیگ کره جنوبی( 158 میلیون یورو) و لیگ ایران(121 میلیون یورو) پول حیف و میل کردند.

الهلال با ارزش 241 میلیون یورو گران ترین تیم تاریخ فوتبال آسیا است. ریخت و پاش سعودی‌ها برای این تیم شهر ریاض دقیقا 2 برابر ارزش لیگ ایران( 121 میلیون یورو) است.

الهلال به عنوان نماینده اصلی پروژه بن سلمان در فوتبال هفته گذشته مغلوب العین امارات در نیمه نهایی شد و از راه یابی به فینال لیگ قهرمانان آسیا بازماند.

شبکه حدث الریاضیه امارات با تمسخر سعودی‌ها گزارش می‌دهد که «الهلال بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال یعنی نیمار را داشت ولی این بازیکن 100 میلیون یورویی از اول فصل تماشاگر ویژه الهلال بود»!

بر اساس گزارش کورا اسپورت، عربستان سعودی در اولین سال سرمایه گذاری خود روی فوتبال تقریبا «86 درصد ضرر» را متحمل شده که این ضرر باورنکردنی است.

لیگ عربستان در تابستان گذشته بیش از 700 میلیون یورو هزینه کرد و ارزش خود را به 933 میلیون یورو رساند تا گران ترین لیگ آسیا لقب بگیرد.

سعودی‌ها مسیری را طی می‌کنند که چینی‌ها 10 سال پیش رفتند و با هزینه‌های نجومی ستارگان فوتبال را به سوپر لیگ چین کشاندند ولی بعد از 5 سال این پروژه با ورشکستگی مواجه شد.

ولید بن الفراج، کارشناس مشهور فوتبال عربستان در توجیه باخت تیم متمول سعودی می گوید که الهلال با «25 درصد قوایش مقابل العین بازی کرد و شکست خورد و نباید این یک بازی را نشان دهنده شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان دانست».

اما در مقابل ذیاب البلوشی، کارشناس سایت مشهور الکوره، می‌گوید که هزینه‌های زیاد عربستان در فوتبال باعث نمی‌شود تا بتواند خیلی زود به موفقیت برسد و از طرفی بسیاری از «استعدادهای فوتبال عربستان» به خاطر حضور بازیکنان خارجی زیاد در لیگ «نابود می شوند» و در «بلندمدت تیم ملی عربستان ضربه می خورد».

نشریه کیکر آلمان گزارش می دهد که بوندس لیگا به عنوان سرآمد لیگ‌های معتبر دنیا در زمینه هزینه و درآمد می‌تواند الگویی برای تمام لیگ‌ها باشد. هزینه‌های هنگفت در فوتبال «باید با مدیریت درست انجام شود» در غیر این صورت با «شکست بزرگ اقتصادی» مواجه خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: لیگ فوتبال عربستان در جام ملت‌ها تعطیل نمی‌شود جوردن هندرسون: اشتباه کردم به عربستان رفتم

دیگر خبرها

  • تشکل یافتگی دانشجویان یک ویژگی خاص در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا است
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه