Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@06:32:22 GMT

حضور ۲هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های مجارستان

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۷۰۰۴۴

سفیر مجارستان در ایران گفت: دوهزار دانشجوی ایرانی در مجارستان تحصیل می‌کنند که درواقع دیپلمات‌های فردی محسوب می‌شوند که می‌توانند در انتقال فرهنگ نقش موثری ایفا کنند.

به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، یانوش کواچ در نشست «روابط فرهنگی و نمایشگاهی ایران و مجارستان» که عصر جمعه (۱۴ اردیبهشت) در سرای ملل نمایشگاه کتاب برگزار شد، اظهار کرد: فرهنگ بستری است که می‌توان به کمک آن کشوری را به کشور دیگر معرفی کرد و خوشبختانه روابط ایران و مجارستان در دو حوزه‌ فرهنگ و آموزش رو به پیشرفت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان سفیر سعی می‌کنم روابط مجارستان و سایر کشورها را در همه‌ زمینه‌ها سازماندهی کنم و چند سالی است که با فراهم کردن زیرساخت‌ها و زمینه‌های لازم در بحث فرهنگی، روابط خوبی را با ایران برقرار کرده‌ایم.

در ادامه این نشست، مدیر کل امور فرهنگی وزارت امور خارجه مجارستان با اشاره به برگزاری برنامه‌های فرهنگی مختلف در سراسر دنیا اظهار کرد: در سال ۲۰۱۲ انتشارات مجاری را راه‌اندازی کردیم تا به واسطه‌ آن آثار نویسندگان و شاعران مجاری به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه شود.

جودیت ‌هامراشتین ادامه داد: اولین سالی است که در غرفه‌ ویژه مجارستان مهمان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هستیم و مایل هستیم روابط فرهنگی دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.

او تصریح کرد: به این دلیل به ایران سفر کردیم تا ذائقه‌ ایرانیان را بشناسیم و متوجه شویم کدام نویسنده و شاعر مجاری می‌تواند برای ایرانیان جذاب باشد.

مدیر کل امور فرهنگی امور خارجه مجارستان با اشاره به اینکه فرهنگ بهترین راه برای معرفی یک شاهکار ادبی در قالب نظم و نثر است گفت: ادبیات، هویت فرهنگی یک ملت را نشان می‌دهد، به همین دلیل علاوه بر تمایل به ترجمه‌ آثار مجاری به فارسی علاقه‌مندیم آثار برجسته‌ ایرانی نیز به زبان مجاری ترجمه شود.

او در ادامه با اشاره به وجود کرسی ایران‌شناسی در دانشگاه بوداپست، وفور کلمات فارسی در زبان مجاری و همکاری‌های خوب ایران و مجارستان در فستیوال‌های سینمایی و تئاتر، اظهار امیدواری کرد تا همکاری‌های بیشتری میان دو کشور در صنعت کتاب برقرار شود.

مدیرکل کتابخانه‌ ملی مجارستان هم با اشاره به اینکه شیفته‌ نمایشگاه کتاب تهران شده است بیان کرد: اینجا تعداد زیادی کتاب چاپ اولی در غرفه‌هایی باکیفیت در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد.

لاسلو توشکه ادامه داد: افتخار می‌کنم که در این نمایشگاه حضور دارم چراکه آدم فکر می‌کند وارد فضای داستانی شده که کم‌کم شیفته‌ آن می‌شود.

او با اشاره به مسئولیت سنگین کتابخانه‌ها در حوزه‌ فرهنگ گفت: حل چالش‌های بین‌المللی کتابخانه‌های جهان نیازمند عزمی جهانی است.

مدیرکل کتابخانه‌ ملی مجارستان با اشاره به تفاهم‌نامه‌ای که هفته‌ آینده میان کتابخانه‌ ملی مجارستان و کتابخانه‌ ملی ایران امضا می‌شود، گفت: امیدواریم با امضای این تفاهم‌نامه و همکاری‌های بیشتر بتوانیم مشترکا فرهنگ کشورهای خود را به یکدیگر بشناسانیم.

رئیس خانه‌ ملل مجارستان نیز در ادامه این نشست گفت: خیلی‌ها فکر می‌کنند کتاب رو به نابودی است اما وجود چنین نمایشگاهی ثابت می‌کند که این موضوع حقیقت ندارد.

اِوا روبوفسکی با بیان اینکه به نظرم نمایشگاه کتاب تهران حتی بزرگتر از نمایشگاه کتاب فرانکفورت است، گفت: حضور موفق ایران در نمایشگاه کتاب بوداپست نیز مدیون کتاب‌های مرغوب و باکیفیت آن بوده است.

او افزود: ما در کشور خود سعی می‌کنیم فرهنگ ایرانی را در قالب مراسمی چون نوروز و شب یلدا به مردم خود معرفی کنیم.

رئیس خانه‌ ملل مجارستان اظهار کرد: جای تقدیر دارد که سفرای هر دو کشور تلاش زیادی برای توسعه‌ روابط فرهنگی می‌کنند و توصیه می‌کنم نمایشگاه کتاب تهران را حفظ کنید و هر سال گسترده‌تر از سال قبل برگزار کنید.

 سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ ۱۲ تا ۲۲ اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی (ره) برپاست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۰۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از توجه ویژه وزارت فرهنگ به هنرمندان اصیل موسیقی تا حضور دیگر کشورها در نمایشگاه کتاب

وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه امسال برنامه ای را در بنیاد رودکی آغاز کردیم تا از برخی از مفاخر حوزه موسیقی به شکل ویژه حمایت کند، گفت: در این راستا بنیاد رودکی و تالار وحدت را به بخش ویژه هنرمندان اصیل حوزه موسیقی اختصاص می‌دهیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه برگزاری مراسم گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» اظهار کرد: استاد نجابتی بعد از این همه تلاش و مجاهدت امشب به‌عنوان چهره هنری انقلاب انتخاب شدند و به نظرم قاعده تکرار برای چنین موضوعی صدق نمی‌کند و طبیعتاً باید کسی انتخاب شود که در چشمان اهالی هنر در آن جایگاه رفیق قرار دارد و این هم با کاری مداوم و ممارست پدید می‌آید.

وی درباره تعدد ساختار با ایجاد سازمان پویانمایی نیز افزود: بستگی به این دارد که بنیاد پویانمایی با چه هدفی تشکیل شود؛ ما مخالف اضافه کردن سازمان‌ها هستیم به همین دلیل این اقدام به شکل مختصر انجام می‌شود و ما حوزه تنظیم‌گر، نظارتی و حوزه حامی را پدید می‌آوریم و آن چیزی که امروز برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه هفتم توسعه تعیین شده، نیازمند جایگاه مترقی است که بتواند این مأموریت را انجام دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساختار مستقلی برای پویانمایی نداشتیم و مجبور شدیم چنین اقدامی انجام دهیم و این یعنی اینکه اقتضائات جدید حکمرانی را پذیرفته‌ایم؛ اینکه فیلم پویانمایی ساخته شده توسط ما افتخار آفرینی می‌کند در حوزه اقتصاد فیلم و فرهنگ نمونه‌هایی که در خارج از کشور به نمایش درآمد نیز داشتیم و همه این‌ها نشان دهنده وجود ظرفیت بالای این حوزه است که این بنیاد کمک می‌کند این ظرفیت افزایش یابد.

اسماعیلی درباره عدالت فرهنگی و آموزش رایگان هم گفت: بحث آموزش مناطق محروم به رویه‌ای جدی تبدیل شده و بیش از هزاران نفر آموزش دیدند و صاحب مؤسسات فرهنگی چند منظوره و تک منظوره شده‌اند؛ آموزشکده راه انداختند و نهضت بزرگی به راه افتاده است و نتایج آن را هم می‌بینیم و امید است به زودی در قالب برنامه فاخر هنری از برگزیدگان دوره‌های آموزشی تجلیل خواهد شد.

وی درباره پرداخت یارانه برای بلیت کنسرت برای استفاده قشر آسیب پذیر نیز عنوان کرد: امسال برنامه‌ای را در بنیاد رودکی آغاز کردیم تا بنیاد رودکی از برخی از مفاخر حوزه موسیقی به شکل ویژه حمایت کند؛ بسیاری از خوانندگان ارزشمند که مورد اقبال مردم هستند در قالب‌های جدید یا تهیه کننده ندارند و یا مایل به اجرا نبودند؛ ما این کار را در بنیاد رودکی انجام می‌دهیم و بنیاد رودکی و تالار وحدت را به بخش ویژه هنرمندان اصیل حوزه موسیقی اختصاص می‌دهیم و در آنجا تلاش خواهیم کرد در مراکزی که اختصاص به مجموعه وزارت فرهنگ دارد هم این کار را با قوت ادامه دهیم.

وزیر فرهنگ درباره گونه فیلم‌های به نمایش درآمده در سینماها تصریح کرد: بسته خوبی را در هر فصل همکارانم در سازمان سینمایی و انجمن صنفی پیشنهاد می‌کنند و در بسته‌ای هم که از نوروز شروع شده، همه گونه‌های مختلف فیلم وجود دارد؛ طبیعی است در هر بسته‌ای که ارائه می‌شود از همه گونه‌های فیلم وجود داشته باشد و بقیه مسائل به انتخاب مردم بستگی دارد، گاهی مردم پویانمایی را انتخاب می‌کنند و گاهی فیلم طنز و گاهی گونه‌ای دیگر را و وظیفه ما این است که امکان عرضه همه گونه‌ها را فراهم کنیم.

اسماعیلی ادامه داد: شورای‌عالی سینما با سازمان برنامه و بودجه روز گذشته جلسه داشتند و بخش مهمی از مصوبات اجرایی شده است و امیدوار هستیم جلسه بعدی در فصل بهار برگزار شود.

وی درباره سطح مقامات هندی که برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دعوت شده‌اند، گفت: از چند کشور در سطح وزیر دعوت کرده‌ایم و باید جلوتر رویم تا مطمئن شویم حضورشان قطعی شده است یا خیر. این مسئولان از کشورهای دوست و همسایه هستند.

کد خبر 745696

دیگر خبرها

  • حضور پر رنگ ایران در نمایشگاه کتاب سارایوو
  • سفرای ایران از فرصت نمایشگاه کتاب تهران در توسعه دیپلماسی فرهنگی استفاده کنند
  • از توجه ویژه وزارت فرهنگ به هنرمندان اصیل موسیقی تا حضور دیگر کشورها در نمایشگاه کتاب
  • دعوت از وزرای چند کشور دوست و همسایه برای حضور در نمایشگاه کتاب
  • تخصیص یارانه فرهنگی، سازوکار تحقق عدالت فرهنگی در نمایشگاه کتاب امسال
  • جزئیات اعزام حاجیان از اواخر اردیبهشت با ارز مبادله‌ای
  • نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فرصت مناسبی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند است
  • اختصاص یارانه گسترده فرهنگی برای نمایشگاه کتاب/ اعزام حاجیان از اواخر اردیبهشت انجام می‌شود
  • تلاش وزارت فرهنگ برای تحقق عدالت فرهنگی در نمایشگاه کتاب
  • اختصتص یارانه گسترده فرهنگی برای نمایشگاه کتاب/ اعزام حاجیان از اواخر اردیبهشت انجام می‌شود