Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@05:58:10 GMT

دانشگاه ها همزمان از پژوهش های کاربردی و بنیادی حمایت کنند

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۷۰۱۲۰

دانشگاه ها همزمان از پژوهش های کاربردی و بنیادی حمایت کنند

تهران- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت گفت: اعضای هیات علمی دانشگاه ها ظرفیت ها و علایق مختلفی دارند وبه همین علت در این مراکز باید به پژوهش های بنیادی و کاربردی به صورت همزمان توجه و حمایت شود.

تورج محمدی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد رویه این دانشگاه در اولویت بندی حمایت از پژوهش های کاربردی یا بنیادی گفت: اگر سرمایه گذاری روی دامنه وسیعی از اعضای هیات علمی دانشگاه ها صورت بگیرد، بخش عمده ای از آنان می توانند درگیر حل مشکلات کشور شوند و به مسائل کاربردی بپردازند که البته در پی پرداختن به آنها دستاوردهای علمی قابل عرضه به بازارهای جهانی نیز خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش ایرنا، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت پژوهشی این وزارتخانه دو هدف اساسی برای خود تعریف کرده اند که شامل توسعه علم و فناوری برای ایجاد نظام توسعه پایدار در ایران و مشارکت نظام علمی در رفع چالش ها و مشکلات کشور است.
همچنین وزیر علوم دو ماموریت این وزارتخانه را در سال 97 حمایت از زیست بوم نوآوری برای توسعه اقتصاد دانش بنیان، تبدیل دانش به ثروت و ایفای نقش موثر در رفع چالش های ملی کشور برای کمک به دولت و در جهت آسایش مردم برشمرد.
با اینکه رسیدن به این اهداف می تواند نیازهای روز جامعه را برطرف کند و مشارکت دانشگاهیان را در حل چالش های کشور افزایش دهد؛ از سوی دیگر ممکن است به کم توجهی اعضای هیات علمی به پژوهش های بنیادی شود و جامعه علمی کشور را از موضوعات روز و آینده نزدیک جهانی در حوزه علم و فناوری دور کند.
محمدی در پاسخ به این سوال که آیا پژوهش های کاربردی قابلیت منجر شدن به پژوهش های بنیادی نیز دارد، گفت: این امر در برخی موارد واقعا ممکن است، در کنار این امر تعداد دیگری از اعضای هیات علمی هم به پژوهش های بنیادی علاقه دارند و دانشگاه ها باید همه ظرفیت ها را تحت پوشش قرار دهند.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: بنای ما در دانشگاه علم و صنعت این است که همه همکاران متناسب با توانمندی هایی که دارند از حمایت های دانشگاه برای پیشبرد پژوهش های خود برخوردار شوند؛ فارغ از اینکه در زمینه پژوهش های کاربردی یا بنیادی کار می کنند.
وی در مورد راه اندازی پژوهشکده ازدیاد برداشت در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم و صنعت با همکاری وزارت نفت نیز توضیح داد: این پژوهشکده برای حل مسائل بالادستی صنعت نفت و در نتیجه همکاری چندساله با وزارت نفت راه اندازی شده است.
استاد ممتاز دانشگاه علم و صنعت در مورد اینکه آیا محققان در این مرکز روی تاسیسات مشخصی کار می کنند یا خیر نیز یادآور شد: هنوز در این زمینه با وزارت نفت توافق نکرده ایم؛ با توجه به اینکه دور اول واگذاری میادین انجام شده است در تلاش برای همکاری با دانشگاه هایی هستیم که در دور اول روی میادین مشخصی کار می کنند یا منتظر هستیم در دور دوم به کار روی میادین اختصاصی بپردازیم.

*** هزینه های پژوهش متناسب با نرخ ارز افزایش یافته است
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت در مورد مشکل دشواری تامین هزینه های پژوهشی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نیز گفت: دانشگاه علم و صنعت در قالب گرنت حمایت های خود را از اعضای هیات علمی انجام می دهد و دانشجویان نیز تحت حمایت اعضای هیات علمی هستند.
وی ادامه داد: ما نیز مانند همه دانشگاه ها با محدودیت منابع روبرو هستیم، در سال های گذشته سهم گرنت را افزایش داده ایم؛ اما به هر حال هزینه های پژوهش متناسب با نرخ ارز افزایش یافته است.
محمدی با بیان این که طبیعتا سهم اساتید متناسب با عملکرد آنها متفاوت است، ابراز امیدواری کرد که مجموعه منابع افزایش یابد تا همکاران بتوانند با کیفی کردن کارها سهم گرنت بیشتری دریافت کنند و دانشجویان نیز با خیال راحت تر به انجام پژوهش های خود بپردازند.
علمی**9157*2017** 1776

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي علم و فناوري ايران پژوهش دانشگاه علم و صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۰۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجت الاسلام طهماسبی، دبیر علمی جشنواره علامه حلی در دهمین جشنواره علامه حلی که ویژه طلاب نو قلم برگزار می‌شود، گفت: در این دوره از جشنواره بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ اثر علمی شامل کتاب، مقاله و پایان نامه به گروه‌های علمی ارسال شد که پس از ارزیابی‌ها ۲۳۵ اثر به عنوان آثار برتر معرفی شدند.

وی اضافه کرد: ارتقا توان و رشد پژوهشی طلاب نو قلم و کمک به طلاب جوان برای تمرین پژوهشی و ایجاد رقابت سالم علمی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور هم در اختتامیه این جشنواره گفت: حوزه انقلابی نباید به چند موضوع محدود باقی بماند بلکه باید پژوهش‌ها به سمت نگاه جامع، اصیل و روش‌مند، با رویکرد تمدنی جدید و سبک زندگی نو و پاسخگوی انفجار‌های معرفتی باشد.

وی اضافه کرد: وضع موجود کافی نیست و حوزه باید پاسخگوی مشکلات تمدنی باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه طلبه جوان باید از امام و مبانی انقلاب الهام بگیرد و برای پایه پژوهش‌های خود از این مبانی استفاده کند، گفت: جلوه‌های انقلاب در عالم روشن است و همه این جلوه‌ها باید در پژوهش‌ها گنجانده شود.

وی افزود: نظام اسلامی نیاز به نرم افزار فکری دارد و باید بتوانیم پاسخ قوی و درخوری به مسائل کشور و شبهات و سوالات بدهیم.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور افزود: طلاب جوان باید با تکمیل روش و شیوه علمی خود، در پرتو عقل گرایی با محوریت کتاب و سنت پژوهش‌ها را اجرایی کرد.

وی تاکید کرد: تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است تا بتواند طلاب را آماده ایفای نقش‌های جدید برای تولید دانش و معرفت باشند.

دیگر خبرها

  • لغوسخنرانی سفیرآمریکادر دانشگاه ورمونت همزمان بااعتراضات دانشجویی
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره زنان
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران
  • جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران
  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • دریافت بیش از ۴۹۰ میلیارد تسهیلات خوداشتغالی توسط دانشجویان لرستان
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم