Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئولان امور آب فروردین ماه در جلسه ستاد بحران میاندورود در محل فرمانداری اعلام کردند که به‌دلیل ذخیره کم آب در سد شهید رجایی امکان تامین آب کشاورزی برای کشاورزان منطقه گهرباران شهرستان میاندورود را ندارند و تنها تا منطقه سورک می‌توانند برای کشاورزان آب را تامین کنند.این روزها کشاورزان همچنان سر زمین‌های خود حاضر می‌شوند و به هر شکلی به کار خود ادامه می‌دهند به امید اینکه وعده مسئولان برای رهاسازی آب محقق شود و در این بین بسیاری از کشاورزان به این وعده‌ها خوشبین نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بلاغ به نقل از میانخبر، استان مازندران که به طبیعت زیبا و زمین‌های حاصل‌خیزش معروف است توانسته از این زمین به خوبی استفاده کند و به قطب تولید برنج کشور و بعضی محصولات دیگر تبدیل شود.

همین شرایط خوب برای کشاورزی در شهرستان میاندورود باعث شد که بیش از 85 درصد مردم آن کشاورز باشند و همه یا بخش زیادی از درآمد خود را از طریق کشاورزی به‌دست آورند.

میاندورود بیش از 8 هزار هکتار زمین شالیزاری دارد که افراد زیادی در مسیر تولید برنج کسب درآمد دارند از راننده تراکتور و تیلر گرفته تا فروشنده کود و سموم، دروگر، صاحب شالیکوبی و راننده‌ها و .... که زنجیره کسب درآمد را به‌وجود می‌آورند و به هم خوردن این چرخه می‌تواند ضربه سختی به کشاورزان و به‌خصوص قشر ضعیف کارگر وارد کند.

زمانی که برنج کشت می‌شود زنانی هستند که با وجود مکانیزه شدن کشت و برداشت برنج باز هم چشم امیدشان به فصل بهار و تابستان است تا بتوانند در زمین‌های شالیزاری حضور پیدا کنند و برای خانواده خود کسب درآمد کنند شیر زنانی که عموما به‌دلیل درآمد کم پدر خانواده و یا نداشتن شغل مناسب، برای کسب روزی حلال به این کار اقدام می‌کنند و مردانی که چند ماه منتظر می‌مانند تا در این دوره به کسب درآمد برای خانواده خود بپردازند.

اما امسال شرایط به شکلی پیش رفته است که منبع درآمد و رزق مردم میاندورود با مشکل روبرو شده و آن هم نبود آب کشاورزی است و این در شرایطی است که کشاورزان در دو سال گذشته به‌دلیل سرمای سال 95 نتوانستند به درآمد خاصی در قسمت باغی برسند و امروز در شالیزارها هم دچار مشکل شدند.

مسئولان امور آب فروردین ماه در جلسه ستاد بحران میاندورود در محل فرمانداری اعلام کردند که به‌دلیل ذخیره کم آب در سد شهید رجایی امکان تامین آب کشاورزی برای کشاورزان منطقه گهرباران شهرستان میاندورود را ندارند و تنها تا منطقه سورک می‌توانند برای کشاورزان آب را تامین کنند.

امروز بعد از گذشت بیش از 20 روز از این جلسه مسئولان امور آب اعلام کردند که به سورک هم نمی‌‎توانند آب بدهند و این تناقض در نظر مسئولان باعث گلایه کشاورزان شده است که به حرف این مسئولان اعتماد کرده بودند.

چرا وعده اشتباه به کشاورزان داده شد

علیجان علیخانی رئیس شورای شهر سورک در گفت‌وگو با خبرنگار ما و در پاسخ به مصاحبه حسن نوروزی محمدی مدیر بهره‌برداری سد شهید رجایی با یکی از روزنامه‌های استانی درخصوص رهاسازی آب از سد شهید رجایی برای اراضی کشاورزی پایین دست، اظهار کرد: آقای محمدی منظور خود از رهاسازی آب به پایین دست را اعلام کنند دقیقا کجاست؟

وی با اشاره به اینکه در 12 اسفند 96 طی نامه‌ای از سوی یخکشی مدیرعامل آب منطقه‌ای استان اعلام کردند کشاورزان شهر سورک برای مصرف آب از سد مشکلی ندارند و به تبعه آن در ستاد بحران شهرستان در فروردین ماه سال جاری در حضور مسئولان ستاد اعلام شد که از 8 هزار هکتار شالیزار شهرستان برای 3 هزار و 150 هکتار شالیزار بخش گهرباران نمی‌توانند آب تامین کنند، گفت: مدیرعامل آب منطقه‌ای استان در 6 اردیبهشت سال جاری در حضور نماینده مجلس، اعضای شورای شهر سورک و شورای کشاورزی صراحتا اعلام کردند که هیچ مشکلی برای رهاسازی آب به زمین‌های شالیزاری شهر سورک ندارند.

علیخانی، خاطرنشان کرد: با وجود صحبت‌های گذشته مسئولان امور آب، در جلسه شورای آب، مسئول امور آب شهرستان اعلام کرد ما در معادلات خود اشتباه کردیم و هیچگونه آب برای شهر سورک رهاسازی نخواهد شد.

چه کسی پاسخگوی وعده‌های اشتباه مسئولان و خسارت کشاورزان است
وی تصریح کرد: براساس قول‌های داده شده مسئولان امور آب، کشاورزان شهر سورک اقدام به ایجاد خزانه و آماده‌سازی زمین برای انجام نشاء کردند و امروز چه کسی پاسخگوی خسارت آنها خواهد بود.

علیخانی با اشاره به تناقض‌گویی مسئولان امور آب، گفت: آنهایی که در تصمیمات خود تناقض‌گویی می‌کنند یا تخصص ندارند یا از دانش لازم برخوردار نیستند.

پیش‌بینی‌ها برای ذخیره‌سازی در اسفند و فروردین محقق نشد
جواد طوسی مدیر امور آب شهرستان‌های ساری و میاندورود در گفت‌وگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: بازدیدی از زمین‌های کشاورزی شهر سورک و صحبت‌هایی با مسئولان شهر سورک داشتیم و نظرات را به مدیرعامل آب منطقه‌ای استان انتقال خواهم داد و نتیجه را روز امروز شنبه به مسئولان جهاد اعلام می‌کنیم و هنوز تصمیمی برای رهاسازی آب گرفته نشد.

وی درباره صحبت‌های ماه قبل مبنی بر تامین آب کشاورزان سورکی، بیان کرد: ورودی آب در اسفند و فروردین ماه براساس پیش‌بینی‌های ما پیش نرفت و کمتر از حد نرمال بود به همین دلیل از این کار منصرف شدیم.

طوسی افزود: اگر قرار باشد آب رهاسازی شود احتمال دارد تنها برای یک وعده کشت رهاسازی شود و برای فهمیدن آن باید تا هفته بعد صبر کرد.

این روزها کشاورزان همچنان سر زمین‌های خود حاضر می‌شوند و به هر شکلی به کار خود ادامه می‌دهند به امید اینکه وعده مسئولان برای رهاسازی آب محقق شود و در این بین بسیاری از کشاورزان به این وعده‌ها خوشبین نیستند و برای جبران، اقدام به حفر چاه در زمین‌های خود کردند که از نظر فنی ایجاد چاه‌های متعدد در محدوده جغرافیایی کوچک و برداشت از سفره‌های زیرزمینی عواقب منفی در آینده خواهد داشت اما کشاورزان مجبور شدند به تنها راه موجود دست بزنند تا زندگی خود را تامین کنند ونباید به آنها خورده گرفت.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۱۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داغ شدن زمزمه‌های ورود اژدهای سرخ برای مهار ایران؛ اهرم فشار پکن کجاست؟

واشنگتن خواهان مهار پکن در تهران است، اما کارشناسان می‌گویند این موضوع به این سادگی‌ها هم نیست.

نشریه فارن پالیسی در مقاله‌ای با عنوان «چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟» نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: «حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه‌هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده‌ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می‌دهند که این موضوع به این سادگی‌ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آن‌ها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه‌تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می‌تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه‌های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می‌کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می‌کنند، نه پالایشگاه‌های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه‌گذاری چینی‌ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت‌های خصوصی هدایت می‌شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه‌گذاری ناکافی کرده است، که شکایت‌هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آن‌ها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می‌گذارد.

دیگر خبرها

  • اطلاع‌رسانی به‌موقع به کشاورزان و عشایر در خصوص بارندگی‌ها انجام شود
  • شهر بدون چراغ قرمز در ایران کجاست؟
  • آبشار کیگا کجاست ؟ چگونه به آنجا برویم ؟
  • کار گذرگاه عابر پیاده دقیقا چیست؟ 
  • دقیقا چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • حسن یزدانی کجاست؟
  • داغ شدن زمزمه‌های ورود اژدهای سرخ برای مهار ایران؛ اهرم فشار پکن کجاست؟
  • دقیقا این ۳ مدل موشک به اسرائیل شلیک شد
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • حادثه رانندگی در محور بروجن-سورک