Web Analytics Made Easy - Statcounter

اما پیش از ارائه راهکار در این زمینه، باید توجه داشت که آسیب‌شناسی موضوع کودکان زباله‌گرد، نشان می‌دهد این پدیده مساله‌ای چند بعدی است و چاره‌جویی برای حل آن نیز جز با همراهی همه نهادهای مسئول، اعم از شهرداری‌‎ها، بهزیستی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیروی انتظامی ممکن نیست و این نهادها باید برای رفع این معضل اجتماعی، برنامه‌ای جامع را بر مبنای قوانین مربوط به حمایت از کودکان اجرا کنند البته پیش از این نیز دستگاه‌هایی مانند بهزیستی یا شهرداری تهران، مراکزی را برای توانمندسازی گروه‌های مختلف کودکان کار، ایجاد کرده و بستری برای آموزش آنها مهیا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این مراکز، زمینه نگهداری کودکان کار بدون سرپرست نیز فراهم شده است. اما باید توجه داشت براساس نظرات فعالان این حوزه، نمی‌توان این کودکان را به‌طور کامل از خانواده‌هایشان جدا کرد و محلی برای اقامت همیشگی آنان در نظر گرفت.

فعالان حوزه کودکان کار همچنین به این نتیجه رسیده‌اند که جمع‌آوری این کودکان دردی را درمان نمی‌کند. آنها تاکید می‌کنند افزایش حمایت‌های مادی و معنوی از خانواده‌های کودکان کار، اساسی‌ترین راهکار کاهش این آسیب است، چراکه بیشتر خانواده‌های این کودکان درگیر آسیب‌هایی همچون فقر، اعتیاد و مهاجرت هستند و تا زمانی که چنین آسیب‌هایی در یک جامعه وجود داشته باشد، بروز پدیده‌هایی مانند کودکان کار یا زباله‌گرد نیز اجتناب‌ناپذیر است.

مسئولیت اصلی رسیدگی و تلاش در جهت رفع این پدیده‌ها،‌ به‌عهده نهادهای دولتی است. اما سازمان‌های مردم‌نهاد نیز می‌توانند در کنار دولت در تشخیص دلایل بروز معضل کودکان زباله‌گرد و همچنین ارائه راهکار برای رفع آن نقش مؤثری ایفا کنند. اما این ابهام نیز درباره نحوه فعالیت برخی از این سازمان‌ها وجود دارد مبنی بر این که با وجود گسترش کمی سازمان‌های مردم‌نهاد در سال‌های اخیر، فقط تعداد اندکی از آنها توانسته‌اند به‌صورت واقعی باری از دوش جامعه بردارند، چراکه بیشتر این سازمان‌ها در جذب کمک‌های مردمی موفق نبوده و به جای این که برای رفع کمبودها در کنار جامعه باشند، خودشان به بودجه‌های دولتی و کمک‌های شهرداری وابسته شده‌اند.

با وجود این،هنوز برخی سازمان‌های مردم‌نهاد و همچنین رسانه‌ها می‌توانند بازوی توانمند جامعه در نمایش مشکلات باشند و دیدبانی حفظ منافع عمومی را به‌عهده گیرند تا بی‌توجهی به قانون در همه دستگاه‌ها به حداقل برسد. در زمینه کودکان زباله‌گرد نیز چون تاکنون گزارش‌هایی غیرمستند مبنی‌بر به‌کارگیری و اسکان کودکان مهاجر غیرقانونی توسط پیمانکاران شهرداری تهران در کارگاه‌های تفکیک زباله در رسانه‌ها منتشر شده است، می‌توان از سازمان‌های مردم‌نهاد و فعالان رسانه‌ای درخواست کرد که اگر مستنداتی در این باره دارند، آنها را به کمیسیون‌های مربوط در شواری شهر تهران ارسال کنند تا اگر روندی غیر قانونی در حوزه بازیافت در شهرداری تهران در جریان است، اعضای شواری شهر از آن آگاه شوند و با متخلفان احتمالی برخورد کنند.

ناهید خداکرمی - نایب رئیس کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کودکان کار کودکان زباله گرد ناهید خداکرمی حمایت از خانواده ها کلید مقابله با زباله گردی کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۲۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • فقط افرادی که در خانواده‌ای سمی بزرگ شده‌اند این ۷ مورد را درک می‌کنند
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • رحمت‌اله بیگدلی خطاب به احمد خاتمی: نه در مقابله با فساد صادقید نه کلید بهشت دست شما است!
  • ساماندهی کودکان گل‌فروش در مسیر بهشت‌زهرا
  • سازمان‌های مسئول باید در مقابله با جرایم کمک کار پلیس باشند
  • ساماندهی کودکان گل‌فروش از بزرگراه شهید هاشمی و بهشت‌زهرا