Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@17:23:45 GMT

طلاق درقم کاهش یافت اشتغال نیاز زنان سرپرست خانوار

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۷۲۸۷۰

طلاق درقم کاهش یافت اشتغال نیاز زنان سرپرست خانوار

به گزارش ایرنا ، اعلام برنامه های هفته فرهنگی و اقتصادی قم در نبطیه لبنان ، انتقاد مدیرکل بنیاد شهید از شهرداری قم ، آخرین وضعیت استخرهای شنا ، فعالیت تالار مرکزی شهر از شهریورماه ، رونمایی از پرچم جدید حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و برگزاری جشن های نیمه شعبان با حضور خیل عظیم شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) درمسجد مقدس جمکران از دیگر رویدادهای خبری در هفته گذشته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



**مدیرکل ثبت احوال قم گفت: سال گذشته سه هزار و 66 مورد طلاق دراین استان به ثبت رسید که نسبت به مدت مشابه سال 95 کاهش 13 درصدی را نشان می دهد.خلیل مرادی در گفت وگو با ایرنا افزود: آمار طلاق در سال 95، سه هزار و 524 مورد بوده است.وی با اشاره به این که سال گذشته هشت هزار و 790 مورد ازدواج درقم به ثبت رسید گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال 95، که 10 هزار و 206 مورد بوده، 14 درصد کاهش یافته است.

**معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم گفت: 90 درصد فعالیت های پیش بینی شده برای برگزاری هفته فرهنگی و اقتصادی این استان درلبنان توسط بخش خصوصی صورت می گیرد و سهم هزینه های دولتی در آن پایین است.یونس عالی پور درگفت و گو با خبرنگاران، ضمن تاکید بر شفافیت کامل این رویداد، افزود: حدود 10مدیر دولتی که قراراست برای تشریفات کار به لبنان سفر کنند ازمرخصی سالانه خود استفاده می کنند نه حق ماموریت. کل افرادی که از بخش خصوصی و دولتی به این سفر می روند حدود 100 تن پیش بینی می شود. هفته فرهنگی و اقتصادی قم در لبنان در روزهای 19 تا 25 اردیبهشت ماه جاری در شهر نبطیه این کشور برگزار می شود.

** رئیس هیات فوتبال استان قم گفت: استانداری به عنوان متولی تیم فوتبال صبا، باید درباره آینده آن تصمیم گیری کند.کریم بهرامی درگفت وگو با خبرنگاران، با بیان این که اینجانب فقط تصمیم ساز هستم نه تصمیم گیر درباره وضعیت آینده تیم صبا افزود: طی نامه ای این تیم را به اداره کل ورزش و جوانان استان قم برمی گردانم.رئیس هیات فوتبال قم درباره حمایت های اداره کل ورزش و جوانان استان از تیم صبا گفت: این اداره کل در حد توان خود، به مرور در این فصل حدود 350 میلیون ریال به صبا کمک کرده است.

**نخستین مجمع خیرین مسجد ساز قم با حضور جمعی از خیرین در ستاد اقامه نماز استان تشکیل شد. حجت‌الاسلام و المسلمین تقی قرائتی مسئول امور مساجد در این مجمع بیان داشت: ما باید بیشترین مساجد را در قم در مقایسه با دیگر استان‌‌ها داشته باشیم اما در برخی مناطق آن کمترین مسجد را نسبت به دیگر استان‌ها را داریم.در این جلسه دبیر مجمع خیرین مسجدساز قم با ارائه گزارشی از وضعیت نمازخانه‌ها، مساجد و وضعیت نماز در استان گفت: هدف از تشکیل مجمع خیرین مسجد ‌ساز، ساخت مساجد ارزان قیمت و کوچک در مناطق فاقد این مکان مقدس می باشد.

**رئیس هیات شنای قم با اشاره به استقبال مردم از استخرهای شنا در فصل گرما گفت: درحال حاضر از مجموعه31 استخر این استان، 25 مورد آن فعال است ولی 80 درصد آنها از ابعاد مختلف از جمله تاسیسات، ایمنی و سازه، استانداردهای لازم را ندارد.حسین حاجی اسماعیلی درگفت وگو با ایرنا خاطرنشان کرد: بیشتر استخرهای استان مربوط به ارگان ها، موسسات، ادارات است. وی بااشاره به اینکه در فصل گرما روزانه 2 هزار تن درقم از این استخرها استفاده می کنند،گفت: ما نیازمند 50 استخر فعال در استان هستیم که درحال حاضر 6 استخر در حال احداث می باشد که مراحل پایانی خود را طی می کند.

**فرماندار قم گفت: از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده در سال گذشته، 45 میلیارد و 650 میلیون تومان در اختیار دهیاری های این استان قرار گرفت.رضا سیار در کمیته برنامه ریزی شهرستان قم افزود: این اعتبار بدون تشریفات اداری به صورت مستقیم به حساب دهیاری های استان واریز شد و اعتبار روستاهای فاقد دهیاری نیز برای توسعه آن مناطق در اختیار فرمانداری قرار گرفت.استان قم دارای 204 روستاست که 131 روستا بالای 20 خانوار و 69 روستا زیر 20 خانوار جمعیت دارند؛ همچنین 132 روستای استان دارای شورا و 102 روستا دارای دهیاری هستند.

**مدیرکل کمیته امداد امام خمینی قم گفت: بیش از 96 درصد از زنان سرپرست خانوار این استان که نیازمند اشتغال می باشند در شهر قم سکونت دارند. اکبر میرشکار در «جشنواره شناسایی و تجلیل از زنان توانمند و تاثیرگذار» در دانشگاه پردیس تهران واحد قم اظهار داشت: همچنین زنان سرپرست خانوار درقم دارای چند فرزند هستند که این امر مشکلاتی برای آنان در اشتغال محیط های خارج از خانه به وجود آورده است.وی خاطرنشان کرد: بعضی از زنان سرپرست خانوار نیز در بحث ضمانت تسهیلات اشتغال خانگی دچار مشکل هستند و پشتوانه ای ندارند.

**مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران قم توجه بیشتر مدیریت شهری به گلزارهای شهیدان این استان را خواستار شد و گفت: قبور مطهر شهدای مدفون در گلزار شیخان باید سامان دهی شود.جواد هاشمی در جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم اظهار داشت: در سال 93 بودجه خوبی به این امر اختصاص پیدا کرد، اما با وجود نامه های نوشته شده از طرف بنیاد شهید استان به تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) و شهرداری قم درزمینه بهسازی گلزارهای شهدا، متاسفانه هیچ خبری نشد.وی با انتقاد از کم لطفی شهرداری قم نسبت به گلزارهای شهدا افزود: قرار است، قطعه ای با ظرفیت دو هزار و 800 قبر ویژه خانواده های ایثارگران ، احداث شود.

** مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم گفت: تالار مرکزی این شهر برنامه های فرهنگی در آن به اجرا درآمده و تا شهریورماه سالجاری به طور کامل مورد بهره برداری قرار می گیرد.
سید موسی حسینی کاشانی درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: فعالیت آزمایشی تالار مرکزی شهر از شهریورماه سال گذشته آغاز شده است.تالار مرکزی شهر قم که در زمینی به مساحت حدود هشت هزار متر مربع و با زیربنای 11هزار متر مربع، با اعتبارات ملی از سال 88 آغاز و در دهه فجر 94 با حضور معاون اول رئیس جمهوری به بهره برداری رسید.این تالار دارای بخش هایی چون دو سالن 650 نفره و 220 نفره آمفی تئاتر، سالن تمرین تئاتر و سالن اجرای تعزیه است.

** پرچم جدید گنبد مطلای حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) دوشنبه هفته گذشته طی مراسمی رونمایی و بر فراز گنبد این آستان مقدس به اهتزاز درآمد. طرح پرچم جدید حرم مطهر کریمه اهل‌ بیت(ع) هم ‌زمان با سالروز میلاد بانوی کرامت به تایید تولیت آستان مقدس رسید و طی ماه‌ های اخیر با جنس ساتن اعلای ایرانی توسط هنرمندان ایرانی تهیه شد که به 2 عبارت «السلام علیک یا بنت موسی بن جعفر» و «فاطمه ‌المعصومه» و آرم آستان مقدس کریمه اهل ‌بیت(ع) مزین است.
6133/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 اشتغال حضرت فاطمه خانواده زنان مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۲۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است

مرکز پژوهش‌های مجلس در یک گزارش جامع ابعاد فقر در سال۱۴۰۱ را با جزئیات ارائه کرد.   به گزارش دنیای اقتصاد، برخی از نکات این گزارش قابل تامل است. این گزارش می‌گوید که میزان مصرف کالری نیمی از جمعیت ایرانی‌ها در سال۱۴۰۱ کمتر از حد استاندارد (یعنی ۲۱۰۰کالری در روز) است. از سوی دیگر، همه دهک‌ها از میزان کالری خود نسبت به سال۱۴۰۰ کم کرده‌اند. این کاهش کالری در دهک‌های متوسط شدیدتر بوده است.   از نگاه گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، دو عامل در این روند، نقش اصلی را ایفا کرده‌اند؛ نخست اینکه خانوار‌ها به‌دلیل تورم بالای مواد غذایی و افزایش سایر هزینه‌ها نظیر مسکن، سعی کرده‌اند که مصرف غذایی خود را کاهش دهند. نکته دیگر اینکه خانوار‌ها به‌دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد، سعی کرده‌ا‌ند که از میزان کالای خوراکی خود بکاهند تا بتوانند کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. این گزارش برآورد کرده است که در سال۱۴۰۲، خط فقر خانوار سه‌نفره در تهران ۱۵.۳ میلیون تومان و برای کل کشور ۸.۲ میلیون تومان بوده است.   بررسی داده‌های مربوط به مصرف کالری ایرانیان در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که بیش از نیمی از افراد کشور کمتر از کالری استاندارد، یعنی کمتر از ۲۱۰۰ کالری در روز استفاده می‌کنند. در سال‌های گذشته تورم مزمن موجب شده قیمت مواد خوراکی افزایش پیدا کند و قدرت اقتصادی مردم کاهش یابد.   با‌ این‌حال دهک‌های مختلف درآمدی واکنش یکسانی در مواجهه با تورم مواد خوراکی نداشته و دهک‌های میانی بیشترین واکنش را به این تورم نشان داده‌اند. با توجه به کاهش حدود ۰.۴ واحد درصدی نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش میانگین کالری مصرفی می‌تواند به دو دلیل رخ داده باشد. اول آنکه خانوار‌ها به دلیل تورم بالا مصرف موادغذایی را کاهش داده‌اند. دوم آنکه به دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد کشور، ترجیح داده‌اند کالا‌های خوراکی کمتری مصرف کرده و به جای آن کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. در چنین شرایطی پیشنهاد می‌شود که بستر‌های مناسبی برای رشد اقتصادی پایدار و فراگیر ایجاد شود تا وضعیت فقر نیز به دنبال آن بهبود یابد. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش «وضعیت فقر در ۱۴۰۱» ابعاد مختلف این مساله را بررسی کرده است.   با توجه به شرایط تورمی حاکم بر اقتصاد ایران که در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه پیدا کرده، خط فقر سرانه در کشور به ۲ میلیون و ۵۶۱ هزار تومان رسیده است. با احتساب بعد خانوار، خط فقر برای خانوار ۳ نفره در سال ۱۴۰۱ در حدود ۵ میلیون و ۶۳۴ هزار تومان است. این عدد برای مناطق شهری استان تهران ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان محاسبه شده است. همچنین خط فقر شدید در سال ۱۴۰۱ در حدود ۸۷۵ هزار تومان برای هر نفر برآورد شده که این عدد معادل حداقل نیاز‌های غذایی فرد است. برآورد می‌شود که خطر فقر خانوار سه نفره برای کل کشور در سال ۱۴۰۲ به ۸ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان و در تهران به ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان برسد.   بر اساس خط فقر محاسبه‌شده، نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ تغییر چندانی نکرده است. در نتیجه جمعیت فقرا در ایران در سال ۱۴۰۱ در حدود ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود. علاوه بر این، شکاف فقر نیز نسبت به سال گذشته تغییر چشمگیری نداشته است. به بیان دیگر نه‌ تنها نرخ فقر در کشور ثابت باقی مانده، بلکه میانگین فاصله از خط فقر نیز در سال گذشته تغییر نداشته است.   مقایسه داده‌ای حداقل دستمزد و خط فقر استانی نشان می‌دهد که حداقل دستمزد در استان‌های تهران، البرز و قم، نمی‌تواند هزینه‌های سبد مصرفی فقر برای یک خانواده ۳ نفره را تامین کند. به عبارت دیگر در این استان‌ها برخی از افراد حتی در صورت داشتن شغل رسمی باز هم فقیر محسوب می‌شوند که از آن با عنوان پدیده شاغلان فقیر یاد می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری عمومی، از جمله در تعیین حداقل دستمزد، تفاوت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شود.   واکنش شدید دهک‌های میانی یکی از معیار‌های مهمی که بر اساس آن وضعیت فقر در یک جامعه سنجیده می‌شود، میزان کالری مصرفی افراد در کشور است. حداقل استاندارد برای هر فرد مصرف ۲۱۰۰ کالری در روز است. بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که در یک دهه اخیر میانگین کالری مصرفی سرانه ایرانیان کاهش یافته و در سال ۱۴۰۱ به میزانی پایین‌تر از حداقل کالری مورد نیاز برای یک نفر رسیده است.   در واقع در ادامه روند نزولی مصرف کالری در سال ۱۴۰۱ میانگین مصرف کالری در کشور نیز به زیر حد مصرف کالری استاندارد سقوط کرده است. در این سال بیش از نیمی از افراد جامعه در کشور، کمتر از کالری استاندارد مصرف می‌کنند. این مساله یعنی کاهش میانگین کالری مصرفی ایرانیان با توجه به شرایط اقتصادی در سال‌های گذشته چندان دور از انتظار نیست.   در یک دهه اخیر تورم‌های بالا موجب شده قدرت اقتصادی ایرانیان کاهش یابد و این مساله روی سبد مصرفی آنان تاثیر زیادی گذاشته است. با‌این‌حال می‌توان گفت واکنش دهک‌های مختلف درآمدی نسبت به تورم مواد خوراکی متفاوت بوده است. این گزارش بیان می‌کند بیشترین واکنش به افزایش قیمت خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها متعلق به دهک‌های میانی درآمدی است. دهک‌های بالای درآمدی عمدتا دارای کالای بادوام و دارایی‌های مالی هستند.   به همین دلیل این افراد توان بیشتری برای پوشش ریسک ناشی از تورم را دارند. این درحالی است که دهک‌های پایین درآمدی به دلیل کم‌کشش بودن کالا‌های خوراکی برای این گروه و همچنین بیشتر بودن یارانه نقدی میزان اندکی از مصرف خود را نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داده‌اند. اما دهک میانی درآمدی از هر دو مولفه محروم بوده است؛ این به معنای آن است که عموما این افراد دارای کالا‌های بادوام و دارایی مالی نیستند و یارانه نقدی هم سهم قابل‌توجهی از سبد هزینه‌های آنان را پوشش نمی‌دهد، به همین دلیل واکنش شدیدتری نسبت به سایر دهک‌ها در مقابل افزایش تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها نشان می‌دهند. چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد این گزارش بیان می‌کند در سال ۱۴۰۱ مصرف برخی از اقلام خوراکی برای خانوار‌ها در همه دهک‌های درآمدی نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داشته است. اما نحوه کاهش مصرف در دهک‌های مختلف از الگوی یکسانی پیروی نکرده است. با توجه به تورم‌های شدید خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها افراد مصرف خود را از کالای خوراکی و آشامیدنی کاهش داده و مصرف سایر کالا‌ها را جایگزین کرده‌اند.   این مساله برای دهک‌های میانی که به طور نسبی یارانه کمتری را دریافت کرده‌اند به‌وضوح روشن است؛ زیرا در تمامی اقلام، دهک‌های میانی مصرف خود را از این گروه کالا‌ها کم کرده‌اند. کاهش مصرف خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها درحالی اتفاق افتاده که نرخ فقر تقریبا ثابت مانده است. از کاهش مصرف کالای اساسی می‌توان استنباط کرد که با افزایش قیمت مواد خوراکی، خانوار‌ها مصرف خود از این گروه از کالا‌ها را به دو منظور کاهش داده‌اند.   اول اینکه به دلیل افزایش قیمت نسبی کالا‌های اساسی نسبت به سایر کالا‌ها و خدمات، خانوار‌ها مصرف خود از این کالا‌ها را کاهش داده‌اند؛ و دوم آنکه به دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد، خانوار انتظار قیمت بیشتری در آینده دارد؛ در نتیجه با هدف هموار‌سازی، مصرف خود را از کالا‌های مصرفی بی‌دوام کاهش می‌دهد و برعکس مصرف خود را از کالا‌های باداوم افزایش می‌دهد.   هر چند ممکن است کاهش مصرف خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها دلایل دیگری نیز داشته باشد، از جمله اینکه فشار تورمی می‌تواند باعث شود خانوار از مصرف بخشی از خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها صرف‌نظر کند تا توان تامین سایر نیاز‌های اساسی را به دست آورد. این مساله به‌خصوص در مورد تامین مسکن بسیار محتمل است. سهم مسکن از کل هزینه خانوار مستاجر در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ در سطح ۳۴ درصد بوده که در سال ۱۴۰۱ به ۳۶ درصد افزایش داشته است. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آماری تکان دهنده از رشد نرخ فقر در کشور / ۵۰ درصد به فقرا اضافه شد سعیدی نماینده چابهار : اگر معادل ریالی اختلاس چای دبش صرف سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم اعتراض به بودجه اختصاص شده به حرم امام خمینی

دیگر خبرها

  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • طرح‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • نیاز به یک انقلاب اداری و دولتی داریم
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲