Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-06@12:00:10 GMT

کاربران ایرانی؛ در معرض بیشترین حملات جاسوسی در دنیا

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۷۳۵۳۶

کاربران ایرانی؛ در معرض بیشترین حملات جاسوسی در دنیا

ایتنا - طبق اعلام مسوولان مربوطه، بیشترین حجم تجسس اینترنتی در دنیا از شبکه‌های تلفن همراه و رایانه کاربران ایرانی انجام گرفته است.

به گزارش سرویس اخبار تکنولوژی از ایسنا، افشاگری‌های ادوارد اسنودن نشان می‌دهد، آمریکا تنها در یک ماه ۱۴ میلیارد قطعه داده از شبکه‌های تلفن همراه و رایانه کاربران ایرانی جمع‌آوری کرده که این حجم پوشش اطلاعاتی در میان کشورهای دنیا بی‌سابقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نکته‌ای که در کنار اقبال روزافزون شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر موبایل، قابل تامل و تعمق است، ‌عدم توجه به سطح دسترسی‌هایی است که کاربران هنگام نصب این قبیل از نرم افزارها با دستان خود در اختیار سرویس‌دهندگان خارجی این قبیل از نرم‌افزارها می‌گذارند و بدین ترتیب زمینه نفوذ به حریم خصوصی را برای سرویس دهندگان نرم‌افزارهای نسخه خارجی به راحتی فراهم می‌کنند.

در این باره سرهنگ محمدخانی -رئیس پلیس فتا استان گیلان- با اشاره به خواندن لیست مخاطبان، اطلاعات تماس ذخیره شده در گوشی، فعال کردن میکروفن، استفاده از دوربین دستگاه بدون اطلاع کاربر را نمونه‌ای از سطح دسترسی‌ها برشمرد که سرویس‌دهندگان خارجی جهت فعال‌سازی نرم افزار به آن نیاز دارند.

کارشناسان پلیس فتا به کاربران توصیه می‌کنند که از پیام‌رسان‌های داخلی و مزایا و امکانات آن‌ها استفاده کنند تا خیالشان از امنیت و سلامت اخلاقی این شبکه‌ها راحت‌تر باشد.

هر روز بر تعداد کاربران نرم‌افزارهای پیام‌رسان موبایلی افزوده می‌شود اما نکته‌ای که در کنار این اقبال روزافزون قابل تامل و تعمق است، عدم توجه به سطح دسترسی‌هایی است که کاربران هنگام نصب نرم‌افزار با دستان خود در اختیار سرویس‌دهندگان این قبیل از نرم‌افزارها می‌گذارند و بدین ترتیب زمینه نقض حریم خصوصی برای سرویس‌دهندگان پیام‌رسان‌های موبایلی نسخه خارجی به راحتی فراهم می‌گردد.

بررسی‌های صورت گرفته درباره یکی از این نرم افزارهای پیام‌رسان نشان داده که خواندن لیست مخاطبان یا اطلاعات تماس ذخیره شده در گوشی، فعال کردن میکروفون، استفاده از دوربین دستگاه بدون اطلاع کاربر و ... نمونه‌ای از سطح دسترسی‌هایی است که سرویس دهنده جهت فعال‌سازی نرم افزار به آن نیاز دارد.

در این باره کارشناسان با تاکید بر اهمیت حمایت از شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر موبایل بومی و ملی تولید داخل، تاکید دارند که استفاده از نرم‌افزارهای پیام رسان بومی و ملی تولید داخل برای حفظ حریم خصوصی افراد و مقابله با تهدیدها و آسیب‌های جدی شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر موبایل نسخه خارجی ضروری است.

در این باره حمایت و تقویت پیام‌رسان‌ها یا شبکه‌های اجتماعی داخلی برای رقابت با انواع مشابه خارجی از جمله موضوعاتی است که علاوه بر مجموعه وزارت ارتباطات در جلسات مرکز ملی فضای مجازی هم مورد تاکید رئیس دولت تدبیر و امید قرار گرفته است و شکی نیست که اگر وزارت ارتباطات و متولیان امر در اجرای وظایف خود، موانع موجود بر سر راه پیام‌رسان‌های داخلی را بر دارند، آن‌ها به زودی قله‌های موفقیت را فتح می‌کنند.

بدون شک طراحی اپلیکیشن‌های ایرانی بدون ایراد نیست. البته این موضوع تنها به نمونه‌های بومی مختص نیست و همه اپلیکیشن ها در نسخه‌های اولیه خود با مشکلاتی مواجهند اما در راستای فرهنگ‌سازی کاربران برای استفاده از پیام رسان‌های داخلی باید به نکات مختلفی توجه شود؛ از جمله اینکه کاربران ما با سیستمی مثل تلگرام آشنا شدند که از ۱۰ سال پیش کارش را آغاز کرده، درحالی که داخلی‌ها مدت زیادی از فعالیتشان نمی‌گذرد.

منبع: ايتنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۳۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قابلیت‌های جدید و جذاب استوری اینستاگرام

اینستاگرام تعدادی ویژگی جدید را برای استوری‌ها معرفی کرد. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به راه‌های تعاملی جدیدی برای اشتراک‌گذاری موسیقی، عکس و ویدیو اشاره کرد.

به گزارش دیجیاتو، جذاب‌ترین ویژگی جدید اینستاگرام، Reveal نام دارد و با وجود آن، محتوای استوری در ابتدا به‌صورت تار و محو نمایش داده می‌شود. تنها راهی که کاربران دیگر می‌توانند این استوری‌ها را ببیند، ارسال پیام‌شخصی برای فردی است که آن را به اشتراک گذاشته است. «آدام موسری»، رئیس اینستاگرام قبلاً گفته بود که پیام‌های خصوصی بخش مهمی از این پلتفرم هستند و همراه با استوری‌ها، بیشترین رشد اینستاگرام را به خود اختصاص می‌دهند.

بنابراین، نیاز به ارسال پیام‌خصوصی برای مشاهده استوری‌هایی که توسط ویژگی Reveal منتشر شده‌اند، می‌تواند باعث رشد بیشتر اینستاگرام شود. تولیدکنندگان محتوا نیز می‌توانند از این ویژگی برای افزایش تعامل استوری‌های خود بهره ببرند.

سایر استیکر‌های جدید استوری اینستاگرام

ویژگی دیگری که به استوری‌های اینستاگرام اضافه شده، Frames نام دارد که روی تصاویر، یک عکس پولاروید به رنگ خاکستری نمایش می‌دهد. این تصویر نیز در ابتدا قابل مشاهده نخواهد بود و زمانی که کاربران دیگر گوشی خود را تکان می‌دهند، ظاهر می‌شود.

اینستاگرام همچنین یک ویژگی مبتنی بر موسیقی با نام «Add Yours Music» به استیکر‌های استوری اضافه کرده است که به کاربران اجازه می‌دهد با استفاده از دستوراتی مانند «آهنگ مورد‌علاقه در آلبوم» آهنگ‌ها را در استوری‌های خود به اشتراک بگذارند.

آخرین استیکر اضافه‌شده به استوری‌های اینستاگرام نیز Cutouts نام دارد. با این ویژگی، می‌توانید بخشی از هر ویدیو یا عکس موجود در گالری گوشی خود را به یک استیکر سفارشی تبدیل کنید و آن‌ها را به استوری یا ریلز‌های خود اضافه کنید. پس از ساخت استیکر با این ویژگی، آن‌ها در منوی استیکر‌های استوری ذخیره می‌شوند و همچنین می‌توان به دیگران نیز اجازه داد تا آن‌ها را ذخیره کنند.

دیگر خبرها

  • آغازِ پایان زلنسکی در اوکراین/ سرویس اطلاعات مسکو تاریخ تعیین کرد
  • روسیه: آمریکا در تکاپوی جایگزین‌کردن زلنسکی است
  • آمادگی پیام رسان بله برای ارائه خدمات به مسافران سرزمین وحی
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • توضیح آهنگران درباره ادعایش از نفوذ سرویس‌های جاسوسی بین بعضی هیئت‌ها و مداح‌ها + فیلم
  • ادعای مداح معروف از نفوذ سرویس‌های جاسوسی غرب در هیئت‌ها | فیلـم
  • رمز‌های عبور‌امن سدی مقابل هکر‌ها
  • (ویدئو) روایت «آهنگران» از نفوذ سرویس‌های جاسوسی در هیئت‌ها
  • ماجرای نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و ترور حاج صادق آهنگران از زبان خودش + فیلم
  • قابلیت‌های جدید و جذاب استوری اینستاگرام