Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@21:33:24 GMT

طرح کمربند سبز، فرصتی برای نفس کشیدن در شهرها

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۷۳۹۶۰

طرح کمربند سبز، فرصتی برای نفس کشیدن در شهرها

به گزارش خبرنگار ایرنا، در تمام دنیا فضاهای سبز شهری به عنوان یکی از شاخصه های توسعه یافتگی جوامع مطرح می شوند اما رشد بی رویه شهرها منجر به افزایش حاشیه نشینی و تخریب این فضاها شده است.
این مساله جدای از تمام مشکلاتی که برای شهروندان ایجاد می کند منجر به تشدید آلودگی های محیطی و بد نما شدن سیما و منظر شهرها نیز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با تحقیقاتی که توسط متخصصان و کارشناسان امور شهری انجام شده یکی از راهکارهای مناسب و اصولی برای افزایش سرانه فضای سبز و بدنبال آن کاهش آلودگی ها و در واقع ایجاد فضایی به عنوان ریه های شهر برای نفس کشیدن بهتر شهروندان، اجرای طرح کمربند سبز است.
کمربند سبز در واقع نواری از درختان و درختچه ها است که به دور شهرها کشیده می شود و دارای کارکردهای چند گانه است ولی بیشتر به منظور جدا کردن فضای اصلی از حومه و همچنین حفاظت شهرها در مقابل آلودگی و گرد و غبار، ایجاد می شود.
جلوگیری از رشد بی رویه شهرها که امروزه در کشور با آن روبرو هستیم یکی دیگر از اهداف اصلی ایجاد کمربند سبز است و نه تنها در کشور ما بلکه در تمام دنیا مورد توجه جدی کارشناسان و مدیران شهری قرار دارد.
ادر سال های اخیر در کشور به ایجاد این کمربند سبز توجه بیشتری شده و در بسیاری از شهرهای کشور از جمله استان کردستان و شهر سنندج نیز با جدیت از سوی مدیریت شهری دنبال می شود که فاز اول این طرح در ناحیه منفصل شهری نایسر در حومه سنندج آغاز شده است.
شهردار سنندج در خصوص هدف از اجرای این طرح گفت: احداث فاز نخست کمربند سبز در ناحیه منفصل شهری نایسر با هدف ایجاد فضای سبز پیرامون حریم شهر متشکل از نوار سبزی از درختان و درختچه ها با کاربردهای مختلف آغاز شده است.
حشمت الله صیدی با بیان اینکه نایسر از لحاظ وسعت و جمعیت از بزرگترین نواحی منفصل شهری است که هیچ فضای سبزی ندارد، اظهار کرد: ایجاد این کمربند می تواند به کاهش آلودگی هوا، ارتقای سرانه فضای سبز، صیانت از اراضی ملی و همچنین جلوگیری از ساخت و ساز بی رویه در این ناحیه کمک کند.
وی افزود: طبق نقشه طرح تفصیلی، احداث کمربند سبز در محدوده نایسر در عرض 60 متر و طول هفت هزار متر در مجموع به مساجت 42 هکتار احداث می شود.
صیدی تاکید کرد: در فاز نخست این طرح بیش از یک هکتار از زمین های اطراف ناحیه منفصل شهری نایسر با درختان و درختچه ها نهال کاری می شود.
شهردار سنندج یادآور شد: نهال های که برای اجرای طرح کمربند سبز در نایسر انتخاب شده بیشتر درختانی است که با اقلیم و آب و هوایی منطقه سازگار بوده و نیاز کمی به آب دارد.
وی ابراز امیدواری کرد با اجرای کمربند سبز نایسر بتوان در راستای کنترل آلودگی و تلطیف هوا، کاهش گرد و غبار، گسترش حاشیه سبز و جدا کردن بخش درونی شهر از اراضی پیرامونی اقدام کرد.
یک هکتار فضای سبز می تواند 68 تن گرد و غبار را جذب کند
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری سنندج معتقد است: در شرایط موجود که گرد و غبار شهرهای غربی از جمله سنندج را در روزهای زیادی از سال تحت تاثیر خود قرار می دهد یکی از راهکارها برای کاهش آلودگی هوا ایجاد کمربند سبز است.
هه تاو فریدونی با بیان اینکه هر هکتار فضای سبز می تواند حدود 68 تُن گرد و غبار را به خود جذب کند، گفت: یکی دیگر از کارکردهای این کمربند سبز، کنترل و کاهش دمای هوا تا چهار درجه سانتیگراد و افزایش رطوبت است.
وی اضافه کرد: همچنین طرح کمربند سبز صیانت از اراضی ملی بوده و می تواند به نوعی آسیب ها و تهدیدهای نواحی منفصل شهری و رشد بی رویه ساخت و سازهای غیرمجاز در این نواحی را کنترل کند.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری سنندج در ادامه با بیان اینکه در فاز نخست طرح کمربند سبز نایسر 1400 اصله نهال غرس شد، افزود: در این طرح از کاشت گونه های گیاهی سازگار با اقلیم همانند ارغوان، بلوط، زیتون تلخ و سرو نقره ای که نیاز به آب کمی نیز دارند، استفاده شد.
فریدونی یادآور شد: در نواحی منفصل شهری ساخت و سازهای بی رویه زیادی انجام شده که برای ایجاد فضای سبز و اجرای طرح کمربند سبز در این نواحی باید از اراضی رفع معارض شود.
وی تاکید کرد: هدف ما از اجرای این طرح، جنگل کاری نیست بلکه در قالب کمربند سبز مجموعه ایی از فضای تفریحی، ورزشی، گردشگری و خدماتی در این مناطق ایجاد می‌شود.
شهر سنندج مرکز استان کردستان با بیش از 500 هزار نفر جمعیت توسط سه ناحیه شهرداری اداره می شود، در این شهر علاوه بر پارک آبیدر با مساحت بیش از 260 هکتار در مجموع 90 بوستان عمومی و محله در نقاط مختلف شهر به وسعت 2 میلیون مترمکعب وجود دارد.
سرانه فضای سبز در این شهر 6 مترمربع است که این مقدار نصف میانگین سرانه فضای سبز در کشور است.
7348/9102
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 جنگل ساخت و ساز شهرداری فضای سبز گرد و غبار موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۳۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس

ایسنا/مازندران رئیس شورای شهر چالوس با اشاره به توجه مدیریت شهری به توسعه همه جانبه بخصوص توسعه زیرساختی در شهر، گفت: کارهای زیرساختی، مدیریت قوی و اتاق فکر قوی دغدغه اصلی مدیریت شهری چالوس است.

آرش رضوی امروز، ۸ اردیبهشت در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به برنامه‌های کوتاه، میان و بلندمدت مدیریت  شهری در جهت توسعه در چالوس اظهار کرد: اولویت با اقدامات زیرساختی است و در کنار آن کارهای واکسی از جمله مبلمان شهری، رنگ‌آمیزی و جمع آوری زباله و سایر اقدامات انجام می‌شود.

وی تلاش در جهت کاهش بار ترافیکی معضل همیشگی چالوس را از مهم‌ترین اقدامات برشمرد و گفت: محدودیت کوه، جنگل و دریا موجب شده است چالوس یک شهر خطی باشد.

رضوی با بیان اینکه این شهر تنها شهری است که تمامی فضای ساحلی شهری آن باز است، تصریح کرد: برای رفاه شهروندان از رودخانه چالوس تا سردابرود مسیر پیاده رو و دوچرخه رو احداث خواهد شد و تا پایان امسال از پل آب‌نما به رادیو دریا متصل و مسیر ۱۷ شهریور به رادیو دریا کوتاه خواهد شد.

رئیس شورای شهر چالوس، روشنایی معابر و بلوارهای سطح شهر و پیاده روها را از دیگر اقدامات مهم برشمرد و گفت: در سال گذشته حدود ۵۰ میلیارد صرف خرید  روشنایی و حدود ۲۰ میلیارد برای نصب آن شد که در حال انجام است.

رضوی  پیاده رو سازی و مکانیزه کانال را از دیگر اقدامات دانست و یادآور شد: در رادیو دریا ۳۷ کیلومتر کانال کشی برای پیاده روسازی انجام شد.

وی با اشاره به آسفالت معابر چالوس به حجم اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان در راستای عدالت محوری انجام شد، بیان کرد: امسال بوستان‌ها و پارک‌ها درعلویکلا، دارمیشکلا، شمال آباد، اشکاردشت و آبرنگ به‌زودی تجهیز و بهسازی می‌شود.

رئیس شورای شهر چالوس به تملک ۳۶ هزار متر برای ساختمان جدید شهرداری با همکاری سپاه خبر داد و یادآور شد: حیاط و فضای ساختمان جدید شهرداری باید به عنوان بوستان مرکزی شهر تبدیل شود و همه مردم از آن استفاده کنند.

رضوی خاطرنشان کرد: کشتارگاه سنتی چالوس از دغدغه‌های مردم و بویژه منطقه عسل‌سر و فرج آباد است که با احداث کشتارگاه صنعتی جدید در فضای جدید در مرزن آباد این معضل بزرگ برطرف خواهد شد و مدیریت شهری در نظر دارد بخشی از فضای کشتارگاه را در زمینه بوستان و فضای بازی و بخشی هم به مزار یوسف رضا اختصاص دهد.

وی از دیگر خدمات مدیریت شهری در چالوس را حل معضل زباله دانست و گفت: با پیگیری مدیریت شهری محل دفع زباله در نواب تعطیل و با کمک فرماندار به زباله سوز نوشهر انتقال یافت.

رئیس شورای شهر چالوس از تصویب بودجه هزار و ۵۰ میلیارد تومانی شورا خبر داد و افزود: از این میزان بودجه ۲۷۰ میلیارد تومان بودجه جاری و مابقی برای کارهای عمرانی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود
  • اضافه شدن ۱۰۴ بوستان طی ۸ سال در قم
  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • توضیحات شهرداری درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر