Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@00:27:25 GMT

روایت یک معلم نمونه که مانع از تکرار پایه یک دانش آموز شد

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۷۴۳۵۳

روایت یک معلم نمونه که مانع از تکرار پایه یک دانش آموز شد

یک معلم نمونه کشوری از اقدامات خود برای موفقیت تحصیلی یک دانش آموز ضعیف سخت گفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معصومه خاتمی معلم نمونه کشوری با حضور در برنامه «پرانتز باز»  در خصوص جنبه های که یک معلم الزاما باید به آن بپردازد گفت: یک معلم علاوه بر کارکردهای اداری و فنی باید کارکرد های عاطفی هم داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید زمانی را برای بچه بگذارد. فقط مسائل آموزشی نیستند. خیلی از وقت ها مسائل تربیتی دانش آموزان باعث افت تحصیلی آنان می شود.

وی درباره دلایلی که منجر به عدم توجه معلمان به دیگر جنبه های مورد نظر می شود بیان داشت: شاید معلم ها در این زمینه وقت کم داشته باشند به علت اینکه حجم کتاب های ما خیلی زیاد است حجم کلاس هایمان خیلی زیاد است کلاس های ما 35 تا 40 نفر می شود. کشورهای دیگر شاید تایم آموزشی شان خیلی بیشتر از ما باشد ولی بر اساس زمانی که ما داریم تعداد دانش آموزان و حجم کتاب ها با کلاس های ما همخوانی ندارد. اگر کتاب های ما تغییر کند و بچه ها وارد عرصه های مهارتی شوند، درس ها کاربردی شود، وضع خیلی بهتر از الان می شود.

این معلم نمونه اضافه کرد: در حال حاضر جامعه به سمت مدرک گرایی سوق پیدا کرده است و بچه ها بیشتر علاقه دارند مدرک داشته باشند وقتی هم مدرک می گیرند با زندگی واقعی شان خیلی فاصله دارد. مدرک باید به زندگی سمت و سو بدهد منتها این بر می گردد به ابتدای کار. معلم باید روی لایه های عمیق ذهنی بچه ها کار کند. الان بیشتر مدارس روی امتحان و تست زنی کار می کنند و خیلی هم بازار گرمی دارند در صورتی که این مسائل بچه ها را تک بعدی بار می آورد بچه باید در تمام ابعاد پیشرفت نمی کند.

معصومه خاتمی درباره دلایل انتخاب وی به عنوان معلم نمونه در سطح کشور گفت: من مولف ده جلد کتاب هستم مدرس ارزشیابی توصیفی هستم همکارم با من تماس گرفت گفت یک دانش آموز دارم می خواهم تکرار پایه شود. شرایط تکرار پایه چیست؟ گفتم من دانش آموز را باید از نزدیک ببینم. وقتی این دانش آموز با مادرش آمد مدرسه، حرفی زد که کلا من را به هم ریخت. گفت اگر این دو سال بزرگتر بود من این را شوهر می دادم راحت می شدم. من احساس خطر نسبت به این بچه کردم. بچه هم کلاس چهارم بود. به مادرش گفتم من در زمینه ی آموزشی می توانم به بچه ت کمک کنم که تکرار پایه نشود مادرش بعداز ظهر ها هفته ای سه چهار جلسه بچه را می آورد خانه من و من تدریس را برایش شروع کردم.

در بخش دیگر برنامه، گفتگوی تلفنی انجام شد با علیرضا درویشی نژاد مدیر کل فرهنگ و ارشاد هرمزگان و در خصوص استفاده از لباس های بومی در مدارس با وی صحبت شد. درویشی نژاد در این باره اظهار داشت: تا الان استفاده از لباس محلی در محافل رسمی ممنوعیت قانونی نداشت اما به آن توجه نشده بود لذا ما با مسوولان امر مطرح کردیم همان طور در کردستان و بلوچستان می توانند با لباس محلی در اماکن رسمی حضور پیدا کنند اینجا این جا هم این امکان وجود داشته باشد به خصوص خانم ها بتوانند با لباس زیبای محلی در رسمی پشت میز دانشگاه بنیشنند. چرا که در این لباس سنتی چند شاخصه وجود دارد اول اینکه لباسی است که الزامات مذهبی یعنی حجاب در آن وجود دارد. ضمن اینکه لباس سنتی در بین مردم هرمزگان و جنوب تنوع رنگ دارد در ایجاد نشاط نقش موثری دارد لباس بومی هرمزگان است و متناسب به شرایط اقلیمی و جغرافیایی و آب و هواست.

پرانتز باز برنامه ای است با رویکرد بررسی اخبار نوجوانان که به صورت هفتگی با اجرای محمودرضا قدیریان و چهار دبیرخبر نوجوان هر هفته جمعه ها ساعت 16 روی آنتن شبکه امید می رود.

در این برنامه علاوه بر بخش گفتگو با مهمانان و گزارش میدانی که به گفتگو با نوجوانان درباره موضوع اصلی برنامه می پردازد، بخش دیگری در نظر گرفته شده که نوجوانان سنین 13 تا 20 سال می توانند به عنوان خبرنگار افتخاری با برنامه همکاری داشته و گزارش های تصویری و ویدئویی خود را برای پخش، به برنامه ارسال کنند.

عوامل تولید این برنامه عبارت اند از: تهیه کننده: محمود فلاح پرویزی، مدیر تولید و جانشین تهیه کننده : سعید احمدی، سردبیر: حسین شکیب راد، کارگردان: بهرام امانی. اجرا: محمودرضا قدیریان، محسن محبی، سید ابوالفضل سیروس نژاد، ساناز احسانی و زهرا محبوب.

گفتنی است ساناز احسانی برای اجرا در برنامه پرانتز باز در جشنواره سین سیما نامزد بهترین مجری شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۷۴۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ توصیه رهبر انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟

خلاصه بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار که صبح چهارشنبه ۱۲ اردیبهش ۱۴۰۳ برگزار شد، به این شرح است:

- پیشرفت،‌ امنیت، سلامت، علم و تحقق همه ارزش‌های انسانی و اسلامی در کشور در گرو وجود نیروی انسانی مناسب است که این کار عظیم برعهده آموزش‌وپرورش است.

- ترمیم سند تحول با استفاده از نخبگان داخل و خارج آموزش‌وپرورش، باید مستمر ادامه یابد.

- توانمندسازی معیشتی و مادی معلمان همیشه مورد تأکید بوده و اکنون نیز هرچه ممکن است باید در این زمینه تلاش شود.

- معلم از نیروی معنوی و عشقی که در وجود هر انسانی به تعلیم و تربیت وجود دارد، استفاده کند و با بهره‌مندی از ملزومات، نیازها و تجربیات، شغل پرمرتبت معلم را قوام و استواری و استحکام دهد.

- نیت، روحیه، انگیزه و درک حقیقی از «معلمی»  لازمه پرورش نسل‌ نو است.

 - تقویت مراکز تربیت معلم لازمه دستیابی جامعه معلمین به سطح تراز است.

- دانشگاه فرهنگیان و دیگر مراکز تربیت معلم باید کاملاً تقویت شوند.

- صرف توجه معلم به مسائل پرورشی کافی نیست و باید مجموعه‌ای، متولی این مسئله بسیار مهم باشد.

- جلوگیری از ایجاد و شیوع آسیب‌های اجتماعی جزو توقعات از جوانان است.

- در خود مدارس آسیب‌های اجتماعی وجود نداشته باشد که این جزو وظایف معاونت پرورشی است.

- تبیین صحیح مسائل بنیادی کشور و نظام برای نوجوانان و جوانان، وظیفه دیگر معاونت پرورشی است.

- دانش‌آموزان، جوانان و نوجوانان باید از منطق و عقلانیت سیاست‌ها و رفتار نظام باخبر باشند و بدانند پشت شعارهای  «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیلِ» ملت چه منطقی نهفته است و چرا ایران حاضر به ایجاد روابط با برخی کشورها و دولت‌ها نیست.

- ثبات مدیریتی در آموزش و پرورش مهم است.

- در مدیریت‌های سطح بالا تا متوسط تأکید بر ثبات دارم تا بتوان برنامه‌ها و کارهای مهم را دنبال کرد.

- الگوسازی و معرفی نمونه‌های برتر معلمان ضروری و شوق‌آفرین است.

- معلم باید در کنار علم‌آموزی، انگیزه، همت، اعتماد به نفس و شوق به درس و کار هم به دانش‌آموز بدهد تا ظرفیت‌های درونی او شکوفا شود.

- «دادن نگاه ملی به دانش‌آموز» انتظار دیگر است، یعنی دانش‌آموز بداند که تحصیل و کلاس درس قطعه‌ای از حرکت عمومیِ پیشرفت و جزیی از ماشین عظیم پیش‌برنده کشور و نظام است.

- «امیدآفرینی» ، «تشویق دانش‌آموزان به فعالیت‌های اجتماعی» و همچنین «مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان»، توصیه‌های دیگر رهبر انقلاب به معلمان بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر استخدام می شوند
  • مدرسه‌ای با یک معلم و یک دانش آموز
  • استخدام ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر
  • تأمین معیشت کارگر برای همه مسؤولان ضرورت دارد
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • هویت بخشی رسالت امروز معلمان است
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • گزارشی از دانش آموز اصفهانی به مناسبت گرامیداشت روز معلم + فیلم
  • ۲۰ توصیه رهبر انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟